Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  18 дни / 17 нощувки
 • Държави:

  САЩ
  Ямайка
  Колумбия
  Панама
  Коста Рика
  MSC Oceancay
  Хондурас
  Бахами


 • Маями – Очо Риос, Ямайка – Картахена, Колумбия – Колон, Панама – Пуерто Лимон, Коста Рика – о. Роатан, Хондурас – Морски резерват Ocean Cay MSC, Бахами – Маями
 • По време на тази екскурзия ще видите:

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!
ТЪРСИМ МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ
ВЕЧЕ БЕЗ ИЗИСКВАНИЯ ЗА КОВИД-ВАКСИНАЦИЯ И ТЕСТОВЕ!

МАЯМИ – ЯМАЙКА – КОЛУМБИЯ – ПАНАМА – КОСТА РИКА – OCEAN CAY – ХОНДУРАС – БАХАМИ 

 Маршрут: София – Маями – Очо Риос, Ямайка – Картахена, Колумбия – Колон, Панама – Пуерто Лимон, Коста Рика – о. Роатан, Хондурас – Морски резерват Ocean Cay MSC, Бахами – Маями  – София
За това пътуване се изисква виза за САЩ!

 

ДЕН 1/ 16.12.2023 г. София – Маями
Полет от София до Маями с Турски авиолинии. Следва трансфер до хотел Breakwater South Beach (или подобен), разположен на прочутия Ocean Drive. Настаняване и нощувка.

ДЕН 2/ 17.12.2023 г. Маями, САЩ – отплаване в 18:00 ч.
Закуска. Освобождаване на хотела. 
Трансфер до пристанище и настаняване на борда на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

ДЕН 3/ 18.12.2023 г. Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 4/ 19.12.2023 г. Очо Риос, Ямайка, 10:00 – 18:00 ч.
Ямайка е една от най-екзотичните дестинации в света. Ярко слънце, карибски цветове, тюркоазена вода. Това е мястото и на най-малките птици – калибри. А мечтали ли сте да плувате с делфини? Тук имате възможност да танцувате, пеете и да получите целувка от тези удивителни създадения в естествената им среда.

ДЕН 5/ 20.12.2023 г. Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 6/ 21.12.2023 г. Картахена, Колумбия, 07:00 – 17:00 ч.
Картахена де Индиас – един от най-старите градове в Латинска Америка, главен център на испанските колонизатори и петият по големина град в Колумбия. А перлата в короната е Старият град на Картахена – Сиудад Виеха, където за вас ще се открият гледки на цветни дървени балкони, вътрешни дворове с много цветя, тесни калдъръмени улички, величествени резиденции, столетни църкви и много други. Само на час път с лодка от града се намират островите Росарио – архипелаг от частни острови, обявени за национален парк, заради красивата си непокътната екосистема. Тук можете да се полюбувате на кристално чистите води на Карибско море, да се гмуркате или пък да релаксирате на плажа Playa Blanca.

ДЕН 7/ 22.12.2023 г. Колон, Панама, 10:00 – 18:00 ч.
Несъмнено първата асоциация, която човек прави е Панамския канал. Акостирайки в пристанищния град Колон, разположен на входа на Панамския канал откъм Атлантическия океан, имате възможност да плавате с ферибот по канала (срещу доплащане), смятан за един от най-сложните технически проекти, осъществени от човечеството. Но Панама също така може да ви удиви с прекрасна природа. Почти цялата е покрита с дъждовни гори. Местните джунгли са едни от най-богатите на растения и животни в света. Бихте могли да карате каяк в езерото Батун – най-голямото изкуствено езеро в света или пък се отправете с кану по водите на река Чагрес. Навлизайки в националния парк Чагрес, ще се срещнете с индианците Ембера, които ще ви пренесат в съвсем друга култура и епоха с техните цветни оскъдни препаски, изрисувани тела, колоритна музика и танци.

