Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    5 дни/ 4 нощувки
  • Държави:

    ИТАЛИЯ
  • Маршрут:

    София - Рим - Мраморните водопади - Разилия - Кастилионе дел Лаго - Орвието - Губио - Урбино - Асизи- Спело - Перуджа - Нарни - София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Защо да изберете нашите програми?

– Екскурзия със специална селекция от най-красивите и запомнящи се умбрийски градчета и селца в комбинация с внушителния водопад „Каскате деле Марморе“!
– Мраморните водопади – Разилия – Кастилионе сул Лаго – Орвието – Баньореджо – Губио – Урбино – Монтоне – Асизи – Спело – Сполето – Перуджа – Нарни
– Хотелите по програмата са очарователни провинциални имения или средновековни замъци заобиколени от лозя и красива природа. Те са отличен избор да се насладите на едно незабравимо пътуване, наситено с ароматите и вкусовете на най-автентичната Умбрия, в магическата атмосфера на средновековна резиденция. Предлаганата храна е с домашно отгледани продукти, собствено производство и се отличава с качеството си. Структурите са изградени в типичния умбрийски стил и са пригодени за нуждите на посетителите си
– Авторска програма на Филип Барух

Ден 1София – Рим  – Мраморните водопади – Разилия
Отпътуване от летище София за Рим. Пристигане в Рим. Посрещане и трансфер до „Мраморните водопади“ – най-високият изкуствен водопад в Европа и сред най-високите в света с височина от 165 м, разделен на три скока. Организирана разходка из алеите под водоскоците, където ще бъдем посрещнати от буйна растителност и пейзажи, характеризиращи се с естествени пещери и панорами със спиращи дъха гледки. Отпътуване за Разилия – селцето, което се носи по водата. Накъдето и да се обърнем ще видим потоци, порои, водни басейни, малки язовири и водопади, образуващи истински водни лабиринти и създаващи уникална и идилична атмосфера. Разилия е запазила характеристиките на средновековното село със своята амфитеатрална структура и е особено известна със своите извори. Наричат я „умбрийската Венеция“ и докато се разхождаме по очарователните алеи ще се радваме на очарованието на водните потоци, които я пресичат и я правят уникална и завладяваща. Най-специфични за Разилия са малките водни канали, минаващи през историческия й център. Свободно време. Отпътуване за хотела. Нощувка.

Ден 2 Кастилионе дел Лаго – Орвието – Баньореджо
Закуска. Отпътуване за Кастилионе дел Лаго – вписано в списъка за най-красиви италиански селца и една от най-красивите дестинации в района на езерото Тразимено. Разположено е на бреговете на езерото Тразимено и е известно като „крепостта върху сребърното платно“. Ще се разходим в историческия център, ще видим красивата крепост „Рока дел Леоне“, двореца „Корня“ и ще се наслаждаваме на крайезерните алеи. Отпътуване за Орвието – сред най-красивите градове на хълмове в Умбрия, обект от световно значение и средновековен папски център с особена важност за развитието на католицизма в региона. По желание: организирано посещение с екскурзовод на кладенеца на „Св. Патрик“ – шедьовър на ренесансовото инженерство и основна атракция в Орвието. Изкачване с фуникулер до централната част на града, където ще видим фамозната катедрала „Санта Мария Асунта“ покрита с мраморни релефи и мозайки, ще се разходим до кулата на „Мавъра“ и площада на народа, ще продължим до централния площад с църквата „Св. Андрей“ и ще завършим на красивата панорамна тераса пред базиликата „Св. Ювенал“. По желание: организирано посещение с екскурзовод на катедралата „Санта Мария Асунта“ в Орвието, бижу на романско-готическата архитектура и известна като „Златната лилия“ сред катедралите заради златните си мозайки. Свободно време за разходки. Отпътуване за Чивита ди Баньореджо – част от клуба на най-красивите италиански селца. Посещението на Баньореджо със сигурност е едно от най-вълнуващите преживявания, които могат да бъдат изживени в тази част на Италия. Баньореджо е известен още с името „умиращия град“ заради непрекъснатото разпадане на скалата върху която стои и прогресивната ерозия на долината, която го заобикаля. Започваме с неповторимата панорамна гледка – средновековни къщи, които се открояват и сякаш изникват директно от земята, ще минем по панорамния мост, изграден специално да спаси града от изчезване. Разхождайки се ще пресечем порта „Санта Мария“ и ще стигнем до площад „Сан Донато“, главният площад, около който са разположени красиви ренесансови сгради и църквата „Сан Донато“. Обиколката ни завършва в „Градината на поета“ – най-крайната точка на селцето, от която ще видим спираща дъха гледка към долината на каланките. Отпътуване към хотела. Нощувка. 

Ден 3 Губио – Урбино – Монтоне
Закуска. Отпътуване за Губио – един от най-живописните градове в зеления централен регион. Средновековният му вид е останал почти непроменен през годините и е идеална дестинация за тези, които обичат историята. Известен е като „градът на камъка“ и впечатлява със средновековния си чар и лабиринт от алеи и тесни улички. Започваме с изумителния площад „Гранде“ заобиколен от средновековни дворци – двореца „Консоли“, двореца „Преторио“ и двореца на дожите; фонтана на лудите; катедралата; базиликата „Св. Франциск“; римския театър и антиквариума. Свободно време или по желание изкачване с въжения открит лифт до базиликата „Св. Убалдо“, от където ще видим целия град на длан. Отпътуване за Урбино – едно от най-важните места за италианската култура и изкуство, важен център на италианския Ренесанс, очарователно замръзнал в своя културен разцвет. Историческият център на Урбино е обект на световното наследство на ЮНЕСКО, а също така е родния град на великия ренесансов художник Рафаел. Започваме опознаването му с херцогския дворец, построен във формата на отделен град и блестящ архитектурен и художествен образец на целия италиански Ренесанс; катедралата на Урбино известна с коридора на прошката; къщата – музей на Рафаел – мястото, където той прекарва детството си; църквата Сан Бернардино – символ на града, откъдето ще се любуваме на панорамата към Урбино; театъра „Санцио“; университета „Карло Бо“; крепостта „Алборноз“ – построена на най-високата точка на планината „Сан Серджо“ съхраняваща музея „Bella Gerit“ и предлагаща също панорами към града. 

По желание: организирано посещение с екскурзовод на херцогския дворец в Урбино. Свободно време. Отпътуване за Монтоне – средновековния романтичен салон на Умбрия и в списъка на най-красивите селца в Италия. Тук ще се потопим в спокойствието на умбрийска идилия, заобиколени от зеленината на долината на Горен Тибър. Свободно време. Отпътуване за Перуджа. Нощувка. 

Ден 4  Асизи – Спело – Сполето
Закуска. Отпътуване за Асизи – прелестния град на мира и родно място на духовния покровител на Италия свети Франциск. Организирано посещение с екскурзовод на базиликата „Св. Франциск“. Пешеходна разходка в Асизи – храмът на богинята „Минерва“; централният площад, обграден от двореца „Капитано дел Пополо“ и „двореца на първенците“; родната къща на „Свети Франциск“; базиликата „Санта Киара“ ; катедралата „Сан Руфино“. По желание изкачване до крепостта „Рока Маджоре“ за панорамни гледки към града и околностите му. Свободно време. Отпътуване за Спело – разположен на хълм в планината Субазио, очарова със своите старинни пясъчни къщи, тесни, криволичещи улички от Средновековието, внезапни панорамни гледки към околните хълмове и повече добре запазени следи от римско присъствие от всеки друг град в региона. Целият град сам по себе си е атракция. Най-необичайното и красиво нещо за Спело са очарователните улички на града и дългогодишната традиция, която се провежда всяка година: състезание с украса с цветя! Алеите на града  се състезават една с друга за най-красивата цветна изложба. Ще видим и древноримските порти на града, средновековните му църкви и древния римски амфитеатър. Свободно време или по желание: организирано посещение с екскурзовод на „Вилата на Мозайките“ в Спело. Отпътуване за Сполето – един от най-завладяващите градове на изкуството в сърцето на Умбрия, предлагащ много интересни забележителности и приятни разходки. Пешеходна разходка: площад „Гарибалди“ и базиликата „Св. Григорий Велики“; изумителната катедрала „Възнесение Богородично“; римският театър и пазарния площад. За финал ще се разходим по единствения по рода си „мост на кулите“ – древен римски аквадукт, който ще ни отведе в крепостта „Алборнозиана“. Свободно време. Отпътуване за хотела. Нощувка.

Ден 5 Перуджа – НарниСофия
Закуска. Отпътуване за Перуджа – столица на Умбрия и градът, криещ ценни художествени и архитектурни произведения, както и история със силно въздействие. Пешеходна разходка в историческия център. Отпътуване за град Нарни – ако обичате да се впускате в приключения и искате да се почувствате като малък Индиана Джоунс за един ден, то Нарни е точно за вас. Всъщност Нарни има уникална атмосфера, дотолкова, че е вдъхновил успешна поредица от книги (от която са базирани и международно известни филми), наречена Хрониките на Нарния. Да започваме! Пристигайки в Нарни ще се разходим в средновековното ядро на града, започвайки от площад „Гарибалди“ с великолепния си средновековен фонтан, заобграден от древни сгради като катедралата „Сан Джовенале“ и дворецът „Весковиле“. Ще продължим по една от най-заснеманите улици в Умбрия – виа дел Кампаниле и ще стигнем до двореца „Ероли“ – седалище на градския музей и библиотека. Ще влезнем и в градините „Сан Бернардо“ с изумителните си панорами към долината на р. Нера и към абатството на „Сан Касиано“. По желание – посещение на крепостта „Албонозиана“. Свободно време. Отпътуване за летище „Чампино“ в Рим за директен полет до София. Пристигане на летище София.

 

ДАТИ Пакетна цена на човек в двойна стая Пакетна цена на човек в единична стая
15 – 19.06.2024 1299 лв Няма места!
06 – 10.07.2024 1289 лв Има места!
27 – 31.07.2024 1329 лв 1799 лв Гарантирана!
10 – 14.08.2024 1289 лв 1699 лв Гарантирана!
31.08 – 04.09.2024 1339 лв 1799 лв Няма места!
02 – 06.09.2024 1409 лв 1799 лв Има места!
21 – 25.09.2024 1379 лв 1799 лв Има места!
30.09 – 04.10.2024 1289 лв 1699 лв Гарантирана!
Има места!
12 – 16.10.2024 1379 лв 1779 лв Гарантирана!
Има места!

ВАЖНО! Няма тройни стаи и двойни стаи с допълнително легло.

При необходимост туроператорът си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София – Рим – София с нискотарифните авиокомпании, с включени летищни такси и 1 бр. малък ръчен багаж до 10 кг. с размери (40/20/25) тип раница
• Трансфер летище – хотел – летище
• Транспорт с комфортен туристически автобус
• 4 нощувки със закуски в замъка „Giomici“ (Castello Giomici) или сходен в района на Перуджа/ езерото Тразимено
• Всички екскурзии описани в маршрута (без включени входни такси)
• Организирано посещение на базиликата „Св. Франциск“ в Асизи
• Екскурзоводско обслужване от професионален лицензиран екскурзовод на български език
• Слушалки по време на пешеходните разходки
• Медицинска застраховка с лимит на отговорност 10 000 евро

Цената не включва:
• туристическа такса (заплаща се задължително на рецепцията на хотела)
• Доплащане за:
– Чекиран багаж до 20 кг. : 139 лв.
– Чекиран багаж до 10 кг. : 99 лв.
– Допълнителен салонен багаж на колелца PRIORITY с максимален размер 55x40x23 и до 10 кг. в двете посоки : 59 лв.

Допълнителни екскурзии по желание:
Ден 2
– Организирано посещение с екскурзовод на кладенеца „Св. Патрик“ в Орвието : 25 лв. Цената включва входна такса, такса резервация, ползване на слушалки и екскурзовод на български език. Услугата се потвърждава при минимум 10 туристи.
– Организирано посещение с екскурзовод на катедралата „Санта Мария Асунта“ в Орвието : 25 лв.
Цената включва входна такса, такса резервация, ползване на слушалки и екскурзовод на български език. Услугата се потвърждава при минимум 10 туристи.

Ден 3
организирано посещение на „Двореца на Дожите“ в Урбино : 40 лв. Цената включва входна такса, такса резервация, ползване на слушалки и екскурзовод на български език. Услугата се потвърждава при минимум 10 туристи.

Входни такси (заплащат се на място):
– входна такса за посещение на природен парк „Мраморните Водопади“ – 12 евро
– двупосочен билет за фуникулер за изкачване до историческия център на Орвието – 3 евро
– билет за преминаване по панорамния мост до Чивита ди Баньореджо – 5 евро
– двупосочен билет за въжения лифт в Губио – 8 евро
– входна такса за крепостта „Рока Маджоре“ в Асизи: 5 евро
– входна такса за моста на кулите и крепостта в Сполето: 7,50 евро
– входна такса за замъка „Рока Алборноз“ в Нарни – 5 евро

• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85 г.: 15 лв.
• Лица на възраст над 85 години се застраховат при завишена застрахователна премия. Цената се изчислява индивидуално при запитване.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт или лична карта, валиден минимум 6 месеца след края на екскурзията;
• Попълнен договор и депозит 30% на човек;
• Краен срок събиране на групите и пълно плащане: до 30 дни преди дата на тръгване

Данни за паспортен и визов режим:
• Задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• За посещението на Италия не се изисква виза.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Във връзка с влизането на България в Шенген от 31.03.2024:
След 31 март родител, който пътува с детето си без другия родител, няма да се налага да представя нотариално заверена декларация за съгласие детето да пътува в чужбина. Такава е практиката вътре в шенгенското пространство. Липсата на проверка не означава обаче, че детето може да пътува зад граница без международния си паспорт. При издаването му се изисква съгласието и на бащата, и на майката – именно това е моментът, в който двамата родители обявяват съгласието си детето им да пътува в шенгенската зона.

Анулационни условия:
• ТУРОПЕРАТОРЪТ има право да прекрати договора за туристически пакет и да възстанови на ТУРИСТА изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение, лихви, неустойки и други, когато набраният брой участници за туристическия пакет е по-малък от минималния брой, посочен в договора, и ТУРОПЕРАТОРЪТ е уведомил ТУРИСТА за прекратяването на договора: 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет
• ТУРИСТЪТ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.
• ТУРИСТЪТ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.
Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Допълнителна информация
• Минималният брой туристи за провеждането на екскурзията е 20 туристи.

Галерия