Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни/ 7 нощувки
 • Държави:

  Eгипет
 • Градове:

  Хургада – Луксор - Шарм ел Шейх – планината Синай - Кайро
 • По време на тази екскурзия ще видите:

ГАРАНТИРАНА ГРУПА!
Последни 4 места !

1 ден  (сряда) /30.03.2022 г. София – Хургада – Луксор
Събираме се на летище София – Терминал 1/стария терминал /в 06,00 часа сутринта и отпътуване с чартерен полет на авиокомпания BH Air в 08:00 ч. за Хургада. Пристигане на международното летище в Хургада около 10:00-10:30 сутринта.  Посрещане от нашите партньори. Трансфер с климатизиран автобус към Луксор. Ще спрем за почивка и обяд в ресторант без включени напитки в град Qena. След което ще се отправим към храма на богинята Хатхор в Дендара. Сред храмовете, строени по времето на Птолемеите (царете от династията, наследници на Александър Велики) и на римските императори, могат да се изброят тези на остров Филе, Ком Омбо, Едфу, Есна и Дендара. С право тези храмове могат да бъдат наречени перлите на гръцко-римския Египет. Храмът в Дендара е посветен на богинята Хатхор.
Името означава „дом на Хор”, а Хор е царят и небесното божество, т.е. богинята е образ на небето. За египтяните женското начало е свързано с небето, а не със земята, както сме приучени да мислим с понятията на индоевропейските представи. След смъртта си мъртвият се ражда повторно в утробата на небето за нов живот. Хатхор е също и богиня на любовта, музиката и веселието. Тя се изобразява като жена с кравешки уши и рога или като крава, а лицето ѝ често краси музикалните инструменти– систри. В своя разрушителен и наказващ аспект богинята се нарича Сахмет (Силната) и се изобразява като женско същество с глава на лъвица. А небесната богиня като майка и закрилница се отъждествява с Изида
Настаняване в хотел Steigenberger Nile Palace 4* – www.steigenberger.com. Свободно време, след което ще направим и Сити тур на Луксор/обиколка на града. Вечеря в ресторант без включени напитки. Нощувка

2  ден  (четвъртък) /  31.03.2022 г. Луксор
Закуска в хотела. Денят ни ще започне с посещението на музея в Луксор. Тук ще видим изложба на статуи и артефакти, датиращи от вековете преди Христа. Повечето експонати са намерени в местни храмове, а друга част са преместени директно от гробницата на Тутанкамон. Свободно време.  След което ще посетим храма Medinet Habu. Древноегипетски храм, посветен на бог Амон, с редица барелефи и гробницата на фараон Рамзес III.  Ще имаме обяд в ресторант в Луксор без включени напитки.
След обяд се отпрявяме с лодка по река Нил до Банановия остров, където ще видим множество от бананови плантации, малка зоологическа градина и живи крокодили. Свободно време, а след това с лодката се въщаме обратно в Луксор.
След това, ще се отправим към храма в Луксор най-големият музей под открито небе. Луксор е разположен върху останките на древната египетска столица Тива. Големият храм, посветен на боговете Амон Ра, Мут и Хонсу, впечатлява с гигантските си папирусови колони. Той е издигнат от Рамзес II, близо до самите води на Нил. Ще видим и алеята на сфинксовете, която свързва Луксор
Вечеря в ресторант без включени напитки. Трансфер до хотела и нощувка.

3  ден  (петък)/  01.04.2022г. Луксор – Шарм ел Шейх – планината Синай
Ранно ставане/сух пакет/ и се отправяме с трансфер до летището в Луксор за вътрешен полет от Луксор/05,10 и кацане в Кайро в 06,20 часа. Престой на летището за следващ полет от Кайро в 10,00 часа и кацане в Шарм ел Шейх в 11,00 часа/. Посрещане и трансфер с автобус до Бедуинска къща за гости/пътя е около 230 километра, като ще спираме за почивки, кафе и обяд/ в близост до Манастира Св.Екатерина, в подножието на планината Синай. Ще се настаним в Sheikh Mousa Bedouin Camp”http://www.sheikmousa.com/ или Daniela Village”Daniela Hotel & Diving Center – Dahab, Egypt (daniela-hotels.com). Настаняване и свободно време. Ранна вечеря/по желание/ и нощувка.

4 ден  (събота) / 02.04.2022 г. манастира „Света Екатерина“ – Шарм ел Шейх
Тръгваме около 00,30 часа сутринта от Бедуинската къща за гости с камили/около 1 километър/ и водач от задния път, тих и непосещаван. Продължаваме пеша, като ще минем покрай по-малко известен православен манастир и голямата му маслинова горичка. Преживяването от посрещането на изгрева на слънцето от връх Джебел Муса в планината Синай ще бъде незабравимо. Там Мойсей е получил от Господа 10-те божи заповеди. Това е свещено място за евреи, християни и мюсюлмани. Манастирът Св.Катерина е в планината Синай (Зъб) под Светия върх на Моисей (Джебел Муса) е висок 2 240 м. Сутринта ще слезем по стълбите на покаянието до манастира „Св. Екатерина“ /изкачването е по желание и се заплаща допълнително/.
След като слезнем от планината ще закусим и ще пием кафе или чай!
Манастира отваря врати в 08,45 часа и затваря за посетители в 11,30 часа. Ще имаме и екскурзоводна беседа на място по време на посещението на манастира./Входната такса на манастира се заплаща индивидуално на място от всеки и е 6,00 евро/.
Светицата е родена в Александрия в 294 г. в богато аристократично семейство под името Доротея. Тя е била високо образована в областта на философията, риториката, поезията, математиката, астрономията и медицината. Нейната красота, произход и образование я правели желана годеница, но тя се оженила за Бог и станала монахиня. Тя била кръстена Екатерина, което означава Стефания (корона). Участвала в много публични диспути, тя обърнала в правата вяра много учени и дори жената на император Максиминус. Ядосан заради това, той я подложил на мъчения на колело с ножове и накрая обезглавил тази18 годишна девица. Ангелите отнесли тялото и на най-високия Синайски връх 2646 м – Св. Екатерина. Три века по-късно монасите получили видение и свалили мощите й долу в новоизградения манастир наречен на нея. Първоначално Синайския манастир се наричал Преображенски както църквата (KATHOLIKON).
В манастира се намира и най-богатата библиотека в света/след Ватикана/, която има над 3300 древни ръкописа. Тук се съхраняват и два средновековни български псалтира. Тук можете да видите и най-старата ръкописна Библия.
След посещението на манастира ще отидем до Бедуинското селища да си в вземем багажа и около 12,30 часа се отправяме с автобус обратно към Шарм ел Шейх/пътя е около 230 километра, като ще спираме за почивки, кафе и обяд в град Дахаб/ и ще се настаним в хотел Concorde El Salam Front” 5* – Concorde El Salam Sharm El Sheikh Front Hotel, Шарм ел-Шейх на база All Inclusive. Свободно време, вечеря с включени напитки. Нощувка.

5  ден  (неделя) / 03.04.2022 г. Шарм ел Шейх
Закуска, свободно време, плаж или други развлечения в хотела или в курорта. Изхранване на база All Inclusive напитки. Нощувка.

6  ден  (понеделник) / 04.04.2022г.Шарм ел Шейх – Кайро
Закуска в хотела, след което се отправяме с трансфер/сух пакет за обяд/ до летището в Шарм ел Шейх за вътрешен полет до Кайро/11,40 и кацане в Кайро в 12,40 часа/. Посрещат ни на летищесто и с автобус се отправяме да посетим Пирамидите в Гиза, както и Сфинкса.
Tрансфер до хотел”Oasis Cairo Pyramids” 4* – The Oasis Hotel Pyramids 4* | WEBSITE ✅ | Cairo | Egypt . Настаняване, вечеря в хотела, нощувка

7  ден  (вторник)/ 05.04.2022 г.Кайро
Закуска в хотела.Нашето посещение на Кайро ще започне първо с Коптския музей. Най-голямата колекция от коптски артефакти принадлежи на коптския музей в Кайро. Със своите над 16,000 артефакти този музей представлява най-значимата колекция от коптско изкуство в света. Тук се съдържа богата информация за ранния християнски период на Египет и е дом на една от най-добрите египетски колекции от коптски изкуства. Повечето от иконите в коптския музей са донесени от старите църкви в Кайро. Почти цялата коптска стенопис е монашеска. Въпреки че монашеските стенописи не са били предназначени за велики произведения на изкуството.
След което ще посетим и Църквата на Дева Мария – Висящата църква/alMuallaqah/. Официално наречена Църквата на Дева Мария, висящата църква е построена на върха на южната порта на римската крепост „Вавилон“ и получава своето име от факта, че неговият кораб е прекратен над проход. Това уникално местоположение дава на църквата впечатление, че е висящо в средата на въздуха – спектакъл, който би бил още по-впечатляващ, когато е бил построен за първи път, когато нивото на земята е било с няколко метра по-ниско, отколкото е днес. Арабското име на църквата, al-Muallaqah, също се превежда като „Окачен“.
Ще направим пауза за обяд без включени напитки.
Очарователното минало на църквата я прави едно от най-старите места за християнски поклонения в Египет. През цялата си история висящата църква остава един от най-важните бастиони на коптската християнска църква. През 1047 г. е обявен за официална резиденция на коптски православни папа, след като мюсюлманското завладяване на Египет е причинило преместването на египетската столица от Александрия в Кайро.
След което ще се отправим към планината Мокатам в югоизточната част на Кайро, където ще посетим манастира „Сейнт Симон“, известен още като „Пещерната църква“. Манастирът “Сейнт Симон”, известен още като “Пещерната църква”, се намира в планината Мокатам в югоизточната част на Кайро. Египет е една от най-големите мюсюлмански държави, но живеещите в този район на Кайро хора са коптски християни или поне 90 процента от тях. Християнските общности рядко се срещат в Египет, затова хората Забален предпочитат да останат в Мокатам в собствената си религиозна общност.
След построяването на църквата, хората, живеещи в района започнали да се чувстват по-сигурни в бъдещето си тук. Всъщност, пещерната църква на Св. Симон в Мокатам е най-голямата църква в Близкия изток. Tрансфер до хотел”Oasis Cairo Pyramids” 4* – Вечеря в хотела, нощувка.

8  ден  (сряда)/  06.04.2022 г. Кайро – София
Закуска и освобождаване на хотела. Около 09,00 часа трансфер до летището в Кайро за директен чартърен полет за България. 

Човек в Двойна Стандартна стая  – 1569  €
Единична Стандартна стая  – 1768 €
Трети възрастен на редовно легло  – 1545 €
Дете  до 5 г.  –  763 €
Дете от 6 до 11,99 г.  – 1341€

Финално записване до 01.03.2022 г.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Пакетната цена е в евро на човек и включва:

 • Самолетен билет с директен чартърен полет София-Хургада/Kaйро-София с включени летищни такси и 1 салонен багаж до 7 кг. и 1 чекиран багаж 20 кг.;
 • Самолетен билет за вътрешен полет на 01.04.2022 г. Луксор-Кайро-Шарм ел Шейх с включени летищни такси и 1 салонен багаж до 7 кг. и 1 чекиран багаж 20 кг.
 • Самолетен билет за вътрешен полет на 04.04.2022 г. Шарм ел Шейх-Кайро с включени летищни такси и 1 салонен багаж до 7 кг. и 1 чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери по програмата с климатизиран автобус;
 • Всички екскурзии, обекти и храмове по време на програмата и входове към тях;
 • Всички обяди по програмата в ресторант без включени напитки;
 • Всички вечери по програмата в ресторант без включени напитки;
 • 2 нощувки със закуски в Луксор в хотел „Steigenberger Nile Palace” 4* ;
 • 1 нощувка със закуска  и вечеря в Бедуинско селище „Sheikh Mousa Bedouin Camp” в планината Синай ( или подобно);
 • 2 нощувка в Шарм Ел Шейх на база All Inclusive в хотел „Concorde El Salam Front” 5*;
 • 2 нощувка със закуска и вечеря без включени напитки в Кайро в хотел „The Oasis Hotel Pyramids 4*
 • Обслужване от местни екскурзоводи на: английски език за Луксор и на руски език за манастира Света Екатерина и Кайро, както и водач от фирмата партньор, който ще осигури съдействие по време на всички трансфери и екскурзии по програмата;
 • Водач от фирмата организатор по време на цялото пътуване и целия престой;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10 000 евро и покритие за Covid;            

 

Пакетната цена НЕ включва:

 • Входна виза за Египет – $ 25, заплаща се на летището в Хургада от всеки индивидуално и лично при издаването и. Заплаща се от всички, както от възрастни, така и от деца. При промяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно;
 • Бакшиш $ 25-еднoкратно, в Египет е прието да се дава бакшиш за египетския гид и шофьорите на автобусите, който ще се събере само от възрастни/без деца до 11.99 г./ при пристигането ни. Както за Луксор, Синай и Кайро .
 • В Египет е прието по желание да се дава бакшиш на персонала в хотелите индивидуално при настаняване и напускане!
 • Допълнително изкачване на връх Джебел за посрещане на изгрева на слънцето на 02.04.2022 г. на палнината Синай – 69 евро за възрастен/ 45 евро за деца. В цената е включен преход с камили до 1 километър и местен водач през цялото време. Участието се заявява и заплаща в България.
 • Входна такса за манастира Света Екатерина – 6,00 евро. Заплаща се лично и от всеки;
 • Разходи от личен характер;
 • Напитки в хотели и ресторанти по време на хранения;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е около 5% от цената на  пакета и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава, съгласно условията на застрахователна компания „Алианс“;
 • Горивна такса – обявява се 21 дни преди полета (ако авиокомпаниите наложат такава);
 • PCR тест направен до 72 часа преди влизане в Египет(информация която може да се промени)

* Важно за облеклото при посещението на Светата обител манастира „Света Екатерина“ – за жените е забранено влизането с къси панталони, потници или друго облекло, при което раменете да бъдат непокрити. Хубаво е на главата да имате шал, който да покрива косата. За мъжете да носят дълги панталони и блуза или риза с дълъг ръкав!!!

 

Условия:

 1. Плащания:
  – Авансово плащане от 50 % депозит на човек при записване;

  – Доплащане: до 30 дни преди датата на отпътуване/01.03.2022г./;
 2. Необходими данни за всички пътуващи* :
  – Три имена на латиница по международен паспорт – копие от задграничния паспорт;

  – Единен граждански номер (ЕГН) или дата на раждане, ако лицето е чуждестранен гражданин;
  –  Номер на паспорт и дата на валидност;
  * Фирмата партньор на място има право да променя програмата и последователността на изпълнението и.
 3. Анулационни срокове:
  2.1. Крайният срок, в който потребителят може да се откаже от договора (анулация), без да дължи неустойка е до 60 дни преди датата на пътуването.
  2.2. При анулация от 60 до 45 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на изискуемия депозит, съобразно условията на конкретната програма, но не по-малко от 50% от цената на пътуването.
  – Ако направената анулация е от 45 до 20 дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 70% от цената на пътуването;
  – Ако направената анулация е 20 и по-малко дни преди датата на отпътуване, неустойката е в размер на 100% от цената на пътуването;

ВАЖНО: Промяна на цената е възможна при: промяна на транспортни разходи /гориво/, летищни, пристанищни и др. такси; промяна с повече от 3% на валутния курс в периода м/у датата на сключване на договора и отпътуването; непредвидено покачване на цените от страна на партньорите ни, както и в други обективно наложителни случаи.
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София, Хургада, Луксор, Кайро са калкулирани с параметри $780/тон. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.

ВНИМАНИЕ: Авиокомпанията си запазва правото за смяна на часовете на излитане и кацане, за което фирмата ще информира своевременно пътниците.

Забележка: Фирмата организатор НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

Важно: За деца под 18 г. пътуващи без родителите или само с един от тях трябва да имат оригинал и ксерокопие на нотариално заверена декларация, че и двамата родители са съгласни детето да пътува в чужбина. Ако дете под 18 години пътува само с един от родителите си (или с друг придружител, различен от родител), той трябва да носи нотариално заверено пълномощно от не пътуващия родител + копие от него (а ако пътува с друг придружител – и от двамата родители) за излизане на детето в чужбина (в случай че детето пътува с двамата си родители, но те са с различни фамилии, те трябва да предоставят акта за раждане на детето, както и копие от него). Този документ ще послужи пред българските гранични власти.

Важна информация:
За пътуване до Египет се изисква валиден международен паспорт. Паспортът трябва да е с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната. Не се изискват допълнителни ваксини.

* Изрично се забранява изнасянето от територията на Египет всякакъв вид корали или подобни, което  подлежи на строги санкции във вид на големи парични глоби и арест!

Необходими документи:
– Международен паспорт с валидност поне 6 месеца след датата на влизането в страната.
– Няма санитарни или други специфични изисквания
–  Сертификат за ваксинация или отрицателен PCR тест направен 72 часа преди влизането в Египет на латиница

Галерия