Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    8 дни / 6 нощувки
  • Държави:

    Исландия
  • Градове:

    СОФИЯ - РЕЙКЯВИК - ЗЛАТНИЯТ КРЪГ - РЕГИОН ВИК - СКАФТАФЕЛ - ледниково езерото ЙОКУЛСАРЛОН - БРЕЙДАЛСВИК - езерото МИВАТН - ХУСАВИК - ГОДАФОС - БОРГАРНЕС -ПОЛУОСТРОВ СНАЙФЕЛДСНЕС - РЕЙКХОЛТ - ТИНГВЕТЛИР - СИНЯТА ЛАГУНА - РЕЙКЯВИК - СОФИЯ
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Защо да изберете тази програма?

Прочетете това, което е „ВКЛЮЧЕНО в  ЦЕНАТА“ – и ще разберете, защо тази  програма е  най-добрата!

Ден 1 / 25.08.2024     София – Виена – Рейкявик
Излитане от летище София в 18:45 ч. с полет на Австрийските авиолинии. Кацане във Виена в 19:20 ч. Престой: 1 ч. и 40 мин. Продължаване за Исландия в 21:00 ч. Кацане на летище Кефлявик в 23:20 ч. местно време. Настаняване в Hotel Klettur 3* https://hotelklettur.is/en/ (рейтинг на хотела 7.9), разположен в централната част на града. Нощувка.

Ден 2 / 26.08.2024       Рейкявик – Златният кръг Рейнсфяр – Регион Вик  (~330 км)
Закуска. Обзорна обиколка на столицата на Исландия – Рейкявик. Градът е наричан „най-големият” малък град в света. По време на обиколката ще видим най-известните забележителности и обекти, ще научим интересни факти, отнасящи се до историята и културата на Исландия. Ще се насладим на невероятната гледка, която се открива от терасата на стъклената сграда ”Перлан”, подкрепена от шест масивни бойлера, побиращи 4 милиона литра вода. Ще видим къщата на брега на морето – Хьофди (исл. Höfði), в която се е състояла срещата между Роналд Рейгън и Михаил Горбачов, поставила края на студената война. Ще продължим към най-високата църква в Исландия (74.5 метра) – Хатлгримскиркя (исл. Hallgrímskirkja), наречена на поета от 17-ти век Халгримур Петурсон и изградена от колони от базалтова лава. Обиколката ще продължи през стария град – лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи от края на XIX век, където ще видим Парламента, Кметството, Университетския квартал, културния център Nordic Hоuse, Националния музей, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, пристанището, концертната зала Harpa.

Отправяме се по панорамния маршрут, наричан още „Златният пръстен”, който разкрива едни от най-уникалните природни феномени на Исландия.  Долината Хаукадалур е известна със своите гейзери – Гейсир (исл. Geysir) и Строкур, който изхвърля гореща вода и пара на височина от около 25 метра през 5-7 минути. Следваща ни спирка е самият Гейсир – най-известният гейзер, дал собственото си име на всички горещи извори на планетата – всеобщо название за горещ извор, изхвърлящ нагоре водите си. Изригванията му са на всеки 5-10 минути и могат да достигнат 70 метра височина, но са с различна честота и сила. Около Гейсир се намират множество горещи геотермални извори. Ще научите повече за отглеждането на екологични зеленчуци и оранжериите, където благодарение на геотермалната топлина, която в Исландия е в изобилие, е възможно да се отглеждат зеленчуци и плодове толкова близо до Полярния кръг.
Ще видим уникалния водопад Гълфос (исл. Gullfoss)  е един от най-разпознаваемите природни обекти в Исландия и езерото Тингвадлаватн. В буквален превод името му означава „Златният водопад”, заради начина, по който слънчевата светлина се отразява в него. Водата на ледниковата река Хвита   от височина 34 метра в тесен каньон.
Следва посещение на типична исландска ферма, където се произвеждат млечни продукти: сирене, кашкавал, сладолед и скир (скирът е култивиран исландски млечен продукт, който прилича на цеденото кисело мляко). Тук ще се запознаете с фермерска култура на острова, ще научите за живота на исландските фермери и  какви продукти произвеждат. Обяд във фермата.
 Продължаваме към величествените водопади Селяландсфос (исл. Seljalandsfoss) и Скогафос (исл. Skógafoss). Водопадът Селяландсфос е един от най-красивите водопади на Исландия, с височина около 60 метра и представлява наистина неземна гледка. Необикновеното нещо тук е, че можете да се разхождате зад него (поради което ви препоръчваме дъждобран или водонепромокаемо яке). Следващата ни спирка е водопадът Скогафос – сцена на филми като Thor: The Dark World и The Secret Life of Walter Mitty. Той също е с 60 метра височина и 25 метра ширина, като през слънчевите дни образува ярка дъга. Легендите разказват, че под водите на водопадите са заровени съкровища на викингски главатари

Продължаваме по протежение на живописното Южно Крайбрежие, покрай полета от лава. Тази част на Исландия е най-равнинна и затова е най-обработваема. Високите планини на север я пазят от жестоките северни ветрове. Ще спрем за разходка по красивия плаж в Рейнсфяра, едно от най-живописните места в Исландия. На няколко километровата плажна ивица от фин черен вулканичен пясък са се образували интересни базалтови скали с пещери Рейнисдрангар (исл. Reynisdrangar), предпочитани места за гнездене на редица редки птици като тъпоклюната кайра, червеноклюни морски патици тупик и още – буревестници, гмуркачи, рибояди и корморани… Ще видим и Арката Дирхолей – един от символите на южното крайбрежие на Исландия. Нощувка и вечеря в хотела  Fosshotel Nupar 3*  (рейтинг на хотела 8.1) https://www.islandshotel.is/is/hotelin/fosshotel-nupar/ 

Ден 3 /27.08.2024  Вик – ЮЖНА ИСЛАНДИЯ: Национален парк Скафтафел – Свартифос – лагуната Йокулсарлон  – Брейдалсвик (~450 км)
Закуска. Отпътуване към ледниковото езеро Йокулсарлон и Национален парк Скафтафел, разположен в полите на най-големия глетчер в Исландия и каскадно разположените до него прилежащи глетчери, спускащи се до долината. Йокулсарлон принадлежи към Национален глетчеров парк Ватнайокул. Най-големият глетчер се нарича Брейдамеркурьокул (исл. Breiðamerkurjökull) и огромни ледени блокове от него (на възраст от 1000 и повече години) постоянно се откъсват и падат в лагуната. Ледените блокове имат най-причудливи цветове – от прозрачно бяло до сапфирено синьо и черно. В Национален парк Скафтафел има много трекинг пътеки, по една от които ще тръгнем и ние – 250 метра, под причудливи многоцветни магмени скали, докато се появим на 140 метра височина над водопада Свартифос, откъдето се открива неземна гледка. Можем да се върнем по същия път или да минем по дървения мост и да се спуснем по базалтовите скали. Продължаваме до панорамната площадка Сьонарнипа и стара викингска торфена къща.

По желание: Обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност – 40 мин., 55 евро/ 107 лв. на човек). По време на обиколката из Настаняване в хотела Breiddalsvik Hotel Iceland https://breiddalsvik.is/ (рейтинг на хотела 8.7) разположен в крайбрежното селище Брейдалсвик. Вечеря и нощувка.

Ден 4/ 28.08.2024 Брейдалсвик  – СЕВЕРНА ИСЛАНДИЯ: Детифос – Геотермалната зона в Намаскард- езеро Миватн – Димуборгир – Хусавик (~310 км)
Закуска. Отпътуване в Северна Исландия. Първа спирка по нашия маршрут, една от най-посещаваните забележителности в Исландия това е Детифос – водопадът-чудо, който се намира в Национален парк Ватнайокул, на север от Кръговия път, на пътя Диамантен кръг. Смята се за един от най-мощните водопади в Европа, тъй като водите му падат от 45 м, а ширината му е 100 м.
През лятото водопадът е най-мощен, със среден обем 400 куб. м/сек, и е по-достъпен, за разлика от зимата. (Но се пригответе да се намокрите. С количеството мъгла, която се носи в района, ще трябва да си носите дъждобран.)
Следващата спирка по нашия маршрут Геотермалната зона в Намаскард с нейните кипящи басейни от кал, много от които с ярки цветове. Ще видим езеро Миватн, разположено в района на действащи вулкани, където са заснети сцени на най-успешен сериал „Игра на тронове“ (5 серия).
От Миватн води началото си река Лаксау, която се използва за риболов на кафява пъстърва и атлантическа сьомга. Езерото изобилства с хранителни и минерални елементи и това го прави любимо място на големи колонии патици, някои от които не се срещат никъде другаде.
Езерото Миватн се е формирало след силно базалтово изригване на лава преди 2300 години, като и в момента заобикалящият релеф е съставен основно от вулканични форми – включително вулканични стълбове и псевдократери. Обкръжено е от лавови полета с причудлива форма – едно от тях се нарича Димуборгир, познато още като Черния Град или Дверите на Ада.
По желание: посещение на природни бани в комплекс Myvatn Bath, който използва цялата тази геотермална топлина! (продължителност около 1 час – 45 € /  133 на човек) Водата тук е много богата на минерали, които имат положителен ефект при респираторни и кожни проблеми.
Ако не искате да отидете във водата, можете да се насладите на приятно кафенето или да се разходите, разглеждайки лунните пейзажи около баните.

Отпътуване в  Хусавик за настаняване в хотела Fosshotel Husavik 3* https://www.islandshotel.is/is/hotelin/fosshotel-husavik/ (рейтинг на хотела 8.4), вечеря и нощувка.

Ден 5/ 29.08.2024     Хусавик – Годафос – Боргарнес (~420 км)
Закуска. Чака ни ден, изпълнен с ярки събития.

Хусавик – малко рибарско селище в Северна Исландия, известен център за наблюдение на китове, разположено между два фиорда, което е посветило цялата си енергия в туристически разходки с корабчета за наблюдаване на китове. Едно от най-добрите места в света за това приключение!
По желание: Разходките с корабче, които включват наблюдението на китове край бреговете на Исландия. Това е времето, когато малките ивичести китове са най-многобройни, а заедно с беломуцунестите делфини и гърбатите китове, ще имате шанса да им се насладите в естествената им среда. Да плавате в студените води на Гренландско море и да бъдете толкова близо до тези внушителни бозайници, е незабравимо преживяване. (2-3 часа; 85 € / 166 лв на човек)
За тези, които решат да останат в града, препоръчваме да посетят уникалния комплекс GeoSpa, разположен на брега на Атлантическия океан, и да се разходят из уютно рибарско селище.

След обяд отпътуваме за едно от природните чудеса на Исландия  – величествения водопад Годафос, известен със своята грандиозна красота и историческо и религиозно значение. Водопадът Годафос се намира в северна Исландия, на около 30 километра от Акурейри. С височина от 12 метра и ширина от 30 метра, този водопад е впечатляващ за гледане. Но не само естествената му красота привлича посетителите. Наистина, водопадът Годафос е много важен за исландците.
През 1000 г. сл. н. е. Исландия официално приема християнството като своя държавна религия. Преди това обаче Исландия е била езическа страна, където са били почитани скандинавските богове. Goðafoss означава „падане на боговете“ на исландски, тъй като именно тук езическият лидер Thorgeir Ljosvetningagodi хвърля статуите на скандинавските богове във водопада, което определя края на езичеството и приемането на християнството. Днес водопадът Годафос е важен символ на сливането на тези две култури.
Следва очарователното живописно градче Боргарнес (исл. Borgarnes), разположено на скалист полуостров, като в слънчев ден от него се разкриват гледки към двата глетчера Снефелсйокул и Еирксйокул (исл. Snæfellsjökull и Eiríksjökull).
Настаняване в хотела Hótel Borgarnes 3* https://hotelborgarnes.is/  (рейтинг на хотела 7.9), вечеря и нощувка.

Ден 6/ 30.08.2024   Боргарнес – полуостров Снайфедлснес (~320 км)
 Закуска.  Отпътуване за полуостров Снайфедлснес (на исл. Snæfellsnesе) в западната част на Исландия в региона Вестюрланд. Наречен е така по името на вулкана Снайфедлсйокудъл, разположен в самия му западен край. Ландшафтът на полуострова е изключително красив и разнообразен.

Полуостровът често се нарича „Исландия в миниатюра“, защото тук има всичко от водопади до причудливите скали. А от прочутия ледник  Снайфедлснесйокюдл (на исл. Snæfellsnesjökull) героите от романа на Жул Верн започват пътуването си към центъра на Земята.
Полуостров Снайфедлснес се счита за един от източниците на биоенергия на Земята, така че това е много специално място.
Следва посещение на малкото селце Арнарстапи, което било важно търговско пристанище и е имало много по-голямо население, отколкото сега. Днес то е едно от най-малките села в Исландия. Въпреки това, през лятото пристанището е доста оживено и можете да видите малки рибарски лодки, които се връщат с добър улов. Можете да опитате вкусна рибена супа, приготвена по местна рецепта, гледайки великолепните птичи скали на плажа. Многобройни колонии от полярни рибарки смятат селце за своя дом.
Смята се, че този полуостров и хората, които живеят на него, се пазят от духа на полутрола – получовека Барда Снайфедльсауса. Голяма скулптура на художника Рагнар Кяртансон, изобразяваща този мистичен защитник, е сложена на плажа. Много географски названия в региона използвани от сага за него. Продължавайки на изток, по бреговата линия, ще стигнем до село Хетлисандур, а после до градчето Олафсвик.
Скоро ще пристигнем в очарователното рибарско градче Грюндарфьордюр (на исл. Gründarfjörður) Той е най-известен с живописната планина Киркюфел (нa исл. Kirkjufell). Твърди се, че това е най-фотографираната планина в страната.  Върхът е заобиколен от плажове, където има множество фосили на птици и риби.

Посещение на музея на Акулите. В него се разказва как исландците хващали гренландски акули и ги готвели по специален начин. Гренландската акула е отровна, когато се яде прясна, но ферментацията неутрализира токсините. Включена е дегустация на месо от акула и сушена риба. Връщане в хотела Hótel Borgarnes 3*.  Вечеря и нощувка.

Ден 7/31.08.2024   Боргарнес – Рейкхолт – Националният парк Тингветлир  –  Лагуна – Рейкявик
Закуска. Днес нашия маршрут минава по стъпките на викинги.

Първо ще посетим градчето Рейкхолт е един от най-важните исторически обекти в Исландия и културна столица от векове. Рейкхолт е бил научен център в продължение на десетилетия, тук се намира и Музеят на Снори. Тук от 1206 до 1241 г. е бил домът на Снори Стурлусон, исландски вожд и историк и е най-великият исландски писател на саги. Най-известните му творби са „Snorra-Edda” и „Heimskringla” (“Oрбитата на света”). В града има много извори с минерална вода.  Един от тях Deildartunguhver е най-големият минерален извор в Европа.
Продължаване към водопадите Храунфосар, с кратка спирка (ако времето позволява) на горещия извор Дейлдартунгухвер (най-мощния термален извор в Европа, който изхвърля      180 л/сек гореща 100° вода).
Посещение на местна пивоварна с включена дегустация  на 5-6 крафт бири.
(В най-общи граници крафт бирата е занаятчийска бира, която се произвежда в малки партиди от микропивоварни, малки производители или домашни пивовари. Основната разлика спрямо масовите бири, които сме свикнали да купуваме от магазините, е че крафт бирата е направена с по-качествени съставки и по-голямо количество суровини, има по-различен вкус, по-силен аромат и като цяло друго усещане за бира, което не може да се доближи до това, което правят индустриалните пивовари. При създаването на крафт бира се използват четири съставки – хмел, малц, вода и мая (дрожди). Крафт бирата не се пастьоризира и не се филтрира, като по този начин се запазват всички полезни вещества, съдържащи се в малца и маята. Съдържанието на алкохол е по-високо спрямо масовите бири и обикновено е между 5 и 10% (спрямо 4-4.5%).

Отпътуване в Националния парк Тингветлир (исл. Þingvellir – ЮНЕСКО) и долината Хаукадалур. Паркът е с географско и историческо значение. Тук на брега на красиво езеро в началото на 10-ти век е основан Алтинги – най-старият все още действащ демократичен парламент в света.
До 1798 г. се е събирал парламентът под открито небе. В продължение на две седмици в годината събранието приемало закони, представляващи съглашения между свободни хора и решавало спорове.
През Националния парк Тинкветлир минава Великият Атлантически риф, който бавно, но сигурно отделя Исландия от Евразия. Разположен е на границата между Атлантика и Северния ледовит океан, разломът Силфра – мястото на разминаване на североамериканската и европейската литосферни плочи: тук свършва Европа и започва Америка. Ясно ще можем да видим континенталния разлом – огромна пукнатина в земната кора, между Северноамериканската и Евразийската тектонични плочи.
Преди да отидем до летището и у дома в България, има време за няколко часа в Синята лагуна, за да завършим едно фантастично пътуване в една уникална страна.

Пригответе си банските, защото денят ще завърши в Синята Лагуна – естествена геотермална баня, една от най-популярните забележителности на Исландия. Температурата около 40 градуса и има лековити свойства. Дължи името си на уникалния цвят на водата, която е смесица от 2/3 морска и 1/3 сладка вода – изключително рядко срещата комбинация. Ще имате възможност да се насладите на релаксиращи бани сред невероятна природа и чист въздух. Насладете се на лековитите горещи минерални води и на уникалните гледки около вас.             По желание: Посещение на геотермален комплекс (продължителност около 2 часа – 95 €/ 186лв на човек)
Трансфер до летище Кефлавик (Рейкявик) в 20.00ч. Чекиране за полета в 21.00-21.30ч.

Ден 8 / 01.09.2024  Рейкявик – Виена – София
Полет за Виена в 00:10 ч. Кацане в 06:15 ч. Продължение за София в 09:30 ч. Пристигане в България в 12:00 ч. Край на програмата.

 Пакетна цена на човек в двойна стая при група от 25 туристи:
5 780 лв
Пакетна цена на човек в двойна стая при група 20-24 туриста:
6 280 лв
 Доплащане за единична стая  1 100 лв

За дете до 12 г. настанено в двойна стая на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни – по запитване.
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетeн билет София – Рейкявик – София през Виена с авиокомпания Austrian Airlines с салонен багаж 8 кг + чекиран багаж до 23 кг и включени летищни такси;
• Комфортен автобус по целия маршрут, включително трансфери летище – хотел – летище;
• 6 нощувки в хотели по програмата;
• ИЗХРАНВАНЕ:
– 6 закуски;
  – дегустация на млечна продукция на ирландска ферма с лек обяд;
  – дегустация на месо на акула и сушена риба в музея на Акулите;  
  – дегустация на местни 5-6 крафт бири в пивоварна;
 – 5 вечери (без включени напитки).
• Обзорна екскурзия в Рейкявик;
• Екскурзия по маршрута „Златният Кръг“: гейзери Гейсир, Строкур; водопади Гълфос, Селяландсфос, Скогафос; плаж Рейнсфяр;
• Целодневна екскурзия в ЮЖНА ИСЛАНДИЯ: Национален парк Скафтафел, водопад Свартифос – Свартифос – лагуната Йокулсарлон – Брейдалсвик;
• Целодневна екскурзия в СЕВЕРНА ИСЛАНДИЯ: водопад Детифос – Геотермалната зона в Намаскард- езерото Миватн – Димуборгир – Хусавик;
• Екскурзия до водопад Годафос;
• Целодневна екскурзия на полуостров Снайфелснес, посещение на селцата Арнарстапи, Хетлисандур, Олафсвик и Грюндарфьордюр;
• Посещение на музея на Акулите;
• Целодневна екскурзия с посещение на Рейкхолт – Националният парк Тингветлир;
• Посещение на местна пивоварна;
• Посещение на типично исландска ферма;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски/ руски език по програмата;
• Представител на фирмата – водач и преводач на групата;
• Всички магистрални такси по маршрута и платени паркинги;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покрити основни и задължителни рискове: Медицински разноски и/или репатриране вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро и включени разноски за спешно дентално лечение. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включвa:
• Бакшиш за шофьора (5 EUR на турист на ден – заплаща се на място);
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 25 лв на човек;
• Лица на възраст над 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия. Цената се изчислява индивидуално при запитване.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Допълнителни услуги, по желание:
(се заявяват предварително при записване, изисква се предварителна резервация и плащане с основния пакет)
Ден 3 – Обиколка с корабче тип „Амфибия” по езерото Йокулсарлон (продължителност – 40 мин., 55 евро/ 107 лв. на човек). По време на обиколката из ледниковата лагуна ще се движим между плаващи късове айсберги, ще опитаме вкуса на 1000 – годишен лед и може да видим тюлени.
Ден 4 – Посещение на природни бани в комплекс Myvatn Bath, който използва цялата тази геотермална топлина! (продължителност около 1 час – 45 € / 133 лв на човек) Водата тук е много богата на минерали, които имат положителен ефект при респираторни и кожни проблеми.
Ден 5 – Разходките с корабче, които включват наблюдението на китове край бреговете на Исландия. Това е времето, когато малките ивичести китове са най-многобройни, а заедно с беломуцунестите делфини и гърбатите китове, ще имате шанса да им се насладите в естествената им среда. Да плавате в студените води на Гренландско море и да бъдете толкова близо до тези внушителни бозайници, е незабравимо преживяване. (2-3 часа; 85 € / 166 лв на човек)
Ден 7 – Посещение на геотермален комплекс Синята Лагуна (продължителност около 2 часа – 95 €/ 186 лв на човек)

Условия за записване:
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 1500 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 60 дни преди отпътуване/ до 25.06.2024;
• Краен срок събиране на групата: 90 дни преди отпътуване/ до 24.05.2024

Данни за паспортен и визов режим:
• За български граждани при посещение на Исландия не се изисква виза;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– при анулация до 90 дни преди датата на отпътуване – без неустойка,
– при анулация от 89 до 60 дни без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия.
В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
– ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 дни преди датата на пътуването или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 60 дни, като се задължава
да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на самолетен билет с един чекиран багаж до 23 кг, един ръчен багаж до 8 кг и включени летищни такси е 1508 лева на човек. Посочената цена е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията. При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача,
се начислява доплащане към общата пакетна цена.
Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпаниите наложат такава).

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията: от 20 до 25 туристи.
• В случай, че този брой не бъде набран на 30.05.2024 се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2023. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти,
Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• От съображения за сигурност маршрутът може да бъде променен на алтернативен по преценка на гида поради лошото време, транспортната ситуация, природни бедствия, форсмажорни обстоятелства и др. Тази програма не може да се използва като основание за оплаквания.
• Последователността на туровете по програмата може да подлежи на промяна, поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” при ЗК „ЛЕВ ИНС” АД с покритие 25 000 лв. по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия