Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    4 дни / 3 нощувки / 3 закуски
  • Държави:

    Турция
  • Градове:

    Истанбул - Одрин - Принцови острови
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Ден 1 – Отпътуване от София, пл. „Александър Невски“ в 07.00 ч. по автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ до Одрин. Кратки спирки по пътя. Преминаване на граничния пункт „Капитан Андреево – Капъкуле“ около 11.30 ч. Пристигане в Одрин. Разглеждане на джамията на султан Селим – най-голямата и красива на Балканите (поради ремонт само отвън). Посещение на църквата „Св. св. Константин и Елена“. Минаване по мостовете над реките Тунджа и Марица и достигане до гарата Караагач, днес Музей на изкуството. Свободно време за обяд и разходка по чаршията в Караагач. Отпътуване за Истанбул в 15.30 ч. с кратка спирка. Пристигане в Истанбул около 19.00 ч. Настаняване в хотел “GRAND UNAL” в централната част на Стария град, в близост до метрото към Азия и Новата европейска част на града. Свободно време за вечерна разходка. Нощувка.

Ден 2 – Закуска. Свободно време през целия ден за разходка и пазаруване.
По желание: (допълнително заплащане). Целодневна туристическа програма – отпътуване от хотела с автобус в 09.00 ч за азиатската част с местен екскурзовод на български език. Преминаване по най-стария мост над Босфора и спирка при двореца Бейлербеи. Посещение на двореца – включени билети, слушалки и екскурзовод. Изкачване до хълма Чамладжъ – мястото, от което се разкрива панорамна гледка към двете части на големия мегаполис. Кратък отдих и фотопауза. Отпътуване за пристанището Бостанджъ. Плаване с кораб до Буюкада (Принцови острови) по-рано Острови Принкопис (включени билети). Това е едно от най-красивите места извън Истанбул, пригодено за отдих и наслада с великолепни постройки, улички с пътуващи карети и велосипеди. Привлича туристите през лятото и зимата със своите кафенета и ресторанти по крайбрежието, красивата Часовникова кула Буюкада, историческите имения, цветните алеи по улиците. Разходката на острова трае около 2 часа. Връщане на пристанището Бостанджъ около 18.00 ч. Отпътуване за новата атракция на Истанбул: WATERGARDEN ISTANBUL, където ще наблюдаваме светлинното шоу на пеещите фонтани. Изключителна хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Басейнът е разположен на площ от 5 хиляди кв.м в сърцето на Watergarden Истанбул и се смята за „най-големият“ басейн в Европа. Разходка, възможност за вечеря в неизброимите ресторанти наоколо. Отпътуване от мястото около 22.00 ч. Връщане в хотела около 22.30 ч. Нощувка.

Ден 3Закуска. Отпътуване от хотела около 08.40 ч. за пристанището. Разходка с кораб по Босфора /около 2 часа/ – допълнително заплащане. След кораба в 11.30 ч. начало на панорамна туристическа обиколка на града с автобус и екскурзовод на български език (включена в общата цена на екскурзията) с разглеждане на забележителности в европейската част – крепостните стени и Златната порта, църквата „Хора“ (отвън, поради ремонт), Вселенската Патриаршия, църквата „Влахерна“, българската църква „Св. Стефан“ и най-новия открит дворец от византийския период. Продължаваме с пешеходна разходка до площада „Султан Ахмед“ и Магнаурската школа в Историческата част – Хиподрума; Синята джамия; църквата „Св. София“; Дворецът „Топкапъ“. Край на обиколката около 14.30 ч. Свободно време за разходка по главния булевард Истиклял или в Историческата част. Самостоятелно прибиране в хотела. По желание: (допълнително заплащане) вечеря на кораба „Pereme“ – включва трансфер от хотела до кораба в 19.30 ч., вечеря на кораба с програма и включени неограничено количество алкохолни и безалкохолни местни напитки. Връщане в хотела около 23.30 ч. Нощувка.

Ден 4Закуска. По желание: посещение на двореца „Долмабахче“ (допълнително заплащане) с автобус, входни такси, слушалки и екскурзовод. Връщане в хотела около 12.00 ч. или свободно време.

Цена: 270 лв. (на човек в двойна стая)
доплащане за самостоятелна стая – 70 лв

Важно! При драстична промяна на цената на горивото ТО си запазва правото на промяна на цената, но не повече от 10 % от общата цена.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на sofia@qtravel.bg
или да се обадите на 089 851 6681

Допълнителна информация

Цената включва:
– транспорт с лицензиран автобус с двама водачи, всички трансфери и обиколки, пътни такси и автобусни такси над Босфора, паркинги и престои.
 – 3 (три) нощувки със закуски в хотел „Гранд Юнал“ – три звезди,
 – по програмата
местен екскурзовод на български език, придружаващ групата по време на всички екскурзии, посочени в програмата
 – панорамна автобусна и пешеходна обиколка на града с местен екскурзовод (трети ден) с посещение на посочените обекти. За тях няма входни такси.
 – водач-екскурзовод от „Селена Консултинг“
 – застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 5 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
– целодневна екскурзия в Азиатската част (втори ден) – 32 евро, включва, транспортни разходи за целия ден, входни билети за двореца Бейлербей, слушалки и екскурзовод, билети за ферибот в двете посоки, разходка на острова с екскурзовод, разходка до Пеещите фонтани и хълма Чамлъджа
разходка с кораб по Златния рог и Босфора с местен екскурзовод и отиване до пристанището с автобуса (трети ден) – 18 евро
 – посещение на двореца Долмабахче (четвърти ден) – 25 евро, включва транспорт, билети, слушалки и екскурзовод
 – вечеря на кораба – 40 евро, включва, транспорт от/до хотела към пристанището, вечеря, програма, напитки – безалкохолни и алкохолни в неограничено количество, местно производство (от 19.30 ч. до 23.30-24.00 ч.)

Условия за записване:
 – Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
– Окончателно плащане – до ……
 – За деца под 18 г. е необходима и нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето, или от двамата родители, ако пътува с друг придружител

Анулационни условия:
 – В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– При анулация до 10 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
 – Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 5 до 2 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
 – Ако прекратяването е под 2 дни преди датата на отпътуване или неявяване на мястото на тръгване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване;
 – ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, до 2 дни преди пътуването
 – Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Важно!
 – Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията е 30 туристи. При по-малка група се доплащат съответно по 50 лв. на човек при група от 25 – 30 туристи до 4 дни преди пътуването
 – Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 – По време на пътуването часовото време е като в България
 – Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл. 97 от ЗТ .
– Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия