Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  5 дни/ 4 нощувки
 • Държави:

  Гърция
  Турция
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Атина
  Миконос
  Кушадасъ
  Патмос
  Родос
  Крит
  Атина

КРУИЗ – пет гръцки острова и Кушададас
Индивидуално пътуване

САМО СЕГА: БОНУС ДВЕ БЕЗПЛАТНИ ЕКСКУРЗИИ

5 дни / 4 нощувки

Гръцки острова и Турция – това е един от най-достъпните за българите региони. Той се нарежда и сред най-предпочитаните и посещавани дестинации през летните месеци. Богатата и интересна история и традиционната кухня в съчетание с невероятните плажове и синьото море няма да ви остави безразлични.

 Круизните маршрути са прекрасен начин да опознаете природата и красота на региона в рамките на една седмица. Наред с традиционните седемдневни круизи, се предлагат и 3, 4 и 5 дневни маршрути, които са много удобни и не изискват взимането на дълъг отпуск.
5-дневният маршрут „Пет Гръцки острова и Кушадас“, например, започва всеки понеделник и завършва в петък.  Стигате до Турция, минавате през няколко гръцки острова и прекарвате няколко незабравими часове на Санторини – всепризнат за едно от най-красивите места в Средиземно море.

Цените на тези кратки маршрути са ниски и позволяват една страхотна кратка ваканция без дори да сте я планирали твърде дълго или твърде от рано. Круизната компания, която предлага тези маршрути е Celestyal Cruises и тя си заслужава заради уюта и гостоприемството на корабите, вкусната храна и забавленията, които се предлагат на борда.

Най-значимите пристанища при източно средиземноморските маршрути в Егейско море са Пирея (Атина), островите МиконосПатмосСанториниКрит (Ираклион), КосРодос и Кушадасъ в Турция с посещение на Ефес.
Най-популярно и удобно начално пристанище е Пирея в Атина. Круизите в този регион се осъществяват от май до октомври.

Маршрут на круиза: Атина (Лаврион), Миконос, Кушадасъ (Ефес), Патмос, Родос (Гърция), Крит (Ираклион), Санторини, Атина (Лаврион)

Най-ниска цена на човек в двойна вътрешна каюта за 2022 – от € …..
Актуални цени можете да видите тук:   https://crusit.bg/kruizi/4-dni-gratski-ostrovi-i-kushadasa-16813

Круизна компания: Celestyal Cruises

Кораб: CELESTYAL Olympia 

 

Дати на отплаване:  Очаквайте нови дати за 2023 година!

Любимият петидневен круиз на хиляди българи на борда на един от най-популярните кораби Celestyal Olympia 3* ще радва гостите си отново с уютната си обстановка и интересни дестинации. Маршрутът започва и завършва в Атина, а по пътя ще посетите островите Миконос, Патмос, Родос, Крит и Санторини, както и турския курорт Кушадас, откъдето ще отидете на безплатна екскурзия, водена на английски език, до древния град Ефес. В офертата са включени още напитките на борда, всички такси, както и още една екскурзия – тази на остров Крит, до акропола Линдос и Цитаделата на рицарите. Напълно заслужаващо си приключение!

ДЕН

ТОЧКА ДЪРЖАВА ПРИСТИГАНЕ ТРЪГВАНЕ
1 Атина (Лаврион) Гърция 13:00
1 Миконос Гърция 18:00 23:00
2 Кушадасъ (Ефес) Турция 07:00 13:00
2 Патмос Гърция 16:30 21:30
3 Родос (Гърция) Гърция 07:00 18:00
4 Крит (Ираклион) Гърция 07:00 12:00
4 Санторини Гърция 16:30 21:30
5 Атина (Лаврион) Гърция 06:00

ЦЕНИ

Актуални цени можете да видите тук:   https://crusit.bg/kruizi/4-dni-gratski-ostrovi-i-kushadasa-16813

Цените на круизите са пряко свързани с наличността и системите на круизните компании. Затова, посочените тук цени не са гарантирани, до проверка и потвърждение от нашия екип.
Вашето запитване ще бъде обработено и при наличие на свободни места, ще получите потвърждение по имейл на посочения адрес.


Това са най-ниските цени за посочените дати на отплаване и тип каюти. Посочените цени са на човек при двама възрастни в каюта.
При обявени промоции и намаления, цените са показани с вече калкулираната отстъпка.
Изберете дата на отплаване, за да изпратите запитване.

COVID застраховка на MSC Cruises

Как да стигнем до Атина

–––––––
ВАЖНО!
МОЖЕМ ДА ВИ ПРЕДЛОЖИМ И ДРУГИ ВАРИАНТИ НА КРУИЗИ от Гърция!

Най-продавани и най-популярни са круизите на Celestyal за 3 и 4 нощувки по маршрутите съответно „Егейски легенди“ и „Перлите на Егейско море“ сред гръцките острови, особено в началото на пролетта и в края на лятото.
Тези маршрути са лесни за организиране, не изискват дълги отпуски и често се използват както за кратка почивка за семейството, така и за неколкодневни фирмени мероприятия.

 Ако сте в процес на търсене – ще Ви съдействаме!
Обадете се на 089 20 50 324

Допълнителна информация

Цената включва:
– Настаняване за целия период на круиза в избрания тип каюта на посочения кораб на Celestyal Cruises;
– Изхранване на борда на кораба (закуска, обяд, следобедна закуска, вечеря);
– Пакет напитки „Unlimited Classic Drinks“: all inclusive алкохолни и безалкохолни напитки, коктейли, кафе, вода във всички барове и ресторанти на борда;
– Трансфер от пристанището на Миконос до центъра на града (ако Миконос е част от маршрута);
– Две безплатни брегови екскурзии с екскурзовод на английски език – конкретните включени екскурзии зависят от маршрута на круиза;
– Ежедневно почистване на каютите;
– Дневни и вечерни развлечения на борда на кораба;
– Ползване на откритите басейни, шезлонги, джакузи и плажни хавлии;
– Пристанищни такси във всички точки от маршрута;
– Такса обслужване на кораба.

Цената не включва:
– Транспорт от и до началното/крайно пристанище (допълнителна информация по запитване);
– Междинни нощувки, ако се налагат – може да се резервират допълнително (информация по запитване);
– Брегови екскурзии в отделните точки от маршрута, с изключение на безплатните, включени в цената (може да се резервират в България или на борда на кораба);
– Услугите на SPA и бизнес центъра; фризьорския салон; фотографското ателие; лекарския кабинет; пране и гладене; казиното; румсървис;
– Храната в специализираните ресторанти (на борда на корабите, които имат такива);
– Всякакви услуги с индивидуален характер;
– Телекомуникациите и интернет;
–  Такса гориво – задължително се заплаща.

  Във връзка с драстичното поскъпване на горива, такси, фериботни билети, пристанищни такси и др. транспортни разходи се налага въвеждането на „такса гориво“.Точният размер ще се определя до 20 дни преди датата на отпътуване,
– Медицинска застрах овка „Помощ при пътуване в чужбина“ – задължителна  се доплаща (допълнителна информация по запитване);
– По желание може да сключите и допълнителна застраховка „Отмяна на пътуването“. Застраховката се сключва в деня на подписване на договора за круизно пътуване само при условие, че е извършено плащане (частично или пълно) и до началната дата на пътуването остават не по–малко от 15 дни. Повече информация по запитване.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
Международен паспорт – при пътуване на круиз трябва да разполагате с международен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на приключване на круиза.
– За деца под 18 години, пътуващи с един родител или без родители – Нотариално заверена декларация, че родителите са съгласни детето да пътува извън България – оригинал + 1 копие + паспорт на детето.

За всички отплавания през 2022 Celestyal Cruises ще изискват
1. Задължителен документ за завършен курс на ваксинация за пасажери на и над 12г.
Валидност: най-малко 14 дни от поставянето до 9 месеца, след което изисква бустерна доза
(бустерна доза – без ограничения.)
За деца от 6 до 11 години (освен ако не са васинирани) ще се изисква негативен резултат от бърз антиген тест, направен до 48 часа преди отплаване.
2. Всички пасажери трябва да се направят бърз антигенен тест в деня преди качването.
3. Круизна компания си запазва правото при качване на борда на кораба да направи контролен бърз антигенен тест.

Анулационни условия:
Неустойки в случай на анулация от страна на клиент – спрямо стандартните условия на круизната компания:
– При оставащи 90 или повече дни до отплаване – без неустойка;
– Между 89 и 30 дни преди отплаване – стойността на платения депозит;
– При оставащи 29 или по-малко дни преди отплаване – удържа се 100% от сумата, заплатена за на круиза, без стойността на пристанищните такси;

Ред и начин на плащане:
– За круизи на круизна компания Celestyal Cruises – левовата равностойност на € 250 или 30% от стойността на круиза, което е с по-висока стойност;
– Остатъкът от сумата се дължи не по-късно от 30 дни преди началната дата на пътуването.
– Плащането може да се извърши по банков път на посочените в потвърждението/договора банкови сметки.
– Начин на плащане: в лева по банков път.

Как и кога да се запиша на брегова екскурзия на круиз?
По време на всеки круиз може да се включите в разнообразни брегови екскурзии, организирани от круизната компания. Бреговите екскурзии се провеждат с екскурзовод на английски, немски, френски, италиански или испански. Предварително трябва да заявите на какъв език желаете да ви бъде водена екскурзията. Бреговите екскурзии може да се закупят предварително от офисите на Usit Colours или на място на борда на кораба. Препоръчваме Ви да заявите желаните от Вас брегови екскурзии през първия или най-късно до втория ден от пътуването. Бреговите екскурзии, които се поръчат на кораба се заплащат чрез бордната сметка на пасажерите. В случай, че слизате на брега самостоятелно /неорганизирано/ задължително трябва да предвидите достатъчно време за връщане на кораба. Всички пасажери трябва да са на борда най-късно до 1 час преди обявения час на отплаване от съответното пристанище.
Трябва ли да си купя от бреговите екскурзии на круиз?
Нищо не трябва да правите докато сте на круиз освен да се забавлявате! Организираните брегови екскурзии са чудесен начин за пълно опознаване на посещаваните места по вашия круизен маршрут. Те са направени така, че да ви е безкрайно лесно. Не мислите за нищо, водят ви за ръка, слагат ви етикети, за да няма и най-малкия шанс да се загубите, гидовете обикновено са обаятелни и много информирани. Бреговите екскурзии, обаче, в повечето случаи се доплащат. Добрата новина е, че организираните брегови екскурзии не са задължителни. Можете да спестите пари като разгледате сами града, в който сте акостирали. Вземете си карта и пътеводител за мястото, използвайте градския транспорт, проучете предварително къде най-много си заслужава да се отиде, кои забележителности трябва да посетите и как най-лесно и евтино се стига до тях. Информацията онлайн е неизчерпаема. Разбира се, трябва да отделите време за предварително проучване, както и да сте авантюристично настроени хора, с добра ориентация и свободно говорим чужд език, за предпочитане английски, но това допринася за още по-пълно изживяване не само на конкретния град, но и на цялата ваканция. Все пак, ако разберете, че най-интересната забележителност е на час път с кола от пристанището или пък е строго специфична и изискваща специална подготовка, ви препоръчваме да си купите брегови екскурзии от предлаганите от круизната компания.

ТЕХНИЧЕСКА ИНФОРМАЦИЯ
• Брой пътници: 1664
• Брой екипаж: 540
• Последна година на реновация: 2014
• Година на пускане на вода: 1982
• Тонаж: 37584.00
• Ширина: 28.40
• Дължина: 214.88
• Скорост: 19.00
• Електрическо напрежение: 110/220
• Флаг: Малта

ЗА КОРАБА
Celestyal Olympia е последният и един от най-големите кораби, присъединили се към флотилията на Celestyal Cruises. Очароваща със своята свободна, сърдечна и весела атмосфера, Olympia ще ви накара да се отпуснете и ще ви зареди с позитивна енергия, разкривайки магнетични дестинации. Корабът е изцяло реновиран през 2005 г и отново през 2014 година. Едни от последните подобрения по кораба са възможностите за настаняване на трети и четвърти човек в по-голяма част от вътрешните и външните каюти. На борда му са на разположение разнообразни опции както за максимален релакс, така и за безкрайни забавления: 3 ресторанта, 5 бара, 2 салона, кино, 2 басейна, джакузи, фитнес и СПА център, салон за красота, безмитен магазин, бутици, библиотека, конферентен център, медицински център и др.
Каюти
CELESTYAL Olympia разполага с 724 каюти за настаняване. Изборът от каюти на борда на кораба включва стандартните вътрешни, външни каюти с прозорец и апартаменти с балкон. Вътрешните и външни каюти са общо 694 на брой и са разположени между втора и шеста палуба, апартаментите се помещават между седма и девета палуба и предоставят на пасажерите повече удобства и екстри.

ГАСТРОНОМИЯ
Въпреки, че не е от най-внушителните по размер круизни кораби, CELESTYAL Olympia разполага с достатъчно места за хранене.
С изключение на гала вечерите (има по една гала вечер с изключение на тридневните маршрути), официално облекло по време на хранене не се изисква. През деня то може да е в рамките на ежедневното, а вечер – спортно-елегантно.
Основни ресторанти:
Leda Casual Dinning на девета палуба, предлага различни средиземноморски ястия на шведска маса.
Aegen Restaurant се намира на четвърта палуба, обстановката е по-изискана и облеклото на желаещите да вечерят в него трябва да е спортно-елегантно.
Aura Grill на девета палуба е отворен само за обяд. Намира се точно до басейните и предлага сандвичи и пържени картофи.

БАРОВЕ И ЗАВЕДЕНИЯ
На борда на CELESTYAL Olympia има 6 дневни и нощни заведения – барове, дискотека, нощен клуб за танци и коктейл бар до басейните.
Барове, свободно време и релакс:
• Horizons Bar се намира на дванадесета палуба и според нашата скромна преценка е най-атрактивният бар на борда, предлагащ неповторима гледка към заобикалящото ви море.
• Thalassa Bar се намира на десета палуба и предлага чудесна гледка към басейните.
• Helios Bar, който се намира точно зад басейните, предлага прясно изцедени сокове и възможност за пушачите да пушат необезпокоявани.
• Eclipse Bar на седма палуба е истинско скрито бижу, което предлага почти всяка вечер кубинска музика от автентична кубинска група.
• Argo Bar на пета палуба, намира се в съседство с казиното и предлага ободряващи напитки.
• Selene Lounge е дискотеката, която се намира на пета палуба.

УСЛУГИ НА БОРДА
Спорт, релакс и забавления
CELESTYAL Olympia разполага с разнообразни опции, както за желаещите да поддържат форма със спорт или релакс, така и за онези, които търсят вечерно развлечение извън баровете. На борда има мултифункционално спортно игрище, 2 басейна и фитнес, СПА център и театър, в който всяка вечер се организират спектакли, концерти и шоу програми.
Следните дейности са включени в цената на круиза:
• Спортно игрище – пригодено за игра на баскетбол, футбол, волейбол
• Тенис на маса
• Групови занимания по аеробика и фитнес
• Казино
• Библиотека
• Басейни – два външни басейна
• Muses Lounge, намираща се на пета палуба има сцена, на която се изнася шоу спектакъл с участието на певци и танцьори всяка вечер
Допълнителна такса се плаща за:
• СПА център Sana Beauty на пета палуба
• Маникюр, педикюр, фризьор

С деца на круиз
CELESTYAL Olympia организира и се грижи за забавлението на децата, но стимулират и акцентират върху забавлението на цялото семейство заедно повече, отколкото на отделянето на децата в клуб.
Детският клуб (на 7-ма палуба) е отворен едва за четири часа през деня и е предназначен за деца от 3 до 12 годишна възраст. Детските занимания са включени в цената на круиза и са организирани и водени от млади хора, специално обучени за работа с деца.
• На борда на кораба не разполагат с детегледачи за бебета.
• Децата могат да се възползват от специално детско меню в ресторантите.

Галерия