Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  9 дни/ 8 нощувки
 • Държави:

  Дания
  Германия
  Норвегия


 • София - Хамбург - Кил - Копенхаген - Герайнгер - Берген - Хаугесун - Кил - София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Лятото е прекрасен сезон за пътуване в Северна Европа. Студените земи стават гостоприемни към туристите, желаещи да се насладят на тяхната красота. Нашето пътуване с кораб, ви дава възможност да го направите по максимално удобен начин, без да се лишавате от хотелския комфорт.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 29.02.2024!

ДЕН 1/ 28.06.2024  София – Кил1
Сутрешен полет София –Хамбург с прекачване. Следва трансфер до круизния терминал в Кил. Регистрация и настаняване на кораба. Отплаване в 20:00 ч.

ДЕН 2/ 29.06.2024 – Копенхаген, Дания  10:00 – 18:00
За днес сме подготвили обзорна екскурзия на Копенхаген(срещу доплащане). Столицата на Дания е модерен метрополис, запазил очарованието на отминали години. Въпреки своята космополитна същност, човек още от първия момент изпитва онова чувство на уют, което може да му даде единствено малкото градче. Тук кипи от живот, храна, културни събития и приятни заведения. Несъмнено мястото, където можете да усетите истинския неподправен чар на Дания, е старото пристанище Нихавн. Цветните му фасади са сред най-иконичните в Европа.
Няма да пропуснем и статуята на Малката русалка, вдъхновена от едноименната приказка на Х.К. Андерсен. В продължение на повече от век, тя приветства посетители от цял свят и ги вдъхновява със своята история за любов и саможертва.

ДЕН 3/ 30.06.2024 – плаване 
Свободно време да се насладите на комфорта на кораба и прекрасните гледки, които се разкриват пред очите Ви.

ДЕН 4/ 01.07.2024 
Хелесилт, техническа спирка 09:00 – 11:00 
Гейрангер, 13:00 – 18:00
В началото на днешната ни екскурзия(срещу доплащане) ще тръгнем с автобус от селцето към първата ни спирка – Flydalsjuvet, едно невероятно място, с изглед към величествения фиорд Гейрангер. Тук веднага става ясно защо Герангер в включен в списъка на ЮНЕСКО. От там  ще продължим до известния връх Dalsnibba, на около 1500 м надморска височина. От тук, целият Гейрангер се вижда пред нас като на длан, горите, извивките на фиорда, заснежените (често дори и през лятото) склонове. Гледката е незабравима. Ще се върнем обратно по известния Eagle Road (Пътят на орлите). Той е поредица от остри завои. След като преминем участъка със завои, ще спрем за кратка почивка. Пред нас ще се открие невероятна гледка към водопада “Седемте сестри”- друга отлична възможност за перфектни снимки, преди да се отправим обратно към кея в Гейрангер. Препоръчваме ви да носите и по-топли дрехи с вас, тъй ще се изкачим на 1500м надморска височина.

ДЕН 5/ 02.07.2024 Берген, 09:00 – 19:00
Днешната пешеходна екскурзия на града(срещу доплащане) ще ни запознае с историческия център, включително Hansea Bryggen, рибния пазар, пазарния площад и кварталите на стария град. Ще спрем до паметници на известни личности от норвежката история и култура, ще видим средновековни храмове, ще чуем истории за възходите и паденията на страната, в която Берген – столицата на западна Норвегия и регионът на големите фиорди, е пряк участник. Ще посетим открития музей на Бергенската крепост, където се намира кралският замък. След разходка по търговската крайбрежна алея Hanseatic Bryggen, ще можем да посетим музея на Hansea League, който дава представа за онази епоха.
В края на обиколката Ви предлагаме разходка с фуникуляра Fløibanen до върха на планината Fløen. Оттам се открива прекрасна гледка към града и ще видите, че Норвегия е богата не само на фиорди, но и на великолепни планински пейзажи. След това ще остане свободно време за разходки и покупки и ще се насочим към пристанището за качване на борда.

ДЕН 6/ 03.07.2024 Хаугесун, 08:00 – 18:00 
Разположен на брега на Норвежко море, Хаугесун е неголям град с около 42000 души.  Макар, че  градът е основан не много отдавна – през 1855 г, регионът е бил сцена на бурни военни събития още от времето на викингите. Тук е люлката на норвежката цивилизация. На юг от Хаугесунд се намира селището Avaldsnes, чието име съгласно легендата произлиза от това на норвежкия крал Augvald, който е издигнал наблизо своя замък още през 9 век. Тук ни очаква и една от най-старите църкви в Норвегия – Св.Олаф. Строителството ѝ е започнало през 1250 г.

ДЕН 7/ 04.07.2024 Плаване 
Свободен ден за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 8/ 05.07.2024 Кил, Германия
Акостира в  08:00 и напускане на кораба. Трансфер до Хамбург. Обзорна екскурзия на града(включена в цената).По време на тура ще видите: Ландунгсбрюкен и пристанището – кеят за пътници /St.Pauli Landungsbrücken/. От там постоянно тръгват круизни корабчета, развеждащи из Хамбургското пристанище. Шпайхерщат /Speicherstadt/ – Най-големият комплекс от складове в света. Построени върху дъбови греди през 19-ти век, сградите са в типичния стил Brick Gothic и заобиколени от канали и мостове, представляват забележителна и уникална атракция Църквата Св.Михаил или Михел /Hauptkirche Sankt Michaelis/- в стил барок. Часовниковата й кула се вижда почти отвсякъде. Църквата Св.Петър /Hauptkirche Sankt Petri/ е в готически стил и изниква наистина отвсякъде, ако се движите из търговските улици около Кметството. Св. Якоб /Hauptkirche Sankt Jacobi/– също с готическа архитектура. В нея се намира най-старият бароков орган в Северна Европа. Кметството /Rathaus/– най-важната за всеки град в Германия сграда в познатия ни неоренесансов стил, която е отправна точка в централната част на Хамбург. В късния следобед ще се отправим към летището за полет до София.

Пакетна цена на човек:

категория Тип кабина Описание ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ 
IN1  Вътрешна кабина Кабина без прозорец, разположена на палуби 1 и 2, на носа или кърмата. 3390 лв  3190 лв
IN2 Вътрешна кабина Кабина без прозорец, разположена на палуби 1,2(в средата) или
6,7(на кърмата или носа)
3470 лв 3270 лв
IT1   Кабина с прозорец Кабина с прозорец или илюминатор (неотваряеми), разположена на палуби 1 и 2 3720 лв 3520 лв
BA1  Кабина с балкон Кабина с балкон на палуба 2. 3920 лв 3720 лв
BA2  Кабина с балкон Кабина с балкон на палуби 6 и 7. 4020 лв 3820 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

 

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ Самолетен билет за полети София – Хамбург – София с прекачване, с включени 1 бр. ръчен багаж и 23 кг чекиран багаж
✔ Летищни такси
✔ Трансфери летище-пристанище–летище
✔ 7 нощувки на база пълен пансион на борда на кораб Costa Diadema
✔ Пълен пансион на борда на кораба: кафе, обяд, вечеря, следобедна закуска & чай, среднощен бюфет и понякога бюфет-изненада; 
✔ Обзорна екскурзия на Хамбург
✔ Участие в мероприятията на борда: игри, състезания, търсене на съкровище, турнири, партита, караоке, тематични вечери; 
✔ Музикалните и театрални представления в театъра; танци и партита са предвидени за всяка вечер от круиза; 
✔ Всички забавления за децата на възраст между 3-18 години; 
✔ Ползване на всички съоръжения на борда: басейни, шезлонги, кърпи за баня, сауна, турска баня /ако има такава на борда/, джакузи, библиотека, дискотека. 
✔ Застраховка“Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Допълнителните екскурзии, предложени в програмата(включена е само в Хамбург)
✔ Входни такси за посещаваните обект
✔ Такса обслужване на кораба – 11 евро/човек/ден
✔ Застраховка „Отмяна на пътуване” 

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1 – 1000 лв/човек при записване
✔ Депозит 2 – 1000 лв/човек до 28.02.2024
✔ Доплащане до 28.04.2024

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:
✔ До  28.02.2024 – 1000 лв/човек
✔ 01.03-28.03 – 40%
✔ 29.03-26.04 – 50%
✔ 27.04-27.05 – 75%
✔ След 27.05 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

 

Галерия