Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  11 дни/ 8 нощувки
 • Държави:

  Бразилия
 • Градове:

  София - Рио де Жанейро - Игуасу - София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  „Бразилия не е това, което виждаш, а това, което чувстваш. Веднъж щом я посетиш – ти вече си се докоснал до душата й. А тя е толкова опияняваща!“ Франсиско Коща, бразилски дизайнер

Защо да изберете тази програма?

 • Включено изкачване със зъбчата железница на най-известната планина в Рио – Корковадо със статуята на Исус Христос Изкупителят;
 • Включена обиколка на Колониалния център на Рио де Жанейро с разглеждане на гигантските стенописи на артиста Кобра
 • Посещение с кабинков лифт на хълмовете Урка и Захарната глава, разположени в устието на залива Гуанабара;
 • Пешеходна разходка в цветния квартал Санта Тереза със стълбището Селарон и изкачване с емблематичния трамвай, който ще ни повози върху Акведукта на Лапа;
 • Възможност да празнувате Денят на Св. Валентин в чураскария с първокласна бразилска скара и да се забавлявате в един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще пиете кайпириня и ще танцувате под горещите латино ритми;
 • Гарантирано ранно хотелско настаняване и закуска при пристигане;
 • Водач от България с многогодишен опит в Латинска Америка.

Ден 1 / неделя/ София – Рим – Рио де Жанейро
Излитане от летище София в 12:55 ч. за Рим. Кацане на летище Фиумичино в 13:50 ч. Престой: 8 ч. По желание може да се придвижите с влака до центъра на Рим и да се разходите по улиците на древния град. Продължение за Рио де Жанейро в 21:50 ч. Времетраене на дългия полет: 12:15 ч.

Ден 2 / понеделник/ Рио де Жанейро
Кацане на международното летище Галеао в Рио де Жанейро в 06:05 ч. Посрещане от местен екскурзовод и трансфер до хотел Américas Copacabana 4*, разположен на три пресечки от известния плаж Копакабана. Включено е ранно настаняване и закуска. Свободно време за почивка, слънчеви бани и първи впечатления от красивия Рио де Жанейро и известния градски плаж Копакабана – тук е задължително да пробвате вкусния и разхладителен пресен сок от кокосов орех, както и ексклузивния сладолед от плод акай. Възможност за разходка и до съседните градски плажове Ипанема и Леблон, примамващи с финия си бял пясък, идеалните за сърфиране вълни и фантастичните гледки към околните гранитни хълмове. Ипанема е един от най-посещаваните плажове на Рио, известен със спиращите дъха залези и боса нова хита „Момичето от Ипанема“, изпят от Аструд Жилберто през 1962 г. Тук се намират няколко емблематични заведения, луксозни шопинг улици и бижутерийните къщи Щерн и Амстердам Зауер. Може да разгледате музеите към тях и да се запознаете с процеса на добив и шлифоване на скъпоценните и полускъпоценните камъни, с които изобилства бразилската земя. Нощувка.

Ден 3 /вторник/  Рио де Жанейро
Закуска. Сутринта изкачване със зъбчата железница на най-известната планина в Рио – Корковадо, висока 705 м. На върха е разположена статуята на Исус Христос Изкупителя, която от октомври 1931 г. с разперени ръце посреща и благославя хората в многомилионния град. Изкачването с влакчето ще ви покаже смайващи гледки към красивото крайбрежие, гъстата тропична гора, гранитното сърце на планината и многобройните квартали наоколо. Ще имате време да си направите незабравими снимки, да влезете в параклисчето, изградено в основата на статуята, както и да си купите нещо за спомен от многобройните сувенирни магазинчета.
Продължаваме към Центъра на Рио, за да научим повече за историята и съвремието му. Разглеждат се Катедралата Метрополитана, Кафене Коломбо, Площад XV, Двореца Тирадентес (отвън), Арката Телес, Кралската библиотека за Португалска литература, Музея на Бъдещето (отвън), Стенописите на Кобра и др. Този ден ще се докоснем до най-скритите съкровища на града: от първата резиденция на бразилския император Жуау VI през помпозния рококо интериор на църквата на кармелитките, приютила 2 кралски коронации, до цветните стенописи на Кобра, поставили световен рекорд и неофутуристичния шедьовър на Калатрава – една мечта за живот, вдъхновена от движението за опазване на нашата планета… Връщане в хотела. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4 /14.02.2024, сряда/ Рио де Жанейро
Закуска. Сутринта е посветена на Захарната глава – поредното насищане на сетивата ни с незабравими гледки. Рядко има места, където красотата на природата толкова перфектно да се допълва от сътвореното с човешки ръце, но в Рио ще усещате тази симбиоза на всяка крачка. Лифтът между хълма Урка и Захарната глава датира от 1912 г., той е първият в страната и е трети в света, а досега е превозил над 40 млн. души.
Следобед пешеходна разходка и потапяне в автентичната атмосфера на цветния квартал Санта Тереза. До него ще се изкачим с емблематичния трамвай, който ще ни повози върху Акведукта на Лапа. Санта Тереза е артистичното сърце на Рио и очарова посетителите със своите стръмни калдъръмени улички, весели графити, оживени ресторанти, улични барове, занаятчийски магазинчета, студия и галерии на художници и огромни колониални имения, строени през 18 и 19 в. за заможните бразилски фамилии. Кварталът е разположен върху хълм с централно местоположение, с благоприятен климат и приятен бриз, който разхлажда горещите летни дни. На върха на хълма са две от забележителностите в Санта Тереза: Паркът на Руините с фантастична гледка на 360о и Чакара до Сеу – Музеят на Кастро Мая, потънал в зеленината на поддържаната тропична градина. По улиците на Санта Тереза и малкото площадче Ларго до Гимараеш времето бавно тече… За последно този ден си оставяме за разглеждане цветните Стълби на Селарон с пъстрите мозайки и керамичните плочки от цял свят. Връщане в хотела с метро и свободно време за почивка.
Вечерта по желание организирана вечеря в местна чураскария с първокласна бразилска скара и посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium, където ще се насладите на неповторимата цветна атмосфера, ще пиете кайпириня и ще може да потанцувате под горещите латино ритми. Включени са вечеря, водач на български език, местен екскурзовод, двупосочни частни трансфери до квартал Лапа и входна такса за клуба. Нощувка.

Ден 5 /четвъртък/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание екскурзия до съседния град Нитерой, откъдето ще се насладите на фантастичните гледки към планинските върхове на Рио.
Екскурзията започва с преминаване над залива Гуанабара по моста Рио – Нитерой, който и до днес е най-дългият мост от този вид в Южното полукълбо и е шести по дължина в света. Пристигайки в Нитерой ще попаднете на част от прочутия Път на Нимайер, ще зърнете причудливата сграда на Театро Популар, построена през 1997 г., в чиито стени и фасади са вплетени ярките цветове на бразилското знаме. Задължително ще спрем при Музея на съвременното изкуство. Футуристичната сграда е завършена през 1996 г. и често я наричат „космическо творение“ и „летяща чиния“. Едни от най-ценните и незабравими „експонати“ вътре са отраженията на Захарната глава и на Корковадо в стъклената фасада. Историческата Крепост Санта Круз допълнително ще ни омагьоса с невероятните гледки към Рио. Тя датира от 1555 г. и е основното фортификационно съоръжение в залива, привличаща и до днес хиляди търсачи на военна история. Днес Санта Круз е действащо съоръжение и се охранява от щаба на Артилерийската дивизия. Носете си бански и хавлия, защото ще имате възможност да се изкъпете в един от най-красивите пясъчни плажове на Нитерой – Итакоатиара. Включен обяд в местен ресторант. Цената включва входове, водач на български език, местен екскурзовод, обяд и частни двупосочни трансфери. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6 / петък/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание екскурзия до стария имперски град Петрополис, живописно разположен сред зелените хълмове на Серра дос Оргаос в долината на реките Китандиня и Пиабана, избран за свой дом от голям брой немски преселници. Градът носи името на император Педро II – вторият император на Бразилия, син на Педро I. И днес това е предпочитана курортна дестинация за бразилците. Ще започнем обиколката с Историческия център и Лятната резиденция на Педро II, превърната днес в Музей, съхраняващ много имперски реликви, включително масивна златна корона. Ще посетим още Кристалния дворец, отворен през 1884 г. като шоурум за градински цветя и птици. Продължаваме с Къщата на Сантос Дюмонт – пионер на авиацията в Бразилия. Къщата е проектирана от самия Сантос Дюмонт и днес съхранява редица реплики на негови творби. Ще видим още Дворец Китандиня – един архитектурен шедьовър в нормандски стил от 1944 г., претендиращ в миналото за най-голям хотел с казино в Латинска Америка, и прочутата бирария Бохемия – най-старата в Бразилия. Тук с интерактивната изложба ще може да проследите историята на пивоварството в Бразилия и да дегустирате в бара единствената в страната наливна Бохемия. Включен обяд в местен ресторант. Цената включва входове, водач на български език, местен екскурзовод, обяд и частни двупосочни трансфери. Връщане обратно в хотела. Свободно време за почивка и вечеря. Нощувка.       

Ден 7 /17.02.2024, събота/ Рио де Жанейро – Парадът на Победителите 
Закуска. Свободно време за плаж, почивка, шопинг и разходки. Вечерта се пригответе да посрещнете най-мащабното и най-зрелищно шоу на нашата планета – финалната вечер от Карнавала на Рио! Шестте най-добри самба школи в света ще дефилират пред очите Ви и ще наситят сетивата Ви с експлозия от цветове и музика. Тази емоция няма къде другаде да бъде изпитана! Всяка самба школа ще взриви с песни, танци и аплодисменти специално изграденото за това събитие съоръжение, наречено Самбодром. Майсторството на танцьорите всяка година е оценявано от общо 40 съдии, разделени в 10 категории, а това Ви гарантира, че под Арката на Апотеоза ще видите най-добрите карнавални сюжети, най-опитните знаменосци, най-атрактивните платформи, най-веселите музиканти, най-красивите кралици и най-пищните адреналинки… Предлагаме за предварителна продажба билети за Трибуната на Сектор 9, който е централен, отделен само за туристи и е с резервирани места. Цената е от 210 щ.д. на човек и включва вход, водач на български език, местен екскурзовод и частни двупосочни трансфери. Връщане в хотела и нощувка.   

Ден 8 /неделя/ Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание участие в екскурзия, която ще ви покаже Дивите плажове на Рио и ще имате възможност да се качите на падълборд. Ще потеглите от Копакабана, минавайки през плажовете Ипанема, Леблон, Сао Конрадо, Барра да Тиджука, Резерва и Понтал.  Вашият опитен местен екскурзовод ще ви покаже няколко от най-красивите плажове на юг от Рио и ще ви разкаже за екосистемите на Национален парк Праиня. Тук в кристално чистите води често се срещат морски костенурки и делфини. Свободно време за плаж и за обяд. Продължителност на тура 8 ч. Връщане в хотела в късния следобяд. Нощувка. 

Ден 9 /19.02.2024, понеделник/– Игуасу – Рио де Жанейро
Закуска. Свободно време за почивка, плаж и разходки из прекрасния град. По желание еднодневна екскурзия до водопадите Игуасу, където ще бъдете напълно погълнати от магията на водата, тук стихията е толкова зрелищна и мощна, че никога не може да си я представите – Игуасу трябва да бъде видян и преживян!
Трансфер до летище и Рио де Жанейро сутрешен полет за Игуасу. Посрещане и посещение на Птичия парк на Игуасу, който отблизо ще Ви покаже голяма част от екзотичните птици в света и най-вече туканите и пъстрите папагали ара. По желание и при ясно време възможност за полет с хеликоптер над водопадите.
Продължаваме с посещение на Национален парк Игуасу и разглеждане на водопадната редица от бразилска страна. По време на разходката ни ще се придвижваме по мостове над самата река, които ще ни доближат най-близо до това чудо на природата и ще надзърнем в пропастта на Дяволско гърло, оформена от силата на водата. За най-големите авантюристи се предлага Макуко Сафари с лодка – едно преживяване с много адреналин, което буквално ще Ви вкара под струите на водопадите. Банските и доброто настроение са задължителни! В късния следобяд обратен полет до Рио. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 10 /20.02.2024, вторник/ Рио де Жанейро – Рим
Закуска. Свободно време за плаж и последен шопинг в „Града на чудесата“. Освобождаване на стаите до обяд. Трансфер до летище Галеао и полет за Рим в 15:45 ч. Продължителност на дългия полет: 11 ч. Нощувка в самолета.

Ден 11 / сряда/ Рим – София
Кацане в 06:45 ч. на летище Фиумичино. Престой: 2:30 ч. Продължение за София в 09:15 ч. Кацане в България в 12:05 ч.   

 Обща пакетна цена при група от минимум 15 туристи:

  Цена на човек в двойна стая 5 850 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

В цената са включени:

 • Самолетни билети София – Рим – Рио де Жанейро – Рим – София с включени летищни такси, чекиран и ръчен багаж;
 • 8 нощувки със закуски в хотел 4* на плажа Копакабана;
 • Ранно настаняване и закуска в деня на пристигане;
 • Всички трансфери и турове с климатизиран автобус;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности;
 • Лицензиран местен екскурзовод – един от най-добрите и най-търсените в Рио;
 • Професионален водач от България с многогодишен опит в Латинска Америка;
 • Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 щ.д.

 

В цената не са включени:
 • Вечеря в чураскария с първокласна бразилска скара и посещение на един от най-ярките нощни клубове Rio Scenarium: 110 щ.д. при група от 10 туристи;
 • Билет за Сектор 9 за Парада на Шампионите: 210 щ.д. при група от 10 туристи;
 • Екскурзия до Нитерой с включен обяд: 125 щ.д. при група от 10 туристи;
 • Екскурзия до Петрополис с включен обяд: 135 щ.д. при група от 10 туристи;
 • Екскурзия Дивите плажове на Рио: 120 щ.д. при група от 10 туристи;
 • Еднодневна екскурзия със самолет до водопадите Игуасу: от 560 щ.д. при група от 10 туристи;
 • Доплащане за Макуку сафари с лодка на водопад Игуасу: 115 щ.д.;
 • Доплащане за единична стая в хотел Américas Copacabana 4*: 1090 щ.д.
 • Доплащане за deluxe стая с фронтална гледка към морето в хотел Arena Copacabana 4*, разположен на първа линия на Копакабана: от 1050 щ.д. на човек;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.;
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
 • Напитки по време на хранене и лични разходи;
Важно!
 • Цената на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
 • Краен срок за събиране на групата: ……………..;
 • Необходими документи: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2500 лева на човек;
 • Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди датата на отпътуване;
 • При влизане в Бразилия не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
 • Цените са базирани на местни данъци и такси към 01.08.2023 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
 • Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,80 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Галерия