Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    11 дни / 10 нощувки
  • Държави:

    Русия, Татарстан
  • Градове:

    Москва – Мишкин – Кострома –Нижни Новгород - ТАТАРСТАН (Казан – Велики Болгар – Свияжск) - Москва
  • По време на тази екскурзия ще видите:

ВОДЕН ПЪТ от Москва до Казан:
Канал Москва -> Волга -> Углички язовир -> Рибински язовир -> Волга -> Горковски язовир -> Волга

Речният круиз от Москва до Казан на кораба «Мустай Карим» е прекрасна възможност да се докоснете до друга култура и религия, както и да усетите атмосферата на древен град с хилядолетна история, докато пътувате комфортно и удобно!
Казан се счита за един от най-красивите градове в Русия –  република Татарстан, в който са тясно се преплитат европейската култура и източния татарски колорит.
Невероятните пейзажи на река Волга от палубата на кораба, ще Ви дарят незабравими емоции по време на целия круиз.
По пътя към столицата на Татарстан по Волга, ще се запознаете с не по-малко интересни руски градове:
Мишкин, Кострома и Нижни Новгород.

    ГАРАНТИРАНА ГРУПА!
    

Ден 1/ 15.07.2022  София – Москва
Тръгване от София в 15:10ч с директен полет на България Ер. Кацане в Москва в 18:05ч, трансфер и настаняване в хотел  “Комплекс Измайлово“   https://izmaylovo-hotel.ru/. Нощувка.

В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконно руски традиции http://www.kremlin-izmailovo.com/

Ден 2/ 16.07.2022    Москва
След закуска  заминаване в центъра на града за разходка в новия парк «Зарядие». Летящият мост в парка «Зарядие» е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина 244,4 м представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и река Москва на височина 15 м. Строителството на този мост струва 860 млн рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка.

Ще гледате 5D Филм «Полет над Москва». Това е една уникална екскурзия на столицата от птичи полет. Общата дължина на всички московски улици и магистрали е 4416 км. Това е по-голямо от разстоянието Москва – Иркутск. За такова пътешествие ще Ви трябва повече от месец, а филмът Ви позволява да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час!
Следобед посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията, един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция.
В късен следобед свободно време. Самостоятелно може да посетите парк ВДНХ (това е съкращение от Изложение на постиженията на народното стопанство на руски език). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. Във ВДНХ можете да посетите най-големия макет на Москва.
Вечерта по желание самостоятелно посещение на московски цирк. Легендарният Московски цирк на Цветния булевард е един от най-старите циркове в Русия. Основан през 1880 г., той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващите си номера. Може да посетите и цирк  «Аквамарин», разположен близо до Танцуващите фонтани или най-големия цирк на планетата «БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК», разположе на проспект Вернадски.

Ден 3/ 17.07.2022  КРУИЗ Москва – Мишкин
Закуска в ресторанта на хотела. Трансфер до северна речна гара за качване на круизния кораб „Мустай Карим”.  На борда на кораба ви очаква коктейл „Добре дошли” за добро настроение.

Настаняване по каютите на кораба. Отплаване в 14:30ч. Обяд и вечеря на борда на кораба.
Пътуване към Мишкин по канали, които свързват Москва-река с Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Съветския съюз.

Ден 4/ 18.07.2022    КРУИЗ Мишкин – Кострома
Престой в Мишкин 16:00 – 20:00  (4 ч.)

Закуска, обяд. Свободно време на кораба. Пристигане в 16:00 ч. в град Мишкин. Обзорна пешеходна обиколка на града, посещение на Музея на мишките – „Дворец на мишката“, експозиция „Хамбарните мишки“. Единственият в света Музей на мишките е популярен и сред руснаците, и сред чуждестранните туристи. Днес Мишкин е едно от множеството малки курорти в Русия с население не повече от шест хиляди души, но всяко лято тук пристигат до 170 хиляди туристи. И всичко това е заради Музея на мишките.
Музеят има напълно сериозна информационна мрежа. Например в раздела „Мишката – героят на науката” ще ви разкажат за приноса на лабораторната мишка в областта на  естествено-научното опознаване на света. Има и малка зоологическа градина, създадена с участието на Московската зоологическа градина. В нея има полски мишки, летящи мишки и други мишки и дори плъхове. Следва интерактивна програма „Посещение на мелницата за палачинки“.
Връщане на кораба и отплаване в 20:00 ч. през Рибинския язовир по Волга. Вечеря, нощувка на борда.
Свободно време за разнообразна почивка на кораба: дискотека, барове, спорт-зала, СПА.

Всяка вечер богата шоу програма: изискана музика или вълнуващи театрални представления. Потопете се в атмосферата на класическата музика и джаз.

Ден 5/19.07.2022     КРУИЗ  Кострома – Нижни Новгород
Престой в Кострома 12:00 – 20:00  (8 ч.)

Закуска. Свободно време на кораба. Пристигане в 12:00 ч. в град Кострома. Панорамна обиколка на историческата част на Кострома, основан през 1152 г. от княз Юрий Дългоруки по време на експанзията му в Поволжието. Посещение  на Богоявленската катедрала (1565 г.), Свято Троицкия-Ипатиевски манастир.  Именно от този свят манастир започва тристагодишното царуване на фамилията Романови. През 1613 г.,  младият Михаил Романов получава благословия да царува и оттогава манастирът е наречен „люлката на Романови“. Тук пристигат хора от различни кътчета не само на Русия, но и от света, за да се поклонят на чудотворната икона на Тихвинската Божия Майка.
Посещение на етнографски Музея – резерват на дървената архитектура «Костромска слобода»
Музеят е създаден с цел съхраняване на старите дървени сгради, които попадат в зоната на наводнението.

Един от най-старите музеи под открито небе  в Русия пази етнографски експозиции на дървената архитектура от XVIII-XX века. Експонатите са донесени от цялата Костромска област и са внимателно реставрирани.
Ще попаднете в атмосферата на селския живот и народната култура на Костромска област в цялото и разнообразие.
Всяка сграда на архитектурния резерват „Кострома“ е уникална, повечето от които са достъпни и за вътрешно разглеждане. Връщане на кораба и отплаване в 20:00 ч. Вечеря, нощувка на борда.

Ден 6/20.07.2022  КРУИЗ  Нижни Новгород – Казан   
Престой в Нижни Новгорд  15:30 – 20:00  (4,30 ч.)

Закуска и обяд . Свободно време на кораба. Пристигане в 15:30 ч. в град Нижни Новгород с вековна история и изобилие от културно наследство. Нижни Новгород се намира в самия център на европейската част на Русия и е петият по големина град в страната, с население повече от един милион души. Нижни може да се похвали не само с могъщия си Кремъл (включено посещение), който не е бил превзет нито веднъж за цялата история на съществуването си, но и със спасението на Москва и Русия в смутните времена на полското нахлуване от 1612 година.
Градът е основан като крепост през 1221 година в прослава на успешен поход на волжски българи. Крепостта е възникнала на десния бряг на Волга при сливането на реките Волга и Ока. Постепенно около крепостта се появили села от занаятчии и търговци. В края на XIV век Нижни Новгород е присъединен към Московското Княжество. От 1932 до 1990 години е прееминуван на Горки.
По време на автобусната екскурзията ще видите стените и кулите на Нижегородския Кремъл, който е с обща дължина 1200 метра, манастира Благовещение, катедралата Александър Невски, паметника на нижегородския гражданин Минин и княз Пожарски, сградата на Държавната банка, която изглежда като древноруски дворец (сградата е подарък за царското семейство по случай 300-годишнината на царския род Романови), църквата „Рождество Христово“ – най-красивата от всички постройки в града според мнението на местните жители. По куполите си тя прилича на „Събора на Василий Блажени“ в Москва.Това е уникален пример за руски барок и много други очарователни архитектурни ансамбли, стари търговски квартали, величествени храмови комплекси и монументални паметници придават на града неповторим чар. Връщане на кораба и отплаване в 20:00 ч.
Днес сте поканени на Капитански прощален коктейл, добър повод за дамите да покажат своите красиви вечерни тоалети. Вечеря, нощувка на борда.

Ден 7/ 21.07.2022  КРУИЗ  Казан
Закуска, обяд  и вечеря на борда. Пристигане в 19:00ч в Казан – един от най-големите градове в Русия и столица на Татарстан, разположен е при вливането на река Казанка във Волга.

Казан е основан през 10 век от волжските българи, през 11-12 век се превръща в търговски център, свързващ Северна Европа с Близкия Изток. След превземането на Болгар и Биляр от монголите през 13 век, много техни жители се преселват в Казан, който става център на държава, зависима от Златната орда. По това време градът става известен като Булгар ал-Джадид („Новия Болгар“).След 1919 г. Казан е център на Татарска АССР. След разпадането на Съветския съюз Казан става център на татарското национално самосознание. В Казан е изградено първото метро след разпадането на СССР. През 2005 г. се отбелязва тържествено 1000-годишнината от основаването на Казан.
Трансфер до хотел Bilyar Palace Hotel 4*    https://bilyarhotel.ru/ или подобен, настаняване, нощувка.

Ден 8/ 22.07.2022    Казан
След закуска панорамна автобусна обиколка на Казан – улица Кремлевская, Старо-татарската слобода, джамията Марджани, парк „1000 години Казан”, ул. Петербургская, „Родното село” (отвън); Крестовоздвиженската църква с Чудотворната икона на Казанската Св. Богородица, върната в Русия от Ватикана, Петропавловски събор (един от най-красивите и необичайни храмове в Русия, паметник на руския барок), Националния културен център „Казан” – музей на 1000 годишнината от създаването на Казан.

Посещение на Казанския Кремъл, който възниква като българска крепост през 12-ти век, неведнъж променяла външния си вид и днес е уникален комплекс от архитектурни, археологически и исторически паметници, които разкриват вековната история на града. Обявен за обект на всемирното наследство на ЮНЕСКО от 2000-та година. Струва си да се видят множеството кули и събори,  джамията Кул Шариф и “наклонената” кула Сююмбике.  Според легенди, татарската принцеса скача от най-високата част на кулата, след като по заповед на бъдещия й мъж и завоевател на Казанското ханство Иван Грозни кулата е построена за рекордните три седмици. Кулата “се наклонява” със същата неумолима скорост, както и нейният аналог в Пиза.  Вечеря в ресторант с фолклорна програма и татарска национална кухня.  Връщане в хотела с автобус, нощувка.
По желание  автобусна екскурзия «Нощен Казан» 21:00 – 23:00  (2ч)  Ще видите Казан в съвсем различна светлина – като приказен мираж, обсипан с безброй звезди! Великолепно осветените основните забележителности на града се конкурират с ослепителните светлини на модерните нови сгради и развлекателни центрове. Река Казанка отразява в своите води този блясък и великолепието на двата бряга. Нощния Казан е наистина поразително зрелище, който всеки гост на татарската столица трябва да види!

Ден 9/ 23.07.2022        Казан – Болгар – Казан
След закуска, 09:00 – 19:00 (10ч) отпътуване с автобус за целодневна екскурзия с включен обяд  в ресторант «Чингис Хан» до историко-архитектурния резерват Велики Болгар, на брега на р. Волга, който е част от културното наследство на ЮНЕСКО, намиращ се на земите, където са живели волжските българи.
Днес Болгар е почти единственото място, където можете да видите сгради, издигнати от времето на Златната Орда. Освен това именно Велики Болгар е бил столицата на някога великата държава – Волжска България, съществувала на това място, според историците, в периода от X до XIII век. Градът заемал стратегически важно място, по пътя  на „Великия път на коприната“.
Разглеждане на останки от съоръжения на Волжска България, Успенската църква, Бялата джамия, Ханския дворец, Северния и Източния мавзолеи, „Бяла и Черна палата”, музея на българската цивилизация и други забележителности, свързани с културата на волжските българи и техните наследници – казанските татари. Връщане в Казан. Вечеря в ресторанта на хотела.

Ден 10/ 24.07.2022      Казан – Свияжск – Казан
След закуска освобождаване на стаите и отпътуване за островград Свияжск – историческата и културна перла на Република Татарстан.

Посещение на старата крепост, построена по времето на Иван Грозни като военна крепост в Поволжието, място за подготовка на войската за превземане на непристъпната Казанска крепост. Островът е известен с историята си, уникалните манастири: „Успение Богородично“ и манастира на Йоан Предтеча с най-старата църква в Татарстан. Посещение на един от най-необичайните музеи в света – Музеят на археологическото дърво „Татарска слобода“ (татарско селище).  В света има много малко археологически музеи, свързани с изработката на дървени кораби, като музея Васа в Стокхолм или Музея на викингските кораби в Роскилде. В света има само два археологически музея на дървени сгради: „Бересте“ в Брест (Беларус) и единствен музей в Русия на археологическото дърво в Свияжск. Връщане в Казан около 14:00ч. Свободно време за обяд на улица «Бауман» с множеството кафенета и ресторанти – казанският аналог на московската улица «Арбат» или барселонската «Рамбла».
Следва пешеходна разходка с български гид по „Казанский Арбат” – по ул. Бауман; камбанарията на църквата „Богоявление”, Държавната банка (където се е съхранявал златния запас на Русия), фонтани, копие на каретата на Екатерина II и др. Свободно време.
Трансфер до жп гарата. Отпътуване в 20:00ч. с комфортен влак „Татарстан премиум” за Москва. Нощувка в спални купета във вагон „премиум”  (разстояние Казан – Москва е 820 км)

Ден 11/ 25.07.2022     Москва – София
Пристигане в Москва в 07:10, посрещане, свободно време за закуска в московско кафене.

Екскурзия до ЦАРИЦИНО и КОЛОМЕНСКОЕ. (5 ч.) Посещават се дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествената резиденция на руската императрица Екатерина II. Предвидена е разходка с електромобили в продължение на 30 мин. Тя се заплаща на място и е около 200 рубли на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтаните и езерата.
След свободно време за обяд екскурзия в Коломенское – резиденция на великите московски князе и руски царе още от 14-ти век. Включено е посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл има голяма художествена и историческа стойност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г, наред с Московския Кремъл и Червения площад.
Трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 20:05 ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в София в 22:00 ч. Край на програмата.

От 10.01.2021 допълнително 2 каюти с по висока цена със 180 лв на човек!

Цена на човек в двойна стая в хотела и двуместна каюта на кораба – категория Делукс  Свършиха местата!
Цена до 10.01.2022 – 4 000 лв
Цена на човек в единична стая в хотела и отделна каюта на кораба – категория Делукс  4 900 лв
Подлежи на препотвърждение!

Отстъпка 200 лв – на дете до 12 г на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни. Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София – Москва – София с директни полети на България Ер с включени лет. такси, чекиран багаж до 23 кг., ръчен багаж до 10 кг.;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
• 2 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в Комплекс Измайлово в Москва;
• 3 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в хотел Bilyar Palace Hotel 4* в Казан;
• 1 вечеря в ресторанта на хотела в Казан;
• 1 вечеря в ресторант с фолклорна програма и татарска национална кухня в Казан;
• 4 нощувки на речния кораб „Мустай Карим” в двуместни каюти с панорамен прозорец категория ДЕЛУКС на Средна палуба;
• 5 закуски и обяда на “A la carte” на борда на кораба с включени вода, кафе или чай;
• 5 вечери на “A la carte” на борда на кораба с включени чаша бяло/ червено вино или бира; вода, кафе, сок – без ограничения;
• На борда на кораба се предлагат кафе и чай на самообслужване и имате бутилка минерална вода в стаята всеки ден;
• Включени в цената на кораба са Капитански коктейл и всекидневна развлекателна програма – концерти, жива музика, анимация и др.;
• Разходка в новият парк «Зарядие»;
• 5D Филм «Полет над Москва»;
• Посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията;
• Автобусна екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери и водач на български език;
• Автобусно-пешеходна екскурзия в Казан с посещение на Казанския Кремъл;
• Целодневна екскурзия с включен обяд до историко-архитектурния резерват Великий Болгар;
• Автобусна екскурзия до остров-град Свияжск с посещение на Музеят на археологическото дърво „Татарска слобода“;
• 1 нощувка във влак „Татарстан Премиум” със осигурена храна, по маршрут Казан – Москва в 4-х местно спално купе – горно легло (при желание доплащене за долно легло – 40 лв);
• Всички входни такси на посещаваните музеи по програмата;
• Пристанищни такси;
• Слушалки по време на целия маршрут;
• Обработка на документи за руска виза;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Включени екскурзии по време на КРУИЗА:
• Мишкин – посещение на Музея на мишките;
• Кострома – обзорна екскурзия на Кострома с посещение на Богоявленската катедрала, Ипатиевския манастир и Троицкия събор;
• Нижни Новгород – автобусна екскурзия с посещение на Кремъл

Цена не включва:
• Туристическа виза – 124 лв за български граждани със срок на издаване 10 календарни дни.
• Автобусна екскурзия «Нощен Казан» (при мин. 15 човека) – 60 лв;
• Всички туристи с направени ваксини и получени сертификати, преболедували или не, са ДЛЪЖНИ да предоставят отрицателен PCR тест, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигане и влизане в Русия. Самият документ трябва да бъде на английски език.
В случай на промяна на условията за пътуване в Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристи ще бъдат своевременно уведомени;
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 20 лв на човек.
• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2,5%–4,5% от туристическия пакет. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради следните причини:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА:
 Плаващият под руски флаг най-нов кораб «Мустай Карим» е построен през 2019 г. в Нижни Новгород. Изпълнител е Морското Инженерно Бюро. Корабът е оборудван с модерна навигация – проект PV300 «река-море». Круизните кораби всяка година минават стриктна проверка и контрол като получават ежегодно свидетелство за плаване от Речен Регистър.
Капацитет на кораба – 342 пътници, обслужващ персонал – 144 човека.
Дължина – 141 м. Ширина – 16,8 м. Скорост на движение – до 22,5 км/ч. Разполага с 4 палуби, 161 каюти, 2 ресторанта, 2 бара, 
WIFI интернет, конферентна зала, музикален салон, слънчева тераса със шезлонги, магазин за сувенири, медицински пункт, сауна, СПА салон с джакузи, фитнес зала, фризьорски салон, специални места за пушачи и др.  На борда има 4 асансьора. Език на борда: руски.             

 Настаняване на борда на кораба:
На нашите туристи предлагаме настаняване в каюти категория Делукс с панорамен прозорец на Средна палуба. Каютите са за двуместно и едноместно настаняване и са климатизирани. Оборудвани са със собствена баня и душ, сешоар за коса, гардероб, хладилник, сателитна телевизия, радио, кафе-машина, сейф, контакти с 220V и бордово радио. Площ – 20 кв.м                  https://oncruise.ru/ship/mkarim#4012-1

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лв. на човек;
• Втория депозит в размер на 1000 лв до 10.04.2022;

• Доплащането до 60 дни преди дата на тръгването, до 15.05.2022;
• Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:

• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните директни полети на България ЕР с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 622 лева на билет. Посочената цена е валидна към януари 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Важно!
Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
При
по-малка група от 15 до 19 туристи се доплащат 100 лв. на човек. 
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.
• Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Часово време: по време на пътуването часово време е като в България.
• Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Корабна компания „ООО ВодоходЪ“ си запазва правото на промени в разписанието без предизвестие. Компанията не носи отговорност за отклоненията от графика по метеорологични условия или други, независещи от Компанията, причини.
• При отмяна на круиза по метеорологични условия или други, независещи от Компанията, причини, което води до допълнителни разходи на пасажерите, те не се компенсират.
• Не се възстановяват щети, причинени на пасажера по независещи от Компания „ООО ВодоходЪ“ причини, включително проблеми с митниците и преминаване на граница.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия