Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  11 дни/ 9 нощувки
 • Държави:

  Бразилия
  Аржентина


 • Рио де Жанейро
  Игуасу
  Буенос Айрес
 • По време на тази екскурзия ще видите:

Защо да изберете тази програма?

 • Водач от България с многогодишен опит в Бразилия и Аржентина, познаващ в детайли културата и особеностите на страните;
 • Специално подбрани хотели 4* и 5* с отлични отзиви;
 • Посещение на Санта Тереза и разглеждане на цветния квартал с емблематичния трамвай, който ще ни качи на Акведукта на Лапа;
 • Посещение на водопадите Игуасу и среща с великолепните тукани в Птичия Парк;
 • Включено Шоу с вечеря в престижния танго клуб La Ventana;

Ден 1 /28.04.2024, неделя/ София – Мюнхен – Рио де Жанейро
Излитане от летище София в 06:00 ч. за Мюнхен. Кацане в Мюнхен в 07:00 ч. Продължение за Рио де Жанейро в 12:15 ч. Кацане в Рио де Жанейро в 19:05 ч. Посрещане, трансфер и нощувка в Novotel Leme 4*.  

Ден 2 /29.04.2024, понеделник/ Рио де Жанейро
Закуска в хотела. Целодневна екскурзия, разкриваща историята и съвремието на „Града на чудесата“. Този ден ще се докоснем до красотата и съкровищата на Рио: от цветните стенописи, въплатили духа и веселието на кариоките, през помпозния рококо интериор на старата кралска църква и тишината на португалските книгите до неофутуристичния шедьовър на Калатрава – една мечта за живот, посветен на опазването на нашата планета…   

Денят ни започва с изкачване до 705 м на най-известната планина в Рио де Жанейро – Корковадо с емблематичната статуя на Иисус Христос Изкупителя, която от октомври 1931 г., с разперени ръце посреща и благославя хората в многомилионния град. Изкачването с влакчето ще ни покаже смайващи гледки към красивото Атлантическо крайбрежие, гъстата тропична гора, гранитното сърце на планината и многобройните квартали наоколо. Ще имате време да си направите незабравими снимки, да влезете в параклисчето, изградено в основата на статуята, както и да си купите нещо за спомен от многобройните сувенири, изкушаващи посетителите.
Включен обяд в местен ресторант. Продължаваме обиколката с разглеждане на историческата част на града с модерната Катедрала, известното Кафене Коломбо, Кралската библиотека за Португалска литература, Площад XV, Двореца Тирадентес (отвън), сградата на бившия Кралски дворец, Арката Телес, Старата Катедрала, Музеят на Бъдещето (отвън), Стенописите на Кобра и др. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3 /30.04.2024, вторник/ Рио де Жанейро
Закуска. Изкачване с лифт до върха на природния феномен Захарната глава – поредното насищане на сетивата с незабравими гледки.

Следобеда ще посетим цветния квартал Санта Тереза с емблематичния трамвай, който ще ни качи на Акведукта на Лапа. По улиците на Санта Тереза и малкото площадче Ларго до Гимараеш времето бавно тече… Санта Тереза е артистичното сърце на Рио и очарова посетителите със своите стръмни калдъръмени улички, весели графити, оживени ресторанти, улични барове, занаятчийски магазинчета, студия, галерии на художници и огромни колониални имения, строени през 18 и 19 в. за заможните бразилски фамилии. Кварталът е разположен върху хълм с централно местоположение, с благоприятен климат и приятен бриз, който разхлажда горещите летни дни. На върха на този хълм са две от забележителностите в Санта Тереза: Паркът на Руините с фантастична гледка на 360о и Чакара до Сеу – Музеят на Кастро Мая, потънал в зеленината на поддържаната тропична градина. За последно този ден си оставяме за разглеждане емблематичните Стълби на Селарон с многобройните цветни мозайки. Връщане в хотела.
Вечерта по желание организирано посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще се насладите на еклектичната атмосфера, ще пиете кайпириня и ще може да потанцувате под горещите латино ритми. Нощувка.

Ден 4 /01.05.2024, сряда/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град.

По желание – посещение на съседния град Нитерой, откъдето ще се насладите на фантастичните гледки към планинските върхове на Рио.

Ще разгледаме Музея на съвременното изкуство. Футуристичната сграда е завършена през 1996 г. и често я наричат „космическо творение“ и „летяща чиния“. Едни от най-ценните и незабравими „експонати“ вътре са отраженията на Захарната глава и на Корковадо в стъклената фасада. Крепостта Санта Круз ще ни разкрие своите тайни и допълнително ще ни омагьоса с невероятните гледки към Рио. Тази крепост е от 1555 г. и е основното фортификационно съоръжение в залива, привличаща и до днес хиляди търсачи на история и допълваща знанията им за живота и отбраната в колониалната и имперската епохи. Днес Санта Круз е действащо съоръжение и се охранява от щаба на Артилерийската дивизия. Включен обяд в местен ресторант. Връщане в хотела.
Свободно време за вечерна разходка по Копакабана за последен коктейл „кайпириня“ на брега на океана. Нощувка.

Ден 5 /02.05.2024, четвъртък/ Рио де Жайнеро – Игуасу
Закуска. Трансфер до летище и полет до Игуасу в 11:10 ч. Кацане на летище Игуасу в 13:20 ч. Посрещане, трансфер и настаняване Eco Cataratas Resort 4*.

Следобедът ни е посветен на разглеждане на природния феномен водопадите Игуасу. Следва посещение на Птичия парк на Игуасу, който отблизо ще Ви покаже голяма част от екзотичните птици в света и най-вече туканите и пъстрите папагали ара.
Продължаваме с разглеждане на водопадната редица от бразилска страна. По време на разходката ни ще бъдете напълно погълнати от магията на водата, тук стихията е толкова зрелищна и мощна, че никога не може да си я представите – Игуасу трябва да бъде видян и преживян! Точно пред нас се намира прочутото Дяволско гърло, но то рядко се вижда, защото мъгла и водни пръски го покриват с плътна пелена. По желание за най-големите авантюристи се предлага на място Макуко Сафари с лодка – едно преживяване с много адреналин, което буквално ще Ви вкара под струите на водопадите. Банските и доброто настроение са задължителни!

Вечерта по желание вечеря и фолклорно шоу с участници от цяла Латинска Америка в ресторант Рафаин Катаратас. Тук ще наблегнете на първокласната бразилска скара и ще имате възможност да опитате традиционни деликатеси и многобройните местни салати, основни ястия и десерти. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 6 /03.05.2024, петък/ Игуасу
Закуска и напускане на хотела. Денят ни започва с посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай и продължаваме към аржентинската страна на водопадите Игуасу. Точно през средата на река Игуасу минава държавната граница между Аржентина и Бразилия и този ден ще посетим каскадата Дяволското гърло, за да се любуваме на приказния водопад от горна страна. Накрая на тура ни очаква придвижване по мостове над самата река, които ще ни доближат най-близо до това чудо на природата и ще надзърнем в пропастта, оформена от силата на водата. 80% от водопадната редица се намира от аржентинска страна, но бразилците пък от своя страна претендират за най-хубавите панорамни гледки. Коя страна и кой водопад е най-красив ще оставим да прецените Вие…

Трансфер и настаняване в хотел Village Cataratas 4* от аржентинска страна.

Ден 7 /04.05.2024, събота/ Игуасу – Буенос Айрес
Закуска. Трансфер до летището за полет до Буенос Айрес в 10:15 ч. Кацане в Буенос Айрес в 12:10 ч.

Този ден ще посветим на опознаване на великолепния Буенос  Айрес – започваме с пешеходна разходка в цветния квартал Ла Бока, родното място на тангото и фото стоп пред стадиона Ла Бонбониера на Бока Хуниорс, един от двата най-важни стадиони в Буенос Айрес, чийто възпитаник е и Марадона. Продължаваме към Пуерто Мадеро, старото пристанище, днес превърнало се в най-скъпия квартал на града с отлични ресторанти и гледка към канала.

Ще спрем на площад Пласа де Майо с прочутата Каса Росада и сградите на Катедралата, Кметството и Националната банка. Ще видим и красивия площад Конгресос, където се намира Парламентът на Аржентина. Оттук се отправяме по Северния диагонал към най-широкият в света булевард „Девети юли“. Следват елегантните квартали Реколета и Палермо, ще спрем за снимки при паметника на Сан Мартин и при Ла Флор – съвременна метална инсталация, наподобяваща цвете, което отваря и затваря листата си, обърнато към слънчевата светлина.
Настаняване в хотел 725 Continental 5*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 8 /05.05.2024, неделя/ Буенос Айрес   
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Буенос Айрес. Ние препоръчваме да влезете в някое от очарователните кафенета като историческото Тортони; да чуете уличните изпълнители по търговската улица „Флорида”; да разгледате великолепните имения около площад „Сан Мартин”; да посетите един от многото музеи за изкуство и да пробвате местната кухня в някой от ресторантите на Пуерто Мадеро. Тук ви очакват футуристичния „Мост на жената”, сътворен от именития испанец Калатрава и фрегатата „Сармиенто”, известна със своите десетки околосветски пътешествия и превърната в музей. Може да се разходите и в романтичната Розова градина и близките Японска и Ботаническа градини.

По желание, може да посетите близките градчета Сан Исидро и Тигре, преминавайки през едни от най-елитните жилищни квартали на федералната столица. На малкото речно пристанище в Тигре ще се качим на малко корабче, което за около час ще ни разходи из потъналите в зеленина красиви ръкави на делтата, образувана от река Парана при вливането й в естуара Рио де ла Плата. Ще обикаляме из речните канали между острови с красиви вили и зелени градини. Включен обяд в местен ресторант и връщане в Буенос Айрес. По пътя за хотела ще спрем за снимки в прочутата книжарница Ел Атенео, номинирана през 2008 г. от британската медия „Гардиан“ за най-красивата в света. Тя елегантно се помещава в сградата на бившия театър Гран Сплендид, запазвайки оригиналната фасада, фрески и архитектура.

Ако желаете да се потопите в автентичния начин на живот на гаучосите, аржентинските каубои, може да изберете посещение на ранчото Санта Сузана. Ранчото се намира в близост до селото Лас Кардалес в пампата, на час път от сърцето на Буенос Айрес. В края на 19 век Франсиско Кели, аржентинец от ирландски произход, се заселва тук и кръщава тези земи „Санта Сузана“ в чест на съпругата си Сузана Кафрей. Разположено е на площ от 1200 хектара обработваема земя и днес все още в голяма част от него се отглеждат селскостопански култури. Тук посрещат с кошничка току-що изпечени емпанади под сянката на дървото сейба и с чаша вино в ръка можете да се разходите из алеите на имението, които водят до малка къща-музей с семеен параклис до нея, обзаведена с мебели от края на 19 и началото на 20 век и интересна колекция от рокли, предмети и ветрила, които пресъздават начина на живот на времето.  В последните 25 години ранчото се е посветило на селски туризъм и е идеално място да прекарате един ден извън пределите на столицата, сред природа, коне и вкусната аржентинска кухня.
Вечерта посещение на фантастично танго шоу в клуб La Ventana – задължително мероприятие, което ще ви разкрие тайната на виртуозното танго. Включени са вечеря, напитки и трансфери. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 09 /06.05.2024, понеделник/ Буенос Айрес
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на Буенос Айрес.

По желание, еднодневна екскурзия с ферибот до столицата на Уругвай Монтевидео или екскурзия с ферибот до Колония де Сакраменто, част от културното наследство ЮНЕСКО. Доминиран от своите големи съседи Бразилия и Аржентина, Уругвай е сравнително малко посещавана от туристите страна, но пък си заслужава да се докоснете и до него в това свое пътешествие. Така в платното на спомените си ще добавите още един щрих от цветната палитра на Латинска Америка.
Атмосферата на Монтевидео е спокойна, настроението на града напомня това на Френската Ривиера – широки булеварди, зелени палми и красиви исторически сгради. Еднодневната екскурзия включва обяд и туристическа обиколка на столицата на Уругвай: Площада на Независимостта, Парламента, театър Солис, елитния квартал Карраско, крайбрежния булевард с красивата плажна ивица и шопинг център „Пунта Каретас“.

Бившата португалска територия Колония де Сакраменто еIt is the oldest town in Uruguay and capital of the departamento of Colonia . най-старият град в Уругвай и столица на област Колония сIt has a population of 21,714 (2004 census). население от около 130 000 души. Градът е известен със своя запазен исторически облик от времето, когато често е преминавал от португалски в испански ръце и обратно. Днес е включен в списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно наследство. Ще направим пешеходна обиколка по китните калдъръмени улички с бели средиземноморски къщи и цъфнали дървета и ще спрем за обяд в местен ресторант. След това продължаваме панорамната обиколка на града с автобус. Екскурзията ни завършва в ранния следобед на пристанището в Колония, откъдето се прибираме обратно с ферибота до Буенос Айрес. Трансфер и нощувка.

Ден 10 /07.05.2024, вторник/ Буенос Айрес – Франкфурт
Закуска. Трансфер до международното летище за полет в 16:45ч. за Франкфурт. Нощувка в самолета.

Ден 11 /08.05.2024, сряда/ Франкфурт – София
Кацане в 11:00 ч. на летището във Франкфурт. Продължение за София в 19:30 ч. Кацане в София в 22:40 ч. Край на пътешествието и до нови срещи. 

  Цена на човек в двойна стая:
 При група от мин. 12 туристи   6 650 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

В общата пакетна цена са включени:

 • Самолетни билети София – Мюнхен – Рио де Жанейро и Буенос Айрес – Франкфурт – София с Lufthansa с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
 • Самолетни билети Рио де Жанейро – Игуасу – Буенос Айрес с включен 1 брой чекиран багаж и летищни такси;
 • 9 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* и 5*;
 • 1 вечеря с напитки и Танго Шоу в клуб La Ventana в Буенос Айрес;
 • 1 обяд в местен ресторант в Рио де Жанейро;
 • Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности;
 • Лицензирани местни екскурзоводи във всеки град;
 • Професионален водач с многогодишен опит в тази дестинация;
 • Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ. д.

 

Допълнително се заплащат:

 • Вечеря в чураскария и посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium: 110 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Екскурзия до Нитерой с включен обяд: 125 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Вечеря с фолклорно шоу в Рафаин Катаратас в Игуасу: 95 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Макуко Сафари с лодка в Игуасу: 115 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Екскурзия до Сан Исидро, Тигре и Делта с обяд: 95 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Екскурзия до ранчото Санта Сузана с обяд: 175 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Екскурзия с ферибот до Колония де Сакраменто с обяд: 195 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Целодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с обяд: 395 щ. д. при мин. 10 туристи;
 • Доплащане за единична стая: 1180 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на турист на ден);
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите;
 • Напитки по време на хранене и лични разходи.

 

Важна информация:

 • Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
 • Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3000 лева на човек;
 • Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди отпътуване;
 • Срок за записване и оформяне на групата: 03.2024;
 • От 21.05.2023 отпадат всички Ковид 19 изисквания за влизане в Бразилия и Аржентина;
 • Настаняването в хотелите е между 14:00 и 16:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,79 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
 • Цените са базирани на бразилски и аржентински данъци към 20.07.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • В случай, че минималният брой записани туристи за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, по условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Галерия