Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  22 дни/ 18 нощувки
 • Държави:

  Чили


 • Сантяго де Чили – Валпарайсо – Виня дел Мар – Пуерто Монт – Пуерто Варас – Фрутияр – Вулкан Осорно – о-в Чилое – Пуерто Наталес – Торес дел Пайне – Пунта Аренас – Калама – Сан Педро де Атакама – Великденския остров
 • По време на тази екскурзия ще видите:

Групова екскурзия с професионален водач от България
ГАРАНТИРАНА ГРУПА!
ОГРАНИЧЕНИ МЕСТА!

Защо да изберете тази програма?

 • Гарантирани дати и предплатени групови самолетни билети на Луфтханза и Ер Канада;
 • Опитен професионален водач с испански език, познаващ в детайли културата и особеностите на Испания и на страните от Латинска Америка;
 • Eдинствената програма, която включва всички забележителности на Чили в едно пътуване – от пустинята Атакама на север, през плодородната долина на столицата Сантяго и пъстрия остров Чилое с района на езерата през ледниците на Патагония и зъберите на Андите до енигматичния Великденски остров;
 • Включена целодневна екскурзия до прекрасните крайбрежни градове Валпарайсо и Виня дел Мар;
 • Включено посещение на остров Чилое и разходка в горите на Езерния район – диво място в средата на пустошта, където наистина ще усетите какво е да сте стъпили на ръба на Земята;  
 • Включено посещение на парк Торес дел Пайне – бижуто на Чилийска Патагония, където ще почувствате могъществото на природата и силата на ледниците, изваяли главозамайващите зъбери на Андите;
 • Включена еднодневна екскурзия с обяд до най-известната винарна в Чили – Конча и Торо, където ще опитате първокласни вина на световно ниво.

 

Ден 1 /07.11.2024, четвъртък/ София – Мюнхен – Торонто
Излитане от летище София в 06:05 ч. за Мюнхен. Кацане на летище Мюнхен в 07:10 ч. Продължение за Торонто в 11:50 ч. и кацане на летище Торното в 15:15 ч. Времетраене на полета до Торонто: 9 ч. и 25 мин. Продължение за Чили в 18:45 ч. Времетраене на полета до Сантяго: 10 ч. и 30 мин. Нощувка в самолета.

Ден 2 /08.11.2024, петък/ Торонто – Сантяго де Чили   
Кацане на международното летище в Сантяго в 07:15 ч. местно време. Посрещане, трансфер до центъра на града и ранно настаняване в хотел Plaza San Francisco 4*+. Закуска и свободно време за аклиматизация и почивка.

Следобед първи впечатления от Чилийската столица. По време на обиколката на Сантяго ще стъпим на главния площад Пласа де Армас, служил в миналото като епицентър на всички политически събития, пазари, фестивали, бил е дори и бикоборска арена. Тук са сградите на Кралската съдебна палата, днес Природо-историческия Музей и на Губернаторския Дворец, днес Централната поща. Ще усетим атмосферата на Париж и Лондон в столичния квартал Ла Монеда и полъха на историята пред колониалната фасада и камбанария на църквата Сан Франсиско и неокласическата сграда на Градския Театър.
Ще се разходим по Пласа де ла Конститусион и ще се любуваме на представителната фасада на Паласио де ла Монеда, построен между 1784 и 1805 г. и служил за Президентство на Чили от 1848 до 1958 г. Ще се изкачим до хълма Сан Кристобал (880 м), за да се насладим на великолепната панорама към околните луксозни и бохемски жилищни квартали Белависта и Витакура, както и бизнес районите на Провиденсия, Ел Боске и Лас Кондес. Нощувка.   

Ден 3 /09.11.2024, събота/ Сантяго де Чили Пуерто Варас
Закуска.  Трансфер до летище и полет за Пуерто Монт. Посрещане на летище и трансфер до Пуерто Варас – едно от най-чаровните малки градчета на Чили, разположено край езерото Янкиуе, изобилстващо от класически дървени къщи и имения в европейски стил.

Настаняване в хотел Solace Puerto Varas 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4 /10.11.2024, неделя/ Фрутияр – Вулканът Осорно
След закуска поемаме на север край живописните брегове на езерото Янкиуе, второто по големина в Чили. В искрящите му сини води се отразява великолепния заснежен конус на величественият вулкан Осорно, доминиращ над околния пейзаж със своите 2652 м височина. Околните андийски върхове Калбуко, Тронадор и Пунтиагудо добавят назъбените си снаги към запомнящата се за цял живот планинска панорама.

Целодневната ни екскурзия започва с градчето Фрутияр, основано през далечната 1856 г. от немски заселници, пазещо и до днес техните чаровни дървени къщи. Днес в него се провеждат едни от най-известните фестивали и концерти за класическа музика в страната. Ще разгледаме Музеят на немските преселници с неговите колекции от автентични дрехи, артефакти и антики от 19 век.
Ще продължим покрай езерото към панорамната площадка на вулкана Осорно и водопадите Петроуе – мастиленозелените води на река Петроуе успяват да прокопаят тунели във вулканичната лава, изляла се тук след изригването на Осорно през 1850 г. Красивата местност е защитена от закона – Национален Парк Висенте Перес Розалес е първият в страната и неговите 251 хиляди ха опазват изумрудените води на езеро Тодос лос Сантос и перфектният вулканичен конус на Осорно. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 5 /11.11.2024, понеделник/ о-в Чилое                           
Закуска. Целодневна екскурзия с ферибот до остров Чилое.

Ще спрем в градчето Далкауе, където ще разгледаме местния пазар с ръчноизработени изделия и Църквата. Отпътуване за град Кастро – столицата на Чилое и разглеждане на Централния площад и голямата неоготическа Църква Сан Франсиско, закачливо боядисана в прасковено и лилаво в чест на визитата на папа Йоан Павел II през 1987 г. Кастро е известен най-вече със своите крайбрежни къщи на кокили, оцветени в различни бои, наречени палафитос. Те са накацали край залива, красиви като пощенска картичка.
Продължаваме на север към градчето Анкуд, основано през 1767 г. като форт за контрол на корабоплаването до Кейп Хорн. Отплаваме обратно с ферибота към континента. Връщане в хотела и нощувка. 

Ден 6 /12.11.2024, вторник/ Пуерто Монт – Пуерто Наталес
Закуска. Преди обяд посещение на местния Рибен пазар и Базара на занаятчиите, откъдето може да се сдобиете с интересни ръчно направени сувенири от своето пътешествие в тази далечна земя.

Трансфер до летище Пуерто Монт и полет до Пунта Аренас. Посрещане и трансфер с автобус през пампата до град Пуерто Наталес, създаден през 1911 г. като пристанище за износ на агнешко месо и вълна, а днес туризмът отдавна се е превърнал в индустрия номер едно тук.
Настаняване в хотел Weskar Lodge 4*. Нощувка.

Ден 7 /13.11.2024, сряда/ Пуерто Наталес                       
Закуска в хотела. Този ден изцяло посвещаваме на Национален парк Торес дел Пайне, образуван преди 3 млн. години като отделна геоложка формация на запад от Андите. Врящата магма се издигнала нагоре от недрата на Земята и повлякла със себе си дебел слой седиментни скали. По-късно ледниците, дъждовете и ветровете отнесли по-меките скали и така оголили твърдото гранитно сърце на Торес дел Пайне, образуващи прословутите Куернос (Двата рога) и Торес (Трите кули). През 1978 г. Паркът е обявен за биосферен резерват на ЮНЕСКО. 

По време на екскурзията ни в парка ще имаме възможност да се насладим на този емблематичен масив от много и различни гледни точки. Ще видим езерата Сармиенто, Пехое и Норденскьолд и ще се разходим до водопад Салто Гранде. „Пайне“ на езика техуелче означава „синьо“. Тюркоазените езера и искрящите ледници блестят в неописуеми цветове под така жадуваните слънчеви лъчи на краткото лято. Торес дел Пайне е толкова завладяващ, че той не се вижда, а се преживява.
Продължаваме с разходка край бреговете на езеро Грей, където може да видите електрикаво сините айсберги, откъснали се от ледник Грей тихо да се носят по течението. Сух пакет за обяд. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.  

Ден 8 /14.11.2024, четвъртък/ Пуерто Наталес – Пунта Аренас
Закуска. Възможност за плаване с круизен кораб по фиорда Последна Надежда към бавно отдръпващите се искрящи ледени езици на ледниците Балмаседа и Серано, разположени в Национален парк Бернардо О’Хигинс. Обширната територия на този парк може да се достигне само по вода. Ще имате възможност да се разходите по брега на фиорда и да се полюбувате на айсбергите, откъснали се с грохот от ледените маси. От кораба може да наблюдавате водопадите по бреговете на фиорда и колония от корморани. Включен сух пакет за обяд.

Следобед отпътуване на юг към Пунта Аренас – един от  най-южните градове в света, намиращ се на 254 км на юг от Пуерто Наталес.
Настаняване в хотел Almasur Punta Arenas 4*. Нощувка.

Ден 9 /15.11.2024, петък/ Пунта Аренас
Закуска. Сутринта по желание 4-часов Круиз до остров Магдалена и разходка сред колонията от 150 хиляди Магеланови пингвини, живеещи редом с хиляди корморани, южни чайки, антарктически гълъби и делфини.

Следобед разглеждане на Пунта Аренас – Централният площад Муньоз Гамеро с бронзовата статуя на Магелан, подарена на града от магната в търговията с вълна Хосе Менендез. Около площада ще видим просторни неокласически каменни имения от постколониалната ера, построени с богатството от животновъдството и в резултат на Златната треска от 19 век. От панорамната площадка Серо де Ла Круз ще се любуваме на гледката към града и залива. Ще имаме свободно време за чаша кафе или горещ шоколад в очарователното кафене Сармиенто докато гледаме залеза. Връщане в хотела. Нощувка.          

Ден 10 /16.11.2024, събота/ Пунта Аренас – Сантяго де Чили – Калама – Сан Педро де Атакама
Закуска. Трансфер до летище и полет в 11:24 ч. за миньорския град Калама с прекачване в Сантяго де Чили. Кацане на летището в Калама в 19:14 ч. Посрещане и трансфер към оазиса Сан Педро де Атакама, доминиран от великолепния конус на вулкана Ликанкабур. Настаняване в хотел Refugio Casa Don Tomas 3*+. Нощувка.

Ден 11 /17.11.2024, неделя/ Сан Педро де Атакама
Закуска и разглеждане на пустинното градче Сан Педро.

Следобед посещение на Лунната Долина, Трите Марии и изкачване на Голямата Дюна по залез слънце. Причудливите геоложки образувания на това място го превръщат в задължителна спирка за всеки посетител на Атакама. Цветовете на скалите ни удивляват – виолетово, розово, червено, кафяво и оранжево се смесват в палитрата пред нас. Тук в депресията на Лунната долина почти няма живот, само остри силно ерозирали скални ребра, пясък и сол се простират пред погледа ни, а тишината и вятърът обгръщат това нереално място, дошло сякаш от друга планета. Включен е коктейл с напитки и хапки и връщане в хотела.       
По желание възможност за нощен Астрономически тур – в безоблачните нощи на Атакама може да наблюдавате звездите, видими само от южното полукълбо.

Ден 12 /18.11.2024, понеделник/ Сан Педро де Атакама
Закуска. Целодневна екскурзия до Токонао, платото Алтиплано с високопланинските кобалтово сини езера Мисканти и Миникес и солената лагуна Чакса в Салар де Атакама. Токонао е древно градче с история над 12 000 г., възникнало до животворен оазис в пустинята. Днес главна атракция тук е църквата Сан Лукас от 18 век с нейната триетажна варосана камбанария, извисяваща се на градския площад.

Включен обяд пикник. По време на обиколката ще имате възможност да видите очарователните розови фламинго, емблематичната птица на Атакама. Те живеят в обширен резерват, разделен на 7 сектора, включително Салар де Атакама – соленото безотточно езеро, дълго 100 км, с висока степен на минерализация. То е покрито с плътна кора от сол и пустинен прах и е изпъстрено с няколко лагуни като Чакса, Тебинкиче и Балтиначе, чиито яркосини очи отразяват небето през деня, а по залез слънце сякаш се превръщат в огненочервено разтопено злато. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 13 /19.11.2024, вторник/ Сан Педро – Калама – Сантяго
Ранно ставане. Сух пакет за закуска. Утринен тур до Гейзерите Ел Татио, селището Мачука и минералните извори Пуритама. Гейзерите Ел Татио се издигат на 4321 м надм. височина и това ги прави най-високо разположените гейзери в целия свят. Парата от горещата вода се издига вертикално нагоре, докато под краката ви гейзерите весело бълбукат в тесните процепи на сухата земя, покрита с цветни минерали. Често срещани тук са дивите викуни, чиито стада населяват тази отдалечена пустинна земя. По пътя ни обратно ще спрем за топла баня при минералните извори на Пуритама и ще снимаме емблематичната малка кирпичена църквичка със сламен покрив при селцето Мачука.

Връщане в хотела, свободно време за обяд или за последна разходка из Сан Педро с възможност да си купите сувенири от атрактивните пъстри базари. Трансфер до летище Калама и полет за Сантяго де Чили в 18:26 ч. Кацане в 20:29 ч. Настаняване в хотел Holiday Inn Santiago Airport Terminal 4*, близо до летище. Нощувка.

Ден 14 /20.11.2024, сряда/ Сантяго – Великденския остров
Закуска. Полет до Великденския остров в 09:30 ч. Кацане на летище Матавери в 12:50 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел O’Tai 3* в единственото градче тук Ханга Роа.

Разглеждането ни започва със сакралната каменна платформа Аху Акиви и впечатляващите 7 реконструирани Моаи с еднакъв размер – единствените, които са обърнати с лице към морето, гледащи към залеза по време на пролетното равноденствие. Тези моаи са считани от могъщия клан Миру за предците им Тупуна и са поставени тук, за да защитават селището им, да донесат просперитет на общността им и успех на техните вождове. Продължаваме с Пуна Пау – каменоломната за шапките пукао, и следващата каменна платформа и астрономична обсерватория – Аху Хури а Урeнга. Тук има само един Моаи, но той е уникален – има два чифта ръце. Връщане в хотела и нощувка.   

Ден 15 /21.11.2024, четвъртък/ Великденски остров
Закуска. Продължаваме с разглеждането на Рапа Нуи, обхващащ площ от 168 кв. км.

Целодневният ни тур на острова започва с платформите Аху Акаханга – мястото, където е погребан първият крал Хоту Матуа, Аху Тонгарики с най-дългата редица изправени Моаи и церемониалният център Аху Те Пито Кура – носещ името си от eдинственият камък с магнитни свойства, който няма нищо общо със състава на скалите на острова. Счита се, че това е „Пъпът от светлина“ и крал Хоту Матуа го е донесъл със себе си. Самият остров се е наричал Те Пито о Те Хенуа или „Пъпът на света“, преди да стане Рапа Нуи.
Следващата ни спирка е пясъчният плаж Анакена с платформата Аху Нау Нау и седемте най-добре запазени Моаи. Тук е митичното място, където стъпва кракът на Първия крал и оттук започва историята на Рапа Нуи. Моаите на Аху Нау Нау имат петроглифи на птици и геометрични татуировки, а първата постройка тук датира от 11 век, което потвърждава истинността на легендата. Включен обяд пикник.
Островът има триъгълна форма и всеки негов край е зает от изгаснал вулкан – най-високият Маунга Теревака на север, Маунга Пу а Катики на изток на полуостров Поике и Рано Кау на юг. Има още около 70 малки кратери със застинали лавови потоци, разпръснати из широката платовидна вътрешност, покрита с трева. Продължаваме разходката с вулканът Рано Рараку, чиито склонове са кариерата за добив на вулканичната скала, от която са издялани Моаите. Те са родени тук и пренесени до бреговете на острова с дървени шейни. Днес има общо около 850 Моаи на целия остров, а 400 от тях стоят недовършени в кариерата. Най-високият Моаи в кариерата е Те Токанга, стигащ 21 м. Всяка година от 1975 г. насам в началото на февруари местните празнуват фестивала Тапатай като правят състезания с коне, плуване, риболов, песни и танци. Най-интересно от всички тях е Тауа – състезание с тръстикови салове, провеждащо се точно в сладководното езеро в кратера Рано Рараку. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 16 /22.11.2024, петък/ Великденски остров
Закуска. Този ден ще посетим пещерата Ана Каи Тангата, където има открити праисторически рисунки на птици. Тя била използвана като скривалище по време на социалните конфликти и бунтове на острова.

Продължаваме с ритуалния център Оронго, посветен на култа към Човекът-птица. Тук в базалтовата скала са издълбани петроглифи на същество, което е получовек – полуптица. Историята разказва, че всяка година се провеждала жестока битка между мъжете на острова, за да вземат първото яйце, снесено от саждената рибарка, гнездяща на малкото островче Моту Нуи. Мъжете слизали по стръмните скали до водата, която гъмжала от акули, плували до острова и чакали седмици там. Победителят се връщал обратно с яйцето, привързано за главата му и прекарвал следващата година в уединение, а неговото семейство получавало специална знатна титла и можело да управлява останалите жители.      
Следва посещение на вулкана Рано Кау, чиито кратер с диаметър 1,6 км може би е най-впечатляващата естествена атракция на острова. Дъното му е заето от езеро, чието водно огледало намалява, заради туфите тръстика. Връщане в хотела.
По желание вечеря с полинезийско шоу, което ще ви покаже музиката и танците на местната народност, дошла тук през VIII век. Нощувка.    

Ден 17 /23.11.2024, събота/ Великденски остров – Сантяго
Закуска. Последна сутрин за пешеходна разходка из Ханга Роа и разглеждане на Музея и местните пазари за сувенири. Трансфер до летище и полет в 14:40 ч. обратно до Сантяго де Чили. Кацане в 21:15 ч. Настаняване в хотел Cumbres Lastarria 4*. Нощувка.   

Ден 18 /24.11.2024, неделя/ Винарна Конча и Торо
Закуска. Екскурзия до Конча и Торо – най-известната винарна в подножието на Чилийските Анди, където ще направим дегустация на първокласното местно вино, идващо от долините Майпо, Казабланка, Качапоал, Колчагуа, Мауле и Лимари. Историята на винарната започва през далечната 1883 г., когато дон Мелчор Конча и Торо решил да сбъдне мечтата си да прави най-доброто вино. Тук стръмните склонове, многото слънчеви дни, плодородните почви, зимните дъждове и хладният бриз, идващ от Тихия океан, благоприятстват отглеждането на няколко сорта грозде като каберне совиньон, мерло, совиньон блан, пино, шардоне, ризлинг, но най-известни тук са сирата и карменера. Днес винарната има ревностни почитатели в140 държави по целия свят, а брандовете им Casillero del Diablo, Marques de Casa Concha и Don Melchor са спечелили редица награди в цял свят. Обяд в местен ресторант. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 19 /25.11.2024, понеделник/ Валпарайсо – Виня дел Мар
Закуска. Сутринта отпътуваме към Тихоокеанското крайбрежие към морските градове Валпарайсо и Виня дел Мар, намиращи се на 115 км от Сантяго.

Тук все още могат да се видят елегантни архитектурни отблясъци от отминалата слава – стари викторански имения и многоцветни работнически къщи изобилстват по склоновете на оконите хълмове. Разходката из Серо Алегре и Серо Консепсион ще ви покаже редица красиви исторически фасади, тесни зигзагообразни улички, бутикови хотели и гурме ресторанти. Ще се влюбите в улиците на Валпарайсо, в неговите панорамни площадки и гледки към залива, в старите му асансьори и фуникуляри, в уличното му изкуство и в неговите графити – по стените тук са оставили своя уникален почерк няколко генерации млади артисти. 
Ще разгледаме Къщата на Пабло Неруда „Ла Себастиана“, съхранила спомена за великия поет, чиито талант покорил целия свят. Над нея започва най-стръмната улица на Валпарайсо „Феррари“, която лъкатушеща сред исторически сгради отвежда пешеходците до „Площад Виктория“ с красивия фонтан, мраморните статуи и вечнозелените дървета и палми. Свободно време за обяд и чаша ароматно кафе на терасата на Хотел Фауна.
Продължаваме към Виня дел Мар – най-големият и най-известен морски курорт в страната, основан през 1874 г. като дестинация за летен отдих на богатото висше общество на Валпарайсо и Сантяго.  Фото стоп при Часовника от цветя край Плая Калета Абарка. Eдна от големите атракции тук е причудливият Замък Вулф с баварските си кули и арки, издигащ се на самото крайбрежие. Построен е в началото на 20-ти век от въглищния барон и ексцентрик Густаво Адолфо Вулф, превърнал се днес в архитектурен анахронизъм. Връщане в хотела и нощувка.   

Ден 20 /26.11.2024, вторник/ Сантяго де Чили – Торонто
Закуска. Трансфер до летището за полет до Торонто в 08:55 ч. Кацане в Торонто в 17:40 ч. Продължителност на полета до Торонто: 10 ч. и 45 мин. Продължение за Франкфурт в 21:20 ч. Продължение на полета до Франкфурт: 7 ч. и 50 мин. Нощувка в самолета.

Ден 21 /27.11.2024, сряда/Франкфурт – София
Кацане на летище Франкфурт в 11:10 ч. Продължение за София с полет в 14:35 ч. Кацане в България в 17:50 ч. Край на програмата и до нови срещи.

 

 ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК С ВОДАЧ ОТ БЪЛГАРИЯ:
 На човек в двойна стая при група от 18 туристи 15 490 лв
  Доплащане за единична стая 2 490 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

В пакетната цена са включени:
• Самолетни билети София – Париж – Сантяго ди Чили – Париж – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж;
• Самолетни билети за вътрешните полети Сантяго де Чили – о-в Чилое, Пуерто Монт – Пунта Аренас – Сантяго де Чили – Калама – Сантяго де Чили – Великденски остров – Сантяго де Чили с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
• 18 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* по програма;
• 4 обяда;
• 1 коктейл с напитки и хапки в Лунната долина в пустинята Атакама;
• Всички трансфери и турове с климатизиран частен микробус/автобус, съобразен спрямо броя на участниците в групата;
• Фериботни билети при прехода от Пуерто Варас до остров Чилое и обратно;
• Лицензирани местни екскурзоводи;
• Професионален водач-преводач с многогодишен опит в Латинска Америка;
• Всички входни такси на посещаваните обекти по програма;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Такса за получаване на електронно разрешително за транзитен престой в Канада (ETA) и съдействие от туроператора за попълване на електронния формуляр;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30000 щ.д. за лица до 75 г.

Допълнително се заплащат:
• Круиз до ледниците Балмаседа и Серано от Пуерто Наталес: 195 USD на човек;
• Круиз до остров Магдалена и разходка сред пингвините: 120 USD на човек;
• Вечеря и Полинезийско Шоу на Великденския остров: 115 USD на човек;
• Бакшиши за екскурзоводи, шофьори, капитани на лодки (прието да се дават по около 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Напитки по време на хранене и лични разходи;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване.
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 75 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;

Важна информация:
• Краен срок за записване и събиране на групата: 30.06.2024.
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 18 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3500 лева на човек;
• Втори депозит от 5000 лева: до 90 дни преди отпътуване.
• Доплащане на екскурзията и доп. турове: до 45 дни преди отпътуване.
• При влизане в Чили не се изисква виза;
• За влизане в Чили НЕ се изисква сертификат за ваксинация и няма задължителен тест при пристигане.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Чили настаняването в хотелите е в 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1.80 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Цените са базирани на чилийски данъци и такси, валидни към 01.02.2024, и при промяна – ще се наложи преизчисляване на цените.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Галерия