Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  23 дни/ 20 нощувки
 • Държави:

  ЯПОНИЯ
  ТАЙВАН
  ФИЛИПИНИ
 • Маршрут:

  София – Токио – Йокохама – Осака (Киото) - Наха (о-в Окинава) - о-в Ишигаки – Кейлунг (Тайпе) – Гаосюн(Тайван) – Манила – Боракай – Пуерто Принцеса – Хонконг (Китай) – Макао –София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Това пътуване до Япония през есента, по време на момиджи, което означава „червени листа“ или „листа с променящи се цветове“. Това е времето на традиционното японско момиджигари – в буквален превод „лов за червени листа“. Японците се отправят към красиви природни местности, където се наслаждават на ярките цветове на есенните листа на дърветата. Нашата круизна програма съвпада с този сезон. Но ние ви предлагаме много повече - пътешествие с продължение в Тайван, Филипините и Хонконг.

ГАРАНТИРАНА ! 

ТЪРСИМ ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!
ТЪРСИМ МЪЖ ЗА КОМБИНАЦИЯ!

ДЕН 1/ 21.10 София – Токио 
Следобеден полет от София до Токио, с прекачване в Доха. Възможност за обзорна екскурзия в Доха (срещу доплащане). Посещавайки Souq Waqif ще открием уникалното наследство на центъра на Доха. Ще открием извисяващата се днес емблематична архитектура на Доха и Корниш – емблематичната крайбрежна улица на Доха, където лазурните води на Арабския залив осигуряват атмосферата на впечатляващия силует на града.

ДЕН 2/ 22.10 Токио 
Кацане в Доха в 18:55. Следва полет в 01:55 Доха – Токио, кацане в 18:35. Трансфер от летището и настаняване в 3/4* хотел.

ДЕН 3/ 23.10 Токио 
Закуска. Следва обзорна екскурзия на Токио (включена в цената). Шумна, забързана и дружелюбна, столицата Токио ще ви очарова! Ще посетим площада и градините пред Императорския дворец, който е бил разрушен по време на Втората световна война и възстановен през 1968 г. Интересна забележителност на екскурзията този ден е посещението на Самурайския парк Хамарико, където майсторски се преплитат съвременната токийска архитектура и традиционния ландшафтен дизайн. Особено място в парка заема черната бреза “куромацу“, посадена още през 1709 г. Следва футуристичния изкуствен остров Одайба в Токийския залив, до който се стига по живописния Мост на цветната дъга. Именно тук ще се проведат летните олимпийски игри през 2020 година. Ще се разходите по брега и ще видите статуята на свободата – неин умален вариант. Ще посетите Venus Fort – търговски център, изграден така, че да наподобява средновековно европейско селище. Ще имате възможността да се полюбувате на колекция от ретро автомобили и шоу-рума на Toyota.  Екскурзията ще продължи с посещение на храмовия комплекс в историческия квартал Асакуса. където в главната зала на храма се намира оригиналното изображение на Богинята на Милосърдието – Каннон. Разходката ще завърши на уличката на сувенирите Накамиседори.

ДЕН 4/ 24.10. Токио
Свободно време да посетите известния квартал Гинза, събрал всички луксозни световни вериги и бутици, ресторанти , картинни галерии, нощни клубове и кафенета. Един квадратен метър земя в този квартал струва около 64 милиона йени, което се равнява на 570 000 USD.

Възможнст за екскурзия до Хаконе (срещу доплащане)
Хаконе е част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, разположен на по-малко от сто километра от Токио. Регионът е известен със своите горещи извори, естествена красота и гледка към планината Фуджи. Освен това е културен център, който включва повече от дузина музеи с изложби от световна класа.
Хаконе някога е бил важен контролен пункт за движението на жителите по пътя Токайдо, който свързвал Токио с Киото във феодалните времена. Ще посетим реконструкцията на ГКПП Хаконе – Секишо. От тук при хубаво време можете да се възхищавате на красива гледка към езерото Аши и планината Фуджи.
След това се насочваме към храма Хаконе, който се намира на брега на езерото Аши („Тръстиково езеро“). Сградите на светилището са скрити в гъста гора, но храмът е известен със своята порта „тории“, която се издига над езерото. Тук се почита Деветото главно божество – дракон, който според легендата вредял на местните жители, но след това бил опитомен и сега е местен патрон.
За финал ще посетим и парк Онси. Някога там е била вилата на императора, но сега това място е чудесно за почивка и любуване на природата. Съвсем наблизо, езерото Аши привлича със своята освежаваща прохлада. Тъй като предлага спираща дъха гледка, езерото се е превърнало в любима спирка на туристите.

ДЕН 5/ 25.10. Токио, Япония
Закуска. В този ден предлагаме на желаещите да посетят планината Фуджи да се присъединят към нас (срещу доплащане). Фуджи е обект на световното наследство от списъка на ЮНЕСКО.  Ще потърсим най-добрата живописна точка за снимки към Фуджи от езерото Кавагучико. Ще опитаме водата от планината Фуджи в Oshino Hakkai, друго известно място в района на Fujisan. Ще посетим най-горещото светилище Аракура Сенген с пететажна пагода.

ДЕН 6/ 26.10 Токио, Япония 
Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка. За желаещите предлагаме(срещу доплащане) участие в чайна церемония. Дълго считана за една от основните традиции на японската култура, „чадо“ или чайната церемония, е типичен израз на естетизъм и философия в съвършена хармония. Днес ви предлагаме да се докоснете отблизо до този уникален процес. Ще имате възможността не само да приготвите собственоръчно чай, но и за да е пълно изживяването, ще бъдете облечени и в кимоно.           Персоналът обяснява историята и принципите на японската чаена церемония, как да използвате приборите за чай и как протича чаената церемония. След това изживявате действителния процес на приготвяне на чай. Не само гостите от чужбина, но и местните могат да се насладят на тази популярна чайна церемония. След церемонията, ще се разходим из квартала Асакуса, в който се намира в близост.

ДЕН 7/ 27.10 Токио – Йокохама , отплаване в 16:00 ч 
Закуска. Освобождаване на хотела. Ще се отправим към Йокохама, откъдето ще отплава кораба. Следва настаняване и подготовка за вечеря в един от прекрасните ресторанти.

ДЕН 8/ 28.10 Осака, Япония  16:00 – 00:00 
В този ден предлагаме вечерна обзорна екскурзия(срещу доплащане). Осака е третият по големина град в Япония. Той е историческа и търговска столица на страната. За днес сме подготвили вечерна обиколка с автобус. Екскурзоводът ще ни запознае с най-интересните обекти, край които ще преминем. Тук е запазен най-древният будистки храм в Япония – построен през 593 г. Символ на града и на цяла Япония е замъкът Осака – построен през 1583 г. В сърцето на града са запазени и останки от храмове, строени преди епохата на будизма. Модерната култура на Осака намира своето превъплъщение в редица атрактивни сгради и забележителности. Бизнес сградите изграждат динамичен пейзаж на индустриалната част на града. Сред тях се откроява небостъргачът Умеда , който е изграден от 2 отделни сгради, свързани с многобройни ескалатори. Ще се изкачим на покрива му, където от височина 170 м ще наблюдаваме нощна Осака. Екскурзията ни ще завърши с посещение на квартала Дотонбори. Вечерта е най-подходящото време за това. Разположен по протежение на едноименния канал, той е прочут със своите огромни и ярки неонови реклами, клубове, барове и ресторанти. Тук е центърът на нощния живот на мегаполиса..Ще имаме свободно време за самостоятелна разходка преди връщането на кораба.

ДЕН 9/ 29.10 Осака, Киото, Япония 00:01 – 16:00 
За този ден сме подготвили екскурзия(срещу доплащане) до Киото, считан за най-красивия град в Япония. Тук се намира Императорският дворец, който все още се ползва от японското кралско  семейство. Наблизо е замъкът „Нидзо“, просторен комплекс от величествени зали, служил като седалище на шогуните. Навсякъде из хълмистия пейзаж наоколо са пръснати стотици будистки и шинтоистки храмове, произведения на изкуството с хипнотизираща красота, с изящни пропорции и перспектива, заобиколени от градини и горички. Със сигурност ще ви очарова посещението на храма Фушими Инари, известен още и като Храма на хилядата врати. Това е най-посещавания шинтоистки храм в Япония. Построен през 794 г, една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друго забележително са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Любопитен факт е, че тук е снимана част от филма „Мемоарите на една гейша“. Посещението на Храма Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина е едно от задължителните неща, които човек трябва да направи в Киото. Разположен в подножието на хълма Кинугаса, Кинкакуджи е прекрасен шедьовър от епохата Муромачи (Muromachi) (14-16 век). Разходка оттук води до храма „Рьоанджи“, чиято малка градина от подравнен бял чакъл и петнайсет камъка е станала символ на същността на дзен мъдростта. Храмът от епохата Кийомидзу, построен върху стръмен склон, предлага сензационни гледки на Киото от своята дървена платформа. Няма да пропуснем и Гион – район в традиционен стил в множество заведения с гейши.

ДЕН 10/ 30.10 Плаване 
Свободен ден за почивка и забавления на борда на m/s Noordam.

ДЕН 11/ 31.10 Наха, о-в Окинава, Япония 08:00-17:00 
Наха е  столицата на японската префектура Окинава и служи като ключов политически, икономически и транспортен център на региона. С очарователно минало като столица на Кралство Рюкю и работещо пристанище, което датира от 15-ти век, този град с 300 000 жители успява да бъде едновременно завладяващ и в същото време спокоен. Препоръчваме да посетите замъкът Шури, кралската резиденция и неговите необикновени градини – и двете от които са включени в местна група, определена като обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Други легендарни места са Кралския мавзолей (погребални гробници, поставени в пещери) и портата Шурей, толкова великолепна, че изображението й се появява на банкнотата от 2000 йени. Има и няколко съвременни горещи точки, а именно улица Kokusai, която предлага почти два километра (1,25 мили) магазини, кафенета и ресторанти, както и близкия обществен пазар Makishi, където има десетки продавачи на храна, продаващи вкусни лакомства.

ДЕН 12/ 01.11 о-в Ишигаки,  09:00 – 18:00 
Остров Ишигаки е част от архипелага Яеяма и е негов политически, културен и икономически център. Островът се слави с красиви плажове с бял пясък и страхотни коралови рифове, които правят гмуркането изключително удоволствие. Субтропичният климат е благоприятен за развитието на мангрови гори. Ишигаки е все по-популярна дестинация и сред ценителите на екзотичната кухня.

ДЕН 13/ 02.11 Кейлунг, Тайпе, Тайван 08:00 – 17:00 
Възможност за обзорна екскурзия до Тайпе, в която ще Ви покажем основните забележителности на този високотехнологичен град. Заедно с екскурзовода ще тръгнем от пристанището и с автобус ще се отправим към светилището National Revolutionary Martyrs’ Shrine – посветено на жертвите на продължителната гражданска война в Китай, започнала през 1927 г и продължила до 1949г. Друга туристическа атракция, която ще посетим е Националния дворцов музей, който според всички класации е в топ 10 на най-добрите музеи в света. Той пази най-голямата колекция от китайски артефакти и произведения на изкуството в света. Няма как да не посетим и Мемориала на Чан Кай-Шек. Той е най-важната историческа забележителност , която привлича огромен брой посетители всяка година. Сградата, която няма начин да не забележите на фона на останалите сгради, е небостъргачът Тайпе 101 с височина 508 метра; архитектурата му е вдъхновена от растението бамбук. Една от най-големите атракции на сградата са асанъорите му, които са най-бързите в света, а също и обсерваторията на 89тия етаж.

ДЕН 14/ 03.11 Гаосюн, Тайван  07:00-16:00 
Разположен в южната част на Тайван, Гаосюн е най-големия индустриален център на страната. Нашата екскурзия ще започне с посещение на езерото Ченцин, известно още и като „Езерото на лотоса”. Името му е напълно заслужено – красивите цветя цъфтят на повърхността му всяко лято. На територията на парка, има няколко храма, най-известният от които е посветен на бога на медицината Баошенг. Следващата ни спирка е остров Сиджин. Той ни очаква с множество храмове, необикновено изкуство и оживена стара уличка. Морският му фар е отворен за посещение на туристи, а от него се открива зашеметяваща гледка както към острова, така и към града. Разходката ни ще продължи с разглеждане отвън на Центъра за изкуство The Pier-2 Art Center. Тук на открито пространство, артисти и студенти имат възможност за изява. Това превръща парка в популярна културна дестинация. В съседство се издига Големият пристанищен мост (Grand Harbour Bridge) – забележителна инженерна структура с дължина 110 м и ширина между 5 и 11 метра. Той е предназначен за пешеходци и велосипедисти. Мостът се завърта хоризонтално на 90º около оста си, всеки ден в 15 ч, за да пропуска преминаващите плавателни съдове.

ДЕН 15/ 04.11 Плаване 
Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

ДЕН 16/ 05.11 Манила, Филипини 08:00 – 18:00 
Забързана и безкрайно завладяваща, модерна Манила е един от най-гъсто населените градове в света с около 1,6 милиона жители. Характеризиращ се с интензивни контрасти – от извисяващи се небостъргачи до бедняшки квартали, цветни пазари, но и модерни молове – той също е впечатляващо мултикултурен град, с впечатляваща компилация от езици, кухня и култури. За да уловите малко историческа атмосфера, ще се отправим към най-стария квартал на Манила, крепостния анклав Интрамурос, който е основан през 16 век и включва забележителности като Форт Сантяго, Каса Манила и църквата Сан Агустин. В луксозния финансов център ще посетим озеленения парк Грийнбелт и музея Аяла, който показва археологически артефакти, местни текстилни изделия и произведения на изкуството (опционна екскурзия).

ДЕН 17/ 06.11 Боракай, Филипини 08:00 – 15:00 
С автобус ще се отправим към пристана на очакващата ни моторна лодка за да се насладим на комфорта на частна морска екскурзия. Ще имаме възможност да се гмуркаме, да плуваме или да плажуваме на най-популярните плажове на островите край Боракай. Ще спрем на най-добрите места за шнорхелинг. Ще се насладим на обяд с традиционна местна храна. Първата ни спирка са частните острови: Magic Island и Crystal Cove. Очакват ни скални формации, скрити пещери и спиращи дъха гледки. Кристално-чистите води, канят любителите на шнорхелинга да се потопят в подводния свят и да се запознаят с обитателите му. Следващата ни дестинация е Крокодилският остров.  Наречен е така заради крокодило-подобната си форма. Този необитаем остров е заобиколен от разнообразна коралова екосистема с безброй видове рибки, стрелкащи се в кристалните води. За финал ще спрем на прекрасен, почти безлюден плаж за почивка.

ДЕН 18/ 07.11 Пуерто Принцеса, Филипини 07:00 – 17:00 
Пуерто Принцеса, столицата на Палаван във Филипините, е дом на 250 000 души и предлага много различно изживяване от огромната динамика на столицата Манила. За много пътници това е просто врата към курортите Ел Нидо и Палаван. Тези, които прекарат известно време тук обаче, ще открият град, който съчетава спокойна атмосфера с красиви пясъчни плажове и морски живот. Наблизо има и планини, дъждовни гори, водопади и драматични варовикови скали. Сред най-популярните забележителности са катедралата на Непорочното зачатие, където посетителите са добре дошли да отпразнуват литургия, съчетана с хорово пеене; Центърът за наследство на Палаван, който показва местни произведения на изкуството и занаятите, спокойната еко градина с пеперуди, както и племенно селище. Най-големите атракции на града обаче, са разходката с лодка през варовиковите пещери на подземната река Пуерто Принцеса и плажовете и островите, разпръснати около живописния залив Хонда – идеални за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и пикници. Говорейки за храна, посещението на най-известния ресторант в града, Kalui, гарантирано ще бъде незабравимо преживяване за феновете на морските дарове; Любителите на приключения могат да поръчат крокодилски сисиг –  традиционно безкрайно вкусно ястие.

ДЕН 19/ 08.11. Плаване
Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

ДЕН 20/ 09.11 Плаване 
Свободно време за отдих и развлечения на кораба.

ДЕН 21/ 10.11 Хонконг, освобождаване на кораба след 07:00 
Освобождаване на кораба след 07:00 ч. Начало на обзорна екскурзия на Хонконг (включена в цената). Мегаполисът Хонконг е разположен в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Ще акцентираме върху някои от най-интересните забележителности на острова. Предвидили сме изкачване до връх Виктория с най-големия фуникуляр (зъбчата железница) в света, откъдето се открива невероятна 360 градусова панорама към целия Хонконг и Коулун, както и към оживеното пристанище. Следващата спирка ще бъде храмът Сик Сик Юен Вонг Тай Син – една от най – посещаваните туристически забележителности в Хонконг. Ще се разходите из градината Нан Лиан, ще се почувствате в пълен душевен мир и ще се насладите на красотата на природата. Паркът е изграден в съответствие с правилата на Фън Шуй. След трансфер и настаняване в хотел.

ДЕН 22/ 11.11 Хонконг – Макао – Доха 
Закуска. Освобождаване на стаите. В днешния ден ще посетим заедно Макао (опциона екскурзия). Само на един час с ферибот от Хонконг и с удобни плавания на всеки 15 минути през деня, едноименният полуостров и два острова, свързани с мостове, Макао е една от най-популярните дестинации за еднодневни пътувания в Хонконг. Макао е бивша португалска колония и е богат на забележителности от колониалната епоха. Основните приходи на града идват от туризма и хазарта. Често го наричат „Монте Карло на Изтока“. Той предлага нещо по-различно, независимо дали става въпрос за примамливата португалска и макаоска кухня или поразителната колониална архитектура. След екскурзията ще се отправим към летището за полет до  София в 00:30 на 12.11.

ДЕН 23/ 12.11 Доха – София      
Кацане в София в 11:40 ч.

 

Пакетна цена на човек:

Категория Тип кабина Цена
 MM Вътрешна каюта 7920 лв   7720 лв
 F Каюта с прозорец 8570 лв  8370 лв
 VF Каюта с балкон 8990 лв  8790 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Представител на агенцията при записани 15 човека
✔ Полети София –Токио / Хонконг – София с 1 бр. ръчен и чекиран багаж и летищни такси
✔ 14 нощувки на борда на круизен кораб MS Noordam
✔ 5 нощувки в хотел 3* в Токио със закуска
✔ 1 нощувка в хотел 4* в Хонконг
✔ Пристанищни такси
✔ Обзорна екскурзия на Токио
✔ Обзорна екскурзия на Хонконг
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион“
✔ Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
✔ Развлекателни програми и съоръжения на борда на кораба
✔ Всички трансфери, описани по програмата
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ водач на групата при минимум 15 записани туриста

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Такса обслужване на кораба – 16 USD/човек/ден
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване”, покриваща неустойки в случай на анулация поради здравословни причини
✔ Интернет на борда на кораба
✔ Алкохолни напитки
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата
✔ Доплащане на медицинска застраховка за лица над 65 г.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
Депозит 1: 1500 лв/човек при записване
Депозит 2: 1500 лв/човек до 21.06.2024
Доплащане до 10.09.2024

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИИ:
✔До 31.05.2024 – 800 лв/човек
✔от 01.06 до 21.06 – 1500 лв/човек
✔от 22.06 до 30.08 – 30% от стойността на круизния пакет
✔от 31.08 до 20.09 – 70%
✔след 20.09.2023 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия