Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    12 дни/ 11 нощувки
  • Държави:

    Хамбург-Къркуол-Рейкявик-Исафьордур-Акурейри-Инвергордън-Хамбург
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Очаквайте нови дати!
Запишете се за нашия бюлетин, за да научите  първи за новите дати:
изпратете Вашия и-мейл на office@qtravel.bg
 

Маршрут: София-Хамбург-Къркуол-Рейкявик-Исафьордур-Акурейри-Инвергордън-Хамбург-София

Акценти на програмата:
✔ Включени самолетни билети София-Хамбург-София с чекиран багаж
✔ 11 нощувки на борда на MSC в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“
✔ възможност за:
– посещение на най-добре запазеното неолитно селище в Европа от преди 3000 години – Скара Брей, Шотландия;
– посещение на езерото Лох Нес;
– посещение на Синята лагуна (Исландия), привличаща туристи от цял свят. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея, чиято температура е 37-39 градуса по Целзий;
– разходка между двете тектонични плочи Северноамериканската и Евразийската, оформящи каньона в националния парк Тингвелир, Исландия;
– преминаване през „Ледения фиорд“ и наблюдение на китове, тюлени, чайки;
– къпане в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава.
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург.
✔ Потвърден водач от туроператора

ДЕН 1:  София – Хамбург
Полет София – Хамбург с прекачване. Трансфер летище – круизен терминал. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 19:00 ч.
ДЕН 2: Плаване
Свободно време за забавления и опознаване на кораба.
ДЕН 3: 30.05.2023 Инвергордън, Шотландия 07:00-17:00
Инвергордън ни посреща с типични Шотландски пейзажи – високи планини, старинни замъци, много история и легенди. Още Шекспир в своя „Макбет“ споменава замъка Cawdor, който е прочут и със своите забележителни градини. Замъкът Дънробин е най-големият в шотландските „Хайлендс“. Строителството му започва през 13 век, а за изграждането на неговия парк, архитектът е почерпил вдъхновение от Версай. Във всяка част на света, всички са чували за Лох Нес, шотландското езеро, което крие в дълбините си гигантско чудовище. То привлича тълпи от туристи, идващи с надеждата да видят „Неси“.
ДЕН 4:  Плаване
Свободно време за почивка и забавления.
ДЕН 5:  Рейкявик, Исландия – акостиране в 10:00
Добре дошли в най-северната столица на света. Въпреки суровия си климат, странна и уникална, Исландия ще ви развълнува. Тук е едно от малкото места, където можете да наблюдавате китове. Желаещите могат да го направят в открити води на борда на специални корабчета. Исландия е известна със със своята геотермална енергия – отоплението на градовете се осигурява изцяло от нея, а електроцентрали я използват за производство на електричество. И не само това – топлината излизаща от земните недра се използва в парници, за отглеждане на домати и банани. В днешния ден ви предлагаме разходка до термалната зона недалеч от Grindavik. Тук се намира една от най-популярните и посещавани забележителности на Исландия – Синята лагуна. Тя дължи името си на млечно-синия цвят на водата в нея. Температурата ѝ е 37-39 градуса по Целзий. Лечебните свойства на водата са доказани и затова недалеч е построена клиника за лечение на кожни заболявания.
ДЕН 6: Рейкявик, Исландия – отплаване в 18:00
Днес ще се отправим към националния парк Тингвелир. Това е единственото място в света, където можете да се разходите между две тектонични плочи – Северноамериканската и Евразийската, които неумолимо се отдалечават една от друга с по 2 см/година. Каньонът образуван между тях, маркира границата между двата континента. Освен природна, паркът е и историческа забележителност. Тук през 930 г., на брега на езерото, е основан исландският Алтинги – най-старият в света, оцелял и до днес действащ парламент.
ДЕН 7: Исафьордур 07:00-19:00
Името на града означава „Леден фиорд“. Той е най-голямото селище на полуостров Westfjords (Западни фиорди). Тук, от палубата на специална лодка, можете да наблюдавате обитателите на студените океански води – китове, тюлени, чайки. Желаещите могат да се разходят по суша до Бижуто на Западните фиорди – магичния водопад Dynjandi. Водата, спускаща се от височина около 100 м, го прави да изглежда като булчински воал – широк около 30 м в горната си част, и 60 м в долната.
ДЕН 8:  Акурейри 07:00-18:00
Акурейри е наричан „Столицата на Севера“. Това е най-големият град в северната част на Исландия. Той също така е врата към северната красота на региона. Наблизо са разположени типични за Исландия природни забележителности. Езерото Myvatn и околностите му са считани за най-красивото място в Исландия. Тук ще имате възможност да се потопите в геотермалните води на естествен басейн между полета от втвърдена лава. Не пропускайте гледките на водопадите Dettifoss и Gosafoss. Очаква ви и каньонът Asbyrgi – формата му наподобява подкова, обграждаща малко езерце. По 100-метровите му склонове се очертават отделните пластове лава, оформени през вековете.
ДЕН 9: Плаване
Свободно време за почивка и забавления.
ДЕН 10:  Къркуол, Шотландия 09:00-20:00
Къркуол е най-големият град на островите Оркни. Първите исторически сведения за него датират от преди около 1000 години. По онова време градът е бил под норвежка власт. Историята на града обаче започва преди поне 5000 години. От тогава датира и най-голяма му забележителност – Скара Брей(Skara Brae). По време на екскурзията си на брега, ще имате възможност да разгледате неолитното селище, състоящо се от 8 постройки, обединени групово и вкопани в земята – нещо, което няма аналог в археологическата наука. Обитавани са приблизително между 3180 и 2500 г преди Новата ера. Това е и най-добре запазеното неолитно селище в Европа. Ако проявявате по-голям интерес към историята на островите, ви препоръчваме да посетите и Музея на Оркни в Къркуол.
ДЕН 11:  Плаване
Свободно време за почивка и забавления.
ДЕН 12: Хамбург – напускане на кораба след 06:00
В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с обзорна екскурзия на Хамбург. По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbrücken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

Цени:

КАТЕГОРИЯ              ТИП               КАБИНА ЦЕНА
Bella                  Вътрешна каюта           3580 лв
Fantastica          Вътрешна каюта          3840 лв
Bella                 Каюта с прозорец         3950 лв
Bella                 Каюта с балкон            4280 лв
Fantastica         Каюта с балкон            4410 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София-Хамбург-София с прекачване.
✔ Включени летищни такси и чекиран куфар до 23 кг. и голям салонен багаж 8 кг.
✔ 11 нощувки на борда на MSC Preziosa в избрания тип каюта, с изхранване на база „пълен пансион“ – закуска, обяд и вечеря с междинни хранения на бюфет.
✔ Всички трансфери по програмата.
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург.
✔ Всички забавления на борда, ползване на басейн, шезлонги, анимация.
✔ Пристанищни такси.
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие до 10 000 EUR.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз.
✔ Храната в специализираните ресторанти.
✔ Такса обслужване на борда.
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет.
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата.
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване“.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:

Неустойки при анулация:

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

ВНИМАНИЕ:
Според изискванията на круизната компания към момента, по тази програма могат да се качват ваксинирани и не ваксинирани пътници.
За напълно ваксинирани се считат пътниците, които имат:

2 дози (Пфайзер, Модерна, АстраЗенека)
1 доза (Янсен)
преболедуване + 1 доза
Бустер – не е задължителен, но е препоръчителен
Не ваксинираните пътници трябва да направят антигенен тест 48 часа преди качване на борда.

Галерия