Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  14 дни / 11 нощувки / 2 нощни полета
 • Държави:

  Мианмар

  Банкок

  Тайланд
 • МАРШРУТ:

  София – Доха – Банкок – Янгон – Златната скала – древен град Баго – Янгон – Хехо – езерото Инле - древен град Баган – Мандалей – Банкок – Доха – София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Пътешествие, което ще ви отведе до тайнствата на древни култури сред изумителна природа, там където традициите се преплитат с модерния свят. Магията на източните земи ще ви плени с красотата на детайлите. Очаква ви незабравимо приключение, изпъстрено с изумителни храмове, живописни пейзажи и колоритни местни хора. Готови ли сте да откриете тайните на Тайланд и Мианмар?!

ПЪРВИ ДЕН: 19.01.2025 София – Доха
12:40 – 18:15 ч. Полет от София за Доха.
20:10 ч. Полет от Доха за Банкок.

ВТОРИ ДЕН: 20.01.2025 | Банкок, Тайланд – Янгон, Мианмар
06:40 ч. Каца на летище Suvarnabhumi International Airport в Банкок.
09:45 – 10:35 ч. Полет от Банкок, Тайланд, за Янгон, Мианмар. Среща с представител на местната фирма-партньор. Трансфер до хотел Park Royal Hotel 5* и настаняване за 2 нощувки.
След кратка почивка за освежаване започва магичното ни азиатско приключение с посещение на една от централните атракции в Града на пагодите Янгон, а именно известната 40-метрова златна пагода Ботатаунг. Разположена е в самия център на Янгон, близо до едноименната река, и съхранява свещена реликва от косата на Буда вече 2500 години. Храмът е построен от народа мон. През Втората световна война е разрушена по време на бомбардировки, но след това е възстановена в оригинал. От духовния център групата се отправя към атрактивните пазари на Китайския квартал, където можете да откриете всевъзможни неща. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 21.01.2025 | Янгон
След закуска поемаме на вълнуваща обиколка из един от най-очарователните градове в Югоизточна Азия – Янгон. Бившата столица на Мианмар е запазила статута си на финансов, икономически и културен център на страната. Многобройните колоритни сгради, живописните улици в центъра, цветните квартали и прекрасните паркове и езера превръщат Янгон в едно приказно красиво място.
Разходката из историческия център пренася сред амбицията на колониалната епоха. Стартираме с един от символите на Мианмар – златната пагода Shwedagon, издигаща се на 98 метра височина. Според легендите е построена преди повече от 2500 г. Била повреждана многократно от земетресения, най-тежкото от които е през 1768 г., когато целият връх на храма се срутва. След това е възстановен и към днешна дата впечатлява с чисто злато, хиляди инкрустирани диаманти и един смарагд от 76 карата. Основата на сградата е от тухли, които също са покрити със злато.
Пътят през символите на духовността продължава с Легналия Буда Chauk Htet Gyi, респектиращ с колосалните си размери – цели 70 метра. Легналият Буда е облечен в златна роба, а краката му са украсени със 108 свещени будистки символа. В непосредствена близост е будистката ступа на повече от 2600 години пагодата Суле, която заема важно място в съвременния политически живот на страната.
След това турът продължава с опознаване на мианмарското изкуство, история и култура в Националния музей на в Янгон. За кратко ще отдъхнем край живописния парк на едно от двете големи езера в страната – Kandawgyi, водата за което идва по специални канали от езерото Inya. За финал ще посетим най-големия и популярен пазар за сувенири в страната Bogyoke, преди да се отдадем на заслужена почивка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 22.01.2025 | Янгон – Пагода Златната скала
След закуска екскурзия до пагодата Златната скала Kyaiktiyo /трансфер около 5 часа/. Пристигаме в основния лагер в подножието на планината. След това се прехвърляме на открит камион, с който стигаме до самия връх на планината.
Покритият със златни листа малък храм е построен върху гранитна скала на върха на планината Kyaiktiyo на височина 1100 м над морското равнище. От върха на планината се откриват прекрасни гледки към околната джунгла. Това е едно от най-почитаните будистки светилища. Според легендите, противно на закона за гравитацията, скалата се задържа от кичур от косата на Буда и именно това е причината стотици хиляди вярващи да посещават мястото всяка година. Друга легенда гласи, че будистки монах впечатлил небесния цар със своя аскетизъм и затова използвал свръхестествените си сили и пренесъл скалата, наподобяваща главата на монаха, на сегашното ѝ място. Освен Златната скала, на върха има и огромен комплекс от храмове, ресторанти и къщи за гости. Следобед настаняване в хотел Mountain Top Hotel hotel 4* за 1 нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 23.01.2025 | Златната скала – Баго – Янгон
След закуска отправяне към малкия, но изключително интересен град Баго – столица на царството Мон през XV век. Разположен е на 70 км от Янгон и е известен с богатата си история и висока концентрация на религиозни паметници. Първа спирка в кралския дворец Kanbawzathadi Royal Palace, който е от времето на разцвета на Втората империя на Мианмар. Следва още една златна красота с огромни размери, а именно най-високата пагода в страната Shwemawdaw /114 м/, построена през X век. Била повреждана многократко, като за последно „преживява“ разрушително земетресение през 1930 г. Очакват ни още гигантската статуя на Полегналия Буда Shwetalyaung Reclining Buddha, която е на повече от хиляда години.
Трансфер обратно до Янгон /80 км/ и настаняване в хотел Park Royal Hotel 5* за 1 нощувка. Свободно време.

ШЕСТИ ДЕН: 24.01.2025 | Янгон – Хехо, Пиндея, езеро Инле
След закуска в хотела трансфер до летище.
09:00 – 10:50 ч. Полет до Хехо. Среща с екскурзовод, след което продължаваме към малкия спокоен град Пиндая (1,5 часа), наслаждавайки се на живописни пейзажи. Посещение на комплекса от естествени пещери и тунели Шве У Мин, където са разположени повече от 8000 статуи на Буда. За финал на приключенията за деня ще се насладим на красивата природа около езерото Bote-Talote.
Настаняване за 2 нощувка на брега на езерото Инле в хотел Novotel Inle Lake Myat Min 4*. Свободно време. Езерото Инле се намира сред красива планинска верига в североизточната част на страната. Прекрасните гледки, необичайните плаващи градини и пазари и уникалният стил на гребане на местните жители от племето Инта са донесли световна известност на езерото Инле.

СЕДМИ ДЕН: 25.01.2025 | езерото Инле
След закуска стартираме с разходка по езерото Инле. Групата ще плава с лодка по езерото и ще се запознае с автентичния живот на местните, организиран по вода.
Основните атракции са къщите на кокили; плаващите градини; централната пагода Phaung Daw Oo с петте си позлатени статуи на Буда; уникалният храмов комплекс Indein, на територията на който се разполагат стотици древни ступи, манастира Shwe Yan Pyae. Запознаване с традиционни занаяти като леене на сребро, тъкане с лотосови нишки, изработка на изделия от бамбук. Свободно време и нощувка в хотел хотел Novotel Inle Lake Myat Min 4*.

ОСМИ ДЕН: 26.01.2025 | Хехо – Баган
След закуска освобождаване на хотела. Трансфер до летището.
09:35 – 10:20 ч. Полет Хехо – Баган
Начало на преживяванията за деня поставяме с обзорна екскурзия до сърцето на Мианмар – древния град Баган. Това е един от най-красивите археологически комплекси в света, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО. Някога столица на древното Паганско царство, Баган заема относително малка площ с повече от 2000 ступи /постройки с конусовиден или пирамидален силует/, пагоди, манастири… Днес величествената красота на древните храмове и възхитителните пейзажи на долината на река Иравади привличат хиляди поклонници и туристи от цял свят.
Колоритният пазар Nyaung Oo потапя сред уникалната местна култура с най-интересните локални предложения от традиционни облекла през артикули от ратан до чаени листа. Посещение на едно от основните светилища на Баган – изцяло позлатената пагодата Shwezigon. Един от най-старите и впечатляващи монументи в района. Отличава се с купол във формата на камбана и три квадратни тераси, подовете на които са украсени с 550 зелени стъклени плочки, изобразяващи историите на Джатака. Спирка при архитектурния шедьовър храма Ananda, дом на четири огромни статуи на Правия Буда и посещение на Баганския археологически музей. Следобед проучването на археологическия комплекс продължава с посещение на най-масивния храм Dhammayangyi, един от най-старите храмове на Баган – Manuha, и други пагоди. Посрещане на залеза на една от площадките за наблюдение, разкриваща великолепна гледка към града, от кулата Nan Myint. Настаняване в хотел Tharabar Gate Hotel 4* в Баган за 2 нощувки.

ДЕВЕТИ ДЕН: 27.01.2025 | Баган
05:30 – 08:30 ч. Възможност за полет с балон над Баган и наблюдаване на живописния изгрев /записване и допълнително заплащане на място, цена: около 160 $/. Пътуването с балон с горещ въздух продължава между 45 минути и 1 час, следва връщане в хотела около 09:00 ч.
След закуска опознаването на магичния Баган продължава с главните пагоди, ступи, храмове, занаятчийски работилници. Стартираме с красивата пагода Htilominlo с прекрасните ѝ стенописи; пагодата Nagоya, известна с необичайния си дизайн; малката позлатена куполна пагода Bu Paya, разположена на брега на реката; и пагодата Mingalazedi, една от последните сгради на Баганското царство. По пътя посещение на местни селца за запознаване с традиционни занаяти като тъкане, производство на фъстъчено масло, лакови миниатюри и др. Нощувка в хотел Tharabar Gate Hotel 4*.

ДЕСЕТИ ДЕН: 28.01.2025 | Баган – Мандалей
След закуска освобождаване на хотела. Трансфер до Мандалей /около 4-4.5 часа/. По пътя посещение на някои особено магични места със спиращи дъха гледки. Сред тях е издигащият се на 1518 м. надморска височина изгаснал вулкан Popa Mountain /цвете от санскрит/. На върха на цилиндричното формирование на 736 м се разполага свещеният манастир Таунг Калат, който представлява истинско произведение на архитектурното изкуство. До него водят 777 стъпала, а от върха се разкрива невероятно красива панорама. Според местната, легенда мястото е обитавано от духове – полубожества, наречени натове. Затова в основата на манастира са издигнати статуите на 37 ната.
След пристигане в Мандалей, групата се отправя на разходка до прочутия мост Ю Бейн /над 2 км/. Това е най-старият и дълъг мост от тиково дърво в света, построен преди повече от 150 г. от рекултивирано дърво от бившия кралски дворец в Инва. Свободно време. Настаняване в Mingalar Mandalay Hotel 5* за 2 нощувки.

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 29.01.2025 | Мандалей – Сагаинг – Мунгун
След закуска екскурзия в последната столица на бирманските крале и втория по големина град в Мианмар – Мандалей.
Обиколката ще ни потопи сред богатото историческо, културно и религиозно наследство на мястото. Програмата включва основните паметници и светилища на града, в това число позлатена статуя на Буда Маха Муни в едноименната пагода и манастира Shwenando със забележителна дървена украса. Няма начин да пропуснем и едно от най-почитаните светилища на Мианмар – пагодата Kuthodaw, съхраняваща най-голямата книга в света с будистки свещени текстове. На територията на пагодата има 729 пещери със скални надписи със свещени текстове. Следва запознаване с традиционните изкуства и занаяти на Мандалей – бродерия, изработване на златни листа и др., много от които са уникални за страната.
Следва отпътуване за Сагаинг, древна столица на Мианмар, която в момента е най-важният център за медитация в страната /там са разположение повече от 400 манастира/. Посещение на основните светилища, а именно пагодите Soon Oo Pone Shin и U Min Thone Sae. Следобед посещение на древния град Мингун, много приятно пътуване с лодка около 1 час. В Мингун се намира най-голямата бронзова камбанария в света и внушителните руини на гигантския недовършен храм на крал Бодопай от 19 век Тhe Mingun Pahtodawgyi. Там се намира и изящната пагода Hsinbyume – бяла пагода, която е доста различна по дизайн и стил от повечето в Мианмар. Построена е през 1816 г. и възстановена през 1874 г. след разрушително земетресение.
Обратен трансфер до Мандалей. Свободно време. Нощувка в Mingalar Mandalay Hotel 5*.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 30.01.2025 | Мандалей, Мианмар – Банкок, Тайланд
След закуска трансфер до летището.
12:55 – 15:20 ч. Полет от  Мандалей, Мианмар, до Банкок, Тайланд. Среща с представител на местната фирма-партньор и трансфер до хотел Mandarin Hotel Bangkok 4*, настаняване за 1 нощувка. Свободно време и нощувка.

ТРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 31.01.2025 | Банкок
След закуска обзорна екскурзия в Банкок – aзиатската Венеция. Посещение на Кралския дворец, който също е едно от големите постижения на сиамската архитектурна мисъл. Някога резиденция на тайландските владетели, сега комплексът се използва за различни официални церемонии. Състои се от Приемен дворен, Тронна зала, Зала за коронации, храм на Смарагдовия Буда, Погребален дворец.
Обяд в местен ресторант, след което обиколка на световноизвестните градски храмове на колоритен Банкок. Старт от богато украсения Wat Trimitr от 13 век, разположен в китайския квартал. Там величествено се извисява 5.5-тонна статуя на Златния Буда с височина 5 метра, интересен музей и 3D изложба, проследяваща историята на китайските търговци в Банкок.
Продължаване към най-големия храмов комплекс в района – Wat Po, съхраняващ най-голямата колекция от изображения на Буда. Разположен е на остров Ратанакосин в близост до Кралския дворец в Банкок. И тук размерите са доста внушителни – посреща ни 15 метра висока и 46 метра дълга статуя на Полегналия Буда, разположен върху инкрустирани със злато и скъпоценни камъни възглавници, а на стъпалата му са изрисувани върху седеф 108 будистки символа. Позата на духовния учител представлява влизането в нирвана и края на преражданията.
За финал посещение на един от шедьоврите на сиамското религиозно изкуство и една от основните туристически атракции в града – белия кралски храм Wat Benjamaborpitr Dusitwanaram /в превод: „Манастирът на петия крал близо до двореца Дусит“/. Построен е близо до стар храмов комплекс в началото на XIX век.
Късно освобождаване на хотела. Трансфер до летището за полет до Доха в 22:30 ч.

ЧЕТИРИНАДЕСЕТИ ДЕН: 01.02.2025 | Банкок – Доха – София
02:10 – 05:35 ч. Полет от Банкок за Доха.
07:30 – 11:40 ч. Полет от Доха до София, Т2

Възрастен в двойна стая  5 990 лв
 Възрастен в единична стая  6 660 лв

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е НА ЧОВЕК В ЛЕВА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на  office@qtravel.bg 
или да се обадите на 089 20 50 324  Светлана Лукина

 

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
– Самолетен билет по международни полети с маршрут София – Доха – Банкок – Доха – София на АК “Qatar Airways” с включени 1 бр. регистриран багаж до 25 кг; 1 бр. ръчен багаж до 7 кг с максимални размери 55X40X23 см и 1 бр. малък ръчен багаж с максимални размери 40X30X10 см;
– Летищни такси по международните полети в размер на 430 евро към 10.04.2024 г.;
– Самолетен билет по вътрешни полети с маршрут Банкок – Янгон; Янгон – Хехо; Хехо – Баган; Мандалей – Банкок с включени 1 бр. регистриран багаж до 20 кг; 1бр. ръчен багаж до 7 кг с максимални размери 56X36X23 см и 1 бр малък ръчен багаж с максимални размери 40X30X10 см;
– Летищни такси по вътрешните полети в размер на 80 евро;
-11 нощувки със закуски по програмата, както следва:
– 3 нощувки със закуски в Deluxe Room в Янгон в хотел Park Royal Hotel 5*;
– 1 нощувка със закуска в Deluxe Room при Златната скала в хотел Mountain Top Hotel hotel 4*;
– 2 нощувки със закуска в Superior Villa на езерото Инле, в хотел Novotel Inle Lake Myat Min 4*;
– 2 нощувки със закуски в Deluxe Room в Баган в хотел Tharabar Gate Hotel 4*;
– 2 нощувки със закуски в Superior Rooms в Мандалей в хотел Mingalar Mandalay Hotel 5*;
– 1 нощувка със закуски в Банкок в хотел Mandarin Hotel Bangkok 4*;
– Обзорна екскурзия на Янгон;
– Екскурзия до пагодата Златната скала;
– Екскурзия до древния град Баго;
– Екскурзия до езерото Инле;
– Обзорна екскурзия в Баган;
– Екскурзия до древния град Kyun Thiri;
– Посещение на планината Popa;
– Обзорна екскурзия на Мандалей;
– Посещение на старинния град Мингун;
– Посещение на древната мианмарска столица Сагайн;
– Обиколка на древните светилища в Мандалей;
– Посещение на Кралския дворец в Банкок;
– Полудневна обиколка на световноизвестните храмове на Банкок;
– Всички трансфери по програмата;
– Входни такси на посещаваните обекти;
– Късно освобождаване на хотела в Банкок на 31.01.2025 год.;
– Входна виза за Мианмар;
– Екскурзоводско обслужване на руски език с превод на български език;
– Опитен водач на групата от България – при минимум 15 туристи;
– Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро на ЗК „Евроинс“;
– Застраховка отговорност на туроператора.

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Входна виза за Тайланд – 2 бр. при пристигане от България и от Мианмар. Всяка виза е на стойност от 2200 тайландски бата /около 120 лв/ и се получава на летище Банкок;
– Напитки по време на храненията;
– Разходи от личен характер;
– Такса обслужване на шофьорите и екскурзоводите – 60 щатски долара;
– По желание: Сключване на застраховка „Отмяна на пътуване“. Сключва се срещу риска от отменено или пропуснато пътуване, както и от съкращаване, удължаване или прекъсване на пътуването поради медицински или немедицински причини, независещи от волята на застрахования и непредвидими към момента на сключване на застраховката.
Молим, консултирайте се с наш представител!

Условия за записване:
– Попълване на декларация за лични данни по GDPR;
– Сключване на договор за пътуване;
– Аванс в размер на 1600 лв, платим до 24 часа след сключване на договор;
– Доплащане до пълния размер на сумата по резервацията до 60 дни преди датата на отпътуване + всички дължими възникнали плащания /промяна в лет. такси, курсови разлики и др./

Необходими документи:
– Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
– За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители;
– Дигитална цветна снимка за виза за Мианмар с размери 4.6х3.8 см, направена през последните 3 месеца;
– Копие на страницата с данните от международния паспорт в дигитален вид.

Анулационни условия:
Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

 • При анулация до 24 часа след подписване на договора и/или плащане на аванса и при не по-малко от 60 дни преди началото на пътуването – без неустойка;
 • При анулация от 2-ия до 7-ия ден след подписване на договора и плащане на аванса и при не по-малко от 60 дни преди началото на пътуването – 72 лв на човек административна такса;
 • При анулация от 8-мия до 60-ия ден преди датата на пътуване – 1 600 лв;
 • При анулация между 59-ия и 45-ия ден преди датата на пътуването – неустойката е в размер на 3 000 лв;
 • При анулация след  45-я ден преди датата на пътуването или неявяване за полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

В случай че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка. В този случай ПОТРЕБИТЕЛЯТ не може да има претенции за връщане на част от стойността на заявените, но неизползвани услуги.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 35 дни преди заминаването, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.

ДРУГИ УСЛОВИЯ:

 • Всички посочени условия се отнасят за български граждани;
 • Цените са платими в лева – в брой или по банка;
 • Минимален брой записани, необходими за осъществяване на пътуването: 15;
 • Срок за уведомяване при недостиг на минимален брой: 30 дни преди датата на пътуване;
 • Език на извършване на туристическите услуги: лицензиран екскурзовод на руски език на място с превод на български език; водач на български език при минимум 15 плащащи туристи;
 • Информация относно здравните изисквания за Мианмар: Към 10.04.2024 г. не се изисква от пристигащите да представят сертификат за направена ваксинация при влизане в страната или при пътуване във вътрешността.
 • Информация относно здравните изисквания за Тайланд: Към 10.04.2024 г. не се изисква от пристигащите да представят сертификат за направена ваксинация при влизане в страната или при пътуване във вътрешността.
 • Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност;
 • Авиокомпанията си запазва правото да прави промени в разписанието;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да прави промени в последователността на програмата;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да промени авиокомпанията;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ;
 • Посочените категории хотели са според местната категоризация за съответната дестинация;
 • Всички посочени в програмата часове са в местни времена;
 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото да променя цената при промяна на цените на горивата и таксите. Промяната на пакетната цена с по-малко от 8% не се счита за значителна и не е основание за отказ от пътуване;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на 1,80 лв/щатски долар. При увеличаване на този курс с повече от 2% туроператорът си запазва правото да преизчисли посочените цени по курс към датата на крайното плащане.

Галерия