ДЕН 8/ 3.12.2023 г. Пуерто Лимон, Коста Рика 07:00 – 16:00 ч.
Коста Рика или Богатият бряг. Често за нея се казва, че е разположена в най-хубавата част на континента Северна Америка и ако видите местната природа няма да се чудите защо това е така. Гъстите екваториални гори в района на града са едно от най-добрите места за еко туризъм в света. Впуснете се в диви приключения с лодка в най-известния национален парк на Коста Рика – Тортугуеро и разберете защо го наричат костариканската Амазония. Мочурища с каймани, речни видри и много видове птици; карибско крайбрежие дълго над 23км. и хиляди морски, океански и кожести костенурки, които снасят яйцата си тук.

ДЕН 9/ 24.12.2023 г. Плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 10/ 25.12.2023 г. о-в Роатан, Хондурас 07:00 – 15:00 ч.
Роатан е дестинация, която е все още малко позната, изолирана в залив с прекрасна природа и кристално чиста вода. До момента е сравнително рядко посещавана от туристи и може да се каже, че се смята за едно спокойно тропическо кътче, заобиколено от лазурното синьо Карибско море. В днешния ден ще имате възможност да посетите (екскурзия срещу доплащане) природен парк, където може да се разходите из гъста тропическа джунгла с природни пътеки, висящ мост, множество водопади и повече от 200 живи растения и дървета видове. Да не забравяме и пиратската пещера, която е скрита там…
За желаещите да си отпочинат можем да предложим един от най-красивите карибски плажове – Табяна. Това е място, където кокосови и бадемови дървета се допират до безкрайния фин и бял пясък и ослепително синя вода.

ДЕН 11/ 26.12.2023 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 12/ 27.12.2023 г. Морски Резерват на MSC „Ocean Cay“, Бахами 09:00 – 22:30 ч.
Ocean Cay е частният остров на круизната компания MSC и морски резерват. С площ от около 4 кв.км. тук ще намерите пристанище, къщички в бахамски стил, фар, беседка за сватби, спортна зона, СПА зона и магазинчета. Островът, който преди се е ползвал за добив на пясък, днес е част от проект на MSC, който има за цел да възвърне естествената природна красота и да възстанови и поддържа местната екосистема, чрез екипи от учени и морски биолози. Ще имате възможност да се насладите на 6 прекрасни плажа и една спокойна лагуна. Можете да изберете как да прекарате деня – в гмуркане и наблюдаване на корали и риби, или да събирате тен на плажа.

ДЕН 13/ 28.12.2023 г. Маями, акостира в 07:00 ч.
Закуска. Освобождаване на кораба и настаняване към хотел Breakwater South Beach (или подобен). Обзорна екскурзия (включена в цената), която ще включва Art Deco South Beach Area, Ocean Drive и Villa Versace, South Point park и Fisher Island, Holocaust Monument, Miami Bass Museum Building, Downtown Miami, Freedom Tower, American Arena, Miami Circle, Miami River, Challenger Shuttle Memorial, Little Havana district и още много други, а по време на екскурзията може да научите още много интересни факти и да видите още забележителности.

ДЕН 14/ 29.12.2023 г. Маями
Днес ви предлагаме екскурзия до една от най-интересните еко-системи в света – Националният парк Евърглейдс (екскурзия срещу доплащане). Ще се качите на въздушна лодка, която ще Ви преведе директно през блатата и место обитанията на животните; ще видите крокодили и алигатори на техен собствен остров и други екзотични екземпляри от този уникален животински и растителен свят.

