Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    8 дни/ 7 нощувки
  • Държави:

    Гърция

    о-в Крит
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Източно Средиземно море от Пирея до Равена

КРУИЗ на борда Enchantment of the Seas
Атина, Закинтос, Корфу, Котор, Миконос, Пирея, Крит, Равена

Маршрут: София – Атина – Миконос – Хания (о-в Крит) – Закинтос – Корфу – Котор – Равена – София

ДЕН 1/ 14.08.2023 г. София – Атина. Отплаване в 18:00 ч.
Полет от София за Атина в 10:05 ч. Кацане на международното летище в 11:40 ч., трансфер към Пирея и качване на борда на кораба Enchantment of the Seas на круизната компания Royal Caribbean. Отплаване в 18:00 в посока Миконос.

ДЕН 2/ 15.08.2023 г. Миконос, Гърция 07:00 ч. – 19:00 ч.
Разположен в архипелага на Цикладите, в Егейско море, Миконос е един от най-туристическите, а също и най-известните острови. Не само заради фестивалите си, но и заради своята архитектура и атмосфера, за която сме сигурни, ще ви накара да се влюбите, щом стъпите на острова. Според гръцката митология Херкулес е водил битка срещу гиганти на остров Миконос. Според местните вярвания и митове, скалните образувания са неподвижните тела на тези гиганти. Днешната екскурзия е срещу доплащане. Едно от нещата, на които можете да се насладите на о-в Миконос, е разходката из столицата му-град Миконос, или също познат като Хора. Има тесни улички, елегантни магазини и типична цикладска архитектура. Въпреки че е малък град, посещението на историческия център може да отнеме няколко минути пеша, това ще ви позволи да опознаете жителите и тяхната култура. Старият град е едно от най-популярните места на острова, известен със своите очарователни варосани къщи. „Малката Венеция” е един от най-очарователните и красиви райони на острова, както и едно от най-сниманите места. Той се намира в долната част на град Хора, къщите му са построени върху водата, откъдето идва и името му. Мястото е известно още като Алефкандра, в превод от гръцки означава „да се пера“, защото тук жените са перяли дрехите си в миналото.

ДЕН 3/ 16.08.2023 г. Хания, о-в Крит 07:00 ч. – 17:00 ч.
Днес ще имате достатъчно време да посетите завладяващата префектура Ретимно! Това пътуване е идеално за тези, които искат да се потопят в богатата история и природна красота на Крит. Като се започне от очарователния стар град на Ретимно, възхитителен лабиринт от тесни улички и алеи, украсен с венецианска и османска архитектура, датираща от 16 век… след това – живописното село Маргаритес, известно със своите традиционни грънчарски работилници и зашеметяващи пейзажи. А последна спирка да бъде историческият манастир Аркади – зашеметяващ укрепен манастир, изиграл важна роля в борбата на Крит за независимост през 19 век.

ДЕН 4/ 17.08.2023 г. Закинтос, Гърция 08:00 ч. – 18:00 ч.
Остров Закинтос (или Закинт) е третият по големина остров от групата на Йонийските острови. Крайбрежната ивица е с дължина около 123 км. Столица и главен град на острова е Закинтос. Известен в целия свят с невероятно красивите си плажове и редкия вид костенурки, които го обитават-Caretta Caretta. Тук, освен, че природата е удивителна, от архитектурна гледна точка всяко едно кътче носи уникалния дух на времето и различните култури, които са завладявали тези земи през годините. Сред основните забележителности на острова са площадът „Св. Марк“ с католическата катедрала, статуята и храмът на „Свети Дионисий“, считан за покровител на острова; музеят на гръцките поети Соломос и Калвос, Византийският музей и Градската библиотека. На западния бряг на острова се намират известните Сини пещери на Волимес, на името на градчето, където са разположени. До тях може да се стигне единствено по море, като това е една от предлаганите атракции за туристите.

ДЕН 5/ 18.08.2023 г. Корфу, Гърция 08:00 ч. – 18:00 ч.
Koрфy е една от нaй-пοпулярнитe деcтинации за туристи в Гърция. Той e най-cеверният и втори пο гoлeмина острοв oт Йонийсkaта грyпа. Това е място с богата история като най-голямо влияние са оставили венецианците, които са владеели острова дълго време. Задължително е да се разгледат Старата крепост, Новата венецианска крепост и Старият град. Корфу е изпълнен с десетки романтични заливчета, с кристално чиста вода и ситен пясък. Най-известните места са Сидари, Касиопи, Палеокастрица, Агиос Тордис. На около 26 км от столицата се намира Палеокастрица – най-красивото кътче от острова. Тук са красивите заливи с кристално чисти води. Според легендите, по тези брегове бродил Одисей, запленен от приказния остров. Над всичко това се издига манастира „Пиги” с красивия си двор с много палми, цветя, осветени фонтани и аристократични пауни.

ДЕН 6/ 19.08.2023 г. Котор, Черна Гора 07:00 ч. – 18:00 ч.
В никакъв случай не пропускайте преминаването през 30 километровия фиорд на Которския залив. Крепостният остров Мамула охранява входа му. Отстрани на фиорда, планините, високи над 1000 м и покрити с борови дървета, се спускат стръмно в морето. В края на котловините град Котор е „приклекнал“ на фона на планинските склонове – сякаш са сраснали заедно. Круизът в Которския залив е незабравимо преживяване. Тук ще разберете защо град Котор, както и целият залив, са под почетната защита на ЮНЕСКО.

ДЕН 7/ 20.08.2023 г. плаване
В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб. Днес ще осъзнаете на 100% великолепието да пътуваш в „плаващ хотел“.

ДЕН 8/ 21.08.2023 г. Равена (Венеция), Италия – акостиране в 06:00 ч., освобождаване на кораба
Пристигане в едно от най-древните пристанища в света – Равена, основано през 31 г. пр.н.е. Това е едно от най-големите яхтени пристанища на Адриатическо море. Напускане на кораба и трансфер то стария град на Равена. Следва самостоятелно или организирано разглеждане на града. Равена е един от най-оживените градове на италианската класика. Тук хармонично се преплитат античността, епохата на ранното християнство, Ренесанса и съвремието. Този град не е толкова популярен сред туристите като Флоренция или близкия Римини, но определено трябва не трябва да бъде пропускан. Една от основните причини да посетите Равена е, че 8 от историческите паметници на града са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно наследство. Най-известните са базиликата Сан Витале и мавзолеят на Гала Плацидия – римска принцеса. Тези и няколко други древни църкви на Равена са украсени с фантастични византийски мозайки, които почти нямат аналог в света. Тези великолепни панели са оцелели след 1500 години бурна история, без да загубят красотата и яркостта си. Мозайките са важна, но не и единствена причина да посетите Равена. Това е град с висока култура – има музеи, изложби, празници, атракции на световно ниво. Бивша столица на Римската империя и убежище на Данте – Равена изненадва туристите и до днес. Следва трансфер от Равена до Тревизо (Венеция) за вечерен полет в 20:55 за София. Кацане в София в 23:40.

 

# ДЕН ПРИСТАНИЩЕ АКОСТИРА ОТПЛАВА
1 пн Пирея (Атина) – Гърция 18:00
2 вт о. Миконос – Гърция 07:00 19:00
3 ср Ханя, о. Крит – Гърция 07:00 17:00
4 чт Закинтос – Гърция 08:00 18:00
5 пт о. Корфу – Гърция 08:00 18:00
6 сб Котор – Черна гора 07:00 18:00
7 нд Ден на море
8 пн Равена – Италия 06:00

 

Офертата е валидна единствено за записвания до 12.05.2023

КАТЕГОРИЯ

ТИП КАБИНА ЦЕНА
Interior Вътрешна кабина 2930 лв
Ocean View Кабина с прозорец 3430 лв

 

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София – Атина и Тревизо – София с вкл. 15 кг чекиран багаж
✔ трансфери летище-пристанище в Пирея, пристанище – Равена, Равена-летище в Тревизо
✔ 7 нощи на круизен кораб Enchantment of the Seas (Royal Caribbean) на база Пълен пансион
✔ Такса обслужване на кораба в размер на (101.5 eвро на човек)
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач-придружител от агенцията по време на цялото пътуване, при 15 записани

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ брегови екскурзии
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“ на стойност 3-4% от цената на пътуването, Травел Холидейс съдейства за сключването
✔ Разходи от личен характер

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
За резервации до 12.05 вкл. – заплащане на депозит в размер на 30% от стойността на круиза
Доплащане до 100% – до 12.06.2023

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
до 11.06 – удържане на заплатения депозит
от 12.06 до 14.07 – удържане на 60% от стойността на круизното пътуване
след 15.06 – удържане на пълната сума

Изпълнена с романтичност, история и митология, Атина (Athens) е приветлив град, оживен от кафенета на открито, пешеходни улици, изтъкан от старинни градски местенца и полагащия му се дял градски ексцентризъм. Ако опознаете истинската, вътрешна природа на Атина, ще се наслаждавате на един от най-привлекателните и чудни Европейски градове.

Остров Закинтос (или Закинт) е третият по големина остров от групата на Йонийските острови. Крайбрежната ивица е с дължина около 123 км. Столица и главен град на острова е Закинтос. Известен в целия свят с невероятно красивите си плажове и редкия вид костенурки, които го обитават-Caretta Caretta. Всяка година хиляди от тях пристигат, за да снесат яйцата си на плажа Лаганас. Те са застрашен от изчезване вид. Тук, освен, че природата е удивителна, от архитектурна гледна точка всяко едно кътче носи уникалния дух на времето и различните култури, които са завладявали тези земи през годините.

Корфу (Corfu, на гръцки Kerkyra, Керкира) е вторият по големина гръцки остров в Йонийско море. Централният му град – Корфу, се нарича в модерния гръцки Керкира на името на речната нимфа от митологията. Според легендата бог Посейдон се влюбил в нимфата Керкира и я отвлякъл на необитаем остров, който нарекъл в нейна чест. Корфу е сложен и очарователен град, един от най-красивите в Гърция.

Котор Разположен в най-южния фиорд в Европа – Которския залив (Boka Kotorska), Котор (Kotor) не би могъл да се радва на по-контрастни пейзажи. Укрепеният стар град се е сгушил в подножието на хълма Свети Иван и планинския масив Ловчен, а улиците като лабиринт ви изненадват с кафенета, църкви и ресторанти на скритите площади. Надвисналите сякаш планини осигуряват защита на целия залив, а морето е мастиленосиньо. В северната част на града протича късата, но буйна река Шкурда, а в западната се намира изворът Гурдич. отор е включен в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО заради важната си роля в изкуството и културата в миналото и естественото си пристанище. В града ще усетите влиянието на Древна Гърция и Древен Рим, Балканите, средиземноморската култура и венецианската архитектура.

Мѝконос (на гръцки: Μύκονος) е гръцки остров, част от Цикладските острови в Егейско море. Вярва се, че името на острова идва от името на местен герой, който се счита, че е потомък на Аполон. Миконос е отличен пример за уникална цикладска архитектура. Гъсто разположените варосани сгради с кубета образуват лабиринт от тесни алеи и улички, а цветовете на голите хълмове, ограждащи белия град, както и синият цвят на морето и небето, създават магическа атмосфера. Вятърните мелници, църквите и историческите забележителности, наред с гостоприемните хора, са причината Миконос да бъде смятан за една от перлите на Егейско море.
Главен град на острова (т.нар. хора) е Миконос – една от световните перли – съчетание от специфична архитектура, невероятни рибни ресторанти, кафенета, дискотеки, клубове, бутици и магазини за подаръци. Островът се слави с нощния си живот.
Символите на острова са пеликанът Петрос (всъщност пеликаните са три) и Вятърните мелници.

Пирея е крайбрежен град в Гърция и е третият по големина. Той е с население около 170 000 жители. Тук се намира най-голямото пътническо пристанище в Европа и трето в света. Годишно оттук потеглят около 20 милиона туристи, ползващи услугите на многото фериботни компании.Ако ви остане свободно време в Пирея, непременно посетете хълма Кастела. Издига се на 90 метра надморска височина и от него се открива страхотна гледка към Атина и целия Саронически залив. Тук се намира и храм Св. Пророк Илия, затова не се учудвайте, ако чуете местните жители да наричат хълма Св. Илия. Сегашната сграда е построена през 1986 година, но има данни за съществуващ храм на това място още преди 500 години. Спускайки се от хълма към центъра на Пирея, ще минете покрай църквата Св. Константин и Св. Елена. Пред нея се благоустроява големия градски площад, завършващ със великолепната сградата на Общинския театър на Пирея. Може би това е най-впечатляваща сграда на града, построена през 1884-1895 година. Точно до пристанището се намира и най-големия храм в Пирея „Св. Троица“. Именно тук Св. Нектарий е положен два дни за почит, след неговата смърт, преди тялото му да бъде пренесено на остров Егина.

Крит Населяван от древни времена, Крит разполага с многообразни исторически и географски забележителности. Основните курорти са разположени по северното крайбрежие, където са оформени големи заливи. Островът разполага и с ясно изразен планински релеф – стръмни склонове и обилие на карстови форми.. Крит е известен в цял свят със своя вкусен и лековит зехтин, наречен още „течното зелено злато“.

Равена е богата на исторически и архитектурни паметници. Била е столица на Западната Римска империя, била е владение на Венецианската република. Днес в околностите на Равена се намират морските курорти Лидо ди Равена, Марина ди Равена, Лидо ди Класе, както и множество къмпинги, вили, хотели и паркове.В Равена има нефтопреработвателни заводи и големи промишлени предприятия в областта на химическата и енергийната промишленост. Други важни отрасли са производството на обувки и облекло и хранително-вкусовата промишленост.

Галерия