Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    15 дни/ 14 нощувки
  • Държави:

    София – Генуа, Италия – Марсилия, Франция – Чивитавекия (Рим), Италия – Катаколон (Олимпия), Гърция – Ираклион (Крит), Гърция – Суецки канал – Акаба, Йордания (с посещение на Петра) – Шарм ал Шейх, Египет – Сафага, Египет – Луксор, Египет – Кайро, Египет – София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Представяме ви есенното ни предложение за един уникален маршрут. В неговото начало ще тръгнем от едни от най-красивите европейски градове – Генуа, Марсилия и Рим. Ще преминем през митичните гръцки острови Олимпия и Крит и ще завършим по следите на древните цивилизации – Йордания (с посещение на Петра), Египет (с общо 2 нощувки в Кайро и Луксор) като преминем и през Суецкия канал.

ДЕН 1: София – Генуа: отплаване в 19:00 ч.
Полет София-Генуа с прекачване. Кацане в 12:35 ч. Следва трансфер до пристанището за чекиране и качване на борда на MSC Orchestra.

ДЕН 2:  Марсилия, Франция 09:00 ч. – 17:00 ч.

Добре дошли на Лазурния бряг. Марсилия е най-голямото пристанище във Франция и на Средиземно море. Тук може да разгледате стария град, с очарователния бряг със стотици яхти и многобройните кафенете и рибни ресторанти около тях. Не пропускайте да посетите Катедралата Нотр Дам дьо ла Гард и абатството Св. Виктор. Преминавайки ще видите и замъкът Иф, описан в „Граф Монте Кристо“. От магазинчетата в центъра, може да си купите сувенири и Марсилски сапун, наречен още „Провансалското чудо“. Възможност за екскурзия (срещу доплащане) до Ex en Provence

ДЕН 3:  Плаване

Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 4:  Чивитавекия (Рим), Италия 07:00 ч. – 17:00 ч.

В днешната екскурзия (срещу доплащане) ще имате възможността да видите Колизеума отвън. Завършен през 80 г от н.е., той е най-пространния и най-великолепния от амфитеатрите в Рим. Също така ще видите Имперския форум, Римския форум, Испанските стълби, Пантеона и Площад Венеция. Ще се насладите на магията на Фонтан ди Треви – един от най-известните фонтани в Света. След обиколката ще имате на разположение свободно време за разходка в центъра на Рим.

ДЕН 5: Плаване

Свободно време за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 6: Катаколон (Олимпия), Гърция 08:00 ч. – 16:00 ч.

Катаколон е удобна отправна точка за посещение на една от най-големите забележителности на Гърция – Олимпия. Мястото е известно като родината на Олимпийските игри. Първите от тях са се провели през 776 г.пр.н.е в чест на Зевс. С времето, събитието добивало все по-голяма популярност, като е имало случаи воюващи градове да спират временно военните действия докато приключат игрите. Тук можете да посетите и музея на Олимпийските игри.

ДЕН 7: Ираклион (Крит), Гърция 08:00 ч. – 16:00 ч.

Крит е най-големият гръцки остров. Комбинацията от култура, естествената му красота и климат, топлото лятно слънце и хладното море го правят една от най-посещаваните дестинации в страната. Ираклион (Heraklion) е най-големият град на острова и е административен, търговски и индустриален център на Крит. Можете да се разхождате по венецианското пристанище и да се наслаждавате на гледки от античността, а след две минути да пиете кафе в някое модерно заведение. Площадът Елефтериу Венизелос (Platia Eleftheriou Venizelou), Лъвският площад, както го знаят местните, е центърът на града. Сред забележителностите, които може да видите в този ден са Старото пристанище на Ираклион, което по време на венецианския период тук е било един от важните търговски и военни центрове. Само на 5 км от центъра може да видите двореца Кносос – най-големия център запазен от Минойската цивилизация. Коридорите на двореца, оплетени като лабиринт, напомнят на прочутия лабиринт от мита за Тезей и Минотавъра.

ДЕН 8: Плаване през Суецкия канал

Каналът свързва Средиземно и Червено море и се явява граница между Азия и Африка. Той е най-кратката връзка между Атлантическия и Индийския океан. При откриването си през 1869 г той е с дължина 164 км и дълбочина 8 м. Днес, той е дълъг 193.3 км, широк е 205 м и дълбок 24 м и от 2015 г корабите преминават двупосочно по него.

ДЕН 9:  Плаване през Суецкия канал
В този ден имате възможност да се насладите на удобствата и забавленията, които ви предлага круизният кораб.

„ДЕН 10: Акаба (Петра), Йордания 08:00 ч. – 22:00 ч.
Нашето пътешествие по следите на древните цивилизации продължава и при днешната ни спирка в Акаба. Днешната екскурзия (срещу доплащане) ще започне с 1-часов трансфер до Петра – древен град в днешна Йордания, столица на набатеите и едно от чудесата на света. Разположен е в естествено укрепената планинска долина Вади Муса („Долината на Мойсей“) на източния склон на Уади Араба, на кръстопътя на главните търговски маршрути – към Газа на запад, Бостра и Дамаск на север, Ейлат на Червено море и Персийския залив от другата страна на пустинята. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розово-червеникавият град Петра някога процъфтявал като важна точка от древните търговски маршрути. Той е обграден от високи планини и е достъпен през тясно дефиле, а забележителните му, изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Първите известни обитатели на града са едомците, живели тук около 1000 г пр.н.е. Съществуват категорични доказателства, че в миналото Петра е бил град с поне 20 000 жители. Името му означава „скала“. Той е бил укрепен град и процъфтяващ търговски център, чиито жители изсичат къщи, храмове и гробници, понякога с извънредно сложни и украсени с колони фасади, в естествените стени на каньона.

ДЕН 11: Шарм ел Шейх, Египет 09:00 ч. – 19:00 ч.
Шарм ел – Шейх е столица на мухафаза Южен Синай. Крайбрежната ивица между Червено море и планината Синай са част от града града. Шарм ел – Шейх е известен като Град на мира, тъй като там са се провеждали множество международни конференции на мира. Заливът Наама Бей безспорно е най-известната му част, която привлича като магнит туристите за забавления и вкусна морска храна. По пешеходната зона е пълно с магазини, ресторанти и наргиле барове. В Шарм ел Мая ще направите скок назад във времето. Макар тук да се намира яхтеното пристанище, районът е един от най-старите в Шарм ел Шейх, а Старият пазар е мястото, където да пробвате уменията си за пазарене. Покупката на каквото и да било от този пазар върви с цяло театрално представление. В края на 2020 г. в Шарм ел Шейх беше открит исторически музей, в който са представени древноегипетският, гръко-римският и ислямският период на страната. В музея има куп любопитни експонати като мумия на крокодил, предмети от живота на древните египтяни и на бедуините. Тук може да посетите и Музей на Тутанкамон, който съдържа истории от живота на великия фараон и копия от намерените в гробницата му артефакти.

ДЕН 12: Сафага, Египет, акостиране в 08:00 ч.
Днес освобождаваме каютите и следва трансфер до Луксор и настаняване в хотел 3*. Днес ще се разходим по Западния бряг на Нил (екскурзия включена в цената). Тук са разположени прочутите „Долина на царете”, „Долина на цариците”, Колосите на Мемнон, Мединет Хабу, най-старото иманярско селище в света – Гурна, Дейр-ел-Бахри, Дра Абу ел Нага. В Долината на царете се намират гробниците на фараоните от Новото царство. Долината е използвана между 1539 г.пр.н.е. и 1075 г.пр.н.е. и в нея има 62 гробници. В Долината на кралиците са погребвани жените на фараоните. Там се намира и гробницата на Нефертити. Колосите на Мемнон са двойка масивни статуи, издигнати през 1350 г.пр.н.е. до входа на некропола на Аменхотеп III. Храмът не е запазен, но неговите верни охранители са все още там и посрещат тълпите туристи. Мединет Хабу е най-добре запазеният паметник на Западния бряг. Известен е още като погребалния храм на Рамзес III, защото според историята, е издигнат в негова чест. Селището Гурна е построено върху гробници на антични благородници и знатни египтяни, натрупвани тук хиляди години един до друг и един върху друг. Некрополът Дра Абу ел Нага е използван като гробно място в продължение на около 2500 години. Тук се намира и гробницата на Аменхотеп. Нощувка.

ДЕН 13:  Луксор – Кайро
Закуска. В днешния ден след закуска освобождаваме стаите в хотела. Ще се отправим на обиколка по Източния бряг на Нил (екскурзия включена в цената). Обектите, които ще посетим са храмовете в Луксор и Карнак, които са били от първостепенно значение по времето на египетското царство. Храмът в Луксор е почитан като най-силното въплъщение на архитектурните особености на Новото царство (XVI-XI век пр.н.е.). Отличава се с грандиозен замисъл, монументалност и голямо количество колони. За неговото изграждане заслугата е на Аменхотеп III, при който е отбелязан зенитът на древноегипетските мощ и влияние. Именно той е изобразен на него, както и на други шест гигантски статуи – две в седнало положение и четири в стоящо положение. Храмът в Карнак е най-големият храмов комплекс в Египет, който се намира в с.Карнак, на 2.5 км от Луксор. Това е най-голямото религиозно средище в Древен Египет, което се състои от многобройни паметници, разпределени в 3 групи сгради, всяка оградена от стена. Най-старите, видими още остатъци от храмовете са от Дванадесета династия на Древен Египет под управлението на Сенусрет I. Зад входа, отбелязан с монументален портал, се откриват големият двор, а зад него хипостилната(изградена от колони) зала, представляваща най-голямата хипостилна зала в света. Храмът е свързан с кей на брега на канала, захранван с водите на р. Нил чрез алея, по дължината на която са разположени сфинксове с овнешки глави. По-нататък се простира голямото свещено езеро, където по време на празниците е разхождана на лодка статуята на бога. След екскурзията ще се отправим към летището за полет Луксор – Кайро. Трансфер до хотел в Кайро. Настаняване и нощувка.

ДЕН 14:  Кайро – София

След закуска освобождаваме хотела и ще се отправим на екскурзия (включена в цената) из загадъчния свят на египетските пирамиди. Ще разгледаме отблизо и отвътре тези внушителни структури-гробници. Най-старата от тях (пирамидата на Джосер) е строена около 2700 г пр.н.е. Не случайно се казва „Всички се страхуват от времето, а то се страхува от пирамидите.” В течение на близо 4000 години, Хеопсовата пирамида е била най-високата структура в света. Тя е и най-старото от седемте чудеса на света. Ще посетим и внушителния Египетски национален музей. В огромната сграда ви очаква уникална колекция от експонати, за разглеждането, на които са нужни месеци. В края на деня ще се отправим към летището в Кайро, за вечерен полет до София.

ДЕН 15:  Кайро-София
Пристигане в София в 09:35 ч.

 

КАТЕГОРИЯ ТИП КАБИНА ОПИСАНИЕ ЦЕНА
Fantastica Вътрешна каюта Площ 14-21 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик.

Кабините от клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.

–––––––––––

  4410 лв
Fantastica Каюта с прозорец Площ 16-19 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик.

Кабините клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.

––––––––––-

4810 лв
Fantastica Каюта с балкон Площ 14-21 кв.м. Кабината разполага със спалня/две отделни легла, гардероб, телевизия, телефон, WiFi, минибар, сейф, климатик, балкон.

Каютите клас Fantastica се намират на по-висока палуба и включват услугата румсървис.

4990 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София – Генуа, Луксор – Кайро и Кайро – София с вкл. летищни такси и чекиран багаж до 23 кг.
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Такса за издаване на виза за Египет
✔ 11 нощувки в избрания от вас тип каюта на борда на MSC Orchestra с изхранване на база „пълен пансион“ (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет с включени безалкохолни напитки по време на храненията)
✔ 2 нощувки в Египет – 1 в Кайро в хотел 4* и 1 в Луксор в хотел 4*
✔ Включена в цената 3-дневна екскурзионна програма в Египет с посещение на:
– Египетския музей в Кайро и Пирамидите
– „Долина на царете”, „Долина на цариците”, Колосите на Мемнон, Мединет Хабу, най-старото иманярско селище в света – Гурна, Дейр-ел-Бахри, Дра Абу ел Нага;
– храмовете в Луксор и Карнак
✔ преминаване през Суецкия канал
✔ водач придружител от България – при минимум 15 записани
✔ застраховка „Асистанс“ с покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ такса обслужване на борда на кораба в размер на 12 EUR/човек на ден
✔ тестове за Covid-19 (ако са необходими)
✔ разходи от личен характер
✔ допълнителни екскурзии в пристанищата, които са описани срещу доплащане – Генуа, Марсилия, Рим, Олимпия, Крит, Акаба и Шарм ел Шейх.
✔ застраховка „Отмяна на пътуване“

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1 – 1000 лв/човек при записване
✔ Депозит 2 – 1500 лв/човек до 
✔ Пълно плащане: до

Неустойки при анулации:

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Внимание: Към момента круизната компания има изискване всички пътници на борда да бъдат напълно ваксинирани срещу COVID-19 (бустер НЕ е задължителен) и да предоставят отрицателен резултат от антигенен тест извършен 48 часа преди качване на борда.

Галерия