Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    10 дни / 9 нощувки
  • Държави:

    Словения, Италия, Монако, Франция, Андора, Испания


  • София - Любляна - Кремона - Сан Ремо - Монако - Ница - Кан - Дю Гар - Ним -Каркасон - Пюивер - Монсегюр - Андора - Монсерат - Барселона - Безие - Монпелие - Генуа - Любляна - София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

10 дни / 9 нощувки / 9 закуски / 2 вечери

Ден 1. / София – Любляна
Отпътуване от София (пл. „Руски паметник“) в 6.00 ч. за Любляна по маршрут София – Белград – Загреб – Любляна. Спирки по пътя. Пристигане в Любляна около 22.00 ч. Настаняване в хотела. Нощувка.
Ден 2. / Любляна – Кремона – Сан Ремо
Закуска. Ранно отпътуване за Сан Ремо. По пътя – кратка спирка в Кремона – най-известният център на лютиерството в света, родно място на най-известните производители на цигулки – семействата Амати и Гуарниери, и Антонио Страдивари. Посещение на централния площад, на който се намират Катедралата на града и най-високата камбанария в Европа –„Торацо“ (113 м). Продължаване за района на Сан Ремо. Настаняване в хотел. Нощувка.
Ден 3. / Сан Ремо – Монако – Ница – Кан
Закуска. Целодневно разглеждане на Френската ривиера. Посещение на Княжество Монако с обиколка на историческата крепост с двореца на фамилията Грималди, които управляват миниатюрното княжество от 1297 г. Според легендата първият владетел – Франциск Грималди, успял да превземе малката крепост с измама, предрешен като монах. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак Ив Кусто. Продължаване към новата част на княжеството – Монте Карло, с прочутото казино. По обяд – продължаване за Ница – най-големият град на Ривиерата, някога част от Италия. Разходка из Ница – крайморския булевард „Променад дез англе“, известния хотел „Негреско“, площад „Масена“ и старата градска част с тесните ѝ улички. Продължаване за Кан. Кратка спирка за снимки пред Конгресния център, където се провежда световноизвестния фестивал. Отпътуване за Авиньон. Нощувка в района на града.
Ден 4. / Авиньон – Пон дю Гар – Ним – Каркасон
Закуска. Отпътуване за Авиньон – градът, където в 14. век е била резиденцията на папите. Посещение на историческия център с Катедралата и Папския дворец. По желание – разглеждане на полуразрушения мост на Авиньон, дал името си на известна френска детска песничка. Около обяд – продължаване за Ним. По пътя – посещение на римския акведукт Пон дю Гар – една от най-добре запазените римски конструкции от 1.век с височина 50 м и дължина почти 500 м. Разглеждане на Ним – стар римски център със запазен амфитеатър и храм, посветен на Агрипа – осиновен син на император Август. Нощувка в района на Каркасон.
Ден 5. /Каркасон – Пюивер – Монсегюр – Андора
Закуска. Посещение на Каркасон – най-важната крепост на катарите (християни-еретици, които в 11–12 в. обитават Южна Франция и се опълчват на папите и френските крале, защитавайки мирния начин на живот). Замъкът, възстановен в 19.век, е с най-дългите запазени крепостни стени в Европа. Около обяд продължаване за пиринейските „Крепости на катарите“ – замъци, построени от френските крале, за да контролират местното население и да не допускат ереси. Посещение на църквата на Мария Магдалена в Рен дьо шато – един от малкото храмове, станал известен от романите на Дан Браун. Продължаване за двата замъка – Пюивер и Монсегюр. Нощувка в Андора.
Ден 6. / Андора – Монсерат – Барселона
Закуска. Спирка за разглеждане на Андора ла Вея – столицата на Андора. Малкото пиринейско княжeство е една от държавите – джуджета в Европа и се слави като ски-център и място за безмитно пазаруване. Около обяд – отпътуване за Испания. Посещение на манастира Монсерат – най-святото място в Каталуня, основан в 11.век манастир на Св. Богородица, който пази чудодейната статуя на „Черната Мадона“ – статуя, за която се смята, че е духовен пазител на цялата област. Отпътуване за района на Барселона. Настаняване. Вечеря и нощувка.
Ден 7. / Барселона
Закуска. Панорамна туристическа обиколка на Барселона. Посещение на шедьоврите на архитекта Антонио Гауди – катедралата „Саграда фамилия“ (отвън) и парка „Гюел“. Гауди става известен като един от бащите на модернизма в архитектурата – стил, вдъхновен от природата, без прави линии, с използване на авангардни форми и естествени материали. Посещение на хълма „Монжуик“ с олимпийските съоръжения от 1992 г. и спирка при пристанището на Барселона със статуята на Христофор Колумб. Свободно време, в което може да бъде посетен Аквариумът на Барселона или стария град – Катедралата, бившия Кралски дворец и Площада на Кметството. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
Ден 8. / Барселона – Безие – Монпелие
Закуска. Ранно отпътуване за Безие във Франция – един от религиозните центрове на катарите. Разглеждане на старата градска част – катедралата „Св. Назарий“ от 13.век в изящен готически стил, средновековните крепостни стени, мостът над Канал дю миди – инженерно чудо от 18.век, свързващо Средиземно море с Атлантическия океан. В ранния следобед – отпътуване за Монпелие – един от най – слънчевите градове във Франция. Посещение на стария град с катедралата от 13.век и забележителностите от времето на Луи XIV – театърът и триумфалната арка. Нощувка в района на Екс-ан-Прованс.
Ден 9. / Генуа – Любляна
Закуска. Отпътуване за Генуа. В Средновековието градът е бил един от най-богатите търговски центрове с влияние по цялото Средиземноморие и най-мощната флота в тогавашна Европа, родно място на Христофор Колумб. Разглеждане на централната градска част с Катедралата и Страда Нуова – улицата, на която са разположени дворците на всички най-богати семейства, живели в града. В ранния следобед – отпътуване за Любляна. Късно пристигане. Настаняване. Нощувка.
Ден 10. / Любляна – София
Закуска. Отпътуване за София. Кратки спирки по пътя. Пристигане късно вечерта на пл. „Руски паметник“.

Цена: 1590 лв. (на човек в двойна стая)
доплащане за самостоятелна стая 390 лв

Важно! При драстична промяна на цената на горивото ТО си запазва правото на промяна на цената, но не повече от 10 % от общата цена.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на sofia@qtravel.bg
или да се обадите на 0898 516 681

 

Допълнителна информация

Цената включва:
– Транспорт с лицензиран туристически автобус по програмата с двама шофьори;
пътни и гранични такси; паркинги; такси влизане в градове в Италия;
– 9 (девет) нощувки със закуски по програмата в хотели 3-4 звезди, включени градски такси във всички хотели;
– 2 вечери с включена вода и вино;

– Водач-екскурзовод от туристическата агенция от София;
– Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 5 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Входни такси за посещаваните обекти (по желание) – около 100 евро;
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
• Застраховката «Отмяна на пътуване»: цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж и други лични разходи.

Условия за записване:
• Копие от лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след края на пътуването;
• Депозит 300 лв на човек – до 30 април 2023 г.
• Доплащане до 10 дни преди пътуването – 5 юни 2023 г.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето, или от двамата родители, ако пътува с друг придружител

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• При анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• Ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет/ автобус, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Важно!
• Необходим минимален брой за осъществяване на екскурзията – 25 туристи
• В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Часово време: по време на пътуването часовото време е с един час назад
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от ЗТ .
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия