Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    7 дни / 6 нощувки
  • Държави:

    Германия, Франция
  • Градове:

    Кьолн, Кобленц, Рюдесхайм, Шпайер, Страсбург, Брайзах, Майнц, Бон
  • По време на тази екскурзия ще видите:

ПРЕДКОЛЕДЕН КРУИЗ ЗА БЪЛГАРИ В НАЙ-ВЪЛШЕБНОТО ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА
ПО РЕКА РЕЙН С МОТОРЕН КОРАБ РУСЕ ПРЕСТИЖ

„Предколедна магия с дъх на канела и греяно вино” 

ДОБРЕ ДОШЛИ НА БОРДА НА ЛУКСОЗНИЯ МОТОРЕН КОРАБ „РУСЕ ПРЕСТИЖ“!

 Моторен кораб „Русе Престиж” е посторен през 2004 г. в Холандия и изцяло реновиран през януари 2018г. Корабът разполага с фоайе, панорамен бар с дансинг, основен ресторант, библиотека с кът за четене, голяма слънчева палуба с джакузи и шезлонги, интернет / доп. заплащане/, магазин за сувенири, фризьорски салон и масажно студио.
Каютите са разположени на три палуби и са с големина от 11 до 14 кв.м, а цветовете и интериорът ще ви накарат да се чувствате като у дома си. Всички каюти са с прозорци, а тези на горна и част от средна палуба са с френски балкони. Всяка каюта разполага с баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, телевизор, телефон и климатик.


ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ОТПЛАВА
1 КЬОЛН 19:30
2 КОБЛЕНЦ 04:00 12:00
3 РЮДЕСХАЙМ       18:00    –   –
03:00
4 ШПАЙЕР 13:30 21:30
5 СТРАСБУРГ 09:00 22:30
6 БРАЙЗАХ 07:00 17:00
7 МАЙНЦ 11:00 23:00
8 БОН 08:00

 

02.12.2022 – КЬОЛН
Настаняване на борда на МК РУСЕ ПРЕСТИЖ .Свободно време за разходка в Кьолн. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли“, последван от вечеря. 

03.12.2022 –КОБЛЕНЦ
Закуска и пристигане в романтичния Кобленц- мястото, където се сливат р.Рейн и р.Мозел. Пешеходна разходка в града и свободно време. Обяд на борда и отплаване. От тук започва живописната част от долината на р. Рейн и се простира до Майнц. Това място е сякаш извадено от книжка с картинки на незабравими гледки към стръмни хълмове, покрити с лозя и прорязани от виещата се река. Ще се насладите на множество замъци, известната скала на Лорелай и малки китни градчета, чиито имена са синоними на най– добрите немски вина. 

03.12.2022 – РЮДЕСХАЙМ
Пристигане привечер в чаровното градче Рюдесхайм, наречено още „Винената столица на Германия“ и известно като родното място на легендарната красавица Лорелай. Екскурзия в града с посещение на уникалния по рода си музей на механичните музикални инструменти „Зигфрид“, където са събрани невероятни музикални инструменти от всички краища на света. Свободно време в града и разходка по известната в цял свят уличка Drosselgasse с множество ресторанти и сувенирни магазини. Вечеря на борда. Отплаване късно през нощта. 

04.12.2022 – ШПАЙЕР
Закуска и сутрешно плаване през Горнорейнската долина на реката. Обяд на борда и пристигане в Шпайер, известен с богатата си история и своята катедрала- най-голямата запазена църква в света, построена в епохата на романското изкуство и включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. За любителите на замъци следобяд предлагаме екскурзия до град Хайделберг с посещение на руините на Хайделбергския замък, извисяващи се на хълм от 300 метра над града. Връщане на кораба и кратко свободно време в Шпайер преди вечеря. Отплаване вечерта. 

05.12.2022 – СТРАСБУРГ
След закуска започва едно от най-интересните и вълнуващи преживявания- посещение на Страсбург, наречен още „Столицата на Европа“. Разположен в сърцето на Елзас, на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн, Страсбург е облечен в средновековна красота и мистерия. Символ на помирението между Германия и Франция, градът е пропит от духа на най- добрите френски и немски традиции. Освен с Европейския парламент, Страсбург очарова със своите живописни къщи, криволичещи улички, интересни музеи и магазини, внушителни катедрали и разходки с лодки по каналите. Обяд на борда. Следобяд- свободно време в красивия Страсбург. Отплаване и вечеря на борда

06.12.2022 – БРАЙЗАХ
След закуска Ви предлагаме екскурзия до приказния Колмар. Връщане на кораба за обяд. Следобяд свободно време за разходка в Брайзах, разположен сред красивите лозови масиви между Рейн и Шварцвалд. Катедралата Свети Стефан, строена през 12в. и завършена три века по-късно, както и старите градски стени ни оставят с усещането, че градът е замръзнал във времето. Почти напълно разрушен по време на Втората световна война, градът е по-късно щателно възстановен в средновековен стил и впечатлява със своите сгради в пастелни нюанси и калдъръмени улички. Свободно време за разходка по цветните коледни базари, където може да опитате и от местните вина и деликатеси от прочутата Елзаска кухня.

 07.12.2022 – МАЙНЦ
Закуска. Свободно време. Обяд на борда. Следобяд- свободно време за разходка и пазаруване в Майнц. Градът е важен търговски център, известен с вековната си история, карнавалите, виното и многобройните архитектурни забележителности. Отплаване. Коктейл и прощална вечеря.

 08.12.2022 – БОН
Закуска и напускане на кораба до 10.00 ч.

 

ЕКСКУРЗИИ ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО
ОБИКОЛКА НА РЮДЕСХАЙМ С ВЛАКЧЕ+ ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА МЕХАНИЧНИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ( включен вход) 29
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАМЪКА ХАЙДЕЛБЕРГ- ОТ ШПАЙЕР( вкл. вход) 53
ОБИКОЛКА НА СТРАСБУРГ+ РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ( вкл. билет) 55
ЕКСКУРЗИЯ ДО КОЛМАР 53

 

                                                                    ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИИ:

РЮДЕСХАЙМ – Винената столица на Германия
Разположен в долината на река Рейн, Рюдесхайм се причислява към най-живописните градове по реката и е известен със своите плодородни земи и обширни лозя. Местното ”Влакче на виното“ ще ни разходи през китните улички на градчето, за да ни отведе до уникалния по рода си Музей на механичните музикални инструменти, където са събрани невероятни инструменти от всички краища на света. Вълнуващата музика ще ни върне назад във времето към топлите спомени на детството. Възможност за връщане до кораба с влакчето или пеша през старата част на града и известната улица „Drosselgasse“.
Включва: Влакче+музикален музей; Продължителност ≈1,5 ч.
Кратък пешеходен тур.

ХАЙДЕЛБЕРГ- Съкровище сред немските дестинации
Трансфер от Шпайер до Хайделберг- 45мин. Разположен на хълм, 300 метра над града, замъкът Хайделбер откриват невероятна панорамна гледка. Дострояван през много векове, той носи белезите на различни архитектурни стилове и епохи. През вековете дворецът е бил опожаряван и разрушаван многократно, като след 1693 г. руините му са изоставени. Днес те са посещавани от над 3 милиона туристи годишно от цял свят. Следва разходка в старата част на града и свободно време. Обратен трансфер до кораба.
Включва: Автобус+замък+ пешеходен тур+ свободно време;Продължителност ≈ 4,5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

СТРАСБУРГ–столицата на Европа
Векове наред оспорвана земя, натоварена с тежки противоречия и раздирана от войни, днес Страсбург е столицата и сърцето на Обединена Европа. Град с едновременно френска и немска култура, историята му е изпълнена със събития, оставили неповторимо културно и архитектурно наследство. Целият център, намиращ се на остров и заобиколен от водите на река Ил, както и Катедралата „Нотр Дам дьо Страсбург“ и очарователният квартал Малката Франция са обявени за Паметници на световното историческо наследство под закрилата на ЮНЕСКО. С панорамно корабче ще Ви разходим по каналите на града покрай квартала Малката Франция, Европейския парламент, Европейския съвет и други забележителност. Следва пешеходна разходка и свободно време. Връщане на кораба с автобус.
Включва: Корабче + пешеходен тур+ свободно време+автобус; Продължителност ≈ 4,5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

КОЛМАР- „най- красивия град в света“
Със своето богато и разнообразно историческо и архитектурно наследство, Колмар несъмнено е един изключителен град, вдъхновил и френския писател Жорж Дюамел да го опише като „най-красивия град в света“. Тук се намира един от най-добре запазените средновековни квартали на Франция. Със своите живописни къщи и незабравими гледки, Колмар ни потапя в неповторимата си ренесансова атмосфера на спокойствие и романтика. По време на пешеходния тур ще преминем покрай квартала на кожарите, „Малката Венеция“, водонапорната кула, пазара на рибарите, доминиканската църква, църквата Св.Мартин, фасадите на къщите в стил „фахверк“ (гредоред). Следва свободно време за разходка по коледните базари на Колмар, считани за едни от най-красивите в Европа.
Включва: Автобус + пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈ 4 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

Допълнителна информация

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Цена на човек в ЛЕВА

ПАЛУБА ВИД КАЮТА ДВОЙНА КАЮТА ЕДИНИЧНА КАЮТА
ДОЛНА Каюта с прозорец 1309 2093
СРЕДНА СТАНДАРТ Каюта с прозорец 1426 2280
СРЕДНА ДЕЛУКС Каюта с френски прозорец 1602 2562
ГОРНА

Няма места!

Каюта с френски прозорец 1700 2720


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• 6 нощувки на борда на м/к РУСЕ ПРЕСТИЖ на база Ол инклузив: закуска, обяд и вечеря- 4-степенно меню, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска; Напитки: от 08:00 до 24:00ч.- наливни ( вино, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
• Анимационна програма на български език и музика на живо на борда;
• Капитански коктейл за „Добре дошли“;
• Прощален коктейл и Капитанска вечеря;
• Пасажерски такси за пристанищата;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 Евро -за лица до 65 год./ненавършени/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Транспорт до началното и крайно пристанище;
• Екскурзии на брега/ по желание/ – провеждат се с превод на бълг език. и при минимум 30 записани, заявяват се и се заплащат предварително;
• Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
• Разходи от личен характер и бакшиши/по желание/;
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“: За лица от 65 до 75 год./ненав./- 15лв; За лица от 75 до 85 год.- 30 лв

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Сключване на договор за пътуване и заплащане на капаро в размер на 400 лева на човек и доплащане до 30.09.2022;
• Сертификат за завършен пълен курс на ваксинация или сертификат за преболедуване на Ковид-19 съгласно изискванията на държавите по маршрута;
• Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
• За деца под 18 г. – нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Организиран транспорт със самолет и трансфери с автобус до Кьолн и обратно (Цена допълнително след потвърждаване на круиза);
• Дете до 2 год. без допълнително легло- заплаща 50 евро;
• Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза;
• Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 110; потвърждаване на круиза в срок не по-късно от 20 дни преди началната дата на пътуването или по-рано при набиране на необходимия минимум.
• Възможност за сключване на застраховка „ Отмяна на пътуване“ ( между 4.5 и 11% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане по круиза;
• За пътуването препоръчваме безплатно издаване на Европейска здравна карта в банка ДСК или Алианц (срок за издаване-3 седмици)
• Неподходящо за хора с ограничена подвижност

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки, които се съдържат в условията на Договора с всеки клиент:
• До 01.08.2022 – без неустойки, освен в случаите, когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.
• От 01.08 до 30.09.2022 – в размер на депозита.
• След 30.09.2022 – 100% от общата стойност на пътуването

Галерия