Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    7 дни / 6 нощувки
  • Държави:

    ГЕРМАНИЯ
  • Маршрут:

    София - Дюселдорф - Кьолн - Бон - Кобленц - Бопард - Франкфурт - Ремаген - Кьолн - София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

„Коледно настроение по реките Рейн и Майн“

 Круиз за българска група в най-вълшебното време от годината с моторен кораб „Елегант Лейди“

08.12.2024 – ДЮСЕЛДОРФ
Настаняване на борда на МК Елегант Лейди от 15:00 ч. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли“, последван от вечеря. Възможност за вечерна разходка по коледните базари на Дюселдорф.

09.12.2024 – КЬОЛН
Закуска и панорамно плаване. Пристигане около обяд в Кьолн- град, който си заслужава да се посети по всяко време на годината. Лабиринт от малки романтични улички с разнообразие от кафенета, ресторанти, магазини и красиви църкви се редуват с пъстроцветните къщи на стария град. Символ на града е Кьолнска катедрала „Свети Петър и Света Мария“, най-голямата готическа катедрала в Северна Европа,строена 630 години и включена в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Следобедна екскурзия в Кьолн и свободно време. Вечеря на борда и късно отплаване.

10.12.2024 – БОН
Закуска и сутрешна екскурзия в Бон. Като столица на Западна Германия в продължение на 40 г. и родното място на композитора Бетховен, Бон се нарежда в челните места на исторически значимите немски градове. Той е един от малкото градове в региона, които не са сериозно пострадали през Втората световна война и днес може да се насладим на красивата му архитектура, напълно запазена от началото на 20 в. В централната част се намира и впечатляващата ботаническа градина към университета, съчетаваща природа с култура по уникален начин и достъпна за всички. Обяд на борда и свободен следобяд в Бон. Вечеря и нощно отплаване към Кобленц.

11.12.2024 – КОБЛЕНЦ И БОПАРД
Закуска и пристигане в историческия град Кобленц, красиво разположен на брега на двете реки – Рейн и Мозел. С повече от 2000 г. история, това е един от най-старите градове в Германия, в чиято катедрала е решена съдбата на Франкската империя. Кобленц очарова със своите приказно красиви църкви и дворци, богати градски къщи и т. н. „Deutsches Eck” – „немският ъгъл” – мястото, където се сливат реките Рейн и Мозел и включено в Списъка на световното наследство на Юнеско, заради изключителната си красота. Свободно време за разходка по многобройните коледни базари. Обяд на борда и отплаване. От тук започва живописната част от долината на р. Рейн – място, което е сякаш извадено от книжка с картинки на незабравими гледки към замъци и стръмни хълмове, покрити с лозя и прорязани от виещата се река. Пристигане в Бопард – град-шедьовър на средновековната архитектура, известен с красивите си планински пейзажи и традиции в лозарството. Свободно време в града. Вечеря на борда и отплаване към Франкфурт.

12.12.2024 – ФРАНКФУРТ
Закуска и екскурзия във Франкфурт- най-големия град на река Майн, където перфектно се съчетават старинната архитектура и съвременните сгради. Днес той е важен индустриален, икономически център и седалище на Европейската Централна банка, „Deutsche Bundesbank” и Франкфуртската фондова борса. Градът се отличава с непрекъснато растящият си силует. Обяд на борда и свободен следобяд в града. Вечеря и късно отплаване към Ремаген.

13.12.2024 – РЕМАГЕН
Закуска и панорамно плаване по река Рейн. Обяд и пристигане в Ремаген, който очарова със своите забележителни сгради, църкви, замъци и с голямата си пешеходна зона. Градът става световноизвестен с Ремагенския мост над река Рейн, по който през 1945 г. хиляди американски войници преминават по път за Берлин. Това съоръжение е един от малкото останали здрави мостове над реката. То издържа на нацистките бомбардировки, изиграва ключова роля в края на Втората световна война и влиза във военната история на САЩ като „чудото от Ремаген“. За моста генерал Айзенхауер е казал: „Цената на този мост е равна на тежестта му, премерена в злато“, а историята му е разказана в няколко холивудски филма. Следобяд Ви предлагаме трансфер до коледните базари на Арвайлер. Вечеря на борда и късно отплаване

14.12.2024 – КЬОЛН
Пристигане в Кьолн. Закуска и освобождаване на кабините до 09:00 ч.

ПАЛУБА ВИД КАБИНА ДВОЙНА КАБИНА ЕДИНИЧНА КАБИНА
ГОРНА Кабина с френски прозорец 989 евро 1583  евро
ДОЛНА Кабина с прозорец 869 евро 1391 евро


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 6 нощувки на борда на база ол инклузив: закуска на бюфет, обяд и вечеря – 4-степенно меню по избор, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска. Напитки от 08:00 до 24:00 ч. – наливни (вино, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, натурални сокове, кафе, чай). * Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
• Капитански коктейл за „Добре дошли“;
• Прощален коктейл и Капитанска вечеря;
• Пасажерски такси за пристанищата;
• Музика на живо в бара;
• Български екипаж на борда – съобщения, дневни програми и екскурзионно обслужване на български език;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 Евро – за лица до 65 год.(не навършени)

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Транспорт до началното и крайно пристанище;
• Екскурзии на брега (по желание) – провеждат се с превод на български език при минимум 20 записани;
• Напитки, които не са включени в системата „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
• Разходи от личен характер и бакшиши (по желание);
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“: За лица от 65 до 75 г. (не нав.) – 20 лв.; за лица от 75 до 85 г.- 30 лв.

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА

Заявяват се при записване, заплащат се при доплащането на круиза до 01.10.2024. Записване на борда на кораба е възможно само при наличие на свободни места. Провеждат се с превод на български език. Туроператорът си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обекти.

КЬОЛН – град на толерантността и впечатляващата готика     Възрастен – 27 € / дете до 12 г  – 19 €
Разположен гордо на двата бряга на река Рейн, Кьолн е 4-тият по големина град в Германия и очарова своите посетители с над 2000-годишна си история, за която свидетелстват не само римските разкопки, но и красивите средновековни сгради, романските църкви, готическата катедрала и следвоенните и модерни сгради. Градът е основан по времето на римския император Август, а по-късно става колониален и получава името Colonia Claudia Ara Agrippinensium, което германците започват да произнасят по свой начин като Koeln. Днес Кьолн е известен с многото си романски църкви, музеи, паркове, зоологическа градина, той е и голям образователен център, с повече от 54 000 студенти, които живеят и учат там. Екскурзията ни ще започне от крайбрежните алеи на река Рейн, ще се разходим в стария град, ще минем покрай седалището на RTL- най-големият радио и ТВ център на Германия, шоколадовия музей, музеят „Лудвиг“ с колекция на произведения от съвременното изкуство и известната кьолнска катедрала „Свети Петър и Света Мария“ – една от най-хубавите катедрали в света (гледа се отвън).Ще се насладим на едно пътешествие през две хилядолетия и ще опознаем многото аспекти на един град с традиции. Екскурзията завършва в града, следва свободно време, в което може да се разходите по коледните базари, множеството магазини или да опитатате чаша греяно вино или известната местна бира Кьолш.

Включва: Пешеходен тур + свободно време
Продължителност: ≈ 1.5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност
–––––––––––––––––––––––––––

БОН – град на история и спокойствие  Възрастен – 27 € / дете до 12 г  – 19 €
По време на пешеходната ни екскурзия ще се потопим в уникалната атмосфера на Бон- бившата столица на федерална република Германия. Градът се намира в началото на романтичната долина на Рейн с прекрасна гледка към Седмогорието, северозападната част от масива Вестервалд. В красивия му исторически градски пейзаж доминират великолепните барокови сгради от периода на принцовете – електори, бонската катедрала, кметството и университета с ботаническата градина. По време на обиколката ще минем и покрай къщата, в която през 1770 г. е роден Лудвиг ван Бетховен, мястото, където прекарва детството и младостта си. Ще научим интересни факти за живота и творчеството на световноизвестния композитор, ще видим църквата „Ремигиус“, където е свирил на орган на десетгодишна възраст и където днес е купелът, в който е кръщаван. Маршрутът води и до Мюнстерплац с паметника на Бетовен, който е издигнат тук през 1845 г. по инициатива на Роберт Шуман и Ференц Лист. Екскурзията свършва в града, следва свободно време.

Включва: Пешеходен тур + свободно време
Продължителност: ≈ 1,5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност
–––––––––––––––––––––––––––

ФРАНКФУРТ – град на контрасти       Възрастен – 29 € / дете до 12 г  – 20 €
Благодарение на доброто си местоположение на р. Майн, Франкфурт е един от най-важните немски градски центрове от ранното средновековие. Еклектиката от реконструкции и нови сгради напомня за бурната история на Франкфурт като европейски метрополис. Обиколката ни ще започне с разходка по брега на река Майн, която ни отвежда до центъра на стария град на Франкфурт. Тук ще видим магнетичния за всички „Нов стар град“, който е реконструиран до 2018 г. Следва свободно време, за да се разходите и насладите на коледните базари, многобройните уютни кафенета и чаша ябълково вино.

Включва: Пешеходен тур + свободно време
Продължителност: ≈ 1,5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност
–––––––––––––––––––––––––

Коледният базар на АРВАЙЛЕР   (включена в цената на екскурзията)
Разположен на брега на река Ар, курортният град Арвайлер е предпочитана спа дестинация в Германия. Градът е известен с един от най-красивите и празнични коледни пазари в страната. Хилядите светлини около моста над река Ар ще ни накарат да се потопим в коледния дух и да се заредим с празнично настроение.

Включва: Автобусен трансфер + 2 ч. свободно време на коледния базар
Продължителност: 3,5


УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Сключване на договор за пътуване;
• Заплащане на капаро до 7 дни след потвърждение на резервацията в размер на 500 лв. на човек;
• Доплащане до 01.10.2024;
• Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
• За деца под 18 г. – нотариално заверена декларация от родителя/родителите, който/които не придружава/т детето.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Организиран транспорт със самолет и трансфери с автобус до кораба и обратно за тези, които желаят да пътуват с организирана група и водач. (Цена и часове на полетите ще бъдат изпратени допълнително след потвърждаване на круиза);
• Дете до 2 год. без допълнително легло – заплаща 50 евро;
• Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло – заплаща 50% от цената на круиза;
• Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 90; потвърждаване на круиза в срок не по-късно от 20 дни преди началната дата на пътуването или по-рано при набиране на необходимия минимум;
• Възможност за сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“ (между 4.5 и 11% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане по круиза;
• Всички пасажери на борда са застраховани по време на пътуването. Въпреки това, препоръчваме да си издадете и носите със себе си Европейска здравна карта. В някои (но не всички) европейски медицински заведения процедурата по оказване на спешна медицинска помощ и най-вече обработка на документи се осъществява по-бързо чрез европейска здравна карта. Такава карта може да заявите в повечето клонове на „Първа инвестиционна банка“, издава се в срок до 15 календарни дни. Повече информация на www.ezok.bg

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, туроператорът удържа следните неустойки, които се съдържат в условията на Договора за пътуване с всеки клиент:
• До 01.08.2024 – без неустойки, освен в случаите, когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача;
• От 01.08. до 01.10.2024 – в размер на депозита;
• След 01.10.2024 – 100% от общата стойност на пътуването.

Галерия