Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    4 дни/ 3 нощувки
  • Държави:

    Турция
  • Градове:

    Изник – Бурса – Муданя – Турилие – Улудаг – Джумалъкъзък - Чанаккале
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Изник – Бурса – Муданя – Турилие – Улудаг – Джумалъкъзък – Чанаккале

Никея (Изник) – столица на Никейската империя 1204 г.
Пруса (Бурса) – първата столица на Османската империя (1326 – 1368)

1. ден
Отпътуване за Турция от пл. „Ал. Невски“ в 07.00 ч. Дневен преход. Преминаване на границата при ГКПП Капитан Андреево – Капъкуле и продължаване за Истанбул. Преминаване в Азия по мост над Босфора и продължаване към Изник. Пристигане в Изник около 17.00 ч. Обиколка на града – древната Никея – с местен екскурзовод на български език. Посещение на храма „Св. София“ (сега джамия) и крепостните стени. Отпътуване за Бурса – първата столица на Османската империя, след като градът е превзет през 1326 г. от Орхан Гази – първият султан на империята. Пристигане около 20.00 ч. Настаняване в хотел *** в централната част. Свободно време. Нощувка.

2. ден
Закуска. Панорамна автобусна обиколка на Бурса с екскурзовод. Спиране на определени места – терасата с Часовниковата кула, гробниците на първите Османски владетели султаните Орхан и Осман. Отпътуване за малкото пристанищно градче Муданя – посещение на къщата на Ататюрк и разходка из малките улички. Време за кафе. Отпътуване за другото приказна градче Турилие – разходка и време за обяд. Около 16.00 ч. връщане в Бурса. Свободно врме за пазаруване и разходка в централната част. Връщане в хотела. Нощувка.

3. ден
Закуска. Отпътуване за планината Улудаг, на 36 км от Бурса. Връх Улудаг е висок е 2543 м. Улудаг е бил известен като Олимпус Мисиос в древността и хората вярвали, че от върха митологичните богове са наблюдавали битката при Троя. Изкачване до панорамната площадка с лифт. Наблюдение и връщане обратно в подножието на планината. Отпътуване за етнографското селище Джумалъкъзък, основано преди 700 години. Тук могат да се видят паметници както от византийския, така и ранноосманския период. Джумалъкъзък е забележително съчетание на човешко творчество и природна среда и през 2000г. е предложен за включване в Списъка на Световното наследство. Връщане в Бурса. Свободно време. Нощувка.

4. ден
Закуска. Посещение на Зелената джамия и Зеленото тюрбе в Бурса. Около 9.30 ч отпътуване за България мо маршрут Чанаккале (ферибот) – Одрин – Свиленград – София. Пристигане късно вечерта в София, на пл. „Ал. Невски“.

Цена на човек в двойна  стая в хотела  430 лв
Цена на човек в единична стая в хотела  520 лв

За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на sofia@qtravel.bg
или да се обадите на 089 851 6681

Допълнителна информация

Цената включва:
Трансфери и транспорт с лицензиран туристически автобус по програмата с двама шофьори;
пътни такси и паркинги;
билети за ферибот и такса автобус за ферибот;
3 (три) нощувки със закуски в хотел 3 зв. в Бурса;
автобусна панорамна обиколка на Бурса и посещение на музеи с местен екскурзовод на български език;
туристическа медицинска застраховка;
водач-екскурзовод по време на цялото пътуване;
Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
входни такси за музеи и лифта в планината — около 40 лева (задължително в турски лири);
доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2,5%– 4,5% от туристическия пакет;
лични разходи.
Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради следните причини:
Медицински причини:
неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор; в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване COVID 19.
Немедицински причини:
назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия и др.

Условия за записване:
Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
Депозит 200 лв на човек;
Доплащането до 30 дни преди дата на тръгването;
За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето, или от двамата родители, ако пътува с друг придружител

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• При анулация до 30 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• Ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.
Важно!
Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията е 35 туристи.
При по-малка група се доплащат съответно по 60 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити
Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от ЗТ .
Начин на плащане: в лева по банков път.

 

Галерия