Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  6 дни/ 5 нощувки
 • Държави:

  ИТАЛИЯ

  ФРАНЦИЯ
 • Маршрут:

  София - Рим - Тарквиния - Питиляно - Пьомбино - остров Елба (Портоферайо) - Ливорно – остров Корсика (Бастия – Бонифачо – Аячо) - Ла Специя - Чинкуе Тере - Рим - София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

            Гарантирана група!       
    Програма за ценители!

МАРШРУТ: София – Рим – Тарквиния – Питиляно – Пьомбино – остров Елба (Портоферайо) – Ливорно – остров Корсика (Бастия – Бонифачо – Аячо) – Ла Специя – Чинкуе Тере – Рим – София

6 дни / 5 нощувки / 4 закуски / 3 вечери

Предлагаме Ви незабравимо пътешествие по въздух, суша и вода. По местата, свързани с живота  на Наполеон. По крайбрежните ивици и във водите на две морета – Тиренско и Лигурско. Ще се потопим в историята на етруските, евреите, генуезците, корсиканците и…виното. Очакваме Ви!

 

Ден 1 / София – Рим – Тарквиния – Питиляно    
Отпътуване за Италия с полет София – Рим в 10:20 ч. терминал 2, летище София. Кацане в Рим в 11:10 ч. местно време, летище „Фиумичино“.       Отпътуване за Тарквиния, древното селище на етруските, под егидата на ЮНЕСКО. Тарквиния е наричан и „град на мъртвите“, заради множеството гробници (около 200 на брой)  от 11. до 1. в.пр. Хр. През 4 в. той става част от римската империя, но през 8 в. е разрушен от сарацинците и никога не е възстановен. В него са открити едни от най-древните изрисувани гробници, като най-старата открита досега датира от 7. в. пр. Хр. В разцвета си, градът е бил толкова голям, че е имало обособени перпендикулярни улици и специални места за провеждане на ритуали. Посещение на гробница. 

      Около 15.00 ч. отпътуване за Питиляно, известен като “Малкия Йерусалим”. Градът е вграден в скала от туфа и е заобиколен от стръмни склонове и бездни.  Според легендата наименованието произлиза от имената на двама древни римляни – Петилио и Чилияно. Двамата, след като открадват златната корона от статуята на Юпитер на Капитолийския хълм, побягват към Етрурия и се скриват именно на мястото, където днес е Питиляно. Пристигане в градчето около 16.00 ч. Разходка из историческата част – Катедралата, дворецът на фамилия Орсини, избите и стръмните улици, църквата „Св. Роко“, датираща от XIII в., с изобразения герб на Савойската фамилия. Настаняване в хотели.  Нощувка.   

Ден 2 / Питиляно – Пьомбино – остров Елба – Ливорно        
      Напускане та хотелите до 8.30 ч. В 09.00 ч. отпътуване за Пьомбино – пристанищен град, откъдето тръгват фериботите за остров Елба. Пътуване с ферибот до острова и обратно. На остров Елба са живели етруски, древни римляни, Козимо де Медичи и Наполеон.  Посещение на къщата, в която е живял Наполеон по време на изгнанието си (1814 – 1815). Връщане в Пьомбино около 18.30 ч. Отпътуване за Ливорно. Настаняване в хотела около 19.30 ч. Вечеря. Нощувка.

Ден 3 / Ливорно – остров Корсика -Бастия – Бонифачо – Аячо               
          Закуска. В 07.00 ч. напускане на хотела. В 08.30 ч отпътуване от Ливорно с ферибот за Корсика – четвъртият по големина остров в Средиземно море, разположен на запад от Италия, на юго-изток от Франция и на север от остров Сардиния. Според французите Ил дьо Боте (Островът на красотата) е официалното прозвище на Корсика. Пристигане в Бастия около 12.30 ч. Отпътуване за Бонифачо, перлата на острова (около 3 часа). Разглеждане на крепостта и разходка в историческия център до 17.30 ч. Отпътуване за столицата Аячо, родното място на Наполеон. Пристигане вечерта около 20.00 ч. Настаняване в хотела. Нощувка.    

Ден 4 / Аячо – Бастия – Ливорно – Ла Специя
Закуска.
В 08.00 ч. напускане на хотела. Разглеждане на Аячо. Посещение на къщата-музей на Наполеон. В 11.00 ч отпътуване за Бастия (около 2 ч). Ферибот до Ливорно в 14.30 ч. Пристигане на пристанището в Ливорно в 19.00 ч и отпътуване за Ла Специя (около 1 час). Настаняване в хотела. Вечеря в ресторант, близо до хотела. Нощувка.

 

Ден 5 / Ла Специя – Чинкуе Тере – Рим    
         
Закуска. В 09.00 ч. напускане на хотела и отпътуване за Чинкуе Тере (Петте земи) – крайбрежен район в северозападната италианска област Лигурия. Това са пет живописни рибарски селца в провинция Ла Специя: Монтеросо ал Маре, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре.

Селата, заедно с прилежащите хълмове и морски брегове са обособени в Национален парк Чинкуе Тере и са в списъка на ЮНЕСКО за запазване на световното наследство. Пътуването е с влак. Спира се в две от селцата за разглеждане. Мястото е изключително красиво – пекрасни гледки над морето, отвесни скали, дълбоки пропасти, „райската градина“, наречена така, заради изумително интересните цветя, надвиснали над скалите. Връщане в Ла Специя около 15.00 ч. Отпътуване за района на Рим с кратка спирка по маршрута. Пристигане около 20.30 ч в хотела. Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 6. / Рим – София    
          Закуска.
В 09.00 ч отпътуване от хотела за летище „Фиумичино“. Пристигане около 10.00 ч. Полет Рим – София в 12.05 ч. Кацане в София в 14.55 ч. местно време, терминал 2, летище София.

                                                                                        

Цена: 2290 лв   (на човек в двойна стая)

           320 лв   (доплащане за самостоятелна стая)      

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетни билети по програмата: София – Рим – София с полети на България Еър с един чекиран багаж до 23 кг, един ръчен багаж до 10 кг. + дамска чанта/лаптоп, включени летищни такси;
• Трансфери и транспорт с български лицензиран и категоризиран туристически минибус (20 места) по програмата, с български шофьор
• Всички паркинги, такси за влизане в градовете, пристанищни и магистрални такси, фериботни такси за автобуса
• 5 (пет) нощувки в хотели 3/4 звезди пэ програмата (1 в Питиляно, 1 в Ливорно, 1 в Аячо, 1 в Ла Специя, 1 в района на Рим)
• 4 (четири) закуски в съответните хотели ( 1 в Ливорно, 1 в Аячо, 1 в Ла Специя, 1 в района на Рим)
• 3 (три) вечери – втори, четвърти и пети ден
• Фериботни билети в двете посоки Ливорно – Корсика – Ливорно, с автобуса на ферибота
• Фериботни билети до Елба (Пьомбино – Портоферайо – Пьомбино) без автобуса на ферибота
• Билети за влака за разходката в Чинкуе терре – петте села над морето
• Водач-екскурзовод от туристическата агенция от България
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Входни такси за посещаваните обекти по желание и при възможност
• Сити-такси в хотелите (пет на брой) – общо 12 евро
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
• Разходка от Ла Специя до Чинкуе Тере с кораб в една посока – 20 евро
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание. Цената се изчислява

Условия за записване:
• Копие на лична карта или паспорт, с минимална валидност 6 месеца, след дата на връщане.
Депозит 1000 лв на човек до 29 февруари 2024 г.
Доплащане до 30 дни преди датата на тръгването – 29 март 2024 г.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето, или от двамата родители, ако пътува с друг придружител

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Важно!
– Необходимият брой за осъществяването на екскурзията е 16 туристи. При по-малка група се доплащат съответно по 100 лв. на човек при група от 14 до 16 туристи.
– В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити
– Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
– Часово време: по време на пътуването часовото време е с един час назад
– Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
-Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от ЗТ .

Галерия