Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  12 дни / 11 нощувки
 • Държави:

  ИСПАНИЯ
  ПОРТУГАЛИЯ
  ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
  ГЕРМАНИЯ


 • Маршрут: София - Палма де Майорка - Валенсия - Кадис (Севиля) - Лисабон - Лейшоиш (Порто) - Ла Коруня (Сантяго де Компостела) - Дувър (Лондон) - Хамбург - София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Традиционната ни програма "Европейски нюанси" около бреговете на Европа. Тя включва една нощувка в Палма де Майорка преди плаването и посещение на общо 8 забележителни дестинации.

ПОТВЪРДЕНА ГРУПА С ВОДАЧ!

Маршрут: София – Палма де Майорка – Валенсия – Кадис (Севиля) – Лисабон – Лейшоиш (Порто) – Ла Коруня (Сантяго де Компостела) – Дувър (Лондон) – Хамбург – София

ДЕН 1/ 30.04.2024 София – Палма де Майорка 
Сутрешен полет София – Палма де Майорка с прекачване. Трансфер до хотела, настаняване. Допълнително, срещу доплащане, обзорна екскурзия на Палма де Майорка. Свободно време. Нощувка.

ДЕН 2/ 01.05.2024 г. Палма де Майорка, отплаване в 22:00 ч. 
Закуска. Свободно време. Около 12 часа следва трансфер до круизния терминал. Чекиране и настаняване на кораба.

ДЕН 3/ 02.05.2024 г. Валенсия, 10:00  – 18:00 ч. 
Валенсия (Valencia) е столица на едноименните автономна област и провинция Валенсия. Той е третият по големина град в Испания, след Мадрид и Барселона. Въпреки това, може да бъде определен като едно от скритите съкровища на страната. Това е град с много лица, в който силно впечатление прави контрастът между готическата архитектура, сградите в стария рибарски квартал Ел Кабанял (El Cabanyal) и модерното строитекство. Римляните основали града през 138 г. пр.Хр. под името Валентиа Едетано (Valentia Edetano). След разпадането на Римската империя градът е бил под различни форми на управление, но малко са оставили такъв отпечатък като това на маврите. Ако се интересувате от история, днешният ден предоставя възможност да се разходите в историческия център на града, където ще преминете през старата централна порта от 14в. – Торрес Серанос. Ще се разходите из малките тесни улички на града, покрай Палао Генералидад Валенсиана, площад Пласа де ла Вирхен, Базиликата на Дева Мария на изоставените, покровителка на града, 3-те порти на Катедралата, Музей Алмоина – център на древноримското градче, площад Пласа де ла Рейна, църквата и кулата Св.Каталина, кръглия площад Пласа Редонда, Централния пазар – един от най-големите в Европа, построен в типичен валенсиански модернизъм, Копринената борса (впечатляваща сграда от 15в., част от наследството на ЮНЕСКО), площад Пласа де Аюнтамиенто, Кметството. Можете да посетите и най-модерната част на Валенсия – Града на изкуствата и науките – природо-научен и архитектурен парк, състоящ се от 6 сгради: Дворец на изкуствата Кралица София (валенсианската опера), Хемисферик (кино-планетариум), Умбракле (ботаническа градина, пешеходна алея и музей на открито), музей на науките Принц Филип (интерактивен музей, в който основно правило е „пипай“), Агора (зала за събития и спортни състезания), Океанографик (най-големият аквариум в Европа).

ДЕН 4/ 03.05.2024 г. Плаване 
Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 5/ 04.05.2024 г. Кадис, 08:00 – 17:00 ч. 
В днешния ден акостираме в Кадиз, но след 2-часов преход с автобус, ще посетим Севиля за обзорна екскурзия(срещу доплащане). Градът е център на автономната испанска област Андалусия. Разположен е на река Гуадалкивир. Независимо, че се намира на 87 км от нейното устие, в миналото е бил достъпен за морски кораби. По тази причина, през 16-17 в. е основното пристанище на Испания за връзка с отвъдморските ѝ колониални територии. Посещението на Севиля е истинско преживяване с невероятна комбинация от мавританска архитектура, дворци от 17 в. и преплитащи се улички с тапас-барове.

ДЕН 6/ 05.05.2024 г. Лисабон, Португалия 11:00 – 18:00 ч. 
В този ден ви предлагаме полудневна екскурзия (срещу доплащане), в която ще ви запознаем със столицата на Португалия и нейните най-известни забележителности: символът на Лисабон – кулата Белем, кварталът Алфама, един от най-старите квартали на Лисабон, осеян с калдъръмени улички и панорамни гледки към града, прочутият Манастир на Йеронимите – най-важният паметник на града и архитектурен шедьовър, където се намира гроба на един от най-великите мореплаватели- Вашку Да Гама и изключителния Монумент на откривателите, посветен на морските открития и експедиции, донесли на Португалия славата на велика морска държава.

ДЕН 7 /06.05.2024 г. Леишоиш (Порто) 08:00 – 18:00 ч. 
Един от най – старите градове в Европа, Порто е уникална симбиоза от древност и съвремие, от динамика и спокойствие, от романтика и ексцентричност. Той се намира на северния бряг на река Дуро. Именно тук, в областта „Вила Нова де Гая”, се произвежда и съхранява прочутото червено десертно вино „Порто”. Сърцето на Порто безспорно е историческият център Рибейра, разположен на крайбрежието и обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Лабиринт от тесни калдъръмени улички ще ви преведе между дворци, църкви и къщи с разноцветни фасади. Средновековни реликви, реещи се в небесата камбанарии, пищни барокови църкви и кокетно струпани една до друга сгради изпълват с история и душа Стария град. Сред най-известните забележителности на града са два от шедьоврите на бароковата архитектура на 18 в. – катедралата, известна с нейния масивен олтар от ковано сребро и Епископския дворец, великолепната църква със знаменитата „барокова свещ“ – 76-метрова камбанария. Това е кулата Клегируш – символ на града.

ДЕН 8/ 07.05.2024 г. Ла Коруня (Сантяго де Компостела) 08:30 – 18:00 ч. 
Днешната екскурзия(срещу доплащане) ще започне с трансфер от пристанището на Ла Коруня до град Сантяго де Компостела. По време на пътуването, нашият местен екскурзовод ще Ви въведе впечатляващо и увлекателно в историята, традициите и бита на Галисийския район.   След като пристигнете в Сантяго де Компостела веднага ще имате възможността да почувствате духа на този религиозен и поклоннически център. Ще посетите стария град, който е включен в списъка на ЮНЕСКО, за световното културно наследство. Гидът ще Ви разкаже и всичко за местната катедрала – една от най-впечатляващите и стари катедрали в Испания. Тя е крайната точна на „Пътят на Камино”. Ще посетим и градския пазар, известен с прекрасната си морска храна, която не се среща в други райони. Ще имате свободно време за покупки. Връщане в Ла Коруня.

ДЕН 9/ 08.05.2024 г. Плаване 
Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 10/ 09.05.2024 г. Дувър (Лондон) 10:00 – 21:00 ч. 
В този ден ви предлагаме обзорна екскурзия на Лондон (срещу заплащане) или свободно време за разходка из града.

ДЕН 11/ 10.05.2024 г. Плаване 
Свободно време за забавления и почивка на борда на кораба. Можете да се възползвате от богатата и разнообразна програма и забавления, организирани за гостите на кораба.

ДЕН 12/ 11.05.2024 Хамбург – напускане на кораба след 08:00 ч. В днешния ден освобождаваме кабините, но програмата ни продължава с обзорна екскурзия на Хамбург (включена в цената). По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbrücken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

 

КАТЕГОРИЯ ТИП КАБИНА  ЦЕНА
Вътрешна каюта  IB  4060 лв
Външна кабина с прозорец MB  4640 лв
Външна кабина с балкон BB  4980 лв

 

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетни билети София – Палма де Майорка и Хамбург – София с прекачване. Включени летищни такси и 1бр. куфар чекиран багаж до 23 кг
✔ 1 нощувка със закуска в хотел **** в Палма де Майорка
✔ Настаняване в избраната от вас кабина за периода на целия круиз 10 нощувки
✔ Изхранване на борда на кораба на база “пълен пансион” т.е. закуска, обяд, вечеря и междинни бюфети
✔ Напитки по време на хранене на бюфет /вода, сокове, кафе, чай и мляко/
 Наливни ВИНО и БИРА по време на хранене
Такса обслужване
✔ Пристанищни такси
✔ Развлекателни програми на борда на кораба
✔ Ползването на басейни, шезлонги и плажни хавлии
✔ Трансфери по програмата
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург
✔ Застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
✔ водач от агенцията при записани минимум 15 туриста

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Градска такса за нощувката в Палма де Майорка
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит – 20% от стойността на договора. Заплаща се при записване..
✔ Пълно плащане – до 08.03.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ:
✔ до 29.02.2024 – 20% от стойността на договора
✔ 01.03-11.03.2024 – 30%
✔ 12.03-29.03.2024 – 50%
✔ 30.03-08.04.2024 – 60%
✔ След 08.04.2024 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия