Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  19 дни/ 16 нощувки
 • Държави:

  ЮАР
  Мадагаскар
  Реюнион
  Мавриций
 • Маршрут:

  София-Кейптаун-Мозелбей-Порт Елизабет-Дъбрън-Ричардс Бей- Носи Бе (Мадагаскар) - Анциранана (о-в Мадагаскар) -Пойнт де Гале(Реюнион)-Порт Луис (Мавриций)-София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  В началото на декември ще се отправим на пътешествие край бреговете на Африка, включващо някои от най-екзотичните кътчета на планетата. Ще започнем с 3 нощувки в Кейптаун и ще продължим на запад през най-забележителните пристанища на Република Южна Африка. Ще имаме изключителната възможност да прекараме 2 дни в Мадагаскар и да се срещнем с прочутите му лемури. Реюнион ще ни посрещне със своята магична красота. Плаването ще приключи с 2 дни в Мавриций. Очаква ни вълнуваща програма наситена с много нови впечатления

  .

ДЕН 1/ 03.12.2024 г. София – Кейптаун 
Полет София – Кейптаун с прекачване.

ДЕН 2/ 04.12.2024 г. Кейптаун 
Кацане в Кейптаун в 11:30 ч. Трансфер до хотел. Настаняване. Почивка, Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3/ 05.12.2024 г. Кейптаун 
Закуска. Обзорна екскурзия на Кейптаун(включена в цената). Някои градове са богати на култура, нощен живот, космополитна атмосфера и изумителна архитектура, други пък – на спиращи дъха пейзажи и необикновени чудеса на природата. Кейптаун има късмета да се похвали и с двете. Разположена на пресечната точка на Индийския и Атлантическия океан, притисната между планината Тейбъл и сапфирените води на залива Тейбъл Бей, столицата на ЮАР се гордее с оживено пристанище, прекрасни плажове, планински околности с разнообразна флора и фауна. Ще разгледаме многоцветния Бо-Каап – това е един от най-старите и най-очарователни квартали в южноафриканския град. Районът се характеризира с ярко оцветени домове и романтични калдъръмени улички, които датират от 18-ти век. Жителите на квартала са потомци на роби през 16 и 17 век. Ще посетим също Южно-африканския музей и замъка Добра Надежда – най-старата сграда в Южна Африка – построена между 1966 и 1979 г. Ще завършим тура с изкачване с лифт до планината Тейбъл. Веднъж достигнали върха (1000 м) пред нас ще се открие 360 градусова гледка.

ДЕН 4/ 06.12.2024 г. Кейптаун 
Закуска. В днешния ден ви предлагаме екскурзия до Нос Добра Надежда(срещу доплащане). Наречен е така, тъй като неговото откритие давало надежда, че морският път до Индия най-после ще бъде открит. Ще се отправим към Кейп Пойнт – впечатляваща забележителност само на 60 км от Кейптаун, покрита с ендемична растителност, спиращи дъха заливи, плажове и хълмове. Носът е част от изключително богат на растителност регион, обявен в списъците на ЮНЕСКО за световно наследство. Ще посетим също колония на Африканския пингвин, където ще имаме възможност да чуем техния магарешки рев. Преди да се отправим към следващата точка, ще посетим плажа Боулдер и ще поплуваме във водите на залива Фолс Бей. Като завършек ще посетим една от най-известните ботанически градини в света – Кирстенбош. Можете да посетите ресторанта или чайната (обядът не е включен в цената).

ДЕН 5/ 07.12.2024 г. Кейптаун 
Закуска. Свободно време. Около обяд ще освободим стаите в хотела и ще се отправим към круизния терминал за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 17:00 ч.

ДЕН 6/ 08.12.2024 г, Мозелбей, 09:00-18:00 ч 
Мозелбей е една от най-популярните туристически дестинации на Южна Африка. По време на днешната екскурзия(срещу доплащане) ще научим повече за историята на региона и за това как португалските мореплаватели пристигат тук през 1488 г. Градът предлага и прекрасни плажове за плуване, сърф, дори наблюдаване на акули в клетки под водата. Множеството ресторанти предлагат вкусна местна храна.

ДЕН 7/ 09.12.2024 г, Порт Елизабет, 06:30-14:30 ч 
В днешния ден ви предлагаме възможност да посетите Национален парк Addo Elephant(срещу доплащане).  Tази добре балансирана еко-система, е убежище на над 350 слона, кейпски бизон, застрашеният черен носорог, разнообразие от антилопи и зебри, лъвове и леопарди. Смеем да твърдим, че това е перфектната дестинация за приключенците и любителите на  дивата природа.

ДЕН 8/ 10.12.2024 г, Дърбън, 13:00-22:00 ч 
Днешната екскурзия(срещу доплащане) ще започне с 1-часов трансфер до резервата Тала (Tala Game Reserve KwaZulu Natal).  Тук по време на сафари в открит джип ще наблюдаваме носорози, хипопотами, жирафи, около 20 вида антилопи и над 380 вида птици. Ще се върнем в Дърбън за разходка в историческия център на града. Тук е най-голямата концентрация на паметници-скулптури в ЮАР. Ще разгледаме множество сгради от колониалната епоха. Ще посетим природо-научния музей Квазулу-Натал. Следва посещение на имението на сър Маршал Кембъл – сенатор и плантатор от 19 в. Ще се изкачим на хълба Береи, откъдето се разкрива панорамна гледка към Дърбън.

ДЕН 9 /11.12.2024 г, Ричардс Бей, пристигане в 08:00 ч 
Днес можете да посетите местна зулу общност(срещу доплащане). Ще научите за техните домове, традиции и занаяти. Близо до Ричардс Бей има парк с крокодили и игуани, както и един от най-богатите на птици резервати, включени в ЮНЕСКО.

ДЕН 10 /12.12.2024 г, Ричардс Бей, отплаване в 15:00 ч 
На час път от Ричардс Бей се намира Кейп Видал, прекрасно място за гмуркане и шнорхелинг, за наблюдение на богатия подводен свят на Индийския океан. Най-запалените любители на подводния свят могат да се възползват от последните ни часове в Южна Африка.

ДЕН 11/ 13.12.2024 г, Плаване 
Свободно време за почивка и забавление на борда на кораба.

ДЕН 12/ 14.12.2024 г, Плаване 
Свободно време за почивка и забавление на борда на кораба.

ДЕН 13/ 15.12.2024 г. Носи Бе, Мадагаскар, 13:00 – 21:00 ч 
Ако сте любители на природата, Мадагаскар несъмнено е вашата дестинация. Около 80% от животинските и растителните видове тук не се срещат никъде другаде по света. След пристигането ни на пристанището в Носи бе, ще се отправим на една морска разходка(срещу доплащане) до съседните острови от архипелага. Първият от тях е Носи Комба. Той се намира на 7 км северозападно от Носи бе. Без пътища, коли и електричество, това е едно спокойно кътче в далечния край на света. Най-голямата атракция тук, са пухкави малки създания. Разбира се, това са лемурите, Ендемични бозайници, които се срещат само в Мадагаскар. Те са дали името на острова: Носи(остров) Комба(лемур). В парка, който ще посетим, има и змии, хамелеони, костенурки и ендемични растения. След това ще се отправим по вода към втория остров от екскурзията ни – Носи Теникели. Тук ще обядваме, ще плажуваме, а любителите на шнорхелинга ще могат да се гмурнат, за да наблюдават коралови рибки и костенурки.

ДЕН 14/ 16.12.2024 г. Анциранана, Мадагаскар, 08:15-17:00 ч 
Анциранана(Диего Суарез) има богата история, чиито следи ясно се виждат в централната му част. Тук ще разгледаме множество колониални сгради. Градът дължи името си на двама португалци – Диего и Суарез, които акостирали тук през 1543 г. Дълги години пристанището е имало голямо военно значение, но днес градът е спокоен и лишен от голям трафик. Внимание заслужават и околните природни забележителности. Ще се изкачим на 2 обзорни площадки с гледка към залива и града. След това ще се отправим към рибарското селище Рамена, където ще се срещнем с местното население. След това ще имаме време да се насладим на плажа Рамена, където освен пясъка и океана, ни очаква и пикник за обяд(включен в цената).Преди да се завърнем на пристанището, ще посетим магазин за сувенири.

ДЕН 15/ 17.12.2024 г, Плаване 
Свободно време за почивка и забавление на борда на кораба.

ДЕН 16/ 18.12.2024 г, Понт де Гале, Реюнион, 07:00-18:00 ч 
За днес сме подготвили екскурзия до Салази – най-големият и най-зеленият от трите циркуса на острова. В него са се сгушили няколко селища. През цялото пътуване ще се наслаждаваме на изобилие от тропическа зеленина и водопади, включително най-известният водопад Voile de la Mariée (Булото на булката).  Ще посетим Хелбур (Hell Bourg), посочено за едно от най-красивите селца на Франция, заради очарователните старинни креолски къщи, обградении от градини, пълни с тропически цветя. След това, ще се насладим на традиционен креолски обяд. На връщане ще спрем във ванилова плантация, където ще имаме възможност  да се запознаем с историята на бърбъновата ванилия и нейните многобройни приложения в кулинарията.

ДЕН 17/ 19.12.2024 г. Порт Луис, Мавриций – акостиране в 07:00 ч. 
Искате ли да видите райската градина? Това е остров Мавриций – тюркоазено море и заслепяваща белота на пясъка. Очаква ни един незабравим ден сред красивата природа! Ще започнем запознанството си с Мавриций с екскурзия в южната му част(срещу доплащане). Тук природата е по-дива и разнообразна. Първият ни обект ще бъде Trou aux Cerfs (дупката на елените) – спящият вулкан. Оттук се разкрива панорамна гледка към град Curepipe и към почти  целия остров. Следващата ни спирка е кратерното езеро Ganga Talao, разположено на 400 м надморска височина. То е считано за най-свещения хиндуистки обект не само в Мавриций. По бреговете му са издигнати храмове на няколко божества. Следва спирка за обяд в ресторант с фина френско – колониална кухня. Докато се храним, ще се наслаждаваме на прекрасна гледка към голф полета. Около 14 ч, ще продължим пътуването, заобиколени от буйна растителност. Ще преминем през националния парк Black River Gorges и ще направим спирка при прекрасен, разхлаждащ водопад. Последният обект на днешната ни обиколка е Chamarel – природното чудо на седемцветната земя. Емблематичната забележителност на Мавриций представлява интерес за любителите както на геологията, така и на природните феномени. Следва връщане на пристанището. Нощувка.

ДЕН 18/ 20.12.2024 г. Порт Луис, Мавриций, освобождаване на кораба 
Днес освобождаваме каютите на кораба и се отправяме на обиколка в северната част на острова(включена в цената). Първата ни спирка ще бъде в ботаническата градина Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden, Тя е разположена на площ от 375 дка. Изграждането ѝ е започнало още през 18 век по инициатива на тогавашния френски губернатор на острова. Това е и най-старата ботаническа градина в южното полукълбо. Тук ще видим националното цвете на Мавриций– ендемичната Trochetia boutoniana, заедно с още много екзотични растения от цял свят – както земни, така и водни.  Фауната е представена от папагали, патки, а в езерцата плуват змиорки, костенурки, риби. . Ще направим пауза за обяд в шопинг зона(срещу допълнително заплащане), където ще имаме богат избор от храна. След това, ще продължим към Цитаделата на Порт Луис. Строителството ѝ започва през 1810 г и завършва през 1820 г. От четирите форта, построени на острова от англичаните, този е единственият, който е просъществувал до днес. Предназначението му е било да защитава Порт Луис, но никога не е използван за това. Все пак, в момента, мястото е прочуто с 360-градусовата, спираща дъха гледка, която се разкрива от тук Ще наблюдаваме от високо столицата – китайската част, административната част, индийския район, а също така и околните възвишения. Ще се спуснем от планината, за да посетим крайбрежната алея Caudan, преди да се отправим към летището за нашия полет до София.

ДЕН 19/ 21.12.2024 г. кацане в София 
Кацане в София в ранния следобед.

Пакетна цена на човек:

 Категория Тип каюта Описание  ЦЕНИ 
 Вътрешна каюта  ID Площ 11-12 м2. Разположени на палуби 4-10. 6440 лв  6240 лв
 Каюта с голям люк  OC Площ 13 м2. Разположени на палуби 4-8. 6890 лв   6690 лв
 Каюта с балкон  BA Площ 18 м2 + балкон 4 м2. Разположени на палуби 9 и 10. 9520 лв  9320 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София – Мавриций – Кейптаун – София с прекачване в Дубай, включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
✔ 13 нощи на борда на кораба
✔ 3 нощувки в Кейптаун в хотел 3/4* със закуска
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Обзорна екскурзия на Кейптаун
✔ Обзорна екскурзия на Мавриций в деня на напускане на кораба
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” в бюфета, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения.
✔ Безалкохолни напитки по време на хранене в бюфета /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Пристанищни такси
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, караоке, тематични вечери, музикалните и театрални представления в театъра, танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ Всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ Ползване на всички съоръжения на борда – басейни, шезлонги, кърпи за баня, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Водач от агенцията при записани 15 човека

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Допълнителните екскурзии по маршрута
✔ Такса обслужване на борда на кораба – 20 USD/човек/ден
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Алкохолни напитки
✔ Консулска такса за издаване на виза за Република Южна Африка – 65 лв/човек
✔ Такса съдействие за попълване на визов формуляр – 50 лв/човек

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1 – 1000 лв/човек при подписване на договора
✔ Депозит 2 – доплащане до 50%. До 02.08.2024.
✔ Пълно плащане – до 04.10.2024 г

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ до 02.08.2024 – 1000 лв/човек
✔ 03.08-04.10 – 30% от стойността на круизния пакет
✔ 05.10-04.11 – 50%
✔ 19.01 – 26.01 – 60%
✔ След 04.11.2024 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия