Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  13 дни/ 10 нощувки
 • Държави:

  Япония


 • Токио – Фуджисан – Каназава – Ширакаваго – Такаяма – Киото – Нара – Осака – Химеджи – Мияджима – Хирошима – Токио
 • По време на тази екскурзия ще видите:

„За нас, японците, да бъдем щастливи, преди всичко е, че на всяка възраст и във всеки момент, се занимаваме с това, с което искаме да се занимаваме.“
                                                                           Такеши Китано, японски писател и актьор

Защо да изберете тази програма?

 • Гарантирани дати, удобни полети и запазени самолетни билети на Полските авиолинии;
 • Водач-преводач от България с над 10-годишен опит в Япония, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;  
 • Специално подбрани централно разположени хотели 3*+ и 4*;
 • Посещение на най-почитаното и свещено място за японците – мистичният остров Мияджима и светилището Ицукушима;
 • Разглеждане на едно от най-величествените укрепления в Япония – Замъкът Химеджи, известен с прозвището си „бялата чапла“;
 • Включени посещения на трите най-популярни панорамни площадки за наблюдение на вулканичния конус на Фуджи;
 • Включено разглеждане на прекрасните старинни градове Каназава, Ширакаваго и Такаяма;
 • Включена нощувка и традиционна японска кайсеки вечеря в риокан хотел на брега с гледка към Вътрешно Японско море Сето-Найкай;
 • Удобни частни автобуси за туровете ни до Фуджи, в Каназава, Ширакаваго, Такаяма, Киото, Нара, Осака, Хирошима;
 • Местни екскурзоводи, които с радост ще отговорят на всички Ваши въпроси за страната и японския начин на живот;

Ден 1 /15.05.2024, сряда/ София – Варшава – Токио
Излитане от летище София в 18:30 ч. за Варшава. Кацане в 19:25 ч. Престой: 3:25 ч. Продължение за Токио в 22:50 ч. Времетраене на дългия полет: 12:40 ч. 

Ден 2 /16.05.2024, четвъртък/ Токио
Кацане на международното летище Нарита в 18:30 ч. Посрещане и трансфер до хотел Monterey Hanzomon 4*, удобно разположен в сърцето на града точно до Императорския дворец. Нощувка.

Ден 3 /17.05.2024, петък/ Токио – Фуджисан – Токио
Закуска. Отпътуване с автобус за планината Фуджи – със своите 3776 м тя е най-високата в Япония. Разглеждане на района на Петте езера и посещение на пететажната пагода Чурейто – част от Светилището Аракура Сенген, построена като паметник на мира през 1963 г. 400 стъпала водят до нея, а гледката към пагодата на фона на заснежения конус на Фуджи е един от символите на Япония и популярно място за туристи от цял свят. Ще се разходим из парк Оиши, разположен на северния бряг на езерото Кавагучико. Цветя в различни багри разцъфват тук през всеки сезон и в слънчев ден, ще имате късмета да уловите силуета на магичната планина, отразен във водите на езерото.
Ще посетим още един природен феномен – изворите Ошино Хаккай – комплекс, състоящ се от 8 езерца с кристално чиста вода и красиви рибки, включен в списъка на Стоте най-красиви и чисти извори в Япония. Приятната атмосфера на мястото се допълва от планината Фуджи на заден план и малкия музей на открито (срещу доплащане на място), показващ живота в традиционна японска ферма. Тук за обяд имате възможност да пробвате рибни специалитети и местни сладкиши.
Връщане обратно в хотела в Токио и свободно време за вечеря. Вечерта по желание посещение с метрото на оживения неонов квартал Шинджуку, където се намират Кметството на Токио с фантастичните панорамни площадки на 202 м височина, известната „Годзила“, интерактивната „Котка“, както и многобройни центрове за пазаруване. Нощувка.

Ден 4 /18.05.2024, събота/ Токио – Каназава
Закуска. Отпътуване с метро и влака стрела до „града на златото“ Каназава. За удобство ще вземем с нас само ръчния багаж за следващия ден, а големите ни куфари ще бъдат доставени директно в хотела ни в Киото.
Посрещане и панорамна обиколка на града с разглеждане на квартала на самураите Нагамачи – разположен в подножието на бившия Дворец на Каназава и все още пазещ атмосферата на самурайската ера. Ще го познаете по кирпичените стени, тесните улички и охраняваните порти на самурайските имения. Ще влезем в автентичната самурайска къща Номура и ще се докоснем до тайните на бушидо.
Турът ни продължава с пазара за морски деликатеси и дарове Омичо. Следва посещение на къщата за гейши Очая Шима и пешеходна разходка в Хигашичая – квартала на гейшите и на ексклузивните чайни, чиито гости се радвали на компанията на талантливите гейши, обучени да пеят и танцуват. Днес тук са останали само две чайни, а останалите сгради са домове, кафенета и магазини, предлагащи различни изделия, покрити с тънки златни листи.
Настаняване в хотел Kanazawa New Grand 3*+. Вечерта ще се разходим по главната улица на красивия град, където някога гордо са вървели самураи и благородници. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 5 /19.05.2024, неделя/ Каназава – Ширакаваго – Такаяма – Киото 
Закуска в хотела. С автобуса отпътуваме за известния планински регион Ширакаваго. Ще посетим най-голямото селище в района – Огимачи, обявено за част от ЮНЕСКО през 1995 г. То предлага на туристите великолепна гледка към изцяло запазени провинциални къщи на повече от 250 години. Всяка къща е и уютен топъл дом, където семействата живеят и работят. Ще надникнем във вътрешността на къщата Канда и ще научим за мъдростта и тайните на нейните строители.
Продължение с автобус за чаровното планинско градче Такаяма, което модерното време със своите забързани крачки, сякаш е подминало. Такаяма е запазила онзи автентичен японски облик, който си представяме от „Шогун“, „Тайко“ или „Мемоарите на една гейша“. Ще се разходим из квартала Санмачи Суджи, носещ прозвището „Малкото Киото“ заради автентичния си вид. Веднъж преминали червения мост на река Миягава, ще попаднете сред старинни дървени къщи с грижливо отгледани бонсаи по верандите, навсякъде ще чувате приглушения звук на клокочещата вода от градините и канавките, ще поискате да седнете в уюта на някоя от традиционните продавници на саке, ще похапнете вкусно телешко месо хида или ще си купите цветно кимоно в някое от магазинчетата за местни дрехи и платове наоколо…
Следобед придвижване с влак до Киото и пристигане в сърцето на японската традиция и култура. Трансфер и настаняване в хотел Moxy Kyoto Nijo 4*. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 6 /20.05.2024, понеделник/ Киото 
Закуска и целодневна екскурзия с автобус на старата столица на Япония. Ще започнем нашата обиколка с емблематичната философска градина Рьоанджи или „Храмът на миролюбивия дракон”. Известната градина първоначално била вила на аристократ от епохата Хейан, а през 1450 г. мястото е превърнато в дзен светилище. В правоъгълната площадка, покрита с чакъл и мъх, са подредени 15 камъка, така че, на което и място да застане човек, вижда само 14 от тях. Градината е абстрактна и символизира природата и бог. Съзерцавайки каменната градина, човек си представя, че пред него се намират континентите и океанът, а 15-те малки и големи камъка са островите в морето. Философът е искал да покаже, че не всичко в света е подвластно на нашите сетива…
Продължаваме разходката със Златния павилион Кинкакуджи или Кукьочо. Екстравагантната сграда била построена като лятна вила за шогуна Ашикага Йошимицу, но неговото завещание го превърнало в дзен светилище през 1408 г.
Следва посещение на замъка Ниджо, завършен в началото на 17 век и предназначен за резиденция на първия шогун Токугава Йеасу. Той има два концентрични кръга укрепителни съоръжения и включва дворците Ниномару и Хонмару, както и множество допълнителни сгради и градини. Ниномару е построен от дървесината на кипариса хиноки. Декорацията му от пищни златни листа и сложна дърворезба е изработена да впечатлява посетителите и да показват силата и богатството на шогуните. В автентичната обстановка на двореца е заснет сериалът „Шогун”. Едни от най-големите атракции са „пеещите подове” на коридорите на замъка и красивата градина, заобикаляща двореца. И днес водните площи, дървените огради, чаените павилиони, каменните украси и мостове хармонично допълват феерията от цветя, храсти и дървета, които пленяват посетителите през всички сезони. Интересно е, че японската градина винаги се прави така, че да изглежда като част от природата. Камъните са задължителна част от декорацията и винаги са подредени старателно по предварително обмислен план. Според японците камъкът е жив дотогава, докато не е одялан. 
Следобед пешеходна разходка в квартал Хигашияма, където ще се потопим в атмосферата на стръмните чаровни улички, отвеждащи ни до Храма на чистата вода Киомизу-дера, построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото. Хигашияма е мястото в Киото, където лесно може да прекарате часове – тук има магазинчета, кафета, ресторантчета и местни сладкиши за всеки вкус. Истински рай за фотографите и търсачите на автентични ръчно направени сувенири.
Ще завършим нашия ден с разходка в квартал Гийон, запазил и до днес уникалната атмосфера от епохата Едо. Ако имате късмет тук може да зърнете легендарните гейши, показващи атрактивните си копринени костюми. Връщане в хотела с автобуса.
По желание спектакъл „Традиционни японски изкуства” в театър Гийон, който ще ви запознае с икебана, чаена церемония, танц на гейши, свирене на японска мандолина, придворна музика, класически комедиен спектакъл и др. За тези, които останат за Шоуто в Гийон прибирането до хотела е самостоятелно с градски транспорт. Нощувка.

Ден 7 /21.05.2024, вторник/ Киото
Закуска. Отпътуване с автобус към Фушими Инари Тайша – главното светилище, посветено на Инари. Тук е снимана началната сцена от „Мемоарите на една гейша” и ще се почувствате като във филм докато се разхождате по дългите алеите, оградени с многобройни червени порти.
Следващото място, което ще посетим е тайнственият храм Адашино Ненбутсу, основан през 8 век от почитания будистки монах Кукай, основоположник на сектата шингон. В храма ще видите над 8000 каменни статуи и пагоди, посветени на душите на предците от древни времена. Най-хубавото е, че тук няма да се сблъскате с огромните тълпи туристи и ще имате възможност на спокойствие да се разходите и да медитирате в бамбуковата гора зад храма. Районът е едно от най-спокойните места в Киото. Наблизо се намира и очарователният стар квартал на търговците Сага Ториимото, където ще се удивите на красиво поддържаните фасади и дворове, запазили оригиналната си архитектура на градски къщи със сламени покриви от типа „мачия“ от периода Мейджи. Днес голяма част от тях вече са превърнати в ресторантчета и магазини, откъдето може да си купите някой сувенир за спомен. Следобед връщане в хотела с автобуса.
За тези, които искат да продължат с пешеходното разглеждане на Арашияма, предлагаме разходка, която ще ни отведе до бамбуковата гора Сагано, моста Тогецуко и Планината на маймуните Иватаяма. За тях прибирането до хотела е самостоятелно и с градски транспорт. Нощувка.

Ден 8 /22.05.2024, сряда/ Киото – Нара – Осака
Закуска. Отпътуване с автобус към Нара, императорската столица на Япония през 8 век. Храмът Тодайджи е символ на Нара и е част от списъка на ЮНЕСКО. Тодайджи се намира се в прекрасен парк, населен от стотици елени – те се считат за свещени и са почетни обитатели на Нара. Говори се, че преди векове един човек убил елен и веднага бил обезглавен. Дори шогунът слизал от носилката си, за да се поклони на свещените животни. Продават се специални бисквити, с които може да нахраните елените. Те лакомо изяждат бисквитките от ръцете Ви и ако ги помолите ще Ви се поклонят за благодарност.
Следва разходка до светилището Касуга Тайша, построено през 8 век и посветено на благородническия род Фудживара. Тайнственост и красота обграждат това място. Японски кедри и дълга пътека, оградена от каменни фенери, Ви отвежда до централния вход на храма. По желание може да влезете и в самото сърце на Касуга, където са изложени стотици висящи бронзови фенери. Представете си само фантастичната атмосфера, когато тук през февруари и август по време на фестивала Манторо, служителите запалят всички фенери и меката им светлина озари каменистия път.
Следобед отпътуваме с автобуса за големия индустриален и транспортен център Осака. Ще спрем да разгледаме Градината на изключително красивия Замък на Осака, построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши.
По време на нашата обиколка ще посетим и единствения по рода си 40-етажен небостъргач Умеда, символ на високите технологии и ултрамодерна архитектура. Сградата се състои от две кули с височина 173 м, свързани помежду си с Обсерваторията „Плаващата градина“. Умеда е завършена през 1993 г. и от нея се открива невероятна панорамна гледка към заобикалящото я море от бетон.
Настаняване в хотел Karaksa Osaka Namba 3*, разположен в непосредствена близост до едно от най-колоритните кътчета на града – неоновата улица Дотонбори, известна с японските специалитети от морска храна. Тук може да опитате вкусните хапки от октопод такояки, солените японски палачинки окономияки и шабу-шабу, което си го приготвяте сами. По желание посещение на някои от ресторантите за местни специалитети на Хозенджи Йокочо и ако не сте уморени от дългия ден може да пробвате модерни барове в района на Намба. Не бързайте да се прибирате в хотела! Гарантираме Ви, че тук ще намерите заведения за всеки вкус! Нощувка.

Ден 9 /23.05.2024, четвъртък/ Осака – Химеджи
Закуска. Отпътуване с автобус към град Химеджи, където с пешеходен тур ще разгледаме великолепния град, средновековния замък и прилежащата към него градина Кокоен. Замъкът Химеджи е идеално запазен от ерата на самураите и е живата легенда на японската история. Той е едно от най-величествените укрепления в Япония. За да опишат красотата и изяществото му, японците често го наричат „бялата чапла“. След дългогодишна мащабна реставрация той отново е отворен за посещение през 2015 г. Ще имате време да се удивите на съвършената постройка, може да изкачите стръмните дървени стълби, да се разходите по старите улички и да се потопите напълно в атмосферата на това място. Настаняване в хотел Monterey Himeji 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10 /24.05.2024, петък/ Химеджи – Хирошима – Мияджима
Закуска. Отпътуване само с ръчен багаж с влака стрела до Хирошима. Основният багаж ще бъде доставен директно в хотела ни в Токио на следващия ден.
С ферибот ще продължим към остров Мияджима, където се намира най-почитаното светилище в страната Ицукушима.
Ще посетим още будисткия храм Даишо-ин и ще имаме време за снимки на красивия залив и на кротките елени, разхождащи се наоколо.
Настаняване в риокан хотел Aki Grand 3+*, където може да пробвате къпане в японска минерална баня онсен. Включена традиционна японска кайсеки вечеря в хотела и нощувка.                            

Ден 11 /25.05.2024, събота/ Мияджима – Хирошима – Токио
Закуска. Отпътуване с ръчен багаж и трансфер с автобус до центъра на Хирошима. Пешеходна обиколка на Парка на мира и Музея към него, разказващ покъртителната история на една от най-черните дати в историята на човечеството. Ще минем и покрай Купола на Атомната бомба – свидетел на мощната експлозия от 06.08.1945 г. и фокус на милиони молитви за мир. Всеки ден хиляди хора идват тук и отдават почит на загиналите. Пристигане в Токио и с метро се придвижваме до хотел Monterey Hanzomon 4*. Свободно време за вечеря.
Вечерта по желание ще отидем с метро до Шибуя – един от най-цветните квартали в Токио, известен със статуята на Хачико – куче от породата акита, прочуто с предаността си към своя стопанин и увековечено в едноименния филм с участието на Ричард Гиър. В Шибуя ще видите и най-популярното и оживено кръстовище в Япония, снимано във филми като „Изгубени в превода” и „Бързи и яростни”. Предлагаме да хапнете вкусни печени шишчета якитори в един от многобройните ресторанти наоколо. Отиване и връщане в хотела с метрото, билетът се закупува допълнително на място. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 12 /26.05.2024, неделя/ Токио – Варшава
Закуска. Предиобед организирано разглеждане на забележителностите на този супер град с метро. Ако погледнете картата на Токио ще видите, че той е построен в концентрични кръгове около историческата сграда на Императорския дворец и градината пред него. Кокьо, както японците наричат двореца, е в самото сърце на Токио и ще започнем обиколката с него. Ще видим укрепителните съоръжения, красиво подрязаните пинии, площад Кокьо Гайен, статуята на легендарния самурай от 14 в. Кусуноки Масашиге, каменния мост Меганебши, Главната порта на двореца и оръжейната кула Фушими Ягура.
Продължаваме разходката с посещение на популярния будистки храм Сенсоджи от 7 в., портата Каминари, построена преди повече от 10 века, шопинг улицата Накамисе, която осигурявала на поклонниците традиционни закуски и сувенири векове наред, и шинтоиския храм Асакуса. В района на Асакуса най-добре е запазена атмосферата на града от миналия век. Тук ще видите как се правят традиционни сладкиши; ще се снимате със симпатичните рикшаджии или с усмихнатите японки, облечени в кимона; ще имате възможност да проверите късмета си за деня; ще се качите до панорамната площадка на туристическия център – истински шедьовър на прочутия японски архитект Кенго Кума, откъдето идеално се вижда новата Токийска кула Sky Tree, извисяваща се на 634 м над околните сгради. Тук ще разберете и защо Централата на бирата Асахи има толкова много прозвища и епитети, а ценителите на пивото ще имат възможност да опитат най-новите му вкусове и тенденции в „Страната на изгряващото слънце“.
Следобед свободно време по интереси.
Ще имате възможност да разгледате луксозния квартал Гинза. От 1612 до 1800 г. в района се секли сребърни монети и оттук произлиза името му. След голямото земетресение от 1923 г. в Гинза се оформя основното търговско ядро на Токио. Тук е едно от най-скъпите места в Япония – 1 кв.м земя се оценява над 10 000 000 йени. На централното кръстовище на Гинза ще видите символа на квартала – часовниковата кула на Гинза Уако от 1932 г., Шоурума на Нисан и небезизвестното кафене, където върху повърхността на чаша еспресо се принтира вашето собствено изображение. Наблизо са и Театъра Кабукиза, както и многобройните луксозни бутици на всички известни японски и световни марки.
Може да отскочите и до Одайба – голям увеселителен център за живеещите в Токио, те идват тук за разходка и забавление през почивните си дни. Всички сгради са построени върху отвоювана от морето земя. Тук се намира футуристичната сграда на Fuji TV и може да видите репликата на Статуята на свободата и емблематичната статуя на гигантския робот Gundam.
По желание посещение на новооткрития интерактивния музей TeamLab Borderless. Отваря врати официално през януари 2024 и тогава ще получите информация за цените. Връщане до хотела и трансфер до летище Нарита за полет до Варшава в 21:50 ч. Продължителност на дългия полет: 14:35 ч.

Ден 13 /27.05.2024, понеделник/ Варшава – София
Кацане във Варшава в 05:40 ч. Продължение за София в 10:50 ч. Кацане в България в 13:55 ч. Край на програмата.

 

Възрастен в двойна стая при записване до 31.10.2023! 7 790 лв
Възрастен в двойна стая при група от 15-20 туристи след 31.10.2023  8 190 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина


Допълнителна информация

В общата пакетна цена са включени:

 • Самолетни билети София – Варшава – Токио – Варшава – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж 8 кг.;
 • Билети със запазени места за влака стрела Токио – Каназава, Нагоя – Киото, Химеджи – Хирошима, Хирошима – Токио;
 • Билет със запазено място за експресен влак Такаяма – Нагоя;
 • Транспорт на основния багаж отделно от групата от Токио до Киото и от Химеджи до Токио;
 • 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*+ и 4*;
 • 1 традиционна кайсеки вечеря;
 • Всички трансфери с автобус, спрямо описаната програма, съобразен с броя на групата;
 • Билетите за метро и градски транспорт по програма;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности;
 • Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
 • Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
 • Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.;

Допълнително се заплащат:

 • Доплащане за единична стая: 1255 лева;
 • Доплащане за спектакъл „Традиционни японски изкуства” в Киото: 75 лева;
 • Доплащане за интерактивния музей TeamLab Borderless в Токио: цена по запитване;
 • Доплащане за седалки в премиум и бизнес класа: на запитване при записване;
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите: цената е на запитване и се фиксира след издаването на билетите на групата;
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
 • Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване.
 • Напитки по време на хранене, билети за градския транспорт, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

 

Важна информация:

 • Цената на пътуването е валидна при група от минимум 15 туристи;
 • Краен срок за събиране на групата: 003.2024.
 • Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2500 лева на човек;
 • Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 03.2024;
 • Задължително е да притежавате валидна международна застрахователна полица с Ковид покритие.
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • В Япония настаняването в хотелите е след 15:00 ч., а освобождаването е до 11:00 ч.
 • Цените са изготвени при курс: 100 йени = 1,22 лева и при промяна на валутния курс на йената към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
 • Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Япония, валидни към 22.07.2023 г.
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност, предвид пешеходните обиколки и изкачването на множество стълби в различни храмове.
 • В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Галерия