Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    24 дни / 21 нощувки
  • Държави:

    Аржентина - Уругвай - Чили -Фолклендски острови - Антарктида
  • Маршрут:

    София – Буенос Айрес – Монтевидео – Пуерто Мадрин – Пунта Аренас – Фолклендски острови – о.Елефант (Антарктида) – Парадайс Бей (Антарктида) – Ушуая – Игуасу - Рио де Жанейро
  • По време на тази екскурзия ще видите:

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

ДЕН 1/ 12.02.2025 г. 
Полет София – Буенос Айрес с прекачване. 

ДЕН 2/ 13.02.2025 г. Буенос Айрес 
Сутрешно кацане в Буенос Айрес. Начало на обзорна екскурзия(включена в цената). Градът на аржентинското танго и Бока Хуниорс ще ни посрещне с невероятната си атмосфера.  Една от основните туристически забележителности е главният площад Plaza de Mayo, където се намира президентският дворец Casa Rosada. Освен това, тук може да видите обелискa на свободата, църквата Сан Игнасио, кварталът Реколета с известната си гробница. Районът La Boca е известен с цветните си сгради – тук се намира и известният стадион La Bonbonera. Интересен факт е, че булевардът 9-ти юли в Буенос Айрес е един от най-широките в света, побиращ общо 18 пътни ленти. Настаняване в хотела.

ДЕН 3/ 14.02.2025  г. Буенос Айрес 
Закуска. Ако искате да се запознаете с живота на аржентинският гаучо, непременно трябва да посетите ранчото Феста Гауча (срещу доплащане). Ще ви заведем на село, насред  Ла Пампа Архентина, където ще наблюдаваме конно състезание, танго шоу, и където можете да похапнете истински аржентински стек, приготвен на място. Ще имате възможност сами да пояздите и да се потопите в автентичната аржентинска традиция. Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4/ 15.02.2025  г. Буенос Айрес 
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на столицата на Аржентина. Вечерта ще имаме възможност (срещу доплащане) да посетим традиционно танго шоу. Ще се насладим на най-известния танц на Аржентина, в изпълнение на най-добрите танцьори! Когато това представление свърши, ще си кажете, че никога преди това не сте виждали танго. Свободно време и нощувка.

ДЕН 5/ 16.02.2025  г. Буенос Айрес 
Закуска. Около 11:00 ч ще освободим стаите в хотела и ще се отправим към пристанището за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 18:45 ч.

ДЕН 6/ 17.02.2025 г. Монтевидео, Уругвай, 08:00 – 16:00 ч. 
Предлагаме ви обзорна екскурзия на столицата на Уругвай (срещу доплащане). По време на обиколката ни, ще посетим най-интересните и красиви места в града. Първата ни спирка е площад Независимост (Plaza independencia), където е и паметникът на националния герой на Уругвай – Хосе Артигас. Ще преминем по главната улица на Монтевидео – 18 de Julio Avenue за да достигнем до сградата на Народното събрание (Palacio Legislativo). След това пътят ни продължава към хълма Cerro. На него се издига църква, а панорамната гледка към столицата е неоспорима. През днешната обиколка ни очакват още – района Прадо с неговите паркове и розариуми. Също така ще преминем покрай централния стадион на Уругвай Estadio Centenario – световна футболна икона. Открит е през 1930 г. за първата световна купа, когато Уругвай се оказва победител. Накрая ще обиколим крайбрежието, където ще бъдем заслепени от белите пясъчни плажове и красивата и чиста вода.

ДЕН 7/ 18.02.2025 г. Плаване 
Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 8/ 19.02.2025 г. Пуерто Мадрин 
Разположен на източното крайбрежие, сред дълбоките сини води на залива Нуево, Пуерто Мадрин е един от най-бързо развиващите се градове в патагонската провинция Чубут. Чудесна отправна точка за незабравими екзкурзии сред красивата природа на Патагония.

ДЕН 9/ 20.02.2025 г. Плаване 
Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 10/ 21.02.2025 г. Пунта Аренас, Чили, 08:00-16:00 ч 
Пунта Аренас е неголям чилийски град, но с уникална география – разположен е на брега на Магелановия проток – носещ името на своя откривател, той е една от малкото връзки между Атлантическия и Тихия океан. По време на днешната екскурзия(срещу доплащане), ще имате уникалната възможност да се разходите по брега на протока и да се запознаете с историята на откриването му. Ще преминем през Военния площад, където се намира монумента на Магелан и който е заобиколен с исторически сгради. Паметникът е издигнат по случай 400-ната годишнина от откриването на Магелановия проток. По-късно ще видим и градското гробище с красиви градини и мавзолеи. Ще преминем по Крайбрежното Авеню. Там ще видим монумента на шхуната Анкуд, с която чилийците завладяват протока. Ще посетим Нао Виктория – музей на открито на брега на протока, в което са поместени три кораба в цял размер. Най-впечатляваща и детайлна е, караката “Виктория”. Това е първият кораб, обиколил света с експедицията на Магелан през 1519-22 г. С тази си експедиция Магелан открива и земите на съвременно Чили, защото през 1521 г. прекосява протока и така преминава от Атлантическия в Тихия океан. Но там за зла беда намира смъртта си. “Виктория” все пак се връща успешно до Испания с друг капитан и заслужава своето място в историята. Следва посещение на националния парк „Магелан“, забележителен с разнообразната флора и фауна, характерна за Южна Патагония   Ще се запознаем с историята на издигането на най-могъщия патагонски клан, както и с изчезването на самите патагонци.

ДЕН 11/ 22.02.2025 г. Плаване 
Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 12/ 23.02.2025 г. Стенли, Фолклендски острови, 06:00-16:00 ч 
Корабът тук не пристава на брега, а спира на котва и пасажерите се извозват с лодки. Екскурзията ни до колонията на пингвините(срещу доплащане) се провежда с джипове 4×4. Гледката на толкова много кралски пингвини заедно, допринася за едно наистина невероятно и напълно различно преживяване. Ще имаме около час и половина, за да направим снимки, да се разходим и да се потопим в една необичайна среда. Volunteers Point (доброволческата точка) е на около 80 км от Стенли, а пътуването до района отнема около два часа. По-голямата част от маршрута е новоизграден път, а последният участък е истинско приключение. Пътят свършва край овчарската ферма на Джонсън Харбър. От тук теренът става предизвикателство. По пътя ще срещнем малки потоци, мостове, канавки и торфени блата. Не се стряскайте от офроуд участъка. Наградата е изключителна – колонията King Penguin (кралски пингвин), разположена между красив, дълъг, бял пясъчен плаж и солена лагуна. В допълнение към King Penguins, на това място има и Penguins Gentoo (папуански пингвин) и Magellan Penguins (магеланов пингвин). По време на пътуването ни обратно към Стенли ще имаме и кратка обиколка на града.

ДЕН 13/ 24.02.2025 г. Плаване 
Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 14/ 25.02.2025 г. Плаване край остров Елефант 
Елефант е третият по големина остров в Южните Шетландски острови, разположени в крайната югозападна част на Атлантическия океан. Името си дължи на своята форма, която наподобява главата на слон, а също и на морските слонове (Elephant seals), които го обитават. Те са представители на семейството на тюлените и са най-едрите перконоги бозайници и най-едрите хищници след косатката. Освен тях, тук ни очакват стръмни планини, блестящи ледове и легиони от пингвини, разхождащи се, облечени в смокинги.

ДЕН 15/ 26.02.2025 г. Плаване в Парадайс Бей, Антарктида 
Преди повече от век, китоловците са считали това място за райско кътче. Причините за това са валидни и днес. Тук, на фона на антарктическия пейзаж, можем да видим тюлени, плаващи китове и пингвини, гмуркащи се в ледените води.

ДЕН 16/ 27.02.2025 г. Плаване 
Свободно време за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 17/ 28.02.2025 г. Ушуая, акостиране в 08:00 ч 
Ушуая е най-големият град на остров Огнена земя в Аржентина и най-южно разположеният град на планетата. Пристанището се е превърнало в сборна точка за експедиции до Антарктида. Това е район на красиви и недостъпни върхове и ледници, нефтени находища, богати пасажи на най-различни видове риби и южняшки силен вятър. В днешната екскурзия(срещу доплащане), ще посетим националния парк Tierra del Fuego. На няколко километра преди входа за парка е и спирката на известната железница, позната още като „Влака до края на света“. Ще преминем през последните 7 километра от трасето – ще видим някогашния затвор и ще се спуснем по склоновете на планината Сузана. Пътувайки във влака ще се насладим на великолепните пейзажи, които създава  зигзагообразната река Пипо, водопада Макарена и величествената гора. Следва обиколка в природния резерват. Завършваме екскурзията в Bahia Lapataia- фиорд в крайната южна част на Аржентина, който е свързан с канала на Бийгъл. Там ще имаме време да преминем по пешеходния мост, от който можем да правим снимки и да се наслаждаваме на усещането, че сме в края на света.

ДЕН 18/ 01.03.2025 г. Ушуая 
Закуска. Трансфер до летището за полет Ушуая-Игуасу(с прекачване). След кацане там, ще се настаним в хотел и ще нощуваме.

ДЕН 19/ 02.03.2025 г. Игуасу 
Закуска и събиране на сили за цял ден изпълнен с незабравими емоции.  Днес ще направим първа среща с водопада Игуасу от бразилската страна – най-широката водопадна редица в света – 2700 м, общо 27 водопадни каскади. Подгответе се- ще бъдете потресени от тази мощ на природата. След  това ще поемем към Птичия парк, разположен в град Фос де Игуасу, на границата между трите държави: Бразилия, Аржентина и Парагвай. Създаден е насред субтропична дъждовна гора и осигурява приют за около 150 вида птици, както и пеперуди и влечуги от цяла Южна Америка и други екзотични места. Ще имате възможност (срещу доплащане) да повишите адреналина си с едно плаване с корабче във водите на водопадите – Macuco Safari. За вечерта ви предлагаме (срещу доплащане) да посетите латиноамериканско шоу с включена вечеря – Raffain Churrascaria Show – едно невероятно танцово пътешествие до Боливия, Уругвай, Колумбия, Парагвай, Аржентина, Бразилия, Чили и Мексико. Сцената има формата на маска на ацтек, а в програмата и в интериора на заведението са преплетени традиционни символи, танци и музикални инструменти от цяла Южна Америка. Нощувка.

ДЕН 20/ 03.03.2025 г. Игуасу – Рио де Жанейро 
Закуска и освобождаване на хотела. Екскурзия до водопадите Игуасу от аржентинската му страна. Тук се намира известният с пълноводието си и голямата си красота водопад – Дяволското гърло. Ще посетим и прочутият Птичи парк, разположен на площ от 16 дка и приютил над 1000 птици от около 150 вида. Следва трансфер до летището за полет до Рио де Жанейро. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

ДЕН 21/ 04.03.2025 г. Рио де Жанейро 
Закуска. Начало на обзорна екскурзия (срещу доплащане). Рио де Жанейро – градът вдъхновение, едно от най-оживените места в света! Разположен върху тучни гори и планини и спиращи дъха плажове.  Ще посетим статуята на Исус Христос, която се намира на височина 710 м на хълма Корковадо в националния парк Тижука, Лагуната Родриго ди Фрейтас. Следобяд разходка из Колониалния център на Рио и разглеждане на ултрамодерната Катедрала с форма на пирамида, Старата библиотека – един истински архитектурен шедьовър, кафене „Коломбо”, Градския театър (само отвън), известните стълби „Селарон” и други. Връщане в хотела. Вечерта, желаещите могат да се включат в празненствата по случай карнавала – по улиците или на плажа.  Нощувка.

ДЕН 22/ 05.03.2025 г. Рио де Жанейро 
Закуска. Днес ще се отправим на екскурзия (срещу доплащане) до едно от скритите съкровища на Бразилия – Петрополис. Градът, столица на едноименната община, възниква около извънградската резиденция на император Педро I, на чието име е наречен. Известен е като летен курорт, наричан още “Имперския град” В него е разположен и музеят посветен на императорското семейство, а в катедралата на са погребани неговите членове. Градът се намира на около 1 час път с автомобил от Рио. Поради надморската височина, там температурата на въздуха е с 6-7 градуса по-ниска. По време на екскурзията ще се запознаем с историята на кралската фамилия на Бразилия. Дворецът Китандиня, по-рано е бил луксозно казино, а в наши дни, залите му са отворени само в качеството на културно наследство. Ще се разходим в центъра на града и ще посетим „Домът на седемте грешки”. Връщане в хотела. 

Вечерта, желаещите могат да се включат в празненствата по случай карнавала – по улиците или на плажа. Нощувка.

ДЕН 23/ 06.03.2025 г. Рио де Жанейро-София 
Закуска. Свободно време. Около обяд ще освободим хотела и ще се отправим към летището за полет до София.

ДЕН 24/ 07.03.2025 г. Рио де Жанейро – София 
Кацане в София в 13:20 ч.

Пакетна цена на човек:

КАТЕГОРИЯ ТИП КАБИНА ЦЕНА
Вътрешна,  без прозорец категория IB 10280 лв        9980 лв
Кабина с прозорец категория OA 10940 лв      10640 лв
Кабина с балкон категория BA 12150 лв        11850 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на
office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София – Буенос Айрес, Рио де Жанейро – София с прекачване и включен чекиран куфар.
✔ Самолетни билети Ушуая – Игуасу – Рио де Жанейро с прекачване
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 4* в Буенос Айрес
✔ Обзорна екскурзия на Буенос Айрес в деня на кацане
✔ Екскурзионна програма при водопадите Игуасу с включени 2 нощувки със закуска в хотел 3/4*
✔ 13 нощувки на борда на Norwegian Star с изхранване на база „пълен пансион”
✔ 3 нощувки със закуска в хотел 4* на Копакабана в Рио де Жанейро
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с лимит до 10000 евро.
✔ Водач от агенцията при минимум 15 записани участника

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Допълнителни екскурзии на брега (включени са само обзорна на Буенос Айрес и двудневна екскурзия при водопадите Игуасу)
✔ Лични разходи
✔ Такса обслужване в размер на 20 USD/човек за цялото пътуване.
✔ Интернет на борда на кораба и алкохолни напитки
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване”, покриваща неустойки в случай на анулация поради здравословни причини
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1: 2000 лв/човек при записване
✔ Депозит 2: доплащане до 50% до 12.10.2024
✔ Пълно плащане: до 12.12.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До 11.10.2024 – 1000 лв/човек
✔ 12.10-12.11.2024 – 30% от стойността на договора
✔ 13.11-12.12.2024 – 50%
✔ 13.12-10.01.2024 – 75%
✔ след 10.01.2025 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия