Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  15 дни/ 12 нощувки
 • Държави:

  Япония


 • Токио – Фуджисан – Каназава – Ширакаваго – Такаяма – Киото – Ядзука – Нара – Осака – планината Коя – Кобе – Химеджи – Мияджима – Хирошима – Токио
 • По време на тази екскурзия ще видите:

       „За нас, японците, да бъдем щастливи, преди всичко е, че на всяка възраст и във всеки момент, се занимаваме с това, с което искаме да се занимаваме.“
                                                                                                                                                                                                                     Такеши Китано, японски писател и актьор

Защо да изберете тази програма?

 • Водач от България с 10-годишен опит в Япония, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;
 • Гарантирани дати, удобни полети и запазени самолетни билети на Катарски авиолинии;
 • Включени посещения на трите най-популярни панорамни площадки за наблюдение на вулканичния конус на Фуджи;
 • Включено разглеждане на прекрасните старинни градове Каназава, Ширакаваго и Такаяма;
 • Два цели дни за разглеждане на многобройните забележителности на старата столица Киото!
 • Нощувка в автентичен манастир в Свещената планина Коя – енигматично място за ценители, потапящо ни в атмосферата на японския будизъм!
 • Нощувка на остров Мияджима – едно от най-мистичните места в Япония!
 • Посещение на чаена плантация в градчето Ядзука и Музея на сакето в Кобе;
 • Разглеждане на едно от най-величествените укрепления в Япония – Замъкът Химеджи, известен с прозвището си „бялата чапла“;
 • Екскурзоводско обслужване през цялото време от лицензиран местен гид, който с радост ще отговори на всички Ваши въпроси за страната и японския начин на живот;

 

Ден 1 /15.05.2023, понеделник/ София – Доха – Токио
Излитане от летище София в 17:10 ч. за Доха. Кацане в 21:45 ч. Престой: 4:10 ч. Продължение за Токио в 01:55 ч. Времетраене на дългия полет: 9:55 ч. 

Ден 2 /16.05.2023, вторник/ Токио
Кацане на международното летище Нарита в 18:35 ч. Посрещане и трансфер до хотел Monterey Ginza 3*, удобно разположен в сърцето на града в известния шопинг квартал Гинза. След голямото земетресение от 1923 г. в Гинза се оформя основното търговско ядро на Токио. Тук е едно от най-скъпите места в Япония – 1 кв.м земя се оценява над 10 000 000 йени. Нощувка.

Ден 3 /17.05.2023, сряда/ Токио – Фуджисан – Токио
Закуска. Отпътуване с автобус за планината Фуджи – със своите 3776 м тя е най-високата в Япония. Разглеждане на района на Петте езера и посещение на пететажната пагода Чурейто – част от Светилището Аракура Сенген, построена като паметник на мира през 1963 г. 400 стъпала водят до нея, а гледката към пагодата на фона на заснежения конус на Фуджи е един от символите на Япония и популярно място за туристи от цял свят. Ще се разходим из парк Оиши, разположен на северния бряг на езерото Кавагучико. Цветя в различни багри разцъфват тук през всеки сезон и в слънчев ден, ще имате късмета да уловите силуета на магичната планина, отразен във водите на езерото. Ще посетим още един природен феномен – изворите Ошино Хаккай – комплекс, състоящ се от 8 езерца с кристално чиста вода и красиви рибки, включен в списъка на Стоте най-красиви и чисти извори в Япония. Приятната атмосфера на мястото се допълва от планината Фуджи на заден план и малкия музей на открито (срещу доплащане на място), показващ живота в традиционна японска ферма. Тук за обяд имате възможност да пробвате рибни специалитети и местни сладкиши.   

Връщане обратно в хотела в Токио и свободно време за вечеря.

Ден 4 /18.05.2023, четвъртък/ Токио – Каназава
Закуска. Отпътуване с метро и влака стрела до „града на златото“ Каназава. За удобство ще вземем с нас само ръчния багаж за следващия ден, а големите ни куфари ще бъдат доставени директно в хотела ни в Киото.
Посрещане и панорамна обиколка на града с разглеждане на квартала на самураите Нагамачи – разположен в подножието на бившия Дворец на Каназава и все още пазещ атмосферата на самурайската ера. Ще го познаете по кирпичените стени, тесните улички и охраняваните порти на самурайските имения. Ще влезем в автентичната самурайска къща Номура и ще се докоснем до тайните на бушидо.
Турът ни продължава с пешеходна разходка и свободно време за снимки в Хигашичая – квартала на гейшите и на ексклузивните чайни, чиито гости се радвали на компанията на талантливите гейши, обучени да пеят и танцуват. Днес в Хигашичая са останали само две чайни, а останалите сгради са частни домове, кафенета и магазини, предлагащи различни изделия, покрити с тънки златни листи.
Настаняване в хотел Kanazawa New Grand 3*+. Вечерта ще се разходим по главната улица на красивия град, където някога гордо са вървели самураи и благородници. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 5 /19.05.2023, петък/ Каназава – Ширакаваго – Такаяма – Киото 
Закуска в хотела. С автобуса отпътуваме за известния планински регион Ширакаваго. Ще посетим най-голямото селище в района – Огимачи, обявено за част от ЮНЕСКО през 1995 г. То предлага на туристите великолепна гледка към изцяло запазени провинциални къщи на повече от 250 години. Ще надникнем във вътрешността на къщата Канда и ще научим за мъдростта и тайните на нейните строители.
Продължение с автобус за чаровното планинско градче Такаяма, което модерното време със своите забързани крачки, сякаш е подминало. Такаяма е запазила онзи автентичен японски облик, който си представяме от „Шогун“, „Тайко“ или „Мемоарите на една гейша“. Ще се разходим из квартала Санмачи Суджи, носещ прозвището „Малкото Киото“ заради автентичния си вид. Следобед придвижване с влак до Киото и пристигане в сърцето на японската традиция и култура. Трансфер и настаняване в хотел Mitsui Garden Kyoto Shijo 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6 /20.05.2023, събота/ Киото 
Закуска и целодневна екскурзия с автобус на старата столица на Япония. Ще започнем нашата обиколка с емблематичната философска градина Рьоанджи или „Храмът на миролюбивия дракон”. В правоъгълната площадка, покрита с чакъл и мъх, са подредени 15 камъка, така че, на което и място да застане човек, вижда само 14 от тях. Градината е абстрактна и символизира природата и бог. Съзерцавайки каменната градина, човек си представя, че пред него се намират континентите и океанът, а 15-те малки и големи камъка са островите в морето. Философът е искал да покаже, че не всичко в света е подвластно на нашите сетива…
Продължаваме разходката със Златния павилион Кинкакуджи или Кукьочо. Екстравагантната сграда била построена като лятна вила за шогуна Ашикага Йошимицу, но неговото завещание го превърнало в дзен светилище през 1408 г.
Следва посещение на замъка Ниджо, завършен в началото на 17 век и предназначен за резиденция на първия шогун Токугава Йеасу. Той има два концентрични кръга укрепителни съоръжения и включва дворците Ниномару и Хонмару, както и множество допълнителни сгради и градини. Ниномару е построен от дървесината на кипариса хиноки. Декорацията му от пищни златни листа и сложна дърворезба е изработена да впечатлява посетителите и да показват силата и богатството на шогуните. В автентичната обстановка на двореца е заснет сериалът „Шогун”. Едни от най-големите атракции са „пеещите подове” на коридорите на замъка и красивата градина, заобикаляща двореца.
Следващото място, което ще посетим е светилището Хейан и неговата прекрасна градина. Интересно е, че японската градина винаги се прави така, че да изглежда като част от природата. Камъните са задължителна част от декорацията и винаги са подредени старателно по предварително обмислен план. Според японците камъкът е жив дотогава, докато не е одялан. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 /21.05.2023, неделя/ Киото
Закуска. Отпътуване с автобус към Фушими Инари Тайша – главното светилище, посветено на Инари. Тук е снимана началната сцена от „Мемоарите на една гейша” и ще се почувствате като във филм докато се разхождате по дългите алеи, оградени с многобройни червени порти.
Следващото място, което ще посетим е Храмът на чистата вода Киомизу-дера, построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото. На това място за пръв път е построен храм през 798 г., а сегашната постройка е от 1633 г. Голямата зала на храма има широка веранда, поддържана от стотици греди, забележително кръстосани една върху друга, а под нея се намира водопада Отоуа-но-таки, чийто води се вярва, че даряват дълголетие, мъдрост и любов.
Следобед ще направим пешеходна разходка в квартал Хигашияма и ще се потопим в атмосферата на чаровните улички, отвеждащи ни до Пагодата Ясака, построена през 1606 г. в памет на една от най-значимите фигури в японската история Тойотоми Хидейоши и древното светилище на гейшите Ясака, осветено вечерно време от красиви фенери, придаващи магична и тайнствена атмосфера. Хигашияма е мястото в Киото, където лесно може да прекарате часове. Тук има магазинчета за автентични ръчно направени сувенири, кафенета, ресторантчета и местни сладкиши за всеки вкус. Истински рай за фотографите е квартал Гийон, запазил и до днес уникалната атмосфера от епохата Едо. Ако имате късмет тук може да зърнете легендарните гейши, показващи атрактивните си копринени костюми. Свободно време за вечеря и разходка по чаровните улички. Самостоятелно прибиране до хотела. Нощувка.

Ден 8 /22.05.2023, понеделник/ Киото – Ядзука – Нара – Осака
Закуска. Отпътуване с автобус към чаените поля на градчето Ядзука. Повече от 800 години тук се усъвършенства отглеждането и производството на чай, а днес районът произвежда повече от половината от зеления чай в Япония. Ще посетим чаена плантация и ще опитаме различните видове чай, които се произвеждат тук.
Продължение за Нара, императорската столица на Япония през 8 век. Храмът Тодайджи е символ на Нара и е част от списъка на ЮНЕСКО. Тодайджи се намира в прекрасен парк, населен от стотици елени – те се считат за свещени и са почетни обитатели на Нара.
Следва разходка до светилището Касуга Тайша, построено през 8 век и посветено на благородническия род Фудживара. Тайнственост и красота обграждат това място. Японски кедри и дълга пътека, оградена от каменни фенери, Ви отвежда до централния вход на храма. По желание може да влезете и в самото сърце на Касуга, където са изложени стотици висящи бронзови фенери.
В късния следобед отпътуваме с автобуса за големия индустриален и транспортен център Осака.
Настаняване в хотел Karaksa Osaka Namba 3*, разположен в непосредствена близост до едно от най-колоритните кътчета на града – неоновата улица Дотонбори, известна с японските специалитети от морска храна. Тук може да опитате вкусните хапки от октопод такояки, солените японски палачинки окономияки и шабу-шабу, което си го приготвяте сами. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 9 /23.05.2023, вторник/ Осака – планината Коя
Закуска. Отпътуване с автобус към свещената планина Коя – център на будистката секта шингон, основана от Кобо Даиши през 805 г. Сред мъглите на планината и в сянката на вековните дървета са скрити десетки храмове и по-малки светилища, свързани със стръмни пътеки, част от поклонническия маршрут на местните монаси. Включени са вегетариански обяд и посещение на храмовете Окуноин и Конгобуджи, които ще Ви потопят в мистичната духовност на японците.
Следобед настаняване в манастира Hojo-in. Нощувката тук ще Ви разкрие един нов свят и ще Ви докосне до чистотата на дзен будизма и до проникновението на духа на Япония. Манастирът се намира в тиха уличка близо до Голямата Пагода Конпон Даито. Тук ще научим правилата на местните монаси, ще влезем в техния духовен живот и съвършено организирани практики, ще опитаме традиционната вегетарианска будистка вечеря шоджин рьори. Тя е вкусна, балансирана и прясно приготвена от сезонни продукти, без месо, яйца, мляко и силни подправки. Нощувката е в манастирските хотелски стаи, за които е характерно, че са със семпла обстановка и с отделна баня на етажа.

Ден 10 /24.05.2023, сряда/ планината Коя – Кобе – Химеджи
Закуска. С автобуса отпътуваме към град Кобе, където ще посетим Музея за саке Кику Масамуне. Тук ще се докоснете до древната традиция на варенето на саке, предаваща се на поколенията от епохата Едо до ден днешен. Музеят се помещава в дървена сграда, наподобяваща автентична пивоварна за саке, съхраняваща различни уреди и приспособления за производството на алкохолната напитка от преди 350 г.
Продължаваме за град Химеджи, където ще разгледаме великолепния средновековен замък и прилежащата към него градина Кокоен. Замъкът Химеджи е идеално запазен от ерата на самураите и е живата легенда на японската история. Той е едно от най-величествените укрепления в Япония. За да опишат красотата и изяществото му, японците често го наричат „бялата чапла“. След дългогодишна мащабна реставрация той отново е отворен за посещение през 2015 г. Ще имате време да се удивите на съвършената постройка, може да изкачите стръмните дървени стълби, да се разходите по старите улички и да се потопите напълно в атмосферата на това място. Настаняване в хотел  Monterey Himeji 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 11 /25.05.2023, четвъртък/ Химеджи – Мияджима
Закуска. Отпътуване само с ръчен багаж с влака стрела до Хирошима. Основният багаж ще бъде доставен директно в хотела ни в Токио на следващия ден.
С ферибот ще продължим към остров Мияджима, където се намира най-почитаното светилище в страната Ицукушима.
Ще посетим още будисткия храм Даишо-ин и ще имаме време за снимки на красивия залив и на кротките елени, разхождащи се наоколо.
Настаняване в риокан хотел Miyajima Makoto 3+*, където може да пробвате къпане в японска минерална баня онсен. Включена традиционна японска вечеря в хотела и нощувка.

Ден 12 /26.05.2023, петък/ Мияджима – Хирошима – Токио
Закуска. С ръчния ни багаж се връщаме обратно пеша до кея на ферибота за Хирошима. Посрещане от частен автобус и обиколка на Хирошима: Куполът на Атомната бомба – свидетел на мощната експлозия от 06.08.1945 г. и фокус на милиони молитви за мир; Парка на мира и Музея към него. Ще минем и покрай Замъка Хирошимаджо, след това отпътуваме с влака стрела обратно до Токио.
Пристигане в Токио и с метрото се придвижваме до хотел Monterey Ginza 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 13 /27.05.2023, събота/ Токио
Закуска. Целодневно разглеждане на забележителностите на този супер град с метро. Ако погледнете картата на Токио ще видите, че той е построен в концентрични кръгове около историческата сграда на Императорския дворец и градината пред него. Кокьо, както японците наричат двореца, е в самото сърце на Токио и ще започнем обиколката с него. Ще видим укрепителните съоръжения, красиво подрязаните пинии, площад Кокьо Гайен, статуята на легендарния самурай от 14 в. Кусуноки Масашиге, каменния мост Меганебши, Главната порта на двореца и оръжейната кула Фушими Ягура.
Продължаваме разходката с посещение на популярния будистки храм Сенсоджи от 7 в., портата Каминари, построена преди повече от 10 века, шопинг улицата Накамисе, която осигурявала на поклонниците традиционни закуски и сувенири векове наред, и шинтоиския храм Асакуса. В района на Асакуса най-добре е запазена атмосферата на града от миналия век. Тук ще видите как се правят традиционни сладкиши; ще се снимате със симпатичните рикшаджии или с усмихнатите японки, облечени в кимона; ще имате възможност да проверите късмета си за деня; ще се качите до панорамната площадка на туристическия център – истински шедьовър на прочутия японски архитект Кенго Кума, откъдето идеално се вижда новата Токийска кула Sky Tree, извисяваща се на 634 м над околните сгради.
Тук ще разберете и защо Централата на бирата Асахи има толкова много прозвища и епитети, а ценителите на пивото ще имат възможност да опитат най-новите му вкусове и тенденции в „Страната на изгряващото слънце“. Ще Ви дадем възможност да пробвате прясно приготвена рибна и веган темпура в първия ресторант за темпура в Токио преди да продължим обратно към Гинза. В Гинза ще ви покажем символа на квартала – часовниковата кула на Гинза Уако от 1932 г., Театъра Кабукиза, Шоурума на Сони, Шоурума на Нисан и небезизвестното кафене, където върху повърхността на чаша еспресо се принтира вашето собствено изображение.
Вечерта по желание ще отидем с метро до Шибуя – един от най-цветните квартали в Токио, известен със статуята на Хачико – куче от породата акита, прочуто с предаността си към своя стопанин и увековечено в едноименния филм с участието на Ричард Гиър. В Шибуя ще видите и най-популярното и оживено кръстовище в Япония, снимано във филми като „Изгубени в превода” и „Бързи и яростни”. Предлагаме да хапнете вкусни печени шишчета якитори в един от многобройните ресторанти наоколо. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 14 /28.05.2023, неделя/ Токио – Доха
Закуска. Свободен ден за разглеждане на най-модерното лице на японската столица. По желание посещение с метро на кварталите Хараджуку и Омотесандо, където ще се слеем с уличния живот и ще видим как се забавляват младите японци в свободното си време. Ще посетим колоритната улица Такешита, ще надникнем в някой от многобройните бутици, ще се разходим по японската „Шанз Елизе“ и ще видим футуристични архитектурни творения като шопинг центъра Токю Плаза от 2012 г. Посещение и на оживения неонов квартал Шинджуку, където се намират Кметството на Токио, известната „Годзила“ и многобройните бутици и центрове за пазаруване.
Връщане до хотела и трансфер до летище Нарита за полет за Доха в 22:30 ч. Кацане в Доха в 04:25 ч. Продължителност на дългия полет: 13:05 ч.

Ден 15 /29.05.2023, понеделник/ Доха – София
Продължение за София в 09:50 ч. Кацане в България в 14:40 ч.
Край на програмата.

Обща пакетна цена:
на човек в двойна стая при група от 12-18 туристи  7 790 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина


Допълнителна информация

В общата пакетна цена са включени:
• Самолетни билети София – Доха – Токио – Доха – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж 8 кг.;
• Билети със запазени места за втора класа за влака стрела Токио – Каназава, Нагоя – Киото, Химеджи – Хирошима, Хирошима – Токио;
• Билет със запазено място за втора класа за експресен влак Такаяма – Нагоя;
• 12 нощувки със закуски в подбрани хотели 3* и 4*;
• 1 обяд в местен ресторант на Свещената планина Коясан;
• 2 традиционни японски вечери;
• Всички трансфери и турове по програма с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
• Транспорт на основния багаж отделно от групата от Токио до Киото и от Химеджи до Токио;
• Билетите за метро и градски транспорт по програма;
• Лицензиран местeн екскурзовод на английски език по програма;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв., с подлимит при пандемично или епидемично заболяване – 50% от основния лимит и подлимит при спешна дентална помощ в чужбина – 1000 лв. При изгубен, повреден или откраднат личен багаж по време на пътуването ALLIANZ TRAVEL имат включен основен лимит от 2000 лв. и подлимит за покритие на ценни предмети – 1000 лв.

Допълнително се заплащат:
• Доплащане за единична стая: 1255 лева;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване. ALLIANZ TRAVEL дават възможност за прекратяване на полица „Отмяна на пътуване“ без неустойки в срок до един месец преди пътуване;
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Важна информация:
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 14 туристи;
• Краен срок за събиране на групата: 15.03.2023;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2500 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 31.03.2023;
• От 07.09.2022 г. има нови правила за влизане в Япония и те са следните: отрицателен ПСР тест с валидност 72 ч. преди полета за Япония се представя задължително само за неваксинирани туристи. Тези, които имат валидни сертификати не са длъжни вече да предоставят такъв тест;
• Във всички Музеи и помещения на закрито се носят маски. На открито и при посещение на минерални извори те не са задължителни;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Япония настаняването в хотелите е след 15:00 ч., а освобождаването е до 11:00 ч.;
• Цените са изготвени при курс: 100 йени = 1,37 лева и при промяна на валутния курс на йената към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Япония, валидни към 01.12.2022 г.;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност, предвид пешеходните обиколки и изкачването на множество стълби в различни храмове;
• В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Галерия