Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  11 дни / 10 нощувки
 • Държави:

  Русия
 • Градове:

  Иркутск - Байкалск - Слюдянка - КБЖД - Порт Байкал - Листвянка - остров Олхон - Нос Хобой - Малое море - остров Огой - Уст Ординск - Иркутск
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Ще пътувате по старата Кръгобайкалка железница – част от Транссибирската магистрала

  • Ще отседнете в Листвянка, известна в целия свят със своя „байкалския” музей и ще видите истинска байкалска нерпа

  • Ще посетите удивителния остров Олхон, където ще се запознаете с фолклора и обичаите на бурятите - коренното население на острова

  ДОБРЕ ДОШЛИ В СИБИР!

Екскурзия до Байкал – невероятно приключение в Сибир
със самолет, влак „Златна катарама” и воден круиз по езерото!
Най-голямото и най-дълбокото езеро на Земята
и девствена природа привлича туристи  от цял свят.
Природа на Байкал е уникална: има повече от хиляда животни и растения, които не се срещат никъде другаде. Като ”нерпа” – един от трите вида сладководни тюлени в света и единственият бозайник, която обитава езерото Байкал!
В 1996 г. заради огромното си биологично многообразие Байкал е включен в Списъка на ЮНЕСКО!
 Осъществете Вашата мечта за едно вълнуващо и приказно пътешествие!

Гарантирана група!
Последно място!
ОТСТЪПКА 150 лв за ранно записване до 28.02.2022!

Ден 1/ 17.08.2022   София – Иркутск
Полет от София в 14:05ч с Аерофлот до Москва. Кацане в 17:10ч и продължение за Иркутск в 21:25ч и кацане в 08:10ч. Добре дошли в Сибир! Посрещане, трансфер и настаняване в хотел ИРКУТСК 3* Нощувка.

Ден 2/ 18.08.2022   Иркутск                                         Включено хранене:  закуска и вечеря
Късна закуска и почивка от полета. Следобед панорамна обиколка на Иркутск – един от най-големите градове на Сибир, град с богато културно и архитектурно наследство. Градът е разположен на двата бряга на река Ангара, на 66 км от Байкал. Името му произлиза от по-малката река Иркут, която тук се влива в Ангара.  Ще видите класическа дървена архитектура, която придава изключителна уникалност на сградите в града, Спаска църква, Московската триумфална арка, Князе-Владимирския  храм, паметник на Александър III, крайбрежна на р. Ангара.
Иркутск пази спомена на основно средище на интелектуалци, артисти и революционери, заточени в Сибир от Николай I след революцията на декабристите в началото на 19-ти век.
Ще посетим музея на декабристите. Запознавство с бита, културата и начина на живот на дворянското семейство Волконски.  Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 3/ 19.08.2022      Иркутск – Байкалск /курорт „Гора Соболинная” (150 км, около 3 ч)                                                                                                                Включено хранене:  закуска и обяд
След закуска отпътуване към Байкалск – малко градче в южната част на Иркутска област, разположен е сред величествените върхове на Хамар-Дабан. Мястото е известно със своите живописни пейзажи и мек сибирски климат. Тук се намира един от най-добрите ски курорти в Сибир – „Гора Соболинная”

Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта. Обяд в уникално панорамно кафене „Височина 900“, разположено на височина 900 м над морското равнище и около 500 м над повърхността на Байкал, е най-високопланинското кафене на езерото Байкал!
Настаняване в хотел ГРАНД БАЙКАЛ 4*. Свободно време, нощувка.

Ден 4/ 07.08.2021    Байкалск   – Слюдянка – КБЖД – Порт Байкал – Листвянка   (150 км)
                                                                                   Включено хранене:  закуска, обяд и вечеря
След закуска заминаване до селището Слюдянка (40 км), където се качваме във вагон 1ва класа на екскурзионен влак „Золотая пряжка”, за да започнем пътешествие по КБЖД – Кръгобайкалския железопътен път, който е построен още в царски времена през 1899–1915 г. като част на прочутата Транс–Сибирска железница Москва – Владивосток. Пътешествието по КБЖД позволява да видите от едната страна планините, а от другата – езерото Байкал! По своята сложност и разходи за строителство, тази част от железопътния път няма равна среди железопътни линии на Русия. Преди революцията този къс участък от пътя е наречен „Золотая пряжка” – „Златната катарама” на стоманения колан на Русия. Железница минава 89 км по маршрут Слюдянка – Култук – Маритуй – пристанище Байкал. Има 4 спирки, където ще имате чудесна възможност да снимате поразителните гледки, открили се пред вас. Ще видите много паметници на архитектурното и инженерно изкуство, които максимално органично са се вписали в местния пейзаж. Поради особеностите на местния ландшафт, този участък на КБЖД има повече конструктивни обекти, сравнено с всяка друга железница в света. Тук са включени 39 тунела, 16 галерии, 248 виадукти, мостове, подпорни стени с вековна давност и други инженерни конструкции. Най-дългият тунел е 777 м и минава през нос „Половинный”. Като уникален паметник на инженерното постижение по онова време, КБЖД привлича за изграждането си инженери, архитекти и строители от много държави в Западна и Източна Европа. Въпреки някои реконструкции, галериите и тунелите на КБЖД и до ден днешен качествено си изпълняват функциите, за които са предназначени още в началото на XX-ти век. На станция „Половинная” ще ни сервират обяд.

Вечерта влакът пристига в пристанище Байкал. Следва преход с ферибот (20 км, около 30-40 мин.) през р. Ангара на другия бряг, където ни чака автобус за трансфер до хотела УСАДБА ДЕМИДОВА 4*. Настаняване, вечеря и нощувка.

 Ден 5/ 21.08.2022       Листвянка                               Включено хранене:  закуска, обяд  и вечеря
Закуска. Обзорна обиколка на Листвянка, която се намира до самия извор на р. Ангара на северо-западния бряг на езерото Байкал. Това е едно от най-посещаваните места на Байкал. От тук започват много туристически пътеки и водни екскурзии. През лятото е много популярен дайвинг, а през зимата има чудесни условия за сноуборд и ски.

Този ден  ще започнем с посещение на Свято-Николска църква от края на 19 век, построена само от дърво и музея „Байкал” – единствения  музей на езерото в Русия. Посветен на езерото, вдъхновило стотици учени, музеят се намира близо до извора на река Ангара, привлича туристи и ценители от цял свят. Байкал е най-дълбокото езеро в света. В него се вливат над триста реки, а извира само една – Ангара. Дължината на Байкал е 636 километра, а формата му е като полумесец. Ширината му варира от 25 до 80 км, а площ се равнява на държави като Белгия, Холандия или Дания. Считано за най-старото езеро в света, то провокира учени от всички краища на света и сфери на науката. Спорни са както периодът на произхода му, така и името му. Уникален природен феномен, Байкал е и средище на култове, вярвания и легенди, които са живи и днес.
Ще направим виртуално пътешествие на дъното на езерото Байкал с “Батискаф”. Очаква Ви пълна илюзия за гмуркане на дълбочина 1637 м. Филмът е направен от истински подводни снимки, заснети близо до Листвянка, Малое море и остров Олхон. Следва посещение на дендропарк «Каменушка», посветен на флората и фауната на байкалския регион. В Байкал живеят над 2,5 хиляди вида и подвида  растения и животни, 2/3 от които обитават единствено този водоем.
Следва почивка идва първото запознаване с местната кухня – обяд в местен ресторант с ястие от прочутия сагудай или омул – сладководна риба, от групата на сьомгите, който се намира само в езерото Байкал. След обяд – посещение на връх Камък Черского – най-високата точка в областта на Листвянка. Изкачване със седалков лифт на височина 755 м. От върха на планината, от обзорната  площадка, езерото Байкал може да се види във всичката му слава, както и байкалска обсерватория, р. Ангара и Шаман камък, който се намира точно на границата между Байкал и реката Ангара, а в далечините планинските върхове на Хабар-Дабана. И по традиция, като другите туристи, посетили Камък Черского, ще завържем панделка-лента на дърво. Връщане в хотела, вечеря и нощувка. 
Вечерта по желание – истинска руска баня с брезови метлички (сауна на дърва).

Ден 6 / 22.08.2022   Листвянка – Талци-  Листвянка (40 км) Включено хранене:  закуска и вечеря
След закуска ще посетим Етнографския музей Талци, представящ уникалната дървена архитектура от царско време под открито небе, намиращ се на 20 км от Листвянка. Комплексът е разположен на брега на р. Ангара по пътя към езерото Байкал. Музеят е основан през 1966 г. и заема площ от 67 ха. Посещението на музея ще бъде интересно за всеки, който иска да научи повече за бита и духовна култура на местните народи на Байкал – буряти, евенки и др. В музея има около 80 архитектурни паметника от региона на Иркутска област от 17-20 век и етнографски колекции от 10-20 век.
Свободно време за обяд в уютния „Трактир” със сибирска кухня. Следобед ви предстои шоу на дресирани тюлени в местния „Нерпинариум”. „Нерпа” е името на един от трите вида тюлени в света, които живеят в сладки води и който се среща единствено в езерото Байкал. В естествени условия нерпа обитава цялата акватория на езерото, но се среща повече в северната част на Байкал. Любимо място на байкалските тюлени са островите Ушкани, където има много риба, удобни скали и почти няма хора. Да се видят в дивата природата тези предпазливи и плахи животни е почти невъзможно, но можете да се порадвате на дресираните нерпи. Какво могат тези артисти? Те пеят и танцуват, играят топка и дори рисуват картини, които, ако решите, можете веднага си да купите. Тук можете да си направите с тях снимка за спомен и да купите сувенири. Следва екскурзия до ковачница и ферма за хъскита. Запознаване с традициите на впрягове с хъскита. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

 

Ден 7/ 23.08.2022      Листвянка – ферибот  МРС  (п. Сахюрта ) – остров Олхон  –  п. Хужир(200 км, около 6-7 ч)                                                                       Включено хранене:  закуска и вечеря
След закуска отпътуване за остров Олхон, наричан „сърцето на Байкал“. Езерото има 26 острова, а Олхон е най-големият. Дължината му е 71 км, а ширината около 12 км. Недалеч от външната източна част на острова се намира най-дълбоката точка в Байкал – 1637 м. На острова има степни равнини със широки заливи, удобни за плаж през лятото, а островът е достатъчно голям да има свои собствени езера. Тук има и истинска сибирска тайга с гъсти гори, както и малка пустиня. Възможност за обяд в ресторанта по пътя.
Автобусът ще ни закара до фериботна линия през проток „Олхонски врати” до остров Олхон с дължина 7 км (30 мин. с ферибота). На Олхон няма асфалтирани пътища, а единственият местен транспорт са руските военни джипове „УАЗ” с вместимост около 10 човека. Качване на „УАЗ” и отпътуване до централното селище и туристически център на острова – Хужир (35 км, 40 мин).
Настаняване в хотел BAIKAL VIEW 4*, пешеходна разходка и първо запознаване със селището, нос Бурхан и скалата Шаманка в Сарайския залив. Нос Бурхан е една от основните забележителности на острова, считан от местните за свещено място. Преданията твърдят, че божеството Бурхан обитава скалната пещера. Посещение на местна галерия, магазин за сувенири и минерали. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

 

Ден 8 /24.08.2022  остров Олхон – нос  Хобой (18 км)  Включено хранене: закуска, обяд и вечеря
Днешният ден е посветен на Олхон и неговото очарование. След закуска ще потеглим с руски военни джипове за нос Хобой, в най-северния край на остров Олхон в близост до най-широкото място на Байкал  (79,5 км).  В превод от бурятски Олхон означава  „Зъб”. По пътя ще направим спирки на  местността „Три брата”, пади Узура, залив Саган-Хушун и други живописни кътчета на острова.

Ще прекосим приказни места с величествени скали, степи, пясъчни плажове.
Тук са се съхранили  растения от доледниковия  период. При хубаво време от върха на нос Хобой се вижда полуостров Свети Нос на източния бряг на езерото Байкал. Езерото е особено красиво на залез слънца.  
За обяд: пикник на открито.
На връщане, посещение на единствената православна светиня  на острова – Храм на Икона на Богородица, който е построен през 2007 г
Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня: мляко, домашен хляб, извара, бурятски чай и това, което не сте опитвали никога през живота си – бурятска водка от мляко! Това посещение е уникалната възможност да се запознаете с фолклора, стопанството и местните обичаи на бурятите  – коренното население на остров Олхон! Вечеря и нощувка в хотела. 

Ден 9/ 25.08.2022   остров  Олхон – круиз по Малое море – островОгой  – остров Олхон   (50 км)
                                                                                     Включено хранене:  закуска, обяд  и вечеря

След закуска се качваме на корабче за целодневна екскурзия по Малое море до остров Огой с включен обяд на борда. Ще посетим целебните извори Сурхайти. Благодарение на необичайната  растителност, многото заливи, чистия пясък и красивите скали, Малое море е считано за една от най-добрите ваканционни дестинации. Малое море е малка акватория от Байкал, която остров Олхон отделя от останалата част на огромното езеро. Природните условия на този район са просто великолепни: топло време през цялото лято и, благодарение на малката дълбочина, температурата на водата не пада под 19-21°С. Остров Огой се намира в сърцето на Малое море. Това е най-големият остров на Малое море и вторият по големина на Байкал, простиращ се от запад на изток на 3 км. Едно от свещените места на Азия. Основна  забележителност на острова е будистката ступа Субурга, построена през 2005 г. В превод от санскрит «suburga» означава «връх». Вътре се намират свещени текстове, мощи на будистки светци и бронзовата статуетка «Майката на всички буди». Счита се, че ако осем пъти обиколиш Ступата на Просветлението,  можеш да забравиш за всички притеснения и мъки и да постигнеш хармония със себе си и със света. Връщане в хотела, вечеря и нощувка. 

Ден 10/ 26.08.2022     остров Олхон – п. Хужир –залив  Загли, ферибот /проток Олхонски врати –  Уст Ординск – Иркутск (300 км, около 6ч)                          Включено хранене:  закуска и вечеря
След закуска пътуване с джипове „УАЗ” до ферибота, след което ще продължим с автобус по безкрайните тажерански степи до Иркутск. По пътя спирка за почивка и обяд с местна бурятска кухня (заплаща се на място). Продължение към Уст Ординския бурятски автономен окръг, където ще посетим Бурятския национален музей. Бурятите са една от най-многобройните народности, живеещи на територията на Сибир. Те са с монголски произход и имат много общи обичаи със своите монголски братовчеди, включително пасторалния номадизъм и използването на юрти за подслон. Говорят на бурятски език, чието изучаване е задължително за всички буряти. Съсредоточени са предимно в Република Бурятия, но също и в Уст Ординския бурятски автономен окръг в Иркутска област и Агинския бурятски автономен окръг в Забайкалски край на Русия, като общо наброяват около 436 хил. души. Други 100 хил. живеят в съседните страни – 70 хил. в Северна Монголия и около 25 хил. в Североизточен Китай. Уст Ординск е интересен, защото тук от поколение на поколение пазят основите на традициите и културата на бурятите. По време на посещението на музея ще се запознаете с Бурятския фолклор, националните игри и шамански ритуали. Продължение за Иркутск, който се намира на 70 км. Пристигане, настаняване в хотела в Иркутск. Вечеря и нощувка.

