Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни/ 7 нощувки
 • Държави:

  Русия

 • Санкт - Петербург
 • По време на тази екскурзия ще видите:


  • Включено посещение на най-известните 4 двореца в историята на руската империя: Юсуповский дворец, Зимния дворец ,Големия Петерхофски дворец, Екатеринински дворец в Царско село;

  • Настаняване в хотел «Москва» 4 * на Невския проспект - в центъра на Петербург!

  • Екскурзоводско обслужване на български език и водач от България.

Избрахме за кратките дни на екскурзия да посетим най-интересното,
с най-добри екскурзоводи и запазено време на посещение на музеите.
А след наситена программа – защо да не се повеселим в най-подходящ ресторант с руска фолкльорна программа и да се разходим с корабче по нека Нева да видим как се отварят мостове – със сигурност, само за нас…

ПРЕДИМСТВА НА ПРОГРАМАТА:
– Директни полети с удобно разписание на отиване и на връщане!
– Безплатна електронна руска виза.
– Включени всички основни забележителности: Петерхоф, Царско село с Екатеринския дворец, Исакиевска катедрала, Петропавловска крепост, Юсуповский дворец, Спас на Крови.
– Възможност за разглеждане на „Золотая кладовая“ в Ермитажа и Петербург от времето
на Петър I:  Дворецът на Меншиков и Домик Петра I – първата постройка на града.

 

Ден 1/ София – Петербург
Тръгване от София в 12:30ч с директен полет на България Ер. Кацане в Санкт Петербург в 18:20ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел NIHAO 4* http://nihaohotel.ru/ Нощувка.

Описание на хотела:
Хотел «Nihao» 4* е разположен в близост до Невския проспект и историческия център на града и в същото време е в тиха зелена зона до парка и до крайбрежието на Нева.
Можете да стигнете до центъра на града с метро за 15-20 минути, като използвате метростанция «Новочеркасская», която е на пешеходно разстояние от хотела или с наземен транспорт по моста на Александър Невски и Невския проспект.
Китайският ресторант «Nihao» , който се намира на първия етаж на хотела предлага разнообразие от традиционни китайски ястия в приятна европейска обстановка.
Хотелът разполага с 96 стаи от различна категория с комфортна атмосфера и стилен интериор.
Стандартните стаи са с площ 20-24 кв. м. и са оборудвани с всичко необходимо: ортопедични дюшеци, климатик, кабелна телевизия, сейф, мини-бар, комплект за чай/кафе, баня с тоалетни принадлежности, сешоар, хавлиени халати за баня.

Ден 2/ София – Петербург
След закуска разглеждане на Юсуповски дворец – имението на известен дворянски род с отлично запазени автентични разкошни апартаменти и бални зали от 19 век. В двореца са се провеждали най-бляскaвите балове в града. След обяд, панорамна обиколка на града с екскурзовод: Невски проспект, Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Василевски остров и др., посещение на Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и храма Възкресение Христово – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Връщане в хотела и нощувка.
По желание се предлага нощен тур „Белите нощи“ с корабче по каналите на Петербург и река Нева. Нощувка.

Ден 3/ Петербург – Петерхоф
След закуска заминаване до Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, вкючително френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец – Тронната, Балната зала и др., посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в късен следобяд в Петербург.

Ден 4/ Петербург
След закуска посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. След обяд посещение с екскурзовод на ансамбъла Дворцов площад и Ермитажа.
Ермитажът в Петербург се слави като най-големият музей в света и се намира на известния Дворцовия площад, където се случили много значими събития в историята на Руската империя.
Музеят състои от няколко сгради – Зимен дворец, Малък Ермитаж, Стар Ермитаж, Нов Ермитаж, Ермитажен театър, понастоящем формират единен комплекс -„Ермитаж“ .
Неговата история започва с малка художествена колекция, донесена от Екатерина II от Берлин, по-късно тя е попълнена от частни колекции в Париж, Дрезден, Рим и др.
В Ермитажът се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството от цял свят и музеят е включен в Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Ермитажът е известен с картините на Леонардо Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други: старинните мебели, великолепни скулптури, ценни археологически находки, принадлежащи към различни нации, култури и епохи.
В него се съдържат почти 4000 картини, повече от 7000 рисунки, почти 8000 гравюри и около 10 000 гравирени камъни.
След организирания тур можете да останете в Ермитажа за самостоятелно разглеждане, като в този случай връщането ви в хотела самостоятелно.
Вечерта посещение по желание на балетна постановка в един от театри на Петербург.

Ден 5/  Петербург
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града или допълнителна екскурзия:
(изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване)
Златната съкровищница „Золотая кладовая“ е една от двете експозиции на бижутерийната галерия в Ермитажа. Тя включва 1500 творби от злато, събирани от Евразия, Черно море и Ориента от VII-XIX век. Сред тях са Сибирската колекция на Петър I, предмети от елинското изкуство, както и произведения на ориенталски майстори. Сибирската колекция е най-ранната археологическа колекция в Русия без аналог в света. Има общо 250 предмета. В Златната съкровищница можете да видите скъпоценни експонати от Древна Гърция и колекция бижута от Древния Изток. Освен скитското и гръцкото злато, съкровищница притежава и предмети, които са подаръци за руското императорско семейство от Иран, Китай и Япония.
Дворецът на Мешиков – в началото на царуването на Петър І, Петербург е все още много далеч от блестящата столица на Руската империя. Градът едва започва да се строи, когато изгрява звездата на една необикновената личност – Александър Меншиков, главен изпълнител на всички царски планове за разширяването на Петербург. Северната столица дължи създаването си еднакво на Петър І и на княз Меншиков, приближен на царя и първи генерал-губернатор на Санкт Петербург. Князът издига красив дворец на брега на Василевския остров на Нева, предназначен за негова резиденция. Тук той имал всичко необходимо за изтънчени забавления и за прием на високопоставените си гости. Строежът на сградата започва през 1710 г. и продължава до 1727 г. Използвайки голямото си влияние и власт, Меншиков привлича известните архитекти Доменико Трезини, Растрели, Матарнови и Леблон за изграждането на резиденцията си. Тя е в европейски стил, с френски и италиански мебели и холандски плочки в интериора. За украса на покрива на къщата е сложена Княжеска корона.
Домик Петра I е една от най-старите постройки в града. Това е уникален паметник на дървената архитектура от 18 век. В нея през летните месеци от 1703 до 1708 г. е живял Петър I, докато участвал в изграждането на новия град. Къщата била построена само за 3 дни през 1703 г.

Ден 6/ Петербург – Царско село
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатерински дворец с уникалната Кехлибарена стая, наричана осмото чудо на света и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Връщане в Петербург и нощувка.

Ден 7/  Петербург
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града.
Възможност за самостоятелно посещение на:
– Руския музей – първият обществен музей за изящни изкуства в Русия. Основан през 1895 г. от император Николай II. Тук можете да видите богати колекции от икони, картини, скулптури, както и съвременно изкуство на руски творци със световно значение.
– Къща-музей Пушкин
– Казанската катедрала – най-големия православен храм в града. Дълго време тук се пази светинята на руското православие иконата на Казанската Богородица.
– Музеят на Фаберже, помещаващ се в някогашния дворец Шувалов и днешен паметник на културата от XIX век. Намира се на брега на река Фонтанка в самия център на Санкт Петербург. Експозицията е изложена в 11 зали, където може да се видят над 400 различни предмета, изработени от ателието на Фаберже. Сред тях са и някои от най-известните великденски яйца като първото яйце “Курочка” и “Яйцето-роза”, което изобразява роза от злато и диаманти. Освен експозицията от предмети, музеят предлага и информация за ювелира Фаберже и историята на ателието му.
– Макет-музей на Петербург с предградие от 18 век www.peteraqua.ru
Тук са представени главните забележителности на Петербург – Историческия център, Кронщад, Ораниенбаум и Петерхоф на едно място. Многобройни фигури на хора карат тези места да оживеят пред очите ви, пресъздаващи живота на село и разкоша на дворците. Изложбата с макети и интерактивни миниатюри представя историята на Петербург и зараждането на руския флот. По гравюри и материали от музейни архиви са били възстановени старинни къщи, паркове, дворци, някои от които завинаги са изчезнали вече от облика на града. Особено внимание е отделено на река Нева и Финския залив. Тук ще видите възстановени кораби от епохата на Петър I.
Нашият гид ще Ви обясни как да стигнете до тези музеи с обществен транспорт и ще отговори на вашите въпроси.
По желание вечеря в ресторант „Санкт Петербург” с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 8/ Петербург – София
Закуска. Освобождаване на стаи до 12:00ч. Свободно време до 16:30 ч до трансфер за летище и отпътуване в 19:20ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в България в 22:50ч. Край на програмата.

Цените подлежат на подтвърждение!

   Група

 

 

Цена на човек
в двойна стая
Стандарт
Цена на човек
в стая Полулукс
при настаняване
на 3-ма възрастни
Цена на дете
до 12 г
в фамилна стая с
2-ма възрастни
  ОБЩА ЦЕНА НА         ПЪТУВАНЕТО: 2 400 лв ->2 300 лв

 

2400 лв ->2 300 лв 2100 лв ->2 000 лв

Настаняване на дете до 12 г и на 3- ти възрастен – ПО ЗАПИТВАНЕ,
с задължително препотвърждение!

Допълнителна информация

Цената включва:
– Самолетен билет София-Петербург-София с полет на България Ер с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;
– Летищни такси 267 лв (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
– Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
– 7 нощувки със закуски стаи Комфорт на блок маса в хотел «Nihao» 4*;
– Eкскурзии до Петерхоф с посещение на „Нижний парк“ и Големия дворец;
– Екскурзия до Царско село с посещение на парка и Екатерининския дворец;
– Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и „Спас на крови“ – храма Възкресение Христово;
– Посещение на Ермитаж;
– Посещение на Юсуповски дворец;
– Всички входни такси за посещаваните обекти;
– Обработка на документи за руска виза;
– Екскурзоводско обслужване на български език;
– Водач от България по време на пътуването;
– Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;
– Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод.

Цената не включва: 
– Доплащане за единична стая – 600 лв;
– Допълнителна екскурзия – Златната съкровищница в Ермитажа, Меншиковският дворец и Домик Петра I.
 Максимално количество на групата – 15 записани туриста.
 Цена при минимум 15 човека – 110 лв;
 Цена при минимум 10 човека – 150 лв.
* Изисква се предварителна заявка и плащане при сключване на договора за пътуване!

Останалите допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място:
– Екскурзия „ Нощен тур с корабче по Нева ” (при мин. 15 човека) – 75 лв;
– Вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма с трансфер до ресторанта (при мин. 15 човека) – 90 лв;
– Посещение на балет (информация при запитването);
  Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!
– Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв;
– Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание.

Условия за записване:
– Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
– Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
– Доплащането до: 45 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза.

Анулационни условия:
– В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– ако прекратяването е до 90 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
– ако прекратяването е от 89 до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на внесен депозит;
– ако прекратяването е под 60 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
– ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 лева на билет.
– Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:
– За посещение на Русия се изисква виза, за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;
– Паспорт, валиден минимум 6 месеца от крайна датата на екскурзията;
– За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;

Забележка:
– Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20 /15 туристи.
(при група от 15 до 19 туриста се доплаща – по 100 лв на човек)
В случай, че този брой не бъде набран най – късно 45 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената;
– Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
– Курсът на рублата към лева 1.96лв (1 €)=70 руб , който е заложен в програмата на екскурзията. При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператор запазва правото да промени цената па пакета;
– Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията;
– Начин на плащане: по банков път, в лева; 
– Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор»

Галерия