Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни / 7 нощувки
 • Държави:

  Австрия, Унгария, Словакия, Германия
 • Маршрут:Градове:

  Виена , Братислава, Дюрнщайн, Мелк, Пасау, Виена
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  ДОБРЕ ДОШЛИ НА БОРДА НА МОТОРЕН КОРАБ "АРИАНА"!

   Моторен кораб „Ариана” е построен през 2012 г. в Холандия и очарова с дизайна и комфорта си. Корабът разполага с широко и просторно фоайе, панорамен бар с дансинг, бар на кърмата, основен ресторант, библиотека с кът за четене, голяма слънчева палуба с джакузи и шезлонги, интернет / доп. заплащане/, магазин за сувенири, фризьорски салон и масажно студио. Кабините са разположени на три палуби и са с големина от 12 до 14 кв.м. На разположение на гостите е асансьор, който свързва горна и средна палуба. 80 % от кабините са с френски балкони, а цветовете и интериорът ще ви накарат да се чувствате като у дома си. Всяка кабина разполага с баня с душ кабина, тоалетна, сешоар, телевизор, телефон, сейф и климатик.

КРУИЗ ЗА БЪЛГАРСКА ГРУПА  В НАЙ-КРАСИВАТА ЧАСТ ОТ РЕКА
ДУНАВ И ТРИ ЕВРОПЕЙСКИ СТОЛИЦИ 

„Вино и есенна красота” 

 

ДЕН ПРИСТАНИЩЕ ПРИСТИГА ОТПЛАВА
1 ВИЕНА 18:00
2 БУДАПЕЩА 09:00 19:00
3 БРАТИСЛАВА       10:00     20:00
4 ДЮРНЩТАЙН 08:00 10:30
5 МЕЛК 13:30 17:00
6 ПАСАУ 09:30 13:00
7 ВИЕНА 08:30
8 ВИЕНА

 

03.11.2024 – ВИЕНА
Настаняване на борда на МК Ариана от 15:00 ч. Следобедно кафе и сладки в Панорамния бар. Отплаване от красивата австрийска столица. Капитанът ще Ви приветства с коктейл за „Добре дошли”, последван от вечеря.

04.11.2024 – БУДАПЕЩА
Закуска. Денят ще започне с панорамно влизане в т.нар. „Перлата на Дунав”- столицата на Унгария, Будапеща. От слънчева палуба ще направите едни от най-добрите си снимки на Парламента, мостовете и величествените сгради от двете страни на Дунав– Буда и Пеща. Следва панорамна екскурзия с автобус и пешеходен тур. Обяд на борда. След обяд свободно време за разходка по главната улица Váci utca . Преди вечеря ще отплаваме, за да Ви покажем още една спираща дъха гледка – Светлините на Будапеща.

05.11.2024 – БРАТИСЛАВА
Закуска. Преминаване през шлюз Габчиково- най- големия шлюз в тази част на река Дунав. Обяд на борда. Пристигане в Братислава и по желание панорамна пешеходна екскурзия на очарователната столица на Словакия. Спокойствието и романтиката на Стария град са на пешеходно разстояние и всичко това може да бъде полято с хубава словашка бира на централния площад. Вечеря и отплаване към Дюрнщайн. 

06.11.2024- ДЮРНЩАЙН
Закуска. Свободно време за разходка в живописното градчe Дюрнщайн. Построен някога като крепост, Дюрщайн е известен като мястото, където Ричард Лъвското сърце е бил затворен през 1192 г. от Леополд V. Тесните калдъръмени улички и потъналите в зеленина и есенни цветове дворове са съхранили средновековния дух на градчето, а забележителните гледки на околностите са вдъхновили някои от приказките на Братя Грим.. Отплаване към Мелк.

06.11.2024 – МЕЛК
Панорамно плаване през известния винарски регион на Долна Австрия- Вахау по време на късния есенен гроздобер. Стъпаловидни лозя, забележителни пейзажи, кайсиеви масиви и повече от 5000 исторически паметници правят Вахау едно от най-красивите места за плаване и заслужено го нареждат в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Следва обяд на борда и пристигане в Мелк, където Ви предлагаме екскурзия до абатство Мелк – бенедиктинския манастир, разположен на 60- метрова скала и превърнал се в един истински шедьовър на австрийския барок. Отплаване към Пасау и вечеря на борда.

07.11.2024 – ПАСАУ
Закуска и пристигане в Пасау- триречната Баварска Венеция. Разположен на границата между Австрия и Германия, той е съчетание на история, култура и уникална природа – сливането на трите реки Ин, Илц и Дунав. Свободно време за раходка и пазаруване в живописния стар град на Пасау.  Отплаване за Виена и обяд на борда. Малко след отплаването от Пасау пред Вас ще се разкрие великолепието на пролома Шльоген.

08.11.2024 – ВИЕНА
След закуска Ви предлагаме да опознаете Виена с aвтобусна и пешеходна екскурзия. Красивата австрийска столица, успяла да обедини историческото си наследство с духа на новата ера, очарова със своите великолепни барокови сгради, красиви градини и музеи с богати колекции. Връщане на кораба за обяд или оставане в града. След обяд- свободно време във Виена. За да вземете най-доброто от престоя си в столицата на музиката, след вечеря Ви предлагаме класически концерт с произведенията на Моцарт, Щраус и други  известни класици.                

09.11.2024 – ВИЕНА
Закуска и освобождаване на каютите до 09.00 ч. При възможност, складиране на багажа за по-късно напускане на кораба.

ЕКСКУРЗИИ НА БРЕГА  (провеждат се с превод на български език)
• Заявяват се при записване, заплащат се при доплащане на круиза. Екскурзии, заявени след записване, се потвърждават само при наличие на свободни места. Провеждат се с превод на български език. Туроператорът си запазва правото да прави промени в часовете на програмата и посещаваните обекти.

 

ЕКСКУРЗИИ ЕКСКУРЗИЯ ЦЕНА НА ЧОВЕК В ЕВРО
 ЕКСКУРЗИЯ БУДАПЕЩА 45
 ЕКСКУРЗИЯ БРАТИСЛАВА 31
 
 ЕКСКУРЗИЯ до МАНАСТИР МЕЛК 47
 ЕКСКУРЗИЯ ВИЕНА 45
ВЕЧЕРЕН КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ ВИЕНА
с включен транспорт от до кораба
79
 ПАКЕТ ВСИЧКИ ЕКСКУРЗИИ – 10 % ОТСТЪПКА 235

 

                                                                    ОПИСАНИЕ НА ЕКСКУРЗИИ:

БУДАПЕЩА- „Перлата на Дунав“
Наричана “Перлата на Дунава”, унгарската столица се счита за най-красиво разположения град на река Дунав. Обиколката започва от Буда, където с автобус ще преминем покрай бившия кралски дворец и кулите на Рибарския бастион. Продължаваме по един от красивите мостове към Пеща, като ще преминем покрай великолепните барокови сгради, кметството, еврейския квартал, виенското колело и площада на героите с мемориали на унгарски крале.
 Включва: Автобус+ кратък пешеходен тур; Продължителност ≈3.5 ч.
Кратък пешеходен тур.

БРАТИСЛАВА- спокойствие и средновековна романтика
По време на пешеходната обиколка в стария град ще преминем покрай  средновековната порта Михаил, старото кметство, фонтана Максимилиана, операта, уличката на композиторите и символа на града- катедралата “Св. Мартин”, в която са коронясани 11 хабсбургски крале и 8 кралици, Ще се снимаме и с известните бронзови статуи на Братислава, разказващи интересни истории по закачлив начин.  По време на разходката ще посетим и най- стария магазин в Братислава, където ще направим кратка дегустация на вино и местни специалитети. Възможност за връщане на кораба или оставане в стария център.
Включва: Пешеходен тур + дегустация; Продължителност ≈ 1,5 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

МАНАСТИР МЕЛК- „ златното абатство“
Запазил атмосферата на далечните времена, днес Мелк е известен като града на
„златното абатство“ и е изключително гостоприемен за туристи. Автобусът ни отвежда до скалисто възвишение над река Дунав, където е разположен бенедиктинския манастир- една от най-великолепните постройки в Европа. В чест на манастира, през 2007г. австрийското правителство отсича юбилейна евро монета, на която е изобразено Мелкското абатство, а италианският писател Умберто Еко нарича един от героите Адсон от Мелк в известния си роман „Името на розата“ в знак на уважение към абатството и неговата известна библиотека. По време на посещението ни в манастира ще преминем през мемориалната зала, бившите императорски спални, мраморната зала, църквата и
уникалната му библиотеката, съхраняваща над 80 000 тома литература. Следва свободно време за снимки и сувенири. Възможност за връщане на кораба с автобуса или пеша през централната част градчето.
Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈ 3 ч.
Кратък пешеходен тур с малко стъпала.

ВИЕНА – класическа музика и великолепна архитектура
Разположена на двата бряга на река Дунав, очарователната австрийска столица пленява сърцето на всеки турист със своята история, архитектура и изящни валсове. Екскурзията ни започва с панорамно преминаване с автобус по централната улица Рингщрасе, покрай националната опера, парламента, бургтеатъра, кметството, обсерватория Урания, дантелената църква. Следва фото стоп и кратка разходка в градините на двореца Белведере. Продължаваме с пешеходна разходка в старата част на Виена покрай двореца на принцеса Сиси- „Хофбург“, прословутите виенски файтони, колоната на чумата и площада пред катедралата Свети Стефан- символът на Виена. Свободно време за влизане в катедралата, снимки и разходка. Възможност за връщане с автобуса за обяд на кораба или оставане в центъра на града.

Включва: Автобус+ пешеходен тур+ свободно време; Продължителност ≈4 ч.
Екскурзията не е подходяща за хора с ограничена подвижност.

ВЕЧЕРЕН КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ– препоръчваме!
Kласически концерт с известни произведения на Моцарт, Щраус и други класици. Красивата музика и уютната атмосфера ще направят вечерта ни в „столицата на музиката“ незабравима. Концертът се провежда в една от бароковите концертни зали на Виена, а не в държавната опера. Обявената за концерта цена включва трансферите от и до кораба. На място гардеробът е задължителен.
Включва: Трансфери с автобус(≈ 1 ч) + Концерт с антракт(≈ 1ч. и 45мин.) Кратък пешеходен тур с малко стъпала пред концертната зала.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цена на човек в ЕВРО

ПАЛУБА ВИД КАЮТА ДВОЙНА КАЮТА ЕДИНИЧНА КАЮТА
ДОЛНА Каюта с  малък прозорец 829 1329
СРЕДНА  Каюта с  френски балкон 939 1503
ГОРНА Каюта с френски балкон 969 1551

tent/uploads/2023/02/Ariana-deck-plan-BG.pdf

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
• 6 нощувки на борда на база ОЛ ИНКЛУЗИВ:
Закуска – бюфет, обяд- 4-степенно меню, следобедно кафе или чай със сладки, вечеря- 4-степенно меню, нощна закуска; НАПИТКИ : от 08:00 до 24:00ч.– наливно вино /бяло,червено,розе/, наливна бира, наливни безалкохолни напитки и минерална вода, наливни натурални сокове, кафе, чай. ***Специални диети и алергии се заявяват при записване на круиза.
• Музика на живо на борда;
• Капитански коктейл за „Добре дошли“;
• Прощален коктейл и Капитанска вечеря;
• Безплатно ползване на библиотека и джакузи;
• Пасажерски такси за пристанищата;
• Изцяло български екипаж на борда;
• Медицинска застраховка „Помощ при пътуване”- 10 000 Евро покритие/за лица до 65 год./

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
• Транспорт до началното и крайно пристанище;
• Екскурзии на брега/ по желание/ – провеждат се с превод на бълг език. и при минимум 30 записани, заявяват се и се заплащат предварително;
• Напитки, които не са включени в „Ол инклузив“ и допълнителни услуги на борда;
• Разходи от личен характер и бакшиши/по желание/;
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“: За лица от 65 до 75 год./не навършени/- 20 лв; За лица от 75 до 85 год.- 30 лв

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
• Сключване на договор за пътуване и заплащане на капаро в размер на 500 лева на човек и доплащане до 01.09.2024;
• Валидна лична карта или валиден задграничен паспорт;
• За деца под 18 г. – нотариална декларация от родителя/родителите, който не придружава детето

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
• Организиран транспорт със самолет и трансфери с автобус до кораба и обратно (Цена допълнително след потвърждаване на круиза);
• Дете до 2 год. без допълнително легло- заплаща 50 евро;
• Дете от 2 до 6 год., настанено с двама възрастни без допълнително легло- заплаща 50% от цената на круиза;
• Минимален брой пасажери за осъществяване на круиза: 100;
• Възможност за сключване на застраховка „ Отмяна на пътуване“ ( между 4.5 и 11% от цената на пакета в зависимост от оставащия период до пътуване и възрастта на туриста). Може да се сключи само в деня на първо плащане по круиза;
• Всички пасажери на борда са застраховани по време на пътуването. Въпреки това, препоръчваме да си издадете и носите със себе си Европейска здравна карта. В някои (но не всички) европейски медицински заведения процедурата по оказване на спешна медицинска помощ и най-вече обработка на документи се осъществява по-бързо чрез европейска здравна карта. Такава карта може да зявите в повечето клонове на „Първа инвестиционна банка“, издават се в срок до 15 календарни дни. Повече информация на www.ezok.bg. 

АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ, ТУРОПЕРАТОРЪТ удържа следните неустойки, които се съдържат в условията на Договора с всеки клиент:
• До 01.07.2024 – без неустойки, освен в случаите, когато има издаден самолетен билет. Тогава важат условията на превозвача.
• От 01.07 до 01.09.2024- в размер на депозита.
• След 01.09.2024 – 100% от общата стойност на пътуването

Галерия