Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  28 дни / 26 нощувки
 • Държави:

  Перу - Чили - САЩ - Лима - Еквадор - Панама - Кайманови острови
 • Маршрут:

  София – Богота - Куско (Мачу Пикчу) – Сантяго – Сан Антонио – Кокимбо – Писко (Перу) – Калао (Лима) – Трухильо (Перу) – Манта (Еквадор) – Панама сити – Панамски канал – Кайманови острови – Маями – София
 • По време на тази екскурзия ще видите:


  Обявяваме нова дата за нашето изключително пътешествие назад във времето, по пътя на конкистадорите. Маршрутът обединява едни от най-забележителните дестинации в Южна Америка, включително Мачу Пикчу и плаване през Панамския канал

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

ДЕН 1/ 11.03.2025 София-Богота
Полет София-Франкфурт-Богота. Пристигане в Богота в 19:25ч. Трансфер до хотел и настаняване.

ДЕН 2/ 12.03.2025 г. Богота
Закуска. Начало на обзорна екскурзия(включена в цената) на столицата на Колумбия. Богота е уникален град, основан от конквистадорите през 1538 г в центъра на цивилизацията на индианците Чибча. В днешно време, това е един от най-развитите градове в Южна Америка. Ще се разходим по тесните улички между сгради с колониална архитектура. Обиколката ни ще започне с посещение на Монсерат – планината, която се извисява над града. Местната църква е популярна поклонническа дестинация. След това ще се спуснем, за да се разходим в историческия център на града – La Candelaria. Ще посетим музея Ботеро, ще се разходим по площад Боливар, където се намира прекрасна катедрала. Ще видим също и Президентския дворец и Двореца на правосъдието. Ще завършим с посещение на музея на златото, където ни очакват не само предмети останали от древните цивилизации, но и свързани с тях много история и легенди. Следва настаняване в хотел. Нощувка.

ДЕН 3/ 13.03.2025 г. Богота – Куско
Закуска. Освобождаваме стаите в хотела и се отправяме към летището за полето до Куско. Кацане в 19:30 ч. Трансфер до хотел. Ще имаме възможност да се насладим на местните заведения и вкусната им храна. Нощувка.

ДЕН 4/ 14.03.2025 г. Куско – Мачу Пикчу
Закуска. За днес сме подготвили за вас едно пътешествие(включено в цената) до най-разпознаваемата икона от тайнствения свят на инките – древния град Мачу Пикчу. Разположен на 2430 м надморска височина, той е построен около 1440 г, като резиденция на владетеля Пачакути и е изоставен век по-късно. В продължение на столетия, Мачу Пикчу е бил познат само на местните. Става популярен едва през 1911 г, когато е открит от американския историк Хирам Бингам. Включен в списъка на ЮНЕСКО, градът е построен в класическия стил на инките – с полирани каменни стени. Основно Мачу Пикчу е разделен на четири части. Северозападната е разположена в района, който вероятно се е използвал за религиозни цели. Именно там се намират и т.нар. Свещен площад, както и храмът на „Трите прозореца“, „Свещеният храм“, „Имението на свещениците“. Тук също така е изградена слънчевата лаборатория, благодарение на която инките можели да определят годишните сезони и часа по сенките, които слънцето оставя върху камъните.
В североизточната част на Мачу Пикчу най-вероятно са били разположени по-големите жилищни сгради от комплекса. В югозападната част пък е било мястото за наблюдателната кула и още няколко сгради. Близо до многобройните тераси за селскостопански цели са изградени най-малките и скромни сгради, стоящи на малки и тесни улички. В най-долната част на терасите на Мачу Пикчу е гробницата. В края на деня ще се върнем в хотела ни в Куско. Нощувка.

ДЕН 5/ 15.03.2025 г. Куско
Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка и възможност да се потопим в атмосферата на столицата на инките.

ДЕН 6/ 16.03.2025 г. Куско – Сантяго
Закуска. Сутрешен полет Куско-Сантяго. Кацане в 14:35 ч. Трансфер до хотел. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 7/ 17.03.2025 г. Сантяго
Закуска. В този ден ви предламе обзорна екскурзия на Сантядо де Чили(срещу доплащане). Ще преминем по пътя на испанските конквистадори, от основаването на града, до наши дни. Ще чуем истории и легенди, любопитни факти за първия, най-старият, най-големия и оживен град на Чили. Обиколката на Сантяго де Чили включва в маршрута си точки като площад Plaza de Armas (оръжейният площад). На него се помещават Catedral Metropolitana (градската катедрала) и Audiencia Real (кралската аудиенция). Недалеч от площада ще посетим бившия конгрес на Чили – Ex-Palacio de Diputados и ще видим двореца на правосъдието „Tribunales de Justicia“. Също така ще преминем по най-натоварената улица на Сантяго – Ahumada (Аумада). Ще стигнем до Търговския борд Bolsa de Comercio и сградата на Английския клуб (Club la Union). Продължаваме в изследването на Чили към втората най-важна област на чилийската столица – площад Конституция, където ще посетим Intendencia de Santiago (префектурата на Сантяго) и ще видим президентския дворец Palacio La Moneda (Ла Монеда). В допълнение към маршрута през историческия център, нашето пътуване ще ни отведе до парка на хълма. Той става основата за първия лагер на испанските конквистадори в долината, която днес е окупирана от Сантяго – Санта Лусия, Санта Лучия. По време на екскурзията ще видим Parque Metropolitano (градския парк) – намиращ се на хълма Сан Кристобал. Тази част от обиколката ще ни предостави великолепната гледка към Сантяго от височина 300 метра, както и старата въжена линия Funicular и модерната телекомуникационна система Teleferico. На върха на хълма ще видим статуята на Дева Мария – пазителка на Сантяго де Чили.

ДЕН 8/ 18.03.2025 г. Сантяго
Закуска. Свободно време за шопинг и самостоятелно разглеждане на Сантяго. Предлагаме допълнителна екскурзия(срещу доплащане) до Валпараисо и Виня дел Мар. Започваме с 1.5-часов трансфер през долината Казабланка. След пристигане във Валпараисо, ще се разходим по уличките край старото пристанище, ще се изкачим на хълмовете, където са разположени обзорни площадки. Ще се разходим по площада Сотомайор.
След почивка за обяд ще посетим курортното градче Виня дел Мар. Тук ще видим старинно казино, замъци от края на 18 и началото на 19 век, както и прекрасни плажове. Няма да пропуснем и оригиналните Моаи – каменни статуи докарани от Великденския остров.

ДЕН 9/ 19.03.2025 г. Сантяго – Сан Антонио
Закуска. Освобождаваме хотела и се отправяме към пристанището на Сан Антонио, където ще се регистрираме и настаним на круизния кораб.

ДЕН 10/ 20.03.2025 г. Кокимбо, 08:00 – 16:00 ч.
Преди столетия, пристанището на Кокимбо е било център на процъфтяващата чилийска минна индустрия за добив на злато и мед. То е и отлична отправна точка за посещение на близките плажове. Зелените долините наоколо ни посрещат не само с приказната природа, но и с много следи от праисторическия живот на племената населявали Атлантическото крайбрежие.
По време на днешната екскурзия(срещу доплащане) ще посетим Елки – най-зелената долина в Северно Чили. Тя се е формирала по поречието на едноименната река, която заедно с крайбрежния климат е причина околността да се оформи като оазис в пустинята. Зоната на долината е разположена в най-южната част на пустинята Атакама и крехката екосистема тук е ярък пример колко удивителна и разнообразна е чилийската природа.
Първата ни спирка ще бъде музеят на знаменитата поетеса и нобелов лауреат за литература Габриела Мистрал, в градчето Викуня, близо до Кокимбо. Ще продължим към един от заводите за производство на традиционната чилийска напитка – писко, която е предмет на многовековен спор между Чили и Перу. Ще видим лозовите масиви, ще се запознаем с технологията на производство, а желаещите могат да дегустират една от най-добрите марки писко в Чили.
По-нататък, ще посетим най-стария град в Чили след столицата. – Ла Серена. Тук ще се разходим по крайбрежната алея, ще преминем край стария фар. Ще посетим централния площад и неговите красиви постройки, оцелели от колониалните времена.
Следващият ни обект е крепостта Ламберт, издигаща се на хълма „Замък Кармен”. Тя е построена за защита на залива Кокимбо от испанската флотилия по времето на първата тихоокеанска война. Ще посетим католическата църква Гуаякан, чиято метална конструкция е изпълнена от Густаво Айфел.
Последната спирка по маршрута ни ще бъде „Кръстът на третото хилядолетие” , издигнат на хълма Вигия през 2000 година.

ДЕН 11/ 21.03.2025 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 12/ 22.03.2025 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 13/ 23.03.2025 г. Писко, Перу 08:00 – 17:00 ч.
Първият ни обект от екскурзията ни(срещу доплащане) са островите Байестас. Докато плаваме с лодка към тях, ще имаме възможност да разгледаме отдалече Паракаската канделабра – едно от най-интересните и загадъчни творения на културата Паракас. Дължината му е 128 м, а ширината – 78. Островите са изумителни – над главите на туристите кръжат пеликани и корморани, а от водата се подават любопитните глави на морски лъвове. По скалите се припичат тюлени, а в далечината се поклащат хумболдтови пингвини.
След завръщането ни на континента, ще се отправим към националния парк Паракас.
Крайбрежните му води се обитават от голям брой тюлени, морски лъвове, делфини и костенурки. Полуостровът е местообитание на над 200 вида птици, включително най-редките видове пингвини, пеликани и кондори. Резерватът е дом на една от най-големите колонии на морски лъвове в света. На брега можем да видим много птици, включително розови фламинго. Пейзажите тук са невероятно красиви. Огромни скали в необичайни нюанси на оранжево-червения цвят пробиват океана, формирайки червени „марсиански” плажове. На територията на парка са открити повече от сто археологически паметници, които свидетелстват за вековната култура на страната. В края на екскурзията ще посетим и винарския регион Ика, където ще обядваме(срещу доплащане) и ще дегустираме вина.

ДЕН 14/ 24.03.2025 г. Калао, Лима, акостиране в 06:00 ч.
Лима е столица и най-големия град в Перу. Заедно с Калао оформя най-голямата урбанизирана зона в Перу. Градът е основан през 1535 г от конквистадора Франсиско Писаро.
Днешната ни екскурзия (срещу доплащане) ще започне с посещение на историческия център на Лима, който е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Първият ни обект е площадът Plaza San Martín. Той е свързан с централния площад на града – Plaza Mayor de Lima, или Plaza de Armas de Lima. Тук е основан градът през 1515 г и е положено началото на планирането и строителството на перуанската столица. По това време, в Лима е концентрирана испанската администрация и духовенство в Новия свят. А Plaza Mayor de Lima е бил епицентърът на всичко това. И днес, тук са разположени Президенството, Катедралата, а наоколо се издигат множество колониални сгради с резбовани дървени балкони. Ще посетим и Св.Франциск – първият католически манастир в Перу. Следва пауза за обяд(не включен в цената) в ресторант с перуанска кухня. След това ще преминем и през модерната част на града – район Мирафлорес, където ще видим комплекса Уака Пукляна, крайбрежната алея, индианския пазар и ще завършим в бохемския район Баранко.

ДЕН 15/ 25.03.2025 г. Калао, Лима
Днес ще отделим време за останалите забележителности на Лима:
Музеят Ларко, е частен археологически музей на предколумбовото изкуство. Помещава се в сграда от 18-ти век и предоставя задълбочен преглед на 5000 години перуанска история. Тук е изложено златото на инките и хиляди древни артефакти;
Музеят на златото съхранява две експозиции:
– Златна – колекция от златни, сребърни и платинени декорации на инките и древни култури от хима, наша, инки и мочика, които са съществували на територията на модерния Перу
– Оръжия и брони – от Средновековна Европа и японски самураи.
Ще наблюдаваме смяната на караула пред президентството.
След това, преди да се върнем на кораба, ще имаме свободно време за шопинг и разходка.

ДЕН 16/ 26.03.2025 г. Калао, Лима, отплаване в 14:00 ч.
Днес ще се разходим до Ла Пунта – най-богатата част на Калао. Отук желаещите лесно могат да посетят и крепостта Реал Филипе. Построена през 1774 г като укрепление, в наши дни играе ролята на музей на въоръжените сили на Перу. Тя е едно от най-големите военни укрепления, строени от испанците.

ДЕН 17/ 27.03.2025 г. Трухийо, Перу 08:00 – 17:00 ч.
С днешната екскурзия(срещу доплащане) ви предлагаме да се потопите в историята и културата на Трухильо. Ще започнем с впечатляващата Huaca de la Luna – древна пирамида, останала от цивилизацията Моче. По нея са запазени сложни релефи и стенописи, разкриващи религията и изкуството на древната култура. Ще продължим към сърцето на Трухильо, където магичния централен площад Plaza de Armas ни посреща със своята колониална елегантност. Ще разгледаме и катедралата – едно архитектурно бижу, което разказва историята на Трухильо през вековете. След това ще направим почивка за обяд в ресторант, предлагащ типични местни ястия. През втората част на екскурзията ни, ще посетим Chan Chan – най-големия кирпичен град в Америка преди Колумб. Тук, сред внушителни постройки със сложен архитектурен дизайн, ще се запознаем с историята на народа Чиму.

ДЕН 18/ 28.03.2025 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 19/ 29.03.2025 г. Манта, Еквадор 05:00 – 19:00 ч.
По време на днешната екскурзия ще посетим резервата Pacoche, приютил 41 вида маймуни(най-известните сред тях са ревящите маймуни), над 200 видя птици, 55 от тях – ендемични. Ще се разходим сред джунглата, а местният екскурзовод ще ни запознае с тайните на природата и живота на местното население. Следващата ни спирка е близкото градче Монтекристи. От тук произхождат шапките, неправилно наречени „Панамски“. Ще посетим фабриката, където те продължават да се произвеждат. Ще се срещнем с Дон Симон – обявен за най-добрия плетач на панамски шапки. .Той ни очаква в селцето Пиле, където живее заедно с много други производители на шапки.
ДЕН 20/ 30.03.2025 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 21/ 31.03.2025 г. Панама сити, Панама, акостиране в 10:00, нощувка и отплаване в 05:00 ч на 01.04.2025
За днес сме организирали обзорна екскурзия (срещу доплащане). Основан през 1519 г. като испанска колония, Панама Сити е първият европейски град на брега на Тихия океан. Древните останки и до ден днешен привличат туристи от цял свят. Започваме днешната разходка от старата част на града – Сан Фелипе или Каско Антигуо. Това е най-живописната и исторически интересна част на града, богата със своята архитектура, великолепието от края на колониалния период и стари традиции. Най-изтъкнатите забележителности на Сан Фелипе са площадът с Катедралата, останките на стари църкви и манастира Санто Доминго с арката Арко Чато, музеят на колониалното и религиозното изкуство, йезуитската църква Ла Компаня, университетът, площад Ерера и други. Цялата стара част – Сан Фелипе е включена в световното културно наследство на ЮНЕСКО. След това ще разгледаме и съвременната част на града, която непрестанно се развива и може да се похвали с последните световни технологии, уникални небостъргачи, бизнес и жилищни сгради, построени по най-съвременен модел, а търговските центрове със световноизвестни марки и петзвездните хотели не отстъпват и на най-известните европейски и американски сгради. Всички тези модернизации в града са допринесли за славата му на развиващ се търговски град, близнак на Маями.

ДЕН 22/ 01.04.2025 г. Панамски канал, транзит 06:00-20:00 ч
В този ден ни предстои едно неповторимо изживяване – плаване през Панамския канал. Ще видим отблизо как функционира сложната система от шлюзове, която свързва Атлантическия и Тихия океан. Открит през 1920 год. и дълъг 80 км, каналът работи всеки ден целогодишно, а за функционирането му се грижат 9000 работници. Тъй като нивата на водата в двата океана са различни, преминаването се извършва на няколко етапа, през които става изравняване.

ДЕН 23/ 02.04.2025 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 24/ 03.04.2025 г. Джорджатун, Кайманови острови, 08:00 – 15:00 ч
Каймановите острови представляват върхове на подводни планини и затова са рай за гмуркачите. Тук се намират едни от най-хубавите плажове в целия карибски регион. Запознайте се с Джорджтаун и водните красоти на острова от борда на амфибия или направете екскурзия до единстената по рода си в света ферма за морски костенурки или разходка с катамаран до Stingray City, където ще можете да храните скатове. За почивка, след изпълнения с незабравими моменти ден, ще ви очакват златните пясъци на плажа Seven Miles.

ДЕН 25/ 04.04.2025 г. плаване
Свободен ден за отдих и развлечения на борда на кораба.

ДЕН 26/ 05.04.2025 г. Маями, акостиране в 07:00 ч
След напускане на кораба, започваме обзорна екскурзия на Маями(срещу доплащане), която включва: Art Deco South Beach Area, Ocean Drive и Villa Versace, South Point park and Fisher Island, Holocaust Monument, Miami Bass Museum Building, World Symphony Center South Beach, Down town Miami, Adrian Archt Performance Center, Freedom Tower, American Arena, Frost Since Museum, Miami Circle, Miami River, Brickel Banks Avenue Financial Center, Challenger Shuttle Memorial, Little Havana district, кафе пауза и време за покупка на сувенири. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 27/ 06.04.2025 г. Маями-София
Закуска. Свободно време. След обяд ще се отправим към летището за полет до София в 19:45 ч.

ДЕН 28/ 07.04.2025 г София
Кацане в София в 14:55 ч. Край на програмата.

Пакетна цена на човек:

КАТЕГОРИЯ ТИП КАБИНА ЦЕНА
Вътрешна,  без прозорец категория L 11 100 лв        10 800 лв
Кабина с прозорец категория F 11 520 лв       11 220 лв
Кабина с балкон категория VD VS 11 850 лв        11 550 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на
office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетен билет за полети София –Богота – Маями – София с включени летищни такси и 1 бр. чекиран багаж
✔ Самолетни билети Богота – Сантяго – Куско с включени летищни такси и 1 бр. чекиран багаж
✔ Всички трансфери по програмата
✔ 2 нощувки със закуска в Богота в хотел 3*/4*
✔ 3 нощувки със закуска в Куско в хотел 3*/4*
✔ 3 нощувки със закуска в Сантяго в хотел 3*/4*
✔ 1 нощувка със закуска в хотел 4*
✔ Екскурзия до Мачу Пикчу по време на престоя в Куско
✔ Обзорна екскурзия на Богота
✔ 17 нощувки в избраният от вас тип каюта на борда на m/s Oosterdam
✔ Изхранване „пълен пансион“ на борда на кораба в основния ресторант (закуска, обяд, вечеря и междинни хранения на бюфет с включени безалкохолни напитки по време на храненията)
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Водач от агенцията през цялото пътуване при минимум 15 записани

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Такса за издаване на виза за САЩ (185 USD). Заплаща се към Посолство на САЩ
✔ Съдействие за онлайн попълване на визова анкета – 120 лв. (по желание)
✔ Всички допълнителни екскурзии по маршрута (включени са единствено екскурзиите в Богота и Мачу Пикчу)
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Консумация на алкохолни напитки
✔ Такса обслужване на борда на кораба – 16 USD/човек/ден. Не е задължителна!

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1 – 2000 лв./човек – при записване
✔ Депозит 2 – доплащане до 50%. до 11.09.2024 г.
✔ Доплащане – до 10.01.2025 г.

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
✔ до 11.09.2024 г. – 1000 лв
✔ 12.09-10.01 – 50% от стойността на договора
✔ 11.01-11.02 – 75%
✔ след 11.02.2025 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия