Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    15 дни/ 12 нощувки
  • Държави:

    Маршрут: София-Тайланд-Виетнам-Сингапур-Бруней-Малайзия-Филипини-София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

1 ден София
Полет от Летище София в 12:50
2 ден  Банкок
Кацане в Банкок в 12:40 ч, трансфер до хотела. Свободно време, нощувка.

3 ден Банкок
Закуска. Обзорна екскурзия на столицата на Тайланд(срещу доплащане). Банкок е изпълнен с изумителни забележителности – културни и развлекателни, които задължително трябва да видите: Храмът на Изумрудения Буда, който е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Банкок. Полюбувайте се на впечатляващата тайландска архитектура и пищния дизайн на комплекса Grand Palace. Той е една от най-популярните забележителности не само на Банкок, но и в цял Тайланд. Ще ви позвозим на катер през канала до Храма на Зората, една от най-емблематичните забележителности в Банкок. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ден  Банкок-Лаем Чабанг, отплаване в 19:00 ч
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до круизния терминал за чекиране и настаняване на кораба.

5 ден Плаване
Свободен ден за релакс, забавления и опознаване на кораба.

6 ден  Хошимин, 07:00-19:00
Хо Ши Мин е град на контрасти. Редом с оживените пазари, препълнените кафенета по тротоарите и многобройните студия за масаж и акупунктура, в града усилено се строят и модерни небостъргачи. Възможност за обзорна екскурзия до най-атрактивните за туристите обекти: пищния пазар “Бен Тханх”, “Двореца на обединението” – символ на края на Виетнамската война, Пагодата на Нефритения Буда, катедралата “Нотр Дам”.
7 ден  Плаване
Свободен ден за релакс и забавления на борда на кораба.

8 ден  Сингапур 07:00-19:00
Закуска. По желание(срещу доплащане) – обзорна екскурзия. Ще се отправите към колониалния център на Сингапур и най-значимите му старинни сгради – Върховния съд, катедралата Св.Андрей, старинния хотел Рафълс. Ще продължите към символа на града – Мерлион, митическо същество с глава на лъв и тяло на риба. Минавайки през центъра на града, ще видите архитектурни шедьоври от края на 20 и началото на 21 век: театралния комплекс Еспланда, небостъргачите Рафълс Плейс. Ще посетите китайския квартал с будисткия му храм, старинни къщи-магазини и ултрасъвременни офиси, чайни и сувенирни магазини.

9 ден  Плаване
Свободен ден за релакс и забавления на кораба.

10 ден  Муара, Бруней 10:00-19:00
Малкото султанство Бруней е разположено в северната част на остров Борнео. Станало пословично със своите богатства, то се нарежда на пето място в света по брутен вътрешен продукт на човек от населението. Също така е една от двете държави в света без държавен дълг. Просперитетът може да бъде усетен навсякъде в султанството. Негов източник са богатите залежи от петрол. Тук ще видите най-големия дворец в света и ще можете да посетите Кралския музей, съхраняващ експонати на изкуството от древността до днес. Забележителна е и почти недокоснатата природа на острова.

11 ден  Кота Кинабалу (Малайзия) 07:00-16:00
Следващото пристанище, също е разположено на о.Борнео. Любителите на природата могат да се отправят към Националния парк Кинабалу. Обявен през 2000 година от ЮНЕСКО за част от световното наследство, един от най-големите в света, той се отличава с изключително биоразнообразие. Морският национален парк Тунку Абдул Рахман е рай за гмуркачите. Тук можете да наблюдавате най-прекрасните коралови рифове и пъстроцветните им обитатели. В съседство, имате възможност да запознаете с бита на местното население сега и в миналото, като посетите традиционното селище Mari Mari.

12 ден Палаван, Пуерто Принцеса (Филипини) 10:00-19:00
Пристанището на острова е врата към уникалния Национален парк на подземната река Пуерто Принцеса. Входът към реката е през град Сабанг. От там с лодка ще преплавате около километър под земята. Очакват ви впечатляващи скални формации и сталактити, както и една от най-големите пещери в света. Любителите на природата могат да се разходят с лодка през мангровата гора. Ще попаднат в един удивителен свят, в който застрашени животни са намерили убежище. Струва си да отделите време и за една разходка из града или да прекарате деня в плажуване на съседния залив.

13 ден  Боракай(Филипини) 09:00-18:00
Кораловият остров Боракай се намира на около 315 км южно от Манила, столицата на Филипините. Макар и малък – не повече от 7 км дължина и 1 км широчина, той предлага невероятни възможности за почивка и попада в класациите на най-добрите острови. Името му идва от местната дума „борак”, която означава „памук”. Тя описва цвета и усещането на местните плажове, с пясък бял и фин като пудра захар. „Белият плаж” е сред 10-те най-красиви плажове в света. Забележителни места са пещерата на прилепите в Япак, връх Лухо, от който се открива панорама към източния бряг на острова, мъртвата гора, която е покосена от тайфун – мъртви мангрови дървета и градината с екзотични тропически пеперуди.

14 ден  Манила(Филипини), освобождаване на кораба след 07:00 ч
След освобождаване на кабините, сме подготвили една обиколка с посещение на най-интересните забележителности на столицата на Филипините(включена в цената). Счита се, че Манила е един от най-гъсто населените градове в света. Разположен е на устието на р.Пасиг, вливаща се в Манилския залив на остров Лусон. Градът има дълга история, започваща от основаването му от известния испански конкистадор Лопес де Легаспи на 24.06.1571 г. През 1595 г. Манила става столица на Филипинския архипелаг. Най-старият район на града е Интрамурос, което буквално означава обграден от стени. Този район, макар и разрушен по време на бойните действия през Втората световна война, в наши дни е възстановен и в него живеят около 5-6 хил. жители. Старата крепост е основен обект при туристическите обиколки в столицата. Първоначално населението в района изповядвало мюсюлманството, но постепенно започнала христианизацията и днес Филипините е най-голямата азиатска католическа страна.
Не еднократно китайците се опитват да увеличат влиянието си на островите от архипелага, а за известно време Манила е била и английско владение (1762-1764 г.), по време на Седемгодишната война. Градът бил подложен на ограбване и после дълго се възстановявал.
През 1898 г. по време на испанско-американската война градът е завзет от американците. По-късно, по време на Втората световна война, Манила е окупирана от японците. В края на 1944 г. и началото на 1945 г. японците избиват над 100 хил. жители на града, една от най-черните страници в историята му. Последвалата американска бомбандировка през март 1945 г. превръща града почти напълно в руини. Постепенно Манила се възстановява и поема своите функции на столица на независимата държава Филипини, макар американското икономическо влияние да остава за още дълго време.
Най-старата църква на града „Св. Августин”, построена през 1607 г. Тя е обявена от ЮНЕСКО за Световно културно и историческо наследство. В нея в достолепен каменен саркофаг е погребан основателят на града Мигел Лопес де Легаспи, ролята на когото може да се сравни с тази на други известни конквистадори, като Кортес в Мекско и Писаро в Перу.В края на деня, автобусът ще ни отведе на летище Манила за вечерен полет до София.

15 ден  София
Кацане в София

КАТЕГОРИЯ ТИП КАБИНА         ОПИСАНИЕ                                                    ЦЕНИ:
IB Вътрешна каюта                      Площ 12 кв.м., палуба 4, 5, 8, 9, 10, 11        5990 лв       5790 лв
OB Кабина с голям прозорец        Площ 12-14 кв.м, палуба 5 и 8.                    6670 лв       6470 лв
BA Каюта с балкон                       Площ 18 кв. м., палуба 8,9,10                      8310 лв      8110 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София-Банкок и Манила-София (с прекачване) с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж;
✔ 10 нощи на борда на кораба Norwegian Jewel;
✔ 2 нощувки със закуска в хотел**** в Банкок;
✔ Всички трансфери по програмата;
✔ Обзорна екскурзия в Манила;
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” в бюфета, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения;
✔ Пристанищни такси;
✔ Развлекателни програми на борда на кораба;
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро;
✔ участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека;
✔ Представител на туроператора при записани минимум 15 човека.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

✔ Всички допълнителните екскурзии по маршрута(включена е единствено в Манила);
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз;
✔ Храната в специализираните ресторанти;
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет;
✔ Такса обслужване – 20 USD/човек/ден. Заплаща се на борда на кораба.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

Неустойки при анулации:

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Възможно е за това плаване да се изискват Ковид-ваксинация или тестове за някои от дестинациите по маршрута.

Галерия