Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    22 дни / 19 нощувки
  • Държави:

    Френска Полнезия -
  • Градове:

    СОФИЯ – Папеете(2 нощувки) – Муреа – Бора Бора - Раятея – Кахулуи Мауи – Науилиуили Кауаи – Хило - Хонолулу(2 нощувки) – Лос Анджелис(3 нощувки) - СОФИЯ
  • По време на тази екскурзия ще видите:

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 30.11.2023!
ЖЕНА ЗА КОМБИНАЦИЯ!

Ще започнете своя круиз в невероятното пристанище Папеете, където ще можете да видите и купите уникалните черни перли, ванилия и много други неща на пазара в центъра на града. Ще се насладите на пейзажите на Нуку Хива, най-големия от Маркизките острови. А ако сте любители на гмуркането с шнорхел, Кайлуа-Кона е най-доброто място за това. Подводния свят на Хавайските острови ще ви очарова с цветове и най-различни форми.

ВНИМАНИЕ:  За пътуването е необходима виза за САЩ.

ДЕН 1/ 07.04.2024  
Полет София – Папеете с прекачване през Париж и Лос Анжелис.

ДЕН 2/ 08.04.2024 Папеете Кацане в Папеете, Таити в 05:30 ч. 
Трансфер до хотела за разтоварване на куфарите. Свободно време. Възможност за обзорна екскурзия на Таити(срещу доплащане). Обиколката ни ще започне със спирка на източното крайбрежие на, на плажа Pointe Venus, известен в историята като място, където са акостирали много мореплаватели, като Капитан Кук, Капитан Блай. Тук се издига фар и паметник на Капитан Кук и се счита, че това е мястото, от където той е наблюдавал слънчево затъмнение, когато Венера е преминала между слънцето и Земята. Ще продължим към водопада Faarumai. Той е скрит в гора от кестенови дървета и тропическа растителност. В близост до него ще посетим и Arahoho Blowhole, където океанските вълни се разбиват в скалите, и преминават през тясна дупка. В резултат на това се образува впечатляващ гейзер.Обиколката ни ще продължи по Западния бряг, откъдето през залива Matavai се разкрива впечатляваща гледка към Мурея. Екскурзията ще завърши при античния полинезийски храм Arahurahu – един от най-добре запазените на острова. Екскурзоводът ще ни запознае с древните ритуали на полинезийците. В ранния следобед– връщане в хотела и настаняване. Свободно време за почивка. Нощувка.

ДЕН 3/ 09.04.2024 Папеете 
Закуска. Свободно време или допълнителна екскурзия – Шнорхелинг тур в лагуната на Таити(срещу доплащане). Най-големият остров от наветрената група на Дружествените острови е и най-развит. Градът се радва на оживен нощен живот, а столицата на острова – Папеете е перфектното място за шопинг. Живописните планини, водопади и черни пясъчни плажове са сред най-големите забележителности на острова. Нощувка.

ДЕН 4/ 10.04.2024 Папеете 
Закуска. Свободно време. Трансфер до пристанището в 12 ч. Чекиране и настаняване на кораба. Отплаване в 18:00 ч.

ДЕН 5/ 11.04.2024 Мурея 08:00-20:00 ч
Мурея се вижда още от Таити. Името на острова означава „жълт гущер”и е свързано с легендата за големия жълт гущер, който  с опашката си е изрязал двата залива на острова –Кукс и Опуноху. Насладете се на красотата им по море или по суша. Този остров се слави с едни от най-вълнуващите гледки на Дружествените острови. Древният вулкан тук е наполовина взривен при експлозия преди векове, с което печели прякора си – „Зъб на акула”.

ДЕН 6/ 12.04.2024 Бора Бора 08:00-20:00 ч
Наречен „Перлата на Южните морета“, островът е емблематичен със своите зашеметяващи гледки. Независимо дало ще предпочетете да се гмуркате във водите наоколо, да почивате на невероятните плажове, или да се разхождате по уличките на острова, този ден ще остане незабравим за вас.

ДЕН 7/ 13.04.2024 Раятея – 07:00-14:00 ч
Раятея е втори по големина от Дружествените острови и административен център на подветрената група острови от архипелага. В този ден, на борда на комфортна лодка ще посетим най-невероятната част от лагуната на остров Таха’а(срещу доплащане). Морската екскурзия ще ни даде възможност да се насладим на най-добрите атракции на Ваниловия остров. Шнорхелинг между корали, разглеждане на диви растения ванилия и посещение на перлена ферма са само част от това, което ни очаква през този ден. Екипажът ще приготви ексклузивен обяд за нас.

ДЕН 8/ 14.04.2024 Плаване към Хаваи
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 9/ 15.04.2024 Плаване към Хаваи
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 10/ 16.04.2024 Плаване към Хаваи
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 11/ 17.04.2024 Плаване към Хаваи 
Възможност за почивка и забавления на борда на кораба.

ДЕН 12/ 18.04.2023 Кахулуи, o. Мауи, Хаваи, 12:00-20:00 ч
Поплувайте в кристално чистите води край южния бряг на Мауи, където, в пръстена на кратера на вулкана Молокини ще намерите коралови рифове пълни с тропически рибки. Геолозите смятат, че кратерът се е образувал след изригване на вулкан преди около 230 000 години и скоро след това се е напълнил с морска вода. Кратерът с форма на полумесец е защитен район за опазване на морския живот и резерват за птици. Недалеч от тук, близо до плаж Малуака, се намира Градът на Костенурките, който поддържа огромна популация от хавайски зелени морски костенурки, познати с името си „хону“.

ДЕН 13/ 19.04.2023 пр. Науилиуили, о. Кауаи,  Хаваи, САЩ, акостиране в 08:00 ч
Най-старият, най-северният и може би най-красивият остров от архипелага е Кауай. Днешната ни екскурзия(срещу доплащане) ще започне с посещение на легендарното язовирче Menehune., за което се счита, че е построено още през 15 век и носи името на народа, населявал острова преди днешните хавайци, и за който се счита, че го е изградил.Ще посетим местна плантация за кафе. Тук ще направим дегустация и ще се разходим. След това ще се отправим към Гранд Каньон на Тихия океан. С плодородната си червена почва и магична зеленина, тук определено е една от най-впечатляващите гледки на острова.  Ще спрем за обяд(невключен в цената) в градчето Walmea и ще разгледаме историческия град Hanapepe, преди да се отправим към южния бряг на Кауаи за посещение на прочутия Spouting Horn(Бълбукащ нос) – едно от най-фотографираните места на острова. Тук можем да видим зелени хавайски костенурки.

ДЕН 14/ 20.04.2023 пр. Науилиуили, о. Кауаи,  Хаваи, САЩ, отплаване в 14:00 ч
След закуска ви предлагаме да посетите един от местните плажове или да се разходите по уличките нa Науилиуили.

ДЕН 15/ 21.04.2023 Хило, о. Хаваи 08:00-17:00 ч
За любителите на екстремния туризъм, в тази част на Хаваи се намира вулканът Килауеа-най-активният вулкан на света. Открийте двойствеността на богинята на вулканите Пеле и вижте как вулкан като Килауеа може едновременно и да създава и да разрушава. Последно той беше активен през 2018. Ако искате да си пробвате късмета и да проверите дали ще видите изригване на лава точно докато сте там, има възможност да резервирате екскурзия. 

ДЕН 16/ 22.04.2024 Хонолулу, Оаху, акостиране в 06:00 ч.
Днес приключва нашето плаване, но ще останем за още две нощувки в Хонолулу. Ще имаме възможност да разгледаме столицата на Хаваи и най-голям остров на архипелага. Той днес е пример за богата култура, в която са влети традициите на много емигрантски общности, населяващи американския щат. В Хонолулу се намират най-пищните сцени и най-горещият нощен живот. Нощувка.

ДЕН 17/ 23.04.2024 Хонолулу
Закуска. Възможност за плаж на легендарния Waikiki Beach или допълнителна екскурзия с посещение на мемориала на Пърлл Харбър, посветен на събитията от 1941 г.

ДЕН 18/ 24.04.2023 Полет Хонолулу-Лос Анджелис в 12:00 ч
Освобождаване на хотела. Трансфер до летище за полет до Лос Анджелис. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка.

ДЕН 19/ 25.04.2024 Лос Анджелис, САЩ
Закуска. За днес сме подготвили обзорна екскурзия(срещу доплащане), която съчетава най-интересните места в Лос Анджелис и градовете около него. Започваме от Бевърли Хилс – един от най-скъпите градове в Америка. Ще преминем по Родео Драйв-най-хубавата улица за шопинг и  известния хотел  Бевърли Уилшър, където е заснет филма „Хубава жена“.  След това ще потърсим звездите на нашите любими актьори и музиканти на Алеята на славата  и ще снимаме легендарния надпис HOLLIWOOD. В Града на ангелите нашият екскурзовод ще ни разкаже за историята на града и разбира се, специално за баскетболните фенове площадките на Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Кингс. За накрая ще оставим Санта Моника, смятана за един от най-красивите градове по западното крайбрежие на Америка и където  ще направим кратка разходка преди да се върнем обратно в хотела. Нощувка

ДЕН 20/ 26.04.2024 Лос Анджелис, САЩ
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на Лос Анджелис. Възможност за посещение на Universal Studios. Нощувка.

ДЕН 21/ 27.04.2024 Лос Анджелис, САЩ
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до София през Амстердам.

ДЕН 22/ 28.04.2024 София
Кацане в София в ранния следобед.    

 Категория   Тип  кабина  Цена
 Вътрешна кабина IB 13790 лв   13490 лв
 Кабина с прозорец OB 15060 лв   14760 лв
 Кабина с балкон BC 18430лв    18130 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔ самолетни билети София-Папеете(с прекачвания); Хаваи-Лос  Анжелис и Лос Анджелис-София(с прекачване)с вкл. ръчен и чекиран багаж
✔ 12 нощувки на борда на Norwegian Spirit, пълен пансион за хранене
✔ 2 нощувки със закуска в Папеете, Таити, Tahiti Pearl Beach Resort 4* или подобен
✔ 2 нощувка със закуска в Хонолулу в Hilton Waikiki Beach 4*, или подобен
✔ 3 нощувки със закуска в Лос Анджелис, DoubleTree by Hilton Hotel Los Angeles Downtownа 4* или подобен
✔ всички трансфери по програмата
✔ пристанищни такси
✔ застраховка „Помощ при пътуване”
✔ водач от агенцията при минимум 10 участника

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
✔ Допълнителните екскурзии по маршрута
✔ Такса обслужване на кораба – 20 USD/ден/човек
✔ Разходи за издаване на виза за САЩ
✔ SPA процедурите, фризьорския салон; фотографски услуги; медицински услуги; пране и гладене; казиното; румсървиз
✔ Храната в специализираните ресторанти
✔ Ползването на сателитен телефон и интернет

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ:
✔ Депозит 1 – 1000 лв/човек при подписване на договора
✔ Депозит 2 – доплащане до 50% от стойността на пакета до 30.11.2023
✔ Пълно плащане – до 29.02.2024

В случай, че пътуващите нямат готова виза за САЩ, е необходимо веднага след потвърждение за резервация, да предприемат действия за кандидатстване.
Ако получат отказ, заплатеният депозит от 1000 лв/човек не се губи, а остава във вид на ваучер за бъдещо пътуване с „Травел Холидейс“ ООД.

НЕУСТОЙКИ ПРИ АНУЛАЦИЯ
✔ До 30.11.2023 – загуба на депозита
✔ 01.12.2023-31.01.2024 – 50% от стойността на договора
✔ 01.02-29.02.2024 – 75%
✔ след 29.02.2024 – 100%

ЗАПИТВАНЕ:
* Цената е на човек при двойно настаняване!
* Цени за деца и 3/4-ти възрастен – на запитване!

Галерия