Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  12 дни/ 9 нощувки
 • Държави:

  Южна Африка и Ботсвана
 • Градове:

  Кейп Таун - Кейп Уайнландс - Иглен нос - Пътят на Градините -Мосъл Бей- Найшна- Йоханесбург - Претория - водопади Виктория - Национален парк Чобе
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Тейбъл Маунтин

  Ще се изкачим с кабинковия лифт до върха на планината, за да се насладим на изключително красива гледка към океана, Кейптаун и неговите предградия, сгушени между отделните заливи, хълмове и скалисти възвишения.

  •Национален парк Чобе

  Истински рай за дивите животни в сърцето на Ботсвана. През сухия сезон при река Чобе се събират стада от слонове, зебри, жирафи и кафърски биволи и е уникална възможност да видите дивите животни от близо.

  •Претория

  Административната столица на Южна Африка, често е наричана Градът на джакарандите и именно през октомври и ноември е сезонът, в който те цъфтят и улиците са обагрени в лилаво.

  • Иглен нос

  Най-южната точка на континента е свързана с редица легенди за смели моряци, гигантски вълни и оцелели кораби в бурното море. Тук водите на двата океана Атлантически и Индийски се срещат, за да се слеят в една вечна прегръдка.

Защо да изберете тази програма?

 • Гарантирани дати с предплатени групови самолетни билети;
 • Специално подбрани хотели и лоджове 3* и 4*;
 • Преминаване по живописния и световноизвестен „Път на градините“;
 • Включени 2 сафарита в Garden Route Game Lodge, частен резерват с изобилие от животни, включително и емблематичната Голяма Петорка на Африка;
 • Включено целодневно сафари в Национален парк Чобе в Ботсвана;
 • Посещение на Иглен нос – най-южната точка на африканския континент;
 • Включени дегустации в 2 винени ферми в най-добрия винарски регион на ЮАР;
 • Посещение на Претория в сезона на джакарандите, когато атмосферата на обагрените в лилаво улици на града е магична;
 • Възможност за посещение на остров Ливингстън и плуване в Дяволския басейн, разположен на ръба на 100-метровата отвесна скала;
 • В цената са включени всички закуски, 1 обяд и 4 вечери

Величието на цял континент може да бъде спокойно събрано в една страна и тя се нарича Южна Африка. Векове наред южният край на Африка примамва пътешествениците с разнообразната си природа, очарова ги с изобилието от екзотични животни и ги покорява с космополитния си дух и с усмихнатите си домакини. Южна Африка определено може да Ви подари едни от най-незабравимите мигове в живота Ви – от срещата с дивите животни по време на сафари, през вълшебната гледка от емблематичната планина Тейбъл до романтиката на „Пътят на градините“ и рубинените вина на Стеленбош.
Южна Африка е изкушение, на който досега никой не е устоял!

Ден 1 /София – Истанбул
Излитане от летище София в 21:15 ч. за Истанбул. Кацане в 22:45 ч.

Ден 2 /Истанбул – Кейптаун
Полет от летище Истанбул за Йоханесбург в 01:50 ч. Кацане в 11:25 ч. Посрещане от местния водач и отпътуване към станцията на кабинковия лифт, с който ще изкачим емблематичната Тейбъл Маунтин. При ясно време от планината се открива изключително красива гледка към океана, Кейптаун и неговите предградия, сгушени между отделните заливи, хълмове и скалисти възвишения.
Ще разгледаме най-известните исторически места на града – Замъка, Кметството, Парламента, Къмпъни Гардънс и квартала Боо Кап с калдъръмените улици и живописно оцветените къщи.
Настаняване в хотел Circa Luxury Apartment Hotel 4*. Свободно време за вечеря и разходка на крайбрежната променада Victoria & Alfred Waterfront в Кейптаун.

Ден 3 / Кейптаун – н. Добра Надежда – Боулдърс бей, 150 км, 3 ч.
Закуска в хотела. Сутринта ще се включим във вълнуващо океанско сафари до Островът на тюлените, където ще видим тези животни да се припичат на слънце или да правят акробатични номера във водите край острова. Ще посетим и колонията африкански пингвини при Боулдърс бей, заселили се тук през 1982 г. Свободно време за обяд. Отпътуване на юг по красивия крайбрежен път на полуостров Кейп Пойнт. Посещаване на панорамните площадки при Чапманс Пийк и нос Добра Надежда, най-югозападната точка на Африка. Изкачване със зъбчатата железница до изоставения фар, откъдето се откроява безбрежната морска шир. Връщане в хотела в късния следобед. Вечерта ще се насладим на вкусна вечеря, с много музика, танци и маримба в африкански ресторант Marco’s African Place.

Ден 4 / Кейптаун – Стеленбош – Херманус, 220 км, 3 ч.
Закуска в хотела. Отпътуване за района Кейп Уайнлендс, известен както с качествените вина, така и с красивата си природа. ЮАР е първата държава от Новия свят, в която е пренесена лозата и в която се отглежда грозде. Тук се произвежда вино още от далечната 1659 г. Климатичните условия около Кейптаун са изключително благоприятни за лозарството. Това се дължи на близостта на Атлантическия океан – тук температурата и влажността на въздуха са подобни на страните от Средиземноморието.
Ще спрем за дегустация в две от най-емблематичните винарни в района. Ще посетим Паметника на езиците в Парл, където ще научим за историята на езика африканс – вторият официален език в ЮАР. Ще спрем при Паметника на Хугенотите в китното селце Франсхук и ще се разходим в историческия Стеленбош – вторият град в ЮАР, построен от европейците след Кейптаун.
Отпътуване за чаровното градче Херманус и настаняване в хотел Windsor 3*, разположен на брега на океана. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 5 / Херманус – Иглен нос – Сафари лодж, 345 км, 4 ч.
Закуска в хотела и отпътуване към най-южната точка на континента – Иглен нос. Скалистият нос е свързан с редица старинни легенди за смели моряци, гигантски вълни и оцелели кораби в бурното море. Тук водите на двата океана Атлантически и Индийски се срещат, за да се слеят в една вечна прегръдка. Ще посетим първия Фар в Южна Африка и Музея на корабокрушенците.
Отпътуване за Garden Route Game Lodge 4*, частен резерват с изобилие от животни, включително и емблематичната Голяма Петорка на Африка – леопард, лъв, слон, носорог и бивол. Настаняване и следобедно сафари из парка. Именно в късния следобяд дивите животни са най-активни и тогава е най-голям шанса да се любуваме на великолепните слонове, жирафи, зебри, антилопи, лъвове, биволи, бял носорог, гепарди и др. Връщане в лоджа. Вечеря и нощувка.

Ден 6 /Сафари лодж – Мосъл Бей – Найшна, 150 км, 2 ч.
Сутрешно сафари и наблюдение на дивите животни и природа. Закуска в лоджа, освобождаване на стаите и отпътуване към Мосъл бей, известен още като историческата столица на Южна Африка. Посещение на музея и кораба на Бартоломео Диаш – първият изследовател, стъпил в Южна Африка на 03.02.1488 г. Неговият екипаж акостирал именно в Мосъл бей и тук те си налели сладка изворна вода. Тъй като това станало в деня на Св. Влас Севастийски, нарекли мястото „Изворът на Св. Влас“. В Музея ще видим реплика на каравелата на португалския мореплавател, както и различни карти и предмети от ранната европейска морска история. Продължаваме за красивия град Найшна. Това бижу на «Пътя на Градините» е разположен в естуара на едноименната река и е заобиколено от гъсти вечно зелени гори.
Настаняване в хотел Log Inn 4*, разположен в центъра на града. Свободно време за разходка и вечеря.
По залез слънце, по желание, може да се включите в круиз с включена вечеря в лагуната и да се насладите на красивата природа и величествените скали, пазещи залива от суровата сила на океана. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 7 / Найшна – Йоханесбург – Претория
Закуска в хотела. Отпътуване за летището в Джордж и полет за Йоханесбург. Панорамна обиколка на града и отпътуване за Претория. Административната столица на Южна Африка, често е наричана Градът на джакарандите и именно през октомври и ноември е сезонът, в който те цъфтят и улиците са обагрени в лилаво. В Претория ще посетим къщата – музей на Пол Крюгер, президент на ЮАР от 1883 до 1900 г., ще разгледаме историческия център с бившия пазарен площад Чърч скуеър и ще се разходим в градините на Юнион Билдинг – мястото, където се помещава Министерския съвет и Президентството на ЮАР. Настаняване в хотел Metcourt at Emperors Palace 3*.
Вечеря в ресторант Карнивор, където можете да се насладите на истинско африканско пиршество с деликатеси от 13 вида дивеч като куду, щраус, крокодил, антилопи и други. За вегетарианците също сме предвидили разнообразно меню. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 8 / Йоханесбург – водопади Виктория, Зимбабве
Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет за Водопади Виктория в Зимбабве.
Днес ще се потопим в магията на Моси-Оа-Туня, в превод „Гърмящият дим”, както са нарекли местните племена водопадите Виктория. За първи път през 1855 г. изследователят Дейвид Ливингстън става свидетел на тази „най-божествената гледка“, както самия той ги описва. И въпреки, че това не е нито най-високият, нито най-широкия водопад, определено поразява със страховитата си мощ и красота. Бурните води на река Замбези се спускат от 108 метра височина, разбиват се на милиони водни пръски и образуват многобройни дъги. Настаняване в хотел Elephants Hills Resort 4*.
По залез слънце включен круиз по река Замбези, по време на който ще се насладите на магичните залези над реката. Нощувка.

Ден 9 / водопади Виктория – Чобе, Ботсвана – водопади Виктория
Закуска в хотела. Отпътуване за целодневно сафари в Националния парк Чобе в Ботсвана. Национален парк Чобе е основан през 1968 г., обхваща територии с блата, низини и гори, а през сухия сезон при река Чобе се събират стада от слонове, зебри, жирафи и кафърски биволи и е уникална възможност да видите дивите животни от близо.
Целият ни ден е посветен на наблюдение на дивите животни – надяваме се да зърнем отново всички от Голяма Петорка на Африка. След митническите формалности започва сафари с лодка по река Чобе, безспорно една от най-красивите реки в Африка. В тази секция на реката се събират големи стада слонове и тяхната гледка, наред с хипопотами, крокодили и изобилие от представители на нежния птичи свят на Африка е фантастично начало на деня. Включен вкусен обяд и следобедно сафари с открити коли 4Х4, а квалифицираните местни рейнжъри ще ни помагат в търсенето на животните.
Връщане в Зимбабве в късния следобед. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10 / водопади Виктория
Закуска в хотела. Свободен ден, в който може да починете край басейна или да изберете различни и интересни допълнителни турове – посещение на остров Ливингстън с плуване в Дяволския басейн с включена лека закуска, полет с хеликоптер, посещение на местно село, разходка с лъвове, скачане с бънджи от моста над река Замбези и други…
Вечерта ще се насладим на типична африканска Бома вечеря с шоу с барабани. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 11 / водопади Виктория – Йоханесбург – Истанбул
Закуска в хотела. Свободен предиобед за почивка и полет до Йоханесбург следобед. Полет за Истанбул в 19:20 ч. Нощувка в самолета.

Ден 12 / Истанбул – София
Кацане на летище Истанбул в 06:05 ч. и продължение за София в 08:45 ч. Кацане в България в 09:00 ч. Край на програмата и до нови срещи!

Обща пакетна цена при група от минимум 14 туристи: на човек в двойна стая
6 950 лв

 

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана ЛукинаДопълнителна информация

В общата пакетна цена са включени:
• Самолетни билети София–Истанбул–Кейптаун/ Йоханесбург–Истанбул–София включени летищни такси и чекиран багаж;
• Самолетни билети Йоханесбург-Водопади Виктория-Йоханесбург включени летищни такси и чекиран багаж;
• Самолетен билет за вътрешния полет Джордж–Йоханесбург включени летищни такси и чекиран багаж;
• 9 нощувки със закуски в подбрани хотели и лоджове 3* и 4*;
• 4 вечери и 1 обяд по програма;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус/ микробус, съобразен с броя на групата;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език по програма;
• Професионален водач-преводач от България с опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” на ЛЕВ ИНС с покрити основни и задължителни рискове: Медицински разноски и/или репатриране вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 20 000 щ.д. и Разноски за спешно дентално лечение с покритие 350 евро. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Допълнително се заплащат:
•  Доплащане за настаняване в единична стая: 1100 лева;
• Виза за ЮАР: 65 лв. на човек, издава се предварително от посолството на ЮАР в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, 2 снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството. Повече информация ТУК.
• Виза за Зимбабве: 45 USD на човек за двукратна виза, може да се кандидатства за Е-visa предварително електронно или да се издаде на летище Victoria Falls (Zimbabwe).
• Виза за Замбия: 10 USD за еднодневна виза, за посещението на остров Ливингстън, може да се кандидатства за Е-visa предварително електронно или да се издаде на границата.
• Круиз с включена вечеря в Найшна: 45 USD при мин. 10 записани;
• Посещение на остров Ливингстън и Дяволския басейн с включени трансфери и лека закуска на острова: 180 USD при мин. 10 записани;
• Полет с хеликоптер над водопади Виктория: 165 USD (15 мин.) и 300 USD (30 мин.);
• Посещение на местно село в Зимбабве: 50 USD при мин. 10 записани;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 3-4 щ.д. на човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Допълнителни избираеми рискове по полицата „Помощ при пътуване в чужбина“ на Лев Инс: Спасителни разноски; Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука; Дневни пари за болничен престой; Лични разходи вследствие злополука или акутно заболяване; Кражба, загуба или забавяне на личен багаж; Разходи за откраднати или изгубени документи; Гражданска отговорност към трети лица; Правна помощ.
• Доплащане за застраховка Помощ при пътуване в чужбина за лица от 70 до 85 г. За тези лица Зстрахователят покрива медицински разноски вследствие акутно заболяване с лимит до 4 000 евро, независимо от размера на избраната застрахователна сума по основните и задължителни рискове.
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Цената на застраховката е около 2,5%–4,5% от туристическия пакет. Застраховката е валидна, ако е сключена до 5 работни дни след деня на сключване на договора за туристическо пътуване при условие, че е извършено плащане и до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни.
Застраховката покрива събития довели до отмяна на пътуване в резултат на:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
• В обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID -19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.

Важна информация:
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 14 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и плащане на депозит 2000 лв.;
• Краен срок за записване: до ……….
• Краен срок пълно плащане: до ………………..
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително;
• При влизане в Южна Африка, Зимбабве, Замбия и Ботсвана се изисква да се предостави сертификат за ваксинация или PCR тест, направен 72 часа преди пристигането. Информацията е към 20.05.2022. При промяна на обстоятелствата, клиентите ще бъдат информирани.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Южна Африка настаняването в хотелите обикновено е след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
• Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 20.05.2022 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост, клиентът получава актуална информация относно техния размер към датата на записване.
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,82 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Цените са базирани на данъците и таксите в ЮАР, валидни към 20.05.2022, и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, по условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.
Туроператорът не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Туроператорът има сключена застраховка „Отговорност на туроператор“ за 125 000 лв. при ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД с адрес на управление гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ 67А.
Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

Галерия