ДЕН 15/ 30.12.2023 г. Маями
Свободен ден за почивка или разходка по Ocean Drive.
Уникална тропическа дестинация, която ще ви потопи в незабравимо природно изживяване, научавайки за кораловите рифове и опазването на океана.
Резерватът и хората са обединени в една хармония! Близо 3 години компанията работи по този специален екологичен проект за да сътвори голямо постижение и възраждане на еко системите от океанското дъно, коралите и морските индивиди.
Открийте едно от най-прекрасните места за почивка, морският резерват Ocean Cay MSC, уникалният частен остров на компанията MSC CRUISES. В това райско кътче ще прекъснете връзката си със света. Ocean Cay е част от Бахамските острови, само на 65 мили от Маями. Природният резерват може да се похвали с красиво озеленяване и бахамски пастелни цветове, с кристално чисти сини води и великолепни гледки. Той включва център за посрещане, село в Бахамски стил, пристанище, фар, сватбен павилион, спортна зона, океанската лагуна – 8 плажа от световна класа, пленителен морски живот, 8 шатри на плажа за масажи, автентична бахамска кухня, тропически коктейли, селище с местни бахамски магазини и много други. Отделена и специална зона за вип гостите на Яхт клуба на брега.

ДЕН 16/ 31.12.2023 г. Маями
Изпращаме последния залез от 2023 год. по белите плажове на Маями и се подготвяме за посрещане на новата 2024 година.

ДЕН 17/ 01.01.2024 г. Маями
Свободен ден за почивка и забавления.

ДЕН 18/ 02.01.2024 г. Маями – София
В този ден освобождаваме хотела и ще се насладим на последния слънчев ден в Маями. Следобед ще се отправим към летището за полет до София в 18:45 ч.

 

Категория Тип кабина Описание  ЦЕНА
Fantastica IM2    Вътрешна каюта Палуба 12-13 7740 7540 лв
Fantastica IR2    Вътрешна каюта
 Около 13-16 кв.м.
Палуба 11-13  7890 7690 лв
Fantastica OL1  Каюта с прозорец Около 12-20 кв.м. 5 палуба. 8170 7970 лв
Bella  Кабина с балкон Около 14-19 кв.м. и балкон около 5 кв.м. 8-11 палуба. 8360 8160 лв
Fantastica BM1  Кабина с балкон Около 14 кв.м. и балкон около 3 кв.м. 9-11 палуба. 8470 8270 лв
Fantastica BL2  Кабина с балкон Около 18 кв.м. и балкон около 6 кв.м. 10-11 палуба 8660 8460 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

✔ Самолетен билет за полети София – Маями – София с включени летищни такси и 1 бр. чекиран багаж
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 6 нощувки със закуска в хотел Breakwater South Beach 4* или подобен – 1 нощувка преди круиза и 5 нощувки след круиза
✔ Обзорна екскурзия на Маями
✔ 11 нощувки в избрания от вас тип каюта на борда на MSC Divina
✔ Такса обслужване на борда на кораба – 15 EUR/човек/ден
✔ Изхранване тип „пълен пансион“ на борда на кораба в основния ресторант (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет с включени безалкохолни напитки по време на храненията)
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията през цялото пътуване  при минимум 15 записани

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Такса за издаване на виза за САЩ – 160 USD (международните паспорти трябва да са с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане)
✔ Съдействие за онлайн попълване на визова анкета – 120 лв/човек
✔ Тестове за COVID-19 (ако са необходими)
✔ Всички допълнителни екскурзии по маршрута (включена е единствено обзорната екскурзия в Маями)
✔ Празнична вечеря на 31.12.2023 в хотела в Маями – програмата и цената ще бъдат обявени допълнително
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1: 800 лв/човек при записване
✔ Депозит 2: 1200 лв/човек до 15.09.202

✔ Доплащане – до 13.10.2023 г

В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 800 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване.

Неустойки при анулация:
✔ До 15.09.2023 г. – 800 лв./човек
✔ 16.09. – 13.10 – 30% от стойността на круизния пакет
✔ 14.10. – 15.11 – 50% от стойността на круизния пакет
✔ 16.11. – 27.11 – 75% от стойността на круизния пакет
✔ след 27.11.2023 г. – 100% от стойността на круизния пакет

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!

* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия