Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  15 дни/ 12 нощувки
 • Държави:

  Южна Африка
 • Градове:

  Йоханесбург – Претория – Люлката на човечеството – водопад Виктория – Панорамен път – Блайд каньон – Национален парк Крюгер – Кейптаун – Кейп Уайнландс
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Тейбъл Маунтин

  Ще се изкачим с кабинковия лифт до върха на планината, за да се насладим на изключително красива гледка към океана, Кейптаун и неговите предградия, сгушени между отделните заливи, хълмове и скалисти възвишения.

  •Национален парк Чобе

  Истински рай за дивите животни в сърцето на Ботсвана. През сухия сезон при река Чобе се събират стада от слонове, зебри, жирафи и кафърски биволи и е уникална възможност да видите дивите животни от близо.

  •Претория

  Административната столица на Южна Африка, често е наричана Градът на джакарандите и именно през октомври и ноември е сезонът, в който те цъфтят и улиците са обагрени в лилаво.

  • Иглен нос

  Най-южната точка на континента е свързана с редица легенди за смели моряци, гигантски вълни и оцелели кораби в бурното море. Тук водите на двата океана Атлантически и Индийски се срещат, за да се слеят в една вечна прегръдка.

Защо да изберете тази програма?
– Гарантирани дати с предплатени групови самолетни билети;
– Специално подбрани само 4* хотели и лоджове;
– Включено посещение на Люлката на човечеството (ЮНЕСКО), където ще се потопим в историята на планетата и човешкия вид;
– Включено целодневно сафари в Национален Парк Крюгер, известен с изобилие от животни, включително и Голямата Петорка на Африка;
– Включени дегустации в 2 винени ферми в най-добрия винарски регион на ЮАР;
– Включени всички закуски, 1 обяд и 6 вечери;
– Посещение на Претория в сезона на джакарандите, когато атмосферата на обагрените в лилаво улици на града е магична;
– Възможност за избор на допълнителна екскурзия според индивидуалните интереси: за любителите на силните емоции – остров Ливингстън и плуване в Дяволския басейн, разположен на ръба на 100-метрова отвесна скала; за почитателите на сафаритата – Национален парк Чобе в Боствана и пешеходно сафари в буша на Крюгер; а за любопитните да опознаят повече от региона – целодневната екскурзия до Есватини (Свазиленд) е идеалния избор.

Ден 1 /София – Истанбул
Излитане от летище София в 21:10 ч. за Истанбул. Кацане в 22:35 ч.

Ден 2 /Истанбул – Йоханесбург – Претория
Полет от летище Истанбул за Йоханесбург в 01:10 ч. Продължителност на дългия полет 9:40 ч. Кацане в 09:50 ч. местно време. Среща местния екскурзовод и отпътуване за Претория. Ще посетим Voortrekker Monument – построен в памет на първите пионери-заселници от Европа, ще разгледаме историческия център с бившия пазарен площад Чърч скуеър и ще се разходим в градините на Юнион Билдинг – мястото, където се помещава Министерския съвет и Президентството на ЮАР. Настаняване в хотел Pivot Montecasino 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 / Йоханесбург – Люлката на човечеството
Закуска в хотела. Отправяме се на панорамна обиколка на Йоханесбург. Ще спрем при Стария Форт, построен от Пол Крюгер през 1893 г., седем години преди основаването на Йоханесбург, както и в престижния квартал Сандтън, който след бума на строителството през 80-те и 90-те години, със своите бляскави високи сгради и луксозни имения се превръща в най-богатия район в цялата страна.
Следобед ще се отправим към Люлката на човечеството, район с площ 47 хил. ха, наречен така, тъй като тук има най-голяма концентрация на фосили на хоминиди в целия свят, най-старите от които са датирани на възраст над 3,5 мил. години. В Музея Маропенг ще се потопим в историята на планетата и човечеството след което ще посетим пещерите Стеркфонтейн, които заради своята значимост са включени в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство.
След това ще се отправим към ресторант Карнивор, където можете да се насладите на вечеря, истинско африканско пиршество с деликатеси от 13 вида дивеч като щраус, крокодил, антилопи и други. За вегетарианците също сме предвидили разнообразно меню.

Ден 4 / Йоханесбург – водопад Виктория, Зимбабве
Закуска. Трансфер до летището и полет за водопад Виктория в Зимбабве. Следобед ще се потопим в магията на Моси-Оа-Туня, в превод „Гърмящия дим”, както са нарекли местните племена водопад Виктория.
Настаняване в Elephants Hills Resort 4*. По залез слънце включен круиз по река Замбези, по време на който ще се насладите на магичния залез над реката и може да видите редица екзотични животни. Нощувка.

Ден 5 / водопад Виктория
Закуска в хотела. Свободен ден, в който може да се насладите на топлите слънчеви лъчи на африканското слънце край басейна или да изберете различни допълнителни турове като посещение на остров Ливингстън с плуване в Дяволския басейн и лека закуска в центъра на водопада, полет с хеликоптер над водопада или целодневно сафари в Национален парк Чобе в Ботсвана. Включени трансфери, сафари с открити 4Х4 коли и квалифицирани местни рейнджъри, разходка с лодка по река Чобе и вкусен обяд.

Ден 6 / водопад Виктория – Йоханесбург – Дълстром, 240 км, 3 ч.
Закуска в хотела. Трансфер до летището и полет за Йоханесбург. Кацане в Йоханесбург и отпътуване на изток към „земята на изгряващото слънце“ – провинция Мпумаланга. Постепенно високите корони на джакарандите и блестящите сгради на метрополиса са заменени от зелени хълмове и пасторална красота. Настаняване в хотел Gooderson Kloppenheim Country Estate 4*. Вечеря в хотела и нощувка.

Ден 7 / Блайд Каньон – Национален парк Крюгер, 400 км, 4 ч. 30 м.
Закуска в хотела. Отпътуване към живописния Панорамен път, който лъкатуши край каньона Блайд – третият по големина в света и едно от природните чудеса на континента. По пътя ще спрем да видим няколко известни природни феномена в района.
Ще се насладим на гледката при „Прозореца на Бог“, вдъхновил с красотата си безброй художници и фотографи от цял свят. Неумолимият бяг на речните води в продължение на хилядолетия оформя поредица от големи цилиндрични басейни в скалите, наречени „Понорите на Брук“. Те носят името на легендарния златотърсач Том Брук, който правилно предположил, че в района има богати залежи на злато, но така и не ги намерил. „Трите рондавели“ са поредната забележителна геоложка формация, която разкрива пленяващи скални пластове от формирането на нашата планета. Местните наричали скалите „Трите жени на Вожда“ – Магаболе, Моголадикве и Масерото.
Настаняване в Grand Kruger Lodge 4*. Вечеря в лоджа и нощувка.

Ден 8 / Национален парк Крюгер
Красивото африканско утро ни събужда рано. Нетърпеливо изпиваме чаша ароматно кафе, взимаме сух пакет за закуска и отпътуваме за фантастичния пейзаж, който ни предлага парк Крюгер.
Целият ни ден е посветен на наблюдение на дивите животни – надяваме се да зърнем всички от емблематичната Голяма Петорка на Африка. Ще видим и стада от зебри, жирафи и различните видове антилопи, както и представители на нежния птичи свят на Африка. Сафарито ще е с открити коли 4Х4, а квалифицираните местни рейнжъри ще ни помагат в търсенето на големите пет – леопард, лъв, слон, носорог и бивол. Ще направим няколко почивки за освежаване, за закуска и на място, където ще си купите обяд.
Връщане в лоджа в късния следобед. Вечеря и нощувка.

Ден 9 / Национален парк Крюгер – Есватини
Закуска в лоджа. Свободен ден, в който по желание може да се включите в целодневна екскурзия до кралство Есватини (Свазиленд), както е официалното име на страната от 2018 г. Едно от последните кралства в Африка, сгушено между РЮА и Мозамбик със спиращи дъха гледки към величествените Драконови планини, е рай за любителите на дивата природа, както и на автентичната култура. Посещава се столицата Мбабане, където местния екскурзовод ще разкаже интересни истории за Краля, народа на Есватини и тяхната култура, традиционен пазар, автентична работилница за свещи и фабрика за ръчно изработени изделия от стъкло.
Ако искате да се потопите в магията на буша и да усетите тръпката на първите изследователи предлагаме да се включите в пешеходно сафари, придружени от опитни рейнджъри. Това е едно незабравимо преживяване, с продължителност 3-4 часа, като всяка стъпка открива нови възможности за среща лице в лице с дивите животни.
Вечеря в лоджа и нощувка.

Ден 10 /Национален парк Крюгер – Кейптаун
Закуска в хотела. Отпътуване към летище за полет до Кейптаун. Посрещане от местния екскурзовод и веднага се отправяме към станцията на кабинковия лифт, с който ще изкачим емблематичната Тейбъл Маунтин. При ясно време от планината се открива изключително красива гледка към океана, Кейптаун и неговите предградия, сгушени между отделните заливи, хълмове и скалисти възвишения.
Настаняване в хотел Portswood 4*, разположен на входа на крайбрежната променада Victoria & Alfred Waterfront в Кейптаун. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 11 / Кейптаун – н. Добра Надежда – Боулдърс бей
Закуска в хотела. Сутринта ще се включим във вълнуващо океанско сафари до Островът на тюлените, където ще видим тези животни да се припичат на слънце или да правят акробатични номера във водите край острова.
Отпътуване на юг по красивия крайбрежен път на полуостров Кейп Пойнт. Посещаване на панорамните площадки при Чапманс Пийк и нос Добра Надежда, най-югозападната точка на Африка. Изкачване със зъбчатата железница до изоставения фар, откъдето се откроява безбрежната морска шир. Свободно време за обяд. След това ще посетим и колонията африкански пингвини при Боулдърс бей, заселили се тук през 1982 г. Връщане в хотела в късния следобед.
Вечерта ще се насладим на вкусна вечеря, с много музика, танци и маримба в африкански ресторант Marco’s African Place.

Ден 12 /Кейптаун – Стеленбош
Закуска в хотела. Този ден ще разгледаме най-известните исторически места на града – Замъка, Кметството, Парламента, Къмпъни Гардънс и квартала Боо Кап с калдъръмените улици и живописно оцветените къщи. Ще посетим и ботаническата градина Кирстенбош, представяща уникална експозиция на капската флора. Най-малкото по площ от всички шест флористични царства на Земята, Капското наброява 9400 растителни вида, като 68% са ендемити и не се срещат никъде другаде по света.
Следобед отпътуваме към историческия Стеленбош – вторият град в ЮАР, построен от европейците след Кейптаун. Ще имате свободно време да се разходите из красивото градче и неговите потънали в зеленина улички с антикварни и сувенирни магазини, да се насладите на чаша ароматно кафе и да се потопите в автентичната му атмосфера.
Отпътуване и настаняване във винарна Lovane Boutique Wine Estate 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 13 / Кейп Уайнлендс
Закуска в хотела. Този ден ще сме сред прекрасната природа района Кейп Уайнлендс, известен както с качествените вина, така и с красивата си природа. ЮАР е първата държава от Новия свят, в която е пренесена лозата и в която се отглежда грозде. Тук се произвежда вино още от далечната 1659 г. Климатичните условия около Кейптаун са изключително благоприятни за лозарството. Това се дължи на близостта на Атлантическия океан – тук температурата и влажността на въздуха са подобни на страните от Средиземноморието.
Ще посетим Паметника на езиците в Парл, където ще научим за историята на езика африканс – вторият официален език в ЮАР. Ще спрем при Паметника на Хугенотите в китното селце Франсхук.
Ще се насладим на обяд във винарна Boschendal Wine Estate и ще опитаме тяхното вино, както и деликатеси от местните ферми. Следобед ще посетим още една винарна, за да научим повече за световноизвестните южноафрикански вина. Връщане в хотела, свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 14 / Кейптаун – Истанбул
Закуска в хотела. Лежерен преди обед за почивка преди дългия полет. Освобождаване на стаите по обяд и трансфер до летището в Кейптаун. Полет за Истанбул в 17:05 ч. Продължителност на полета 10 ч. 25 мин. Нощувка в самолета.

Ден 15 / Истанбул – София
Кацане на летище Истанбул в 04:30 ч. и продължение за София в 07:25 ч. Кацане в България в 08:35 ч. Край на програмата и до нови срещи!

 

Обща пакетна цена при група от минимум 12 туристи: на човек в двойна стая
7 980 лв

 

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана ЛукинаДопълнителна информация

В общата пакетна цена са включени:
• Самолетни билети София – Истанбул –Йоханесбург/ Кейптаун – Истанбул – София с включени летищни такси и един чекиран багаж;
• Самолетни билети Йоханесбург – Водопад Виктория – Йоханесбург с включени летищни такси и един чекиран багаж;
• Самолетен билет за вътрешния полет Мпумаланга – Кейптаун с включени летищни такси и един чекиран багаж;
• 12 нощувки със закуски в подбрани хотели и лоджове 4*;
• 1 обяд и 6 вечери по програма;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Всички трансфери и турове с климатизиран автобус/микробус, съобразен с броя на групата;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език по програма;
• Професионален водач-преводач с опит в тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.;

Допълнително се заплащат:
• Виза за ЮАР: 65 лв. на човек, издава се предварително от посолството на ЮАР в София, за получаването на която се попълва визов формуляр и се предоставят лично в посолството валиден задграничен паспорт, 2 снимки и набор документи, съгласно изискванията на посолството. Повече информация ТУК.
• Виза за Зимбабве: 30 USD за еднократна и 45 USD за двукратна виза, може да се кандидатства за Е-visa предварително електронно или да се издаде на летище.
• Виза за Замбия: 10 USD за еднодневна виза за посещението на остров Ливингстън, може да се кандидатства за Е-visa предварително или да се издаде на границата.
• Посещение на остров Ливингстън и Дяволския басейн с включени трансфери и лека закуска на острова: 160 USD при мин. 10 туристи;
• Целодневно сафари в Национален парк Чобе в Ботсвана: 195 USD;
• Полет с хеликоптер над водопад Виктория: 165 USD (15 мин.) и 300 USD (30 мин.);
• Пешеходно сафари в буша в Национален парк Крюгер: 150 лева;
• Целодневна екскурзия до Свазиленд: 190 лева;
• Доплащане за настаняване в единична стая: 1100 лева;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. на човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Напитки, входни такси за обектите по желание и лични разходи;
• PCR и антигенни тестове (при необходимост);

Важна информация:
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност мин. 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и плащане на депозит от 2000 лв.;
• Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване;
• Краен срок за пълно плащане: до…………. 01.09.2023;
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително;
• За посещението на Южна Африка няма задължителни ваксини; За посещението на Зимбабве, Ботсвана и Замбия е се изисква да се предостави сертификат за ваксинация или PCR тест, направен 72 часа преди пристигането. Информацията е към 10.04.2023. При промяна на обстоятелствата, клиентите ще бъдат информирани.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Южна Африка настаняването в хотелите обикновено е след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.;
• Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 10.04.2023 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост, клиентът получава актуална информация относно техния размер към датата на доплащане;
• Цените са изготвени при курс: 10 ZAR = 0,98 лева и 1 USD = 1,81 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
• Цените са базирани на данъците и таксите в ЮАР, валидни към …………, и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.

Галерия