Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  22 дни / 20 нощувки
 • Държави:

  САЩ

  Френска Полинезия
 • МАРШРУТ: СОФИЯ – Хонолулу (3 нощувки) – Кахулуи Мауи – Науилиуили Кауаи – Хило –Рангироа – Бора Бора – Раятея – Мурея – Папеете (2 нощувки) – Сан Франциско (2 нощувки) - СОФИЯ
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Нашето пътуване ще ви срещне с две далечни и легендарни със своята екзотика дестинации – Френска Полинезия и Хаваи. Назоваването на Таити за повечето хора е асоциация с бели, изолирани плажове, пясък с палмови дървета и коктейл в кокосов орех. И в действителност, те са напълно реални. Френската Полинезия (наричана още остров Таити) е колекция от 118 острова и атоли, разположени на половината път между Лос Анджелис, Калифорния и Сидни, Австралия. Ние ще направим тази бленувана локация много по-достъпна, отколкото очаквате. И ако мечтата ви за Таити е жива и планирате посещение, можете да се присъедините към нас.  Във втората част на нашето пътешествие ще ви отведем до Хаваи. Архипелагът, по-рано известен с името Сандвичеви острови е дестинация, която е синоним на красота, спокойствие и безгрижен живот. Благоприятният климат и близостта до екватора създават отлични условия за туризъм целогодишно.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

ВНИМАНИЕ:  За пътуването е необходима виза за САЩ.

 

ДЕН 1/ 17.11.2024г. София – Хонолулу
 Полет София – Хонолулу с прекачвания през Франкфурт и Лос Анжелис. Вечерно кацане. Трансфер до хотел, настаняване, нощувка.

ДЕН 2/ 18.11.2024г. Хонолулу, остров Оаху
Закуска. Свободно време за почивка и плаж.

ДЕН 3/ 19.11.2024г. Хонолулу, остров Оаху
Закуска. Свободно време или възможност за обиколна екскурзия (срещу доплащане). Днес ще се запознаем с основните забележителности на остров Оаху. Ще посетим Green World Coffee farm за да опитаме от местното кафе и шоколад. Ще продължим към плантация за ананаси, за кратка разходка. Там ще ни демонстрират как се обработва продукцията, а също и ще я вкусим. По-нататък ще спрем на няколко плажа по северния бряг. Те са известни не само с белия си пясък и тюркоазени води, но и с гигантските вълни, които ги правят легендарна дестинация за сърф. На 2 от плажовете, също има голяма вероятност да видим костенурки. В историческия град Haleiwa ще направим спирка за обяд, а също и за да посетим местните магазинчета. Пътят ни ще продължи към източния бряг на острова. От едната ни страна ще наблюдаваме прекрасни гледки към брега, а от друга – планини и ферми.  В една от тях ще имаме възможност да вкусим от ядките макадамия. По обратния път ще посетим и няколко забележителни исторически обекта на острова – исторически дворци и музеи.

ДЕН 4/ 20.11.2024г. Хонолулу, остров Оаху, отплаване в 19:00ч.
Закуска. Трансфер до пристанището в 12 ч. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 19:00 ч.

ДЕН 5/ 21.11.2024г. Кахулуи, o. Мауи, Хаваи, 07:00-19:00ч.
Градчето Хана на остров Мауи е едно от най-изолираните населени места, до което се стига само  с лодка или по криволичещ път по северния бряг. Атракцията в тази екскурзия (срещу доплащане) не е самият град, а пътят до него. Да стигнеш до Хана е приключение, което си заслужава. Тук в разстояние на 85 км ще видим събрано цялото разнообразие на Хаваите. Водопади, плажове, бамбукови гори, тропически гледки и места за сърф – всичко това ни очаква. Първият ни обект е полуостров Кенае – драматичен почти километров масивен участък земя, врязал се в океана, резултат от скорошно изтичане на лава. Следващата ни спирка ще бъде при водопадите Пуа Каа. След кратко пешеходно изкачване, ще стигнем до приказно зелен парк с два магични водопада, изливащи водите си в малко планинско езерце. Ще плажуваме на плажа Хонокалани, известен със своя черен пясък. Тук ще имаме възможност да плуваме, а по-смелите  – и да скочат от скалите в океанските води.  По-нататък по пътя ще посетим дупката Накалеле, през която като гейзер нагоре се издига вода изхвърлена от силата на вълните. След като стигнем до Хана, ще имаме време отново да плуваме и да направим красиви снимки.

ДЕН 6/ 22.11.2024г. Плаване по крайбрежието Напали
Днешният ден ще започне с плаване край Nā pali Coast State park – държавен национален парк, разположен в 27-километрова скалиста зона на остров Мауи. Плаването по вода е най-удобният начин за разглеждане на природните му красоти – водопади, отвесни скали, надвиснали над морето, буйна зеленина, прекрасни плажове.
Науилиуили, Кауаи, акостиране в 15:00ч.
След пристигане на Кауаи ще имаме възможност за спокойна разходка по улиците на крайбрежното градче. Ще се потопим в атмосферата му и ще имаме възможност да се запознаем с нощния му живот.

ДЕН 7/ 23.11.2024г. Науилиуили, Кауаи, отплаване в 14:00ч.
Най-старият, най-северният и може би най-красивият остров от архипелага е Кауай. Днешната ни екскурзия (срещу доплащане) ще започне с посещение на легендарното язовирче Menehune., за което се счита, че е построено още през 15 век и носи името на народа, населявал острова преди днешните хавайци, и за който се счита, че го е изградил. Ще посетим местна плантация за кафе. Тук ще направим дегустация и ще се разходим. След това ще се отправим към Гранд Каньон на Тихия океан. С плодородната си червена почва и магична зеленина, тук определено е една от най-впечатляващите гледки на острова.  Ще спрем за обяд(невключен в цената) в градчето Walmea и ще разгледаме историческия град Hanapepe, преди да се отправим към южния бряг на Кауаи за посещение на прочутия Spouting Horn (Бълбукащ нос) – едно от най-фотографираните места на острова. Тук можем да видим зелени хавайски костенурки.

ДЕН 8/ 24.11.2024г. Хило, 07:00-16:00ч.
Първият обект от днешната ни екскурзия (срещу доплащане) е плажът в морския парк Ричардсън. Той е най-популярният  плаж с черен пясък на Хаваите. Титлата му се дължи не само на цвета на пясъка, но и на възможността тук често да се наблюдават застрашените костенурки Hoksbil  и зелени костенурки, докато се припичат на слънце. Ще продължим към Градините на Кралица Лилиуокалани – най-голямата японска декоративна градина извън Япония. Тя носи името на последната кралица на Хаваи. Изградена през 1917 г, тя е посветена на първите японски имигранти, пристигнали за да работят в местните плантации за захарна тръстика. Ще спрем при статуята на Крал Камехамеха – обединил през 1810 г Хавайските острови в една държава. Следващата ни спирка ще бъдат Водопадите на дъгата (Rainbow Waterfalls), наречени така заради това, че в слънчеви дни, тук често се наблюдава дъга. След това ще достигнем крайната цел на днешната ни разходка – Националния вулканичен парк на Хаваи. Основан през 1916 г, той е дом на един от най-активните вулкани на света – Килауеа, а също и на Мауналоа – най-големият активен надземен вулкан. По неговото протежение, от долу до горе се наблюдават 6 климатични зони.

ДЕН 9/ 25.11.2024г. Плаване към Френска Полинезия
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 10/ 26.11.2024г. Плаване към Френска Полинезия
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 11/ 27.11.2024г. Плаване към Френска Полинезия
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 12/ 28.11.2024г. Плаване към Френска Полинезия
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 13/ 29.11.2024г. Рангироа, 11:30-17:00ч.
Рангироа е един от най-големите атоли в света. Верига от неколкостотин малки островчета формира неговата тюркоазена лагуна, чиято площ е по-голяма от о.Таити. Тя ни примамва с възможности за шнорхелинг или разглеждане на морските обитатели от лодка със стъклено дъно. На брега ни очакват плажове с пясък като брашно, а от множество магазинчета ще имаме възможност да си закупим сувенири.

ДЕН 14/ 30.11.2024г. Бора Бора, 09:30-19:00ч.
Бора Бора ще ни посрещне с топла и кристално чиста, магично синя океанска вода. Днес ще се разходим с лодка в лагуната на острова (срещу доплащане). Прекрасни бели, пясъчни плажове с кокосови палми обграждат тюркоазената лагуна, населена от безброй рибки и корали. Ще се потопим в тази хипнотизираща красота за шнорхелинг, гмуркане или просто почивка под слънчевите лъчи. Ще слезем на малък остров за типичен полинезийски обяд.

ДЕН 15/ 01.12.2024г. Раятея, 07:00-19:00ч.
В този ден, на борда на комфортна лодка ще посетим най-невероятната част от лагуната на остров Таха’а. Морската екскурзия (срещу доплащане) ще ни даде възможност да се насладим на най-добрите атракции на Ваниловия остров, както още го наричат. Шнорхелинг между корали и скатове, посещение на ванилова плантация, са само част от това, което ни очаква през този ден. На плажа ще вкусим от полинезийските плодове.

ДЕН 16/ 02.12.2024г. Мурея, 07:00-19:00ч.
Днес ще се потопим в сърцето на Мурея в едно приключение с джипове (срещу доплащане). По пътя ще разгледаме флората и фауната на острова. Ще преминем покрай плантации за ананас и ванилия. Ще се насладим на гледка от площадката Белведере към двата залива и Магичната планина. Ще се запознаем с историята на острова и останките от древно селище. Ще посетим дестиларна фабрика и ще имаме възможност да се докоснем до неизменна част от таитянската култура – черните перли. За финал на екскурзията, ще отделим време за плажуване на Тахиаману.

ДЕН 17/ 03.12.2024г. Папеете, освобождаване на кораба след 07:00ч.
Днес след закуска ще се отправим на обзорна екскурзия на остров Таити (включена в цената). Обиколката ни ще започне със спирка на източното крайбрежие на, на плажа Pointe Venus, известен в историята като място, където са акостирали много мореплаватели, като Капитан Кук, Капитан Блай. Тук се издига фар и паметник на Капитан Кук и се счита, че това е мястото, от където той е наблюдавал слънчево затъмнение, когато Венера е преминала между слънцето и Земята. Ще продължим към водопада Faarumai. Той е скрит в гора от кестенови дървета и тропическа растителност. В близост до него ще посетим и Arahoho Blowhole, където океанските вълни се разбиват в скалите, и преминават през тясна дупка. В резултат на това се образува впечатляващ гейзер. Обиколката ни ще продължи по Западния бряг, откъдето през залива Matavai се разкрива впечатляваща гледка към Мурея. Екскурзията ще завърши при античния полинезийски храм Arahurahu – един от най-добре запазените на острова. Екскурзоводът ще ни запознае с древните ритуали на полинезийците. В ранния следобед ще се настаним в хотела. Свободно време за почивка. Нощувка.

ДЕН 18/ 04.12.2024г. Папеете
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия – Шнорхелинг тур в лагуната на Таити (срещу доплащане). Най-големият остров от наветрената група на Дружествените острови е и най-развит. Градът се радва на оживен нощен живот, а столицата на острова – Папеете е перфектното място за шопинг. Живописните планини, водопади и черни пясъчни плажове са сред най-големите забележителности на острова. Нощувка.

ДЕН 19/ 05.12.2024г. Папеете-Сан Франциско
Ранен сутрешен трансфер до летището за полет до Сан Франциско в 07:15 ч. След кацане, ще се настаним в хотел за почивка и нощувка.

ДЕН 20/ 06.12.2024г. Сан Франциско, САЩ
Закуска. Днешната ни екскурзия (срещу доплащане) започва с обиколка на забележителностите от центъра на града, където се намират  кметството, градската библиотека, театрите на операта и балета на Сан Франциско, както и известната симфонична зала Дейвис. След това ще посетим катедралата „Св. Мария“ – шедьовър на модерния архитектурен стил, и ще се придвижим към океанския бряг с живописния изглед към градския плаж и останките от баните Сутро – световното чудо на края на 19-ти век. Ще преминем през скъпите квартали до подножието на моста Голдън Гейт и ако времето позволява, ще преминем част от моста. От тук може да се полюбувате на най-добрите гледки към залива, центъра на Сан Франциско и известния затвор Алкатраз. След това ще посетим Двореца на изящните изкуства – най-загадъчната сграда в Сан Франциско. Ще се повозим по най-стръмните хълмове на града, включително „кривата“ улица в Америка – улица Ломбард. Следващата спирка от нашата екскурзия е  Телеграфския хълм – живописната гледка към центъра на града и Bay Bridge – друг архитектурен и инженерен шедьовър на Сан Франциско. Допълнително, в днешния ден имаме възможността да се отправим към планината Muir Woods, където се крият най-големите живи същества на планетата Земя – гигантските дървета Секвоя.

ДЕН 21/ 07.12.2024г. Сан Франциско, САЩ
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Сан Франциско. Около 17ч. ще се отправим към летището за полет до София.

ДЕН 22/ 08.12.2024 София
Вечерно кацане в София. 

 

Пакетна цена на човек:

 Категория   Тип  кабина  Цена
 Вътрешна кабина IB 11880 лв  11580 лв  
 Кабина с прозорец OB 12650 лв  12350 лв
 Кабина с балкон 15250 лв  14950 лв

* При необходимост туроператорът си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

 

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на
089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ самолетни билети София-Хонолулу (с прекачвания); Папеете-Сан Франциско и Сан Франциско-София (с прекачване) с вкл. ръчен и чекиран багаж
✔ 3 нощувки със закуска в Хонолулу в Hilton Waikiki Beach 4*, или подобен
✔ 13 нощувки на борда на Norwegian Sun, пълен пансион за хранене
✔ 2 нощувки със закуска в Папеете, Таити, Tahiti Pearl Beach Resort 4* или подобен
✔ Обзорна екскурзия на о. Таити
✔ 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Сан Франциско,
✔ всички трансфери по програмата
✔ пристанищни такси
✔ застраховка „Помощ при пътуване”
✔ водач от агенцията при минимум 10 участника

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Допълнителните екскурзии по маршрута
✔ Такса обслужване на кораба – 20 USD/ден/човек
✔ Разходи за издаване на виза за САЩ
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Консумация на алкохолни напитки

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1 – 3000 лв/човек при подписване на договора
✔ Депозит 2 – доплащане до 50% от стойността на пакета до 17.07.2024
✔ Пълно плащане – до 17.09.2024
В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 3000 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване с „круиз

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИЯ
✔ До 17.07.2024 – загуба на депозита
✔ 18.07.2024-16.08.2024 – 30% от стойността на договора
✔ 17.08-17.10.2024 – 50%
✔ след 17.10.2024 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия