Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни / 7 нощувки
 • Държави:

  Германия

  Франция


 • Шпайер - Страсбург - Рюдесхайм - Франкфурт
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Круиз по река Рейн, известна със своите красиви замъци и легенди и романтичната река Мозел, обявена за най-красивата речна долина в Европа!

ДОБРЕ ДОШЛИ НА БОРДА НА ЛУКСОЗНИЯ МОТОРЕН КОРАБ ЕЛЕГАНТ ЛЕЙДИ!

Круиз по река Рейн, известна със своите красиви замъци и легенди и
романтичната река Мозел, обявена за най-красивата речна долина в Европа!


ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ОТПЛАВА
1 КЬОЛН 21:30
2 КОХЕМ 12:00 22:00
3 КОБЛЕНЦ
РЮДЕСХАЙМ
 06:00
18:00  
12:00
–                  
4 РЮДЕСХАЙМ
ШПАЙЕР

13:00
  02:00
21:00
  
5 СТРАСБУРГ 08:30 20:00
6 МАЙНЦ 09:00 19:00
7 КЬОЛН 06:00

 

25.11.2024 – КЬОЛН
Настаняване на борда на МК Елегант лейди от 15:00ч. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли“, последван от вечеря и отплаване от Кьолн.

26.11.2024 – КОХЕМ
Закуска. Преди обед плаване през долината на река Мозел, смятана за най- красивата речна долина в Европа. Пристигане в Кохем- един спиращ дъха град- приказка, запазил старовременното си очарование с множество легенди и богата история. Разположен в китната долина на реката, възвишенията около Кохем очароват с множеството лозови масиви и винарни. Обяд на борда. След обяд- свободно време за разходка. Вечеря на борда и отплаване към Кобленц.

27.11.2024 – КОБЛЕНЦ
Закуска и пристигане в романтичния Кобленц- мястото, където се сливат р.Рейн и р.Мозел. Пешеходна разходка в града и свободно време за многобройните коледни базари. Обяд на борда и отплаване. От тук започва живописната част от долината на р. Рейн, включена в Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Това място е сякаш извадено от книжка с картинки на незабравими гледки към замъци и стръмни хълмове, покрити с лозя и прорязани от виещата се река. Ще се насладите на множество замъци, известната скала на Лорелай и малки китни градчета, чиито имена са синоними на най– добрите немски вина.

27.11.2024 – РЮДЕСХАЙМ
Пристигане привечер в чаровното градче Рюдесхайм, наречено още „Винената столица на Германия“ и известно като родното място на легендарната Лорелай. Екскурзия в града с посещение на уникалния по рода си музей на механичните музикални инструменти „Зигфрид“, където са събрани невероятни музикални инструменти от всички краища на света. Свободно време в града и разходка по известната в цял свят уличка Drosselgasse с множество ресторанти, сувенирни магазини и ослепителния Коледен базар на нациите- разнообразие от културни традиции и вкусове от цял свят. Вечеря на борда и отплаване късно през нощта.

28.11.2024 – ШПАЙЕР
Закуска и сутрешно плаване през Горнорейнската долина на реката. Обяд на борда и пристигане в Шпайер, известен с богатата си история и своята катедрала- най-голямата запазена църква в света, построена в епохата на романското изкуство и включена в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. За любителите на замъци следобяд предлагаме екскурзия до град Хайделберг с посещение на руините на Хайделбергския замък, извисяващи се на хълм от 300 метра над града. Връщане на кораба, вечеря и отплаване.

29.11.2024 – СТРАCБУРГ
След закуска започва едно от най-интересните и вълнуващи преживявания- посещение на Страсбург, наречен още „Столицата на Европа“. Разположен в сърцето на Елзас, на бреговете на река Ил, където тя се влива в Рейн, Страсбург е облечен в средновековна красота и мистерия. Символ на помирението между Германия и Франция, градът е пропит от духа на най- добрите френски и немски традиции. Освен с Европейския парламент, Страсбург очарова със своите живописни къщи, криволичещи улички, интересни музеи и магазини, внушителни катедрали и разходки с лодки по каналите. Обяд на борда. Следобяд- свободно време в красиво украсения Страсбург, който ненапразно е наричан още „Столицата на Коледа“, заради феерията си от светлини и коледни базари. Отплаване и вечеря на борда.

30.11.2024 – МАЙНЦ
Закуска и пристигане в Майнц, известен с вековната си история, карнавалите, виното и многобройните архитектурни забележителности. Обяд на борда. Следобяд- свободно време за разходка и пазаруване в многобройните търговски центрове на Майнц или обиколка на местните коледни базари за ръчно изработени сувенири и подаръци, греяно вино и немски деликатеси. Отплаване към Кьолн. Коктейл и прощална вечеря.

01.12.2018 – КЬОЛН
Пристигане в Кьолн. Закуска и освобождаване на кабините до 09:00 ч.

 

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА:
Заявяват се при записване, заплащат се при доплащане на круиза до 01.10.2024. Записване на борда на кораба е възможно при наличие на свободни места. Провеждат се с превод на български език. Туроператорът си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обекти.

ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК ЦЕНА НА ДЕТЕ ДО 12Г.
ОБИКОЛКА НА РЮДЕСХАЙМ С ВЛАКЧЕ+ ПОСЕЩЕНИЕ НА МУЗЕЯ НА
МЕХАНИЧНИТЕ МУЗИКАЛНИ ИНСТРУМЕНТИ( включен вход)
33 23
ЕКСКУРЗИЯ ДО ЗАМЪКА ХАЙДЕЛБЕРГ- ОТ ШПАЙЕР( вкл. вход) 63 44
ОБИКОЛКА НА СТРАСБУРГ+ РАЗХОДКА С КОРАБЧЕ( вкл. билет) 69 48

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цена на човек в ЕВРО

ПАЛУБА ВИД КАЮТА ДВОЙНА КАЮТА ЕДИНИЧНА КАЮТА
ДОЛНА Каюта с прозорец 869 € 1391 €
ГОРНА

 Няма места!

Каюта с френски прозорец 989 € 1583 €

Elegant Lady deck plan BG


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

• 6 нощувки на борда на МК Елегант Лейди на база ол инклузив: закуска на бюфет, обяд и вечеря- сервиз на 4-степенно меню по избор, следобедно кафе и чай със сладки, нощна закуска; Напитки от 08:00 до 24:00ч.- наливни ( вино, бира, безалкохолни напитки, минерална вода, натурални сокове, кафе, чай) *Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
• Капитански коктейл за „Добре дошли“;
• Прощален коктейл и Капитанска вечеря;
• Пасажерски такси за пристанищата;
• Музика на живо на борда;
• Български екипаж на борда- съобщения, дневни програми и обслужване на български език;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване” с покритие до 10 000 Евро -за лица до 65 год./не навършени/

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Транспорт до началното и крайно пристанище;
• Екскурзии на брега/ по желание/ – провеждат се с превод на бълг език. при минимум 30 записани;
• Напитки, които не са включени в системата „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
• Разходи от личен характер и бакшиши/по желание/;
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“: За лица от 65 до 75 год./ненав./- 20лв; За лица от 75 до 85 год.- 30 лв

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Сключване на договор за пътуване;
• Заплащане на капаро до 7 дни след потвърждение на резервацията в размер на 500 лв на човек;
• Доплащане до 01.10.2024;
• Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
• За деца под 18 г. – нотариално заверена декларация от родителя/родителите, който не придружава детето.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Организиран транспорт със самолет и трансфери с автобус до кораба и обратно за тези, които желаят да пътуват с организирана група и водач. (Цена и часове на полетите изпращаме допълнително след потвърждаване на круиза);
• Дете до 2 год. без допълнително легло- заплаща 50 евро;
• Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза;
• Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 110; потвърждаване на круиза в срок не по-късно от 20 дни преди началната дата на пътуването или по-рано при набиране на необходимия минимум;
• Възможност за сключване на застраховка „ Отмяна на пътуване“ ( между 4.5 и 11% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане по круиза;
• Всички пасажери на борда са застраховани по време на пътуването. Въпреки това, препоръчваме да си издадете и носите със себе си Европейска здравна карта. В някои (но не всички) европейски медицински заведения процедурата по оказване на спешна медицинска помощ и най-вече обработка на документи се осъществява по-бързо чрез европейска здравна карта. Такава карта може да заявите в повечето клонове на „Първа инвестиционна банка“, издават се в срок до 15 календарни дни. Повече информация на www.ezok.bg

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки,
които се съдържат в условията на Договора за пътуване с всеки клиент:
• До 01.08.2024 – без неустойки, освен в случаите, когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача;
• От 01.08.до 01.10.2024 – в размер на депозита;
• След 01.10.2024 – 100% от общата стойност на пътуването.

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА:
Заявяват се при записване, заплащат се при доплащане на круиза до 01.10.2024. Записване на борда на кораба е възможно при наличие на свободни места. Провеждат се с превод на български език. Туроператорът си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обекти.

Галерия