Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    18 дни/ 15 нощувки
  • Държави: Маршрут:

    София-Хонконг-Залива Халонг-Да Нанг(Хуе)-Ня Чанг-Фу Ми(Хошимин)-Сиануквил(Камбоджа)-Лаем Чабанг(Банкок)-Ко Самуи-Сингапур-София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

    Пътешествайте с нас в Югоизточна Азия - цветна, екзотична, богата на история и култура. Нашият маршрут ще ви отведе в Хонконг, Тайланд, Камбоджа, Виетнам, Сингапур. Ще посетим едни от най-забележителните мегаполиси на източния континент, заедно с прекрасните плажове на Ко Самуи и Ня Чанг. Ще плаваме с корабче сред уникалната природна красота на Залива Халонг. За най-запалените любители на древните цивилизации, ще добавим и допълнителна опция за екскурзия до Анкор Ват в Камбоджа.

ДЕН 1/ 08.11.2024 София
Полет София-Хонконг с прекачване.

ДЕН 2/ 09.11.2024 Хонконг
Кацане в Хонконг късно следобяд. Трансфер до хотела. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 3/ 10.11.2024 Хонконг
Закуска. Обзорна екскурзия на Хонконг (включена в цената). Мегаполисът Хонконг е разположен в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Ще акцентираме върху някои от най-интересните забележителности на острова. Предвидили сме изкачване до връх Виктория с най-големия фуникуляр (зъбчата железница) в света, откъдето се открива невероятна 360 градусова панорама към целия Хонконг и Коулун, както и към оживеното пристанище. Следващата спирка ще бъде храмът Сик Сик Юен Вонг Тай Син – една от най – посещаваните туристически забележителности в Хонконг. Ще се разходите из градината Нан Лиан, ще се почувствате в пълен душевен мир и ще се насладите на красотата на природата. Паркът е изграден в съответствие с правилата на Фън Шуй. След края на екскурзията, ще се отправим към круизния терминал за регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 16:00 ч.

ДЕН 4/ 11.11.2024 Плаване
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 5/ 12.11.2024 Залива Халонг, Виетнам, 08:00-23:00
Името на пристанището означава Залив на спускащия се дракон. Заради своите 1969 острова, това невероятно чудо на природата е под закрилата на ЮНЕСКО. Предлагаме ви кскурзия(срещу доплащане) с лодка между островите, с посещение пещерата Thien Cung. Също така, ще акостираме на един островите за да се насладим на прекрасния му пясъчен плаж.

ДЕН 6/ 13.11.2024 Плаване
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.
ДЕН 7/ 14.11.2024 Да Нанг(Хуе), 08:00-23:00
Предлагаме ви екскурзия(срещу доплащане) до Хой Ан. Никъде чарът и историята на Виетнам не са устояли по-дълго, отколкото в този древен пристанищен град. Ще откриете много домове, минерални бани, пагоди, мостове и магазини, храмове, сред които Phuc Kien . А красивата плажна ивица в Куа Дай е идеалното място за почивка след разходката.

ДЕН 8/ 15.11.2024 Плаване
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 9/ 16.11.2024 Ня Чанг, 07:00-14:00
Ня Чанг представлява магическа комбинация на исторически обекти със зашеметяваща природа. Заобиколен от хълмове и надарен с прекрасни плажове, тюркоазения залив на града прегръща в себе си и много очарователни острови. Възможност за екскурзия(срещу доплащане) до кулите Po Nagar Cham – един от малкото останали обекти от цивилизацията Чам и пагодата Лонг Сон (срещу доплащане).

ДЕН 10/ 11.2024 Фу Ми(Хошимин), 06:00-18:00
По време на днешната обиколка(срещу доплащане) ще посетим най-известните забележителности на Хошимин, а именно: Военно-историческия музей, най-големия по размер храм в Хошимин – Vĩnh Nghiêm. Будисткият храм е с величествена интериорна декорация с обща площ от 6000 кв. м. След вкусния обяд в добър местен ресторант се отправяме към катедралата Notre Dame de Saigon Cathedral (Нотр Дам) – най-старата и една от най-красивите католически катедрали в страната и Saigon Old Post Office (Старата поща на Хошимин). Проектирана от Густав Айфел и построена между 1877 и 1883 г., пощата наистина отразява класическия френски стил на колониална архитектура. Ще завършим деня си със свободно време за покупки на пазара Ben Thanh, много популярно туристическо място, главно поради богатата си история и първокласно местоположение. Предлага богат избор на стоки, вариращи от имитация на маратонки Nike до красиви копринени Ao Dai. След края на пограмата в Хошимин, ще предложим възможност(срещу доплащане) на желаещите да летят до Сием Рип за 2-дневна екскурзия в Камбоджа и посещение на Анкор Ват. Това означава 2 нощувки в Сием Рип и връщане на кораба в Сианкувил на 19.11 с обеден полет.

ДЕН 11/ 18.11.2024 Плаване
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 12/ 19.11.2024 Сиануквил, 07:00-17:00 ч
Сиануквил е най-големият морски курорт в Камбоджа и главно пристанище на страната. Намира се в Сиамския залив. В днешния ден срещу доплащане ще имате възможността да посетите най-известните храмове в областта Ват Леу и Ват Краом в планината Сиануквил или националния парк „Ream“, който ще ви омагьоса с невероятната си природа. Групата, която е пътувала до Анкор Ват, се присъединява към останалите в ранния следобед на този ден.

ДЕН 13/ 19.11.2024 Плаване
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 14/ 20.11.2024 Лаем Чабанг(Банкок), акостиране в 10:00 ч
Обзорна екскурзия на столицата на Тайланд(срещу доплащане). Банкок е изпълнен с изумителни забележителности – културни и развлекателни, които задължително трябва да видите: Храмът на Изумрудения Буда, който е част от Кралския дворец и е един от най-свещените будистки храмове в Банкок. Полюбувайте се на впечатляващата тайландска архитектура и пищния дизайн на комплекса Grand Palace. Той е една от най-популярните забележителности не само на Банкок, но и в цял Тайланд. Ще ви позвозим на катер през канала до Храма на Зората, една от най-емблематичните забележителности в Банкок. Връщане на кораба. Нощувка.

ДЕН 15/ 21.11.2024 Лаем Чабанг, Тайланд (Банкок), отплава в 16:00ч.
За втория ни ден в Лаем Чабанг планираме екскурзия до Патая (срещу доплащане). Патая е курорт и за разлика от „Града на греха“ – Банкок предлага спокойствие и друг тип развлечения. Екскурзията започва с 20-километров трансфер от пристанището. Първата спирка е Храмът на истината. Неговото строителство започва през 1981 г, но той е уникален с това, че е изцяло изграден от тиково и желязно дърво, без нито един пирон. С височина от 105 м се счита за една от най-високите дървени сгради в света. Ще отделим време за плаващия пазар, където под формата на атракция са изложени традициите и начина на живот на хората по реката. Следваща спирка е Nongnooch – най-голямата ботаническа градина в Югоизточна Азия. Там, на площ от 600 акра се отглеждат в естествена среда огромен брой растения. В програмата за екскурзията сме предвидили и няколко спирки на обзорни площадки, както и посещение на търговски център.
ДЕН 16/ 22.11.2024 Натон, Тайланд (Ко Самуи), 08:00-16:00ч.
Ко Самуи е третият по големина остров в Тайланд след Пукет и Ко Чанг. Целият остров може да бъде обиколен по един единствен път само за 1 час. Днес туристи от цял свят посещават това местенце и се наслаждават на спокойствието и красотата, които то предлага. Предлагаме ви екскурзия(срещу доплащане), по време, на която ще посетите Скалите на прародителите (Grandmother and Grandgather rock), които изумяват със своите фалически форми. Ще наблюдаваме змийско шоу в специална змийска ферма. Ще посетим един от най-красивите водопади и ще преминем край кокосови плантации, с които е прочут островът.

ДЕН 17/ 23.11.2024 Плаване
Сутрешно кацане в Банкок. Трансфер до хотела. Свободно време, нощувка.

ДЕН 18/ 24.11.2024 Сингапур, напускане на кораба след 07:00 ч
След пристигането ни в Сингапур, ще започнем обзорна екскурзия(включена в цената). Ще започнем с колониалния център на Сингапур, където ще се запознаем с най-значимите му старинни сгради – Върховния съд, катедралата Св. Андрей, старинния хотел Рафълс, където желаещите могат да опитат коктейл Сингапур, чиято възраст е над 100 години. Ще продължим към символа на града – Мерлион, митическо същество с глава на лъв и тяло на риба. Няма да пропуснем и другата емблема на Сингапур – уникалният хотел Marina Bay Sands. Ще продължим към центъра на града, където ще видим архитектурни шедьоври от края на 20 и началото на 21 век: театралния комплекс Еспланда, небостъргачите Рафълс Плейс. Ще посетим китайския квартал с будисткия му храм, старинни къщи-магазини и ултра съвременни офиси, чайни и сувенирни магазини. Ще отделим време и за известната градина с орхидеи, която е част от световното наследство на ЮНЕСКО. Тук ще разгледаме част от 1000 вида орхидеи и над 2000 техни хибриди. След края на екскурзията ще имаме свободно време за самостоятелна разходка. Желаещите могат да се включат във вечерна екскурзия(срещу доплащане) до остров Сентоса. Тя ще започне в 16:30 ч. С кабинков лифт ще „прелетим“ до острова, който се намира на около 500 м от Сингапур за да посетим един от най-големите океанариуми в света, и да се насладим на шоуто „Крилете на времето“. Около 21:30 ч ще се отправим към летището за полет до София.
ДЕН 19/ 25.11.2024 София
Кацане на летище София.

Пакетна цена на човек:

Категория Тип кабина Цена
MM Вътрешна каюта 6960 лв
F Каюта с прозорец 7510 лв
VF Каюта с балкон 7990 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg

или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София-Хонконг и Сингапур-София (с прекачване) с включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж
✔ 14 нощи на борда на m/s Noordam с изхранване на база “пълен пансион”, т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни хранения.
✔ 1 нощувкa със закуска в хотел**** в Хонконг.
✔ Всички трансфери по програмата
✔ Обзорна екскурзия в Сингапур
✔ Обзорна екскурзия в Хонконг
✔ Пристанищни такси
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, турнири, партита, караоке, тематични вечери;
✔ Музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза;
✔ Всички забавления за децата на възраст между 3-18 години;
✔ Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, джакузи, библиотека, дискотека.
✔ Представител на туроператора при записани минимум 15 човека

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Всички допълнителните екскурзии по маршрута(включени са тези в Сингапур и Хонконг)
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Алкохолни напитки
✔ Такса обслужване – 16 USD/човек/ден. Заплаща се на борда на кораба
✔ Такса за издаване на виза за Тайланд – 80 USD.
✔ Такса за издаване на виза за Виетнам – 60 USD/човек. Издава се на борда на кораба.
✔ Такса за издаване на виза за Камбоджа – 60 USD/човек. Издава се на борда на кораба.

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1: 1000 лв/човек при записване
✔ Депозит 2: 2000 лв/човек до 08.08.2024
✔ Доплащане до 08.10.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
✔ До 08.08.2024 – 1000 лв/човек
✔ 08.08-08.10.2024 – 3000 лв/човек
✔ след 08.10.2024 – 100% от стойността на круизния пакет

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия