Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    13 дни/ 11 нощувки
  • Държави:

    Канада
  • Градове:

    Торонто – Ниагара – Отава – Монреал – Квебек – Калгари – Банф – Скалистите планини – Виктория – Ванкувър
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Защо да изберете тази програма?
– Наситена програма и пълна обиколка на най-интересните места в Канада;
Лятото е най-добрият сезон за посещение на Канада;
Гарантирани дати на отпътуване и предплатени самолетни билети на Луфтханза и на Еър Канада;
– Настаняване  в специално подбрани и проверени от нас централни хотели 3*+/4* с включени закуски на пешеходно разстояние от основните забележителности;
– Транспорт с частен автобускомфорт и сигурност по време на преходите;
– Включена целодневна екскурзия до водопада Ниагара, най-големия в Северна Америка, където могъщия порив на водната стихия ще ви остави без дъх;
Три нощувки в сърцето на Национален парк Банф, за да се насладите максимално на уникалната природа на Канадските Скалисти планини;
Включено посещение на едни от най-красивите езера в Северна Америка – Морейн и Луиз и възможност за разходка през вековните иглолистни гори до езерото Агнес;
Включена разходка със специален 6х6 автобус Айс Експлорър върху ледника Атабаска, част от най-голямото ледено поле в Скалистите планини;
Включено посещение на град Виктория и приказните градини Бутчарт;
Професионален водач с опит, придружаващ групата от България;

 

Ден 1 /11.06.2023, неделя/ София – Франкфурт – Торонто
Излитане от летище София в 06:10 ч. с полет на Луфтханза. Кацане във Франкфурт в 07:35 ч. Престой: 6 часа и 15 мин. Продължение за Торонто в 13:50 ч. Продължителност на дългия полет 8 часа и 50 мин. Кацане в Торонто в 16:20 ч. местно време. Посрещане от нашия местен екскурзовод, трансфер с частен автобус и настаняване в хотел Holiday Inn Express Toronto Downtown 3*, разположен в центъра.
Живописно разположен на северозападния бряг на езерото Онтарио, Торонто е оживен, космополитен и завладяващ. Най-многолюдният град в Канада се отличава с културното многообразие – около 50% от жителите са родени извън Канада, представени са над 200 етнически групи и се говорят над 140 различни езика. Въпреки тази сложна амалгама от общности и езици торонтчани съжителстват в хармония, наслаждават се на живота в града и на неговите изискани ресторанти, оживени клубове, популярни фестивали, зелени паркове, иновативни архитектура, технологии и висока екологична ефективност.
По желание вечерна разходка из улиците на Торонто, по време на която ще видим: Йонг Стрийт – най-дългата улица в света до 1999 г. според рекордите на Гинес; оживения площад Йонг-Дъндас и търговския център Итън, откъдето може да се слезе в The PATH – Подземният град на Торонто, дълъг 30 км, свързващ всички големи сгради и спирки в централната част и рай за пешеходците през дългата зима; Сградата Флетайрън – седалище на известния магнат и филантроп Джордж Гудърхам, който изградил империя от дестилационни фабрики и жп дейност, историческия квартал Дистилери Дистрикт или крайбрежната променада. Нощувка.  

Ден 2 /12.06.2023, понеделник/ Торонто – водопада Ниагара – Торонто
Закуска в хотела. Отпътуване с местния екскурзовод към водопада Ниагара, разположен на 140 км южно от Торонто на границата между САЩ и Канада. Водопадът се състои от три части: Подковата, наричан още Канадския водопад, Американския водопад и по-малкия Брайдъл Вейл. Най-впечатляващ е Канадският водопад, през който преминава около 80% от водното количество. Представете си оглушителният тътен на 2500 куб. м/сек., спускащи се с от височина 57 м и станете свидетели на могъщия порив на водната стихия! Възможност за посещение на кулата Скайлон, от която се разкрива невероятна панорама на водопада и по желание плаване с корабче под водопада. Отпътуване към живописното градче Ниагара, разположено на брега на езерото Онтарио. Свободно време за обяд, разходка и снимки в това очарователно място, съхранило автентичната си атмосфера от 19-ти век – исторически сгради, потънали в зеленина булеварди, антикварни и сувенирни магазини, карети с конски впрягове. По желание посещение на една известните местни винарски изби и дегустация на прочути вина от региона. Тук ще научим историята за божествения сладък вкус на леденото вино на Канада и за големия успех на винарите от Онтарио в производството на бяло вино. Връщане в Торонто. Турът приключва при покрития стадион Роджър Център и емблематичната Си Ен Тауър, където имате възможност да се качите в свободното време и да видите града от птичи поглед. Ултрабързите асансьори само за 58 сек. ще ви отведат до панорамната площадка на 346 м, откъдето се разкрива удивителна гледка, а стъкленият под на 342 м е предизвикателство дори и за смелчаците. При отварянето му през 1994 г. е първият в света. Всеки панел е конструиран така, че да издържа тежестта на 35 лоса и по него може смело да вървите. Самата кула е от 1975 г., висока е 553 м и държи първенството за най-високата сграда в света цели 32 г. Тази вечер ние препоръчваме да отделите време и да отидете с ферибота до един от трите острова на езерото Онтарио – Уардс, Алгонкин или Сентър, откъдето ще се насладите на нощната панорама. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3 /13.06.2023, вторник/ Торонто – Отава
Закуска в хотела. Панорамна обиколка на Торонто: Куийнс Парк, Парламентът на Онтарио, Университета на Торонто, Съдебната Палата, Брукфийлд Плейс с невероятната стъклена галерия, проектирана от Сантяго Калатрава, свързваща две кули близнаци със сградата на бившата Банка Мидлънд; пиацата с езерото и фонтаните пред Новото кметство, където ще си направим снимки с емблемата на града и със сграда на Старото кметство от 1899 г., чиято часовникова кула години наред била най-забележителната част от градския пейзаж. Отпътуване на североизток покрай бреговете на езерото Онтарио за столицата Отава (450 км, 4 часа). Прелестният град е разположен в долината на р. Отава, точно на границата между англоезичната провинция Онтарио и френския Квебек. Възникнал като център на дърводобива и търговията, днес е подреден и спокоен град, горд с историческото си наследство и културния си живот. Със своите почти 1 милион жители той е четвъртият по големина в Канада. Пристигане в Отава и настаняване в историческия хотел Lord Elgin 4*, разположен в идеалния център на града. Пешеходна панорамна обиколка на Отава: ще видим отвън сградата на Парламента – символичното сърце на нацията, където заседава федералното управление на Канада. Ще спрем на панорамната площадка при Нипиън Пойнт, ще видим Катедралата и сградата на Националния център по изкуства, чийто впечатляващ екстериор отразява небето, а вътрешните пространства приветстват простора на природата. Очарованието на Отава се допълва от искрящите води на канал Ридо, минаващ през сърцето на града. Тук от 1831 г. действа система от 8 шлюза, регулиращи нивото на водата в канала и реката. През лятото зелените поляни между канала и готическите кули на Парламента са предпочитано място за пикник, а през зимата Ридо се преобразява в най-дългата ледена пързалка в света. Ще завършим разходката в пазара Байуард – най-старият открит пазар в страната, където повече от 600 фермери и търговци предлагат разнообразни стоки, а 88 ресторанта фокусират апетита за местните специалитети. Тук почитателите на гурме традицията ще имат възможност да опитат емблематичните „бобърски опашки“. Нощувка.

Ден 4 /14.06.2023, сряда/ Отава – Монреал – Квебек
Закуска в хотела. Отпътуване за Монреал (200 км, 2 часа). Монреал е вълнуващ микс от гледки и звуци, който ви залива на всеки ъгъл, затова обичаме да се разхождаме из него и да преоткриваме европейското му лице и френското му сърце всеки път. Френското наследство и френският език тук са доминиращи и ролята на провинция Квебек в състава на Канадската федерация е най-дискутираната и гореща политическа тема десетилетия наред.
Панорамна обиколка с местен екскурзовод на този динамичен и космополитен град, смесица между Европа и Америка, събрал най-доброто от двата свята. Повече от 150 години Монреал е икономически, индустриален и финансов център на Канада.
С автобуса ще разгледаме Даунтаун – финансовото сърце на града, където се издигат високите стъклени небостъргачи, кварталът на богатите с именията на ул. Шербруук – центърът на „Златната миля на Монреал“ и Ораторията „Св. Джоузеф“ – най-големият храм в Канада. Ще минем по търговската улица Св. Катерина и покрай Университета МакГил, основан през далечната 1821 г. с указ на крал Джордж IV. Висшето учебно заведение е едно от най-престижните в Америка и се гордее със своите: 5 астронавта, трима министър-председатели, 14 съдии във Върховния съд, 28 посланика, 9 носители на Оскари, трима носители на Пулицър, 28 Олимпийски медалисти и 14 носители на Нобелови награди.
Ще се откъснем от сянката на високите сгради и от шума на колите и ще посетим панорамната площадка на върха на хълма Монт Роял (232 м), най-високата точка в града и негов кръстник. Тук ще направим снимки и ще се насладим на панорамата към центъра и реката.
Ще се отправим към Стария Град на Монреал, за да усетим оживена френско-канадска атмосфера, ще влезем в базиликата Нотр Дам – истинско бижу в сърцето на града, чиито богати и изящни декорации и орнаменти предизвикват възторг у всеки посетител от 1824 г. насам. Нейната акустика е толкова перфектна, че великият Лучано Павароти с удоволствие многократно я използвал и радвал монреалци с незабравимите си изпълнения. Прилежащият Параклис на Св. Сърце е популярно място за бракосъчетания и самата Селин Дион сключила своя църковен брак тук през 1994 г.
Ще имате свободно време и възможност да се разходите и да видите площадите и тесните павирани улички на Стария град, съхранил облика на европейско градче от 18-19 век: Плас Жак Картие и сградата на Кметството; Плас Д’Aрм, Старото пристанище с Виенското колело, предлагащо гледка към крайбрежието, река Сейнт Лорънс и островите от 60 м височина; Часовниковата кула от 1922 г., реплика на Биг Бен и др. Препоръчваме Ви да опитате местния картофен специалитет „путин“, пушено месо, пай с кленов сироп и чаша вино в някое от чаровните бистра.
В ранния след обяд ще продължим към град Квебек – бижуто на Френска Канада и единственото запазено укрепено селище на север от Мексико (265 км, 2 часа 45 минути). Настаняване в хотел Manoir Victoria 4*.
Свободно време за разходка из тесните калдъръмени улички, исторически забележителности от 17 и 18 век и многобройни френски бутици, бистра и кафенета. Ще имате шанса да опитате местната кухня, специализирана в приготвянето на патешко, еленско, карибу, риба и сирена, както и да опознаете тероара на квебекските вина, чиято сложна амалгама от зависимости, включва почвено-климатичните дадености на новия континент, сортовете грозде, гледането на лозята, резитбата, беритбата и технологията на производство. Тероарът на Квебек е жив и динамичен и пулсира като самия град векове наред. Именно тук ще усетите истинския смисъл на поетичния израз „joie de vivre“ и ще му се отдадете изцяло. Нощувка.

Ден 5 /15.06.2023, четвъртък/ Квебек
Закуска в хотела. Сутринта е посветена на пешеходна разходка с местен екскурзовод, по време на която ще разберем повече за живота и историята на най-красивия канадски град, обявен от ЮНЕСКО за част от Световното културно и историческо наследство и столица на едноименната провинция. За пръв път френският изследовател Жак Картие пристига тук през 1535 г., но чак през 1608 г. след идването на френския мореплавател Самюел дьо Шамплен били изградени първият дървен форт и селище за търговия с кожи. Именно затова Шамплен си спечелва прозвището „Бащата на Нова Франция“. Името на града идва от езика на племето алгонкини и означава „там, където реката се стеснява“. През 1693 г. по време на френския режим се строи Цитаделата на Квебек и това е най-старата военна сграда в Канада. През 1759 г. в полето на Ейбрахам се провежда решаващата битка между войските на генерал Джеймс Улф и френския генерал маркиз Монткалм, след което Квебек става британска колония. И до днес на това място се чества най-големият фестивал в града Денят на Св. Баптист.
Ще разгледаме крепостните стени на Стария град, Парламента на провинция Квебек, Манастира на урсулинките, историческия хотел Шато Фронтенак (отвън), терасите Дюферин, Плас Д’Арм, Рю де Тресор с местните художници, Семинарията, Кметството, Стълбите Чупиврат, Рю дьо Пти Шамплен, Плас Роял и Долния град.
След обяд свободно време или по желание екскурзия до красивия водопад Монтморенси, който се намира близо до града и поразява със силата на пада си. Водопадът е с 30 м по-висок от Ниагара. Ще разгледаме и впечатляващата Базилика Sanctuaire Sainte Anne de Beaupré – една от петте светини с национално значение. Вярва се, че тук са изцелени многобройни болни с помощта на силата на Св. Ана. Нощувка.

Ден 6 /16.06.2023, петък/ Квебек – Калгари – Банф
Сух пакет за закуска. Сутринта трансфер до летище и полет за Калгари с прикачване. Посрещане, трансфер до центъра на града и панорамна обиколка: финансовия център Даунтаун с Кулата и Боу билдинг – най-високата сграда извън Торонто, Стемпийд граундс, Стефан Авеню.
Откриването на нефта в провинция Албърта буквално изважда Калгари от прерията и го поставя на световната икономическа карта. Името на града е взето от едноименното градче на остров Мъл в Шотландия и на старонорвежки означава „Студена градина“. Калгари е създаден като малък полицейски пост в равнината, а днес е огромен корпоративен център на енергетиката и новите технологии. Обликът му е разнолик – днес хората тук носят каубойски ботуши, ризи и шапки в свободното си време, но също и официални костюми за своите бизнес срещи. През юли тук се организира Калгари Стемпийд – едно от най-добрите родео състезания в света със десетки хиляди зрители. Спортната слава доминира Калгари и градът за цяло поколение почитатели на зимните спортове е синоним на Зимните Олимпийски игри, проведени тук през 1988 г.
Отпътуване на запад по Трансканадската магистрала за сърцето на Скалистите планини и живописното градче Банф (145 км, 1 час и 30 минути). Национален парк Банф е първият в страната, създаден през 1885 г. и охраняващ площ над 6600 кв. км. планини, ледници и иглолистни гори. Тук се срещат мечка гризли, рис, пума, лос, росомаха, дива коза, дебелорога овца, елен уапити, белоопашат елен, червена лисица, видра, бобър, мармот, земна катерица, златен орел и др. Банф граничи с други три национални парка – Джаспър на север, Йохо – на запад и Кутенай – на юг. В края на 19 век Канадската тихоокеанска железница дава тласък на развитието на района и превръщането му в световна туристическа дестинация с построяването на хотелите Банф Спрингс и Шато Лейк Люис. Следващите два дни ще ни потопят в красотата на Скалистите планини и всяка секунда ще се удивяваме на величието на природата. Високите назъбени върхове на фона на искрящо синьото небе ще разпалват въображението ни, в спокойните тюркоазени води на ледниковите езера ще оставим отражението си, а в снега на ледниците ще притихнат забързаните ни крачки. Настаняване във Fox Hotel & Suites 3+*. Нощувка. 

Ден 7 /17.06.2023, събота/ Каньон Джонстън – езеро Луиз – езеро Морейн
Закуска в хотела. Сутринта рано отпътуване към каньонът Джонстън и разходка до Долния водопад, където ще бъдете освежени от пръските на планинския поток.
Продължаваме към езерото Луиз – диамантът на дивата планина. То е кръстено на принцеса Луиз Каролина Албърта, четвъртата дъщеря на кралица Виктория и съпруга на Маркиза от Лорн – генерал губернатор на Канада от 1878 г. до 1883 г. В западния край на езерото се издига величествената планина Виктория с ледника Виктория, чиито топящи се ледове го пълнят с вода. Езерото е на 1730 м н. в., дълбоко е 70 м и се счита за родно място на канадското планинарство. През 1911 г. тук е построен луксозният хотел Феърмонт Шато Лейк Луис и хиляди туристи идвали тук десетилетия наред, за да откриват и покоряват планината, да се любуват на звездите или да яздят коне сред спиращия дъха природен декор. Тук са снимани много холивудски продукции, отсядали са звезди като Алфред Хичкок и Мерилин Монро, а също и величия като кралица Елизабет ІІ, датската кралица Маргрет и йорданския крал Хюсеин с кралица Нур. Ще имаме достатъчно свободно време за разходка, снимки или плаване с каяк в огледалните води на езерото, а за почитателите на пешеходните турове предлагаме преход до езерото Агнес и чайната, построена през 1901 г. от Канадската тихоокеанска железница като убежище за планинарите (6,5 км в двете посоки, 400 метра денивелация, около 2 ч. преход).
Следобед отпътуване езерото Морейн, сгушено в Долината на десетте върха на височина 1885 м. Отражението на величествените планински върхове в наситените тюркоазено-сини води на езерото е почти сюрреалистично. Езерото е най-пълноводно през юни, а кристално чистите му води се подхранват от река Ларч и ледника Фей. Свободно време за снимки и разходка из край езерото. Връщане в Банф, свободно време за вечеря в някои от многобройните ресторанти, предлагащи традиционни национални ястия и месо от екзотичен дивеч. Нощувка.

Ден 8 /18.06.2023, неделя/ ледника Атабаска
Закуска в хотела. Отпътуваме рано на север по магистралата Айсфийлд към Нациоален парк Джаспър и най-голямата атракция по време на нашето пътуване в Канада – ледника Атабаска, дълъг 6 км. Магистралата Айсфийлд се счита за един от най-красивите панорамни пътища в света – от нея се виждат над 100 ледника, тюркоазени езера, бързи реки, вековни гори и водопади. Великолепието на Скалистите планини ще се разкрива пред нас на всеки завой и ако имаме късмет можем да зърнем дори черна мечка, лос или елен. Очаква ни разходка по леда със специален 6х6 автобус Айс Експлорър. Ще видим ледените полета Колумбия и ще разгледаме Посетителския център в долината Сънуапта, изграден сред една от най-невероятните и сурови екосистеми на нашата планета, където оцеляването е въпрос на адаптация. Полетата на Колумбия са само малка запазена част от огромната ледена покривка, която обгръщала континента преди последното затопляне на климата. Това е най-голямото ледено поле в Канадските Скалисти планини и представлява широко издигнато плато на площ от 215 кв. км. Дебелината на фирнования сняг и лед достига 365 м. Реките, извиращи от тези ледници, се оттичат в три посоки и се вливат във водите на Северния Ледовит, Тихия и Атлантическия океани. Почти 80% от най-високите върхове в парк Джаспър се намират именно тук – високите планини улавят въздушната влага, която идва със западните ветрове от Тихоокеанското крайбрежие. Вали основно сняг и лесно натрупва покривка от 7 м. Ледниковото поле Колумбия привидно е спокойно, но всъщност представлява най-мощната и динамична сила, която оформя релефа и микроклимата на планината. Ледените ръце на планината се протягат и оттеглят хиляди пъти, следвайки стъпките на древен танц, чийто майсторство само стихиите са овладели до съвършенство.
На връщане ще спрем да видим още две от чудесата на природата тук – езерата Пейто и Хърбърт. Техните изумрудени води ще се запечатат завинаги в съзнанието Ви като едни от най-девствените и спокойни кътчета от нашата планета Земя. Връщане в хотела, свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 9 /19.06.2023, понеделник/ Банф – Калгари – Виктория
Сух пакет за закуска. Рано сутринта отпътуване за летището в Калгари и полет за Виктория. Ще разглеждаме вълшебните градини Бутчарт. През 1904 г. Робърт и Джени Бучарт се преместват от Онтарио на остров Ванкувър и отварят кариера за варовици. За по-малко от десетилетие кариерата изчерпва запасите си и Джени си представила как оголената земя се превръща в прекрасна цветна градина. За целта конски впрягове докарали тонове плодородна пръст и така мечтата на Джени постепенно оживяла. До 1929 г. проектът се разгърнал и били добавени Розовата, Японската и Италианската градини. Днес Градините са част от Националното историческо наследство с над 900 вида растения и всички посетители се радват на цветното им вълшебство, сътворено с много желание и любов.
Продължаваме към Виктория и панорамна обиколка на очарователния град, сгушен на южното крайбрежие на остров Ванкувър. Градът е основан през 1843 г. и през 1866 г. става столица на Британска Колумбия. Днес Виктория пази спомена за Викторианската епоха и за Златната треска, помни историите на пионери и изследователи, съхранява своите богатства в многобройни музеи, галерии, исторически сгради и великолепни имения. Наричат я „Слънчевия град на градините“ заради изобилието от зеленина и романтичните цветни лехи и кашпи. Ще се влюбите в усмихнатите хора, в цветните малки улички, в крайбрежните ресторанти, в марината и в морския дух на това място. Ще видим Стария град, Вътрешното пристанище, внушителната сграда на хотел Феърмонт Емпрес и сградата на Парламента. Ще посетим Кралския Музей на Бритиш Кълъмбия с оригиналните тотемни стълбове в прилежащия парк Тъндърбърд. Стълбовете били събрани от различни населени места по крайбрежието и донесени тук в началото а 20 век. Няколко десетилетия по-късно властите решили да реставрират ерозиралите стълбове, но открили, че традицията за направа на тотеми била почти напълно изчезнала по тези земи. От хилядите дърводелци и майстори на стълбове бил останал само един. През 1952 г. артистът Мунго Мартин от племето Куакиутл преместил своята работилница в парка, започнал да вдъхва нов живот на тотемите и да учи на занаята сина и племенника си. Така древната традиция постепенно се възродила. Всеки тотем разказва своя собствена история, коренните жители често изобразяват на тях Птицата на гръмотевиците, Гарвана, Мечката и Косатката.
Настаняване в хотел Laurel Point Inn 4*. Свободно време за вечеря с морски дарове в някой от ресторантите на Lo-Jo или улица Форт и пешеходна разходка в района на Марината и Рибарския кей, по време на която ще усетите неповторимата английска атмосфера на острова. Нощувка.

Ден 10 /20.06.2023, вторник/ Виктория – Ванкувър
Закуска в хотела. Отправяме се към ферибота за Ванкувър, като по пътя ще спрем в парк Бийкън Хил и нулевия километър на Трансканадската магистрала, която завършва тук на Тихоокеанското крайбрежие. Ще видим прекрасните дървени къщи в спокойния крайбрежен квартал Оук Бей и ще минем покрай кампуса на Университета на Виктория. През 1791 г. испанецът Хосе Нарваез става първият европеец достигнал бреговете на Ванкувър. В следваща 1972 г. английският морски капитан Джордж Ванкувър изследва залива Брурард и дава редица британски имена в района. През 1808 г. търговецът на кожи Саймън Фрейзър и неговият екипаж са първите европейци стъпили на мястото, където днес се издига града. В средата на 19 век целият регион попаднал под британско владение, когато през протока Хуан де Фука била прокарана новата граница между САЩ и Канада. Златната треска в каньона Фрейзър от 1861 г. довела 25 000 златотърсачи, преселници от Калифорния, а Златната треска в Клондайк от 1898 г. довела още повече хора, търсещи нов живот. Днес Ванкувър многократно е номиниран с призовете „Най-добър град на Америка“, „Най-добър град за живеене в света“ и „Град с най-високо качество на живот в света“.  Тук ще се почувствате като в Ню Йорк, като в декор на стар филм и като на остров едновременно… Нито една снимка не може да предаде усещането да сте там!
Панорамна обиколка на прелестния Ванкувър с местен екскурзовод. Ще разгледаме Стенли парк с панорамните площадки на Броктън пойнт и Проспект пойнт, Инглиш Бей, района на Даунтаун, Канада Плейс с круизния терминал, историческия Гастаун с голямата атракция Парният часовник и други. Настаняване в хотел The Listel 4*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 11 /21.06.2023, сряда/ Ванкувър
Свободен ден за да се потопите в атмосферата на Ванкувър. Възможност за посещение на висящия мост Капилано и парка към него, Кулата на Ванкувър с панорамната площадка, Аквариума или Музея на антропологията, чиято модерна стъклена сграда внушително се издига над скалата на Плажа на корабокрушенците. А за завършек на деня може просто да се разходите по крайбрежната променада Seawall Water и да се насладите на фантастичните гледки към града, залива и залеза.
Ако предпочитате да се отдалечите от глъчката на града, предлагаме да се включите в целодневна екскурзия Sea to Sky и да се потопите в живописната природа на Британска Колумбия. Ще посетим крайбрежно селце Хорсшу Бей, където ще откриете очарователни арт галерии, магазини за ръчно изработени сувенири и кафенета. Ще се освежим от пръските на водопада Шанън, висок 335 метра. Ще се качим на гондолата Sea to Sky до панорамната площадка, от която се разкрива гледка към Крайбрежните планини, гранитния купол на Страумъс Чийф и залива Хау саунд. Преминаването по 100-метровия висящ мост Sky Pilot ще ви зареди с адреналин, а разходката сред гората със спокойствие и великолепни гледки. Връщане във Ванкувър. Нощувка.

Ден 12 /22.06.2023, четвъртък/ Ванкувър – Франкфурт
Свободен преди обед за последна разходка по плажа, разглеждане на старите къщи на Ванкувър и на неговата впечатляваща арт среда. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище за полет до Франкфурт в 16:15 ч. Продължителност на полета: 09:50 ч.

Ден 13 /23.06.2023, петък/ Франкфурт – София
Кацане във Франкфурт в 11:00 ч. Престой: 3:10 ч. Продължение за София в 14:45 ч. Пристигане в България в 17:55 ч. Край на програмата. 

Обща пакетна цена на човек в двойна стая:

   при група от 18 – 20 туристи 10 950 лв
   при група от 14 – 17 туристи  11 950 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

В цената са включени:
• Самолетни билети София – Франкфурт – Торонто и Ванкувър – Франкфурт – София с включени летищни такси и чекиран багаж;
• Самолетни билети Квебек Сити – Калгари с прекачване и Калгари – Виктория с включени летищни такси и чекиран багаж;
• 11 нощувки със закуска в подбрани централно разположени хотели 3*+ и 4*;
• Всички трансфери и турове с климатизирани автобуси, съобразен с броя на групата;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Фериботни билети от Swartz Bay на остров Виктория до Tsawwassen;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език по програма;
• Водач-преводач от България с опит в тази дестинация;
• Такса за получаване на електронно разрешително за пътуване в Канада (ETA) и съдействие от Туроператор за попълване на електронния формуляр;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покрити основни и задължителни рискове: Медицински разноски и/или репатриране вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 25 000 щ.д. и включени разноски за спешно дентално лечение. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Допълнително се заплащат:
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Разходка с корабче на водопада Ниагара: 37CAD;
• Полудневна екскурзия с частен автобус, местен екскурзовод и водач-преводач до водопад Монтморенси и базиликата Sainte Anne от Квебек сити: 160 CAD при минимум 12 туристи;
• Целодневна екскурзия Sea to Sky от Ванкувър с частен автобус, местен екскурзовод и водач-преводач: 150 CAD при минимум 12 туристи;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 8-10 канадски долара от човек на ден);
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Допълнителни избираеми рискове по полицата „Помощ при пътуване в чужбина“: Спасителни разноски; Смърт и трайно намалена работоспособност вследствие злополука; Дневни пари за болничен престой; Кражба, загуба или забавяне на личен багаж; Гражданска отговорност към трети лица; Правна помощ.
• Доплащане за застраховка Помощ при пътуване в чужбина за лица от 70 до 85 г.
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;
• PCR и антигенни тестове (при необходимост);

Важно!
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 14 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 3500 лева на човек;
• Второ плащане от 3000 лева: 30.03.2023;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 30.04.2023;
• При влизане в Канада се изисква електронно разрешително за пътуване (ETA). Цената ETA е включена в общата пакетна цена, а Туроператор се ангажира с попълването на електронния формуляр.
• От 01.10.2022 г. при влизане в Канада се премахва изискването за наличие на задължителна ваксинация срещу COVID-19 за влизащите в Канада пътници. От същата дата се предвижда преустановяване извършването на тестове „на случаен принцип“ за наличие на COVID-19 на произволно избрани пътници, пристигащи на международните летища в Канада.
• Поради честите промени в изискванията при пътуване, клиентите ще бъдат информирани за актуалните условия към датата на записване.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Канада повечето от хотелите настаняват туристи след 16:00 ч., а освобождаването става преди 11:00 ч.
• Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат предварително при записване.
• Цените са изготвени при валутeн курс: 1CAD = 1,36 лева и при промяна на валутния курс на канадския долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датите на доплащане.
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Канада, валидни към декември 2022 г.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло платения депозит, без да дължи допълнително обезщетение.

Туроператорът не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Туроператорът има сключена ежегодна застраховка „Отговорност на туроператор“ при ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД с адрес на управление гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ 67А.
Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

 

Галерия