Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  10 дни/ 7 нощувки
 • Държави:

  ОАЕ

  Катар

  Бахрейн
 • Градове:

  София - Дубай - Доха - Манама - Абу Даби - Сир Бани Яс - София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Незабравимо пътешествие из Персийския залив с ултрамодерния круизен кораб! Посещение на Дубай, Абу Даби, остров Сир Бани, Бахрейн и Доха. Вълшебна арабска приказка с посещение на едни от най-атрактивните и автентични емирства, докосвайки се до лукса на арабските шейхове.

ВИНАГИ ПРОВЕРЯВАЙТЕ НАЛИЧНОСТ НА СВОБОДНИ КАЮТИ!

Дати: 19.01 – 28.01.2024
02 – 11.02.2024

ДЕН 1  София-Дубай
Излитане от летище София, Терминал 2, с директен полет на Fly Dubai в 14.25 часа. Кацане на летище Дубай в 21.20 часа и трансфер до хотел Novotel WTC https://www.novotel-dubai-world-trade-centre.com/  (или подобен). Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2  Дубай
Закуска. Освобождаване на хотела. Отпочинали и свежи след първата нощ в Дубай ви каним на включената в цената Панорамна обиколка на емирството с екскурзовод на български език. Екскурзията ще ви даде възможност да се запознаете с най-интересните забележителности в Дубай докато екскурзоводът ви разказва за историята на емирството, новите проекти, както и любопитни факти от живота на местното население. Започваме тура със старата част на града наречена Дейра, преминавайки покрай колоритните пазари за подправки и злато. Ще пресечем Дубайския канал с традиционно водно такси — абра. Местният канал е историческият център на търговията в Дубай, по който и до днешен ден гъмжат кораби превозващи хора и товари. Следващата ни дестинация е модерното сити на емирството. Пътувайки по булеварда с небостъргачите Шейх Заид Роуд ще минем покрай Емирейтс мол, в който се намира закритата ски писта, Dubai Media City и Dubai Internet City с офисите на водещи световни медийни и софтуерни компании. Ще продължим към хотел Атлантис, пътувайки по “стъблото” на Палмата Джумейра, първият от трите изкуствени острова с формата на палма. Ще спрем за снимки на “The Pointe” от където панорамата към хотела е зашеметяваща. Разбира се, няма да пропуснем и фото-паузата пред емблематичния хотел Бурж ал Араб 7*, построен във формата на корабно платно навътре в морето. Ще продължим с посещение на Дубай Марина — квартал на бъдещето и дом на зашеметяващи и спиращи дъха небостъргачи, яхтено пристанище и арена на местните шейхове, перчещи се с луксозните си автомобили. Следващата ни спирка е Дубай Мол. Освен магазините, Дубай Мол притежава и аквариум, който използва 10 млн. литра вода. Скромната „стъклена кутийка“ пък разполага с най-големия акрилен панел за наблюдение в света. През него посетителите могат да се насладят на цели 33 хил. различни морски животински вида.
Опция: Бурж Халифа — наблюдателна площадка “At the Top” (127 лв)
Къде, ако не в Дубай можете да се изкачите на най-високата сграда в света? Безспорно най-внушителната забележителност в емирството е Бурж Халифа. Със своите 828 метра тя е най-високата сграда в света, която се вижда с невъоръжено око от 95-километрово разстояние. Наблюдателната площадка “At The Top” се намира на 124-ти етаж на кулата Бурж Халифа и предлага невероятна, почти 360-градусова панорама към града. При ясно време се виждат дори небостъргачите на съседното емирство Шаржа. Билетите се закупуват предварително за точен ден и час. Билетът включва изкачване със скоростен асансьор до 124-ти етаж и неограничено време за престой.
Трансфер до кораба MSC VIRTUOSA  https://www.msccruises.com/en-gl/Discover-MSC/Cruise-Ships/MSC-Virtuosa.aspx и настаняване. Отплаване в за Доха, Катар. Нощувка на кораба.

ДЕН 3   Доха, Катар
Закуска. Пристигане в Доха в 08.00 ч. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.
Опция: Сити тур на Доха (110.00 евро)
Турът ни ще започне преминавайки през красивите небостъргачи в района Уест Бей и пешеходната крайморска алея „Корниш“. Ще посетим Културното селище Катара, където местните са се постарали да създадат място за култура, красота, зелени градини, прекрасни ресторанти и кафенета. След това ще се отправим към Перлата или The Pearl, изкуствен остров във формата на наниз от перли, който всъщност е един от най-луксозните райони на Доха, а е създаден в този си вид, за да напомня за миналото на катарския народ. Следва Национален музей на Катар — културни и исторически артефакти от земите на Катар, от традициите и историята, флора и фауна, съчетан с модерните интерактивни зали и иновативно презентиране на националните богатства. Ще завършим с Souq Waqif — пазара за подправки и аромати, пазара за ръчно изработени сувенири, пазара за ловни соколи и фурми, където ще имаме свободно време.
Отплаване от Доха за Бахрейн в 18.00 ч. Нощувка на кораба.

ДЕН 4   Бахрейн
Пристигане в Бахрейн в 08,00 ч. Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба или екскурзия по избор. Нощувка на кораба.

ДЕН 5   / В открито море
Закуска. Свободно време за плаж и развлечения на кораба.  Отплаване за Абу Даби(ОАЕ) Нощувка на кораба.

ДЕН 6   Абу Даби 
Закуска. Пристигане в Абу Даби в 07.00 ч.
Свободно време за плаж и развлечения на кораба и въсможност за екскурзия по избор.

Опция: Екскурзия до Абу Даби (156 лв)  Продължителност: 6 часа
Абу Даби е ултрамодерен град, наричан още Манхатън на Близкия изток, а също и “най-зеленият град” в региона с обилната си зеленина и красиви паркове и градини. Навлизайки в града, ще бъдете очаровани от великолепието на Бялата джамия „Шейх Зайед” — най-известната забележителност на Абу Даби и една от сградите с най-голяма архитектурна стойност в ОАЕ, а също и една от най-красивите джамии в целия свят. Строена в продължение на 11 години от над 3000 работници, джамията ще спре дъха ви с най-голямата в света мраморна мозайка, най-големият килим в света, покриващ площ от 5600 кв. м и тежащ 47 тона, както и един от най-големите полилеи с диаметър от 10 м и височина 15 м, украсен с безбройни кристали Сваровски. Екскурзията продължава с фотостоп пред изумителния и изискан хотел с формата на замък — Emirates Palace. В хотела са инвестирани приблизително 3 милиарда долара и труда на 20 000 работника в продължение на 3 години. В него работят около 1800 служителя от 49 държави, а в украсата на десертите годишно се използват над 5 кг чисто злато за ядене. Ще продължим с посещение на Heritage village — автентичен музей на открито с приказна гледка към крайбрежния булевард Corniche и зашеметяващия силует на Абу Даби — тук ще се запознаем с живота на местните жители преди откриването на петрола в средата на миналия век. По обяд ще отдъхнем в Marina Mall, след което  ще продължим с посещение на Qasr Al Watan — действащият дворец на шейха, дом на Върховния съвет на ОАЕ и Федералния кабинет. Ще бъдете впечатлени от бялата фасада на двореца, с повече от 5000 геометрични и флорални мотиви, вдъхновени от традиционната арабска иконография. Всяка от вратите на двореца е изработена от солиден клен с твърдо изваяни детайли от 23 карата злато. Дълга 100 метра, широка 100 метра и покрита с купол с диаметър 37 метра, Голямата зала е архитектурното сърце на Каср Ал Ватан.
Отплаване за остров Сир Бани Яс в 20.00 ч. Нощувка на кораба.

ДЕН 7   остров Сир Бани Яс
Закуска. Пристигане в Сир Бани Яс в 07.00 ч.
Свободно време за плаж и развлечения на кораба.
Опция: Мини тур на острова (50.00 евро)    Продължителност: 4 часа
Едно от визионерските постижения на Шейх Зайед е да превърне остров Сир Бани Яс в резерват за диви животни, които се отглеждат в естествената им среда — газели, щрауси, гепарди, жирафи и много други. Кратка обиколка на острова, без да доближаваме животните от съображения за сигурност. Тура не е подходящ за слабо подвижни хора.
Отплаване от Сир Бани Яс за Дубай в 18.00 ч.
Нощувка на кораба.

ДЕН 8   Дубай
Закуска. Пристигане в Дубай в 09.00 ч.
Свободно време за плаж и развлечения на кораба и екскурзии по избор.
Опция: Цветните градини — “Miracle Gardens” и Мадинат Джумейра (108 лв)
Продължителност: 5 часа
Цветни килими и многобройни арки насред пустинята! Няма да може да отделите сетива от феерията и аромата на милионите цъфтящи цветя, аранжирани в разнообразни спиращи дъха форми, простиращи се на длъж и на шир около вас. При всяко следващо връщане тук подредбата и нюансите са различни. Тези вълшебни градини са създадени от човешка ръка на площ от 72 000 кв.м. и са дом на 120 милиона растения. Екскурзията продължава с комплекса Madinat Jumeirah, намиращ се недалеч от Бурж Ал Араб и описван като най-зеленото и екзотично място в Дубай. Покритата част на пазара е истински лабиринт от малки улички, където попадаш все едно във вълшебна приказка. Пищна зелена растителност и вода, която те обгръща от всякъде, и която плавно и лениво се носи покрай десетките ресторантчета, площадки, летни театри и се отправя навътре далеко, далеко в комплекса, където се намират няколко супер скъпи и луксозни хотела, най-помпозният от които е самия Бурж Ал Араб.
Опция: Модерен круиз с вечеря по Дубай Марина (137 лв)
Продължителност: 4 часа
Двучасов круиз на традиционно арабско корабче. Насладете се на една съвсем различна и невероятно красива панорама на Дубай! Ще останете впечатлени от пищно осветените небостъргачи на Дубай Марина, яхтеното пристанище, Dubai Marina Mall, множеството 5-звездни хотели с интересна архитектура и Палмата Джумейра. Цената включва трансфер до корабчето, вечеря и безалкохолни напитки.
Нощувка на кораба.

ДЕН 9   Дубай
Закуска. Освобождаване на каютите. Трансфер до хотел Novotel WTC (или подобен) и настаняване.
Възможност за екскурзия по избор.
Опция: Сафари с джипове в пустинята с включена вечеря (127 лв)
Продължителност: 6 часа
Уникално, романтично и приключенско! Позволете на прекрасната мека бяла светлина на лунните лъчи да падне върху лицето ви по време на вълшебните моменти в пустинята след залез слънце с настъпването на нощта… Ще спрете за фото-пауза, за да си направите снимки сред неподправената красота на арабската пустиня, да запечатате камилите в тяхната естествена среда и да съхраните гледката на великолепния залез. Спускайки се и изкачвайки се по стръмните пясъчни дюни ще се отправите към бедуински лагер, където ще имате възможност да яздите камила, да си направите временна татуировка с къна, да се премените в арабски дрехи или да пушите наргиле. Вечерята ще бъде барбекю. Безалкохолните напитки, кафето, чаят и минералната вода са без лимит, а за десерт ще опитате арабски сладкиши, приготвени на място, докато чакате. Кръшна танцьорка ще завърши това необикновено пътешествие с истински арабски танц. Нощувка в хотела.

ДЕН 10  Дубай-София

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище. Полет за България в 09.40 часа. Кацане на летище София в 13.25 часа с незабравими спомени от Дубай и Обединените Арабски Емирства.

Пакетни цени за 2 нощувки в Дубай в хотел Novotel WTC 4* със закуски и 7 нощувки на борда на MSC Virtuosa 5* на пълен пансион

Настаняване на кораба Възрастен в двойна каюта Трети/четвърти възрастен Дете на доп. легло (2-11.99 г)
Вътрешна каюта Bella 2 533 лв 2 279 лв 1 829 лв
Каюта с балкон Bella 3 061 лв 2 533 лв 1 829 лв


*Всяка направена резервация подлежи на допълнително потвърждение от страна на туроператора!

*Този тип настаняване (за тройни и четворни каюти) e на запитване!

Можете да закупите предварително пакет напитки и интернет, които да ползвате по време на престоя на круизния кораб:

 • Пакет напитки EASY PACKAGE (471NW22) – 224 евро на възрастен за периода на круиза. Включва: неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки в това число – наливни вина, бира, селекция от класически коктейли, микс-напитки (като джин с тоник, но не и поотделно сервирани), безалкохолни напитки, плодови сокове, бутилирана вода, топли напитки (еспресо, капучино, кафе-лате, чай). Напитките са включени за консумация в барове, бюфет и основен ресторант, не се включват в специализирани ресторанти и заведения. Детският пакет е 105 евро за периода на круиза и включва безалкохолни напитки, газирани напитки, енергийни напитки, минерална вода, вода с допълнителни вкусове, плодови сокове, топъл шоколад, чай, сладолед от машина.
 • Пакет напитки EASY PLUS PACKAGE (446FW22) – 308 евро на възрастен за периода на круиза, който включва следните напитки – всички напитки с цена до 8 евро, твърд алкохол и ликьори, наливни вина и бира (сервират се в чаша, не бутилирани), класически коктейли, микс-напитки и безалкохолни напитки, плодови сокове, бутилирана минерална вода, топли напитки (кафе еспресо, капучино, кафе-лате, чай). Пакетът с напитки може да се ползва в барове, бюфет ресторант и основен ресторант, както и в специализ ирани ресторанти. **Пакетът с напитки трябва да се закупи за всички гости от каютата, не може само за 1 човек примерно. Ако има дете – съответно трябва да се добави и детски пакет. 
 • Интернет пакет: Browse – 1 device – достъп до интернет за 1 устройство, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP). без видео. Няма ограничение на данните.
  Цена – 62 евро
 • Интернет пакет: Browse – 2 device – достъп за 2 устройства със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP). без видео. Няма ограничение на данните.
  Цена – 101 евро
 • Интернет пакет: Browse & Stream – 1 device (BS10213E) – достъп до интернет за 1 устройство, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP); видеочат. Няма ограничение на данните. 
  Цена – 90 евро
 • Интернет пакет: Browse & Stream – 2 deviceс – достъп до интернет за 2 устройства, със следните функции: Сърфиране в уеб; изпращане и получаване на мейли с изображения; чат в приложения за съобщения (например: WHATSAPP); видеочат. Няма ограничение на данните. 
  Цена – 157 евро

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 – Двупосочен самолетен билет София-Дубай–София
 – Летищни такси
– Чекиран багаж до 20 кг
– Един брой ръчен багаж до 7 кг с размер 55/38/20 см
– Трансфер летище-хотел-пристанище-хотел-летище
– 7 нощувки на пълен пансион на борда на MSC Virtuosa
– 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Дубай
– Панорамна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език
– Представител на туроператора по време на цялото пътуване
– Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро
– Пристанищни такси


ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Екскурзиите (опциите) срещу допълнително заплащане. Цените на екскурзиите, предлагани от MSC e възможно да претърпят промяна
– Разходи от личен характер
– Кетъринг по време на полета — 20 евро на пътник в посока
– Такса „Туристически дирхам” в Дубай — заплаща се задължително и лично от туриста при напускане на хотела и се таксува на стая на вечер както следва: 5.50 USD за хотели 5*, 4.50 USD за хотели 4*, 3.00 USD за хотели 3*
– Таксата обслужване (бакшиши, HSC — Hotel Service Charge) е със задължително доплащане:10 евро на ден за всички гости над 12 години; 5 евро на ден за всички гости между 2 и 11.99 и не се заплаща за всички гости до 1.99 години
– Пакет напитки за периода на круиза: EASY PACKAGE 224 евро или EASY PLUS PACKAGE 308 евро
– Интернет пакет за престоя на кораба: вижте описание в раздел „Цени“

Условия за записване и анулация:
 – Задграничен паспорт, валиден 6 месеца след датата на пътуването.
– Депозит при записване в размер на 500 лева
– Втори депозит в размер на 500 лева до 45 дни преди заминаване
– Доплащане до 30 дни преди заминаване
– Краен срок за записване по програмата: 10 дни преди заминаване
– Анулация до 90 дни преди заминаване — без неустойка.
– Анулация от 90 ден до 45 ден от датата на заминаване в размер депозита.
– Анулация от 30 ден до датата на заминаване, пълния размер на пътуването.
– Смяна на име до 20 дни преди пътуването — без неустойка.

Полезна информация за дестинацията:
– Обмяна на валута може да се извърши в многобройните обменни бюра. Няма рестрикции за внос или износ на местна и чуждестранна валута.
– Не е възпитано да се снимат местни жители в традиционните им облекла, особено жените.
– Купете си алкохол от безмитна зона, защото спиртни напитки не се продават в магазините. Не пийте на улицата.
– Препоръчително е да се ползва вода за пиене, която се продава във всеки супермаркет.


ЗАБЕЛЕЖКИ:
– Минимален брой туристи за осъществяване на програмата: 20
– Срок за уведомление за не събран минимум — 20 дни, преди заминаване
– Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи (гориво), летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода между датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
– Посочените пакетни цени са калкулирани при курс на лев към долара 1.00 USD = 1.95 BGN.
– Пакетните цени са в евро и се заплащат в лева по курс 1.95583
– Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което туроператора ще информира своевременно потребителите.
– Туроператорът НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Възможно е да настъпят промени. Туроператорът си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от него причини и не носи отговорност за туристи, не допуснати от съответните гранични власти.
– Всички допълнителни екскурзии се заявяват и заплащат предварително в България. Дните за провеждане на допълнителни екскурзии е възможно да претърпят промяна.
– Преди заминаване туроператорът ще информира туристите за евентуални изисквания, процедури и препоръки касаещи влизането и престоя в Обединените Арабски Емирства, Катар и Бахрейн.

Галерия