      
Ден 11/ 27.08.2022    Иркутск – София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:30 с полет на с Аерофлот. Кацане в Москва в 06:0ч. Продължени за София в 09:45ч. Кацане в България  в 13:15ч.  Край на програмата.

Хотели по програмата:
Иркутск – „Иркутск 3* https://irkutsk-hotel.ru/ ;
Байкалск – „Гранд Байкал“ 4*  http://grandbaikal.ru/; 

Листвянка  – Усадьба Демидова 4* http://usadba-demidova.ru/ 
Олхон – комплекс Baikal View Hotel  4 * http://baikalview.com     


                                                                        Гарантирана  група! 
                                             ОТСТЪПКА 150 лв за ранно записване до 28.02.2022!

Цена на човек в двойна  стая в хотела  4 800 лв -> 4 650 лв
Цена на човек в единична стая в хотела 5 600 лв -> 5 450 лв

За дете до 12 г. настанено в двойна стая на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни – по запитване.
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София-Иркутск-София през Москва с полети на Аерофлот с включени лет.такси, един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг.;
• Трансфери и транспорт  по програмата:
– с климатизиран туристически автобус;
– с фериботи през р. Ангара и проток Олхонски врати;
– руски военни джипове „УАЗ” на остров Олхон.
• 10 нощувки в хотели:
– 3 нощувки в Иркутск;
– 1 нощувка в Байкалск;
– 3 нощувки в Листвянка;
– 3 нощувки в Олхон.
• 9 закуски в ресторантите на хотелите по програмата;
• 8 вечери в ресторантите на хотелите по програмата;
• 5 обяда по програмата;
• Билет за екскурзионен влак «Золотая пряжка » по Кръгобайкалския железопътен път, първа класа по маршрут „Слюдянка – порт Байкал”;
• Панорамна екскурзия в Иркутск с включено посещение на Музея на декабристите;
• Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта „Гора Соболинная”;
• Екскурзия до Листвянка с посещение на Музея на езерото Байкал и връх Черского;
• Посещение на етнографския музей „Талци” и шоу-програма в Нерпинариума;
• Екскурзия до ковачница и ферма за хъски;
• Пешеходна екскурзия до Нос Бурхан и скала Шаманка в п. Хужир;
• Посещение на местна галерия и магазин за сувенири и минерали на остров Олхон;
• Целодневна автомобилна екскурзия до Нос Хобой – най-северният край на остров Олхон;
• Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня;
• Круиз с корабче по Малое море до остров Огой с посещение на целебните извори и будистката Ступа на Просветлението;
• Посещение на Бурятския Национален музей в Уст Ординск, среща с шаман;
• Всички входни такси за посещаваните обекти;
• Съдействие за издаване на туристическа виза в Русия;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Водач/преводач на български език по време на пътуването;
• Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Туристическа виза за Русия: 124 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 30 лв.
• PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;
• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2,5%–4,5% от туристическия пакет.
Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
• в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лв. на човек;
• Пълно плащане: до 60 дни преди датата на отпътуване, до 17.06.2022;
• Предоставяне на всички необходими документи за руска виза: до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Данни за Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила и шапка. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Ваксини:
• Няма задължителни ваксинации за териториите, през които минава тура. За индивидуални нужди се консултирайте с личния си лекар или посетете сайта на СЗО (Световната здравна организация) за най-актуалните препоръки. При промяна на условията за посещение на Иркутска област и езерото Байкал, туристите ще бъдат своевременно уведомени.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните полети на Аерофлот с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 1568 лева на билет. Посочената цена е валидна към декември2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Основна информация:
От 1992 г. езерото Байкал и цялата околност са определени за национален парк. Днес Байкал е естествен рай и идилична туристическа дестинация.
Местоположение – Източен Сибир, Русия
Тип езеро – планинско
Основни притоци – Селенге, Баргузин, Горна Ангара
Бреговата ивица достига до рекордните 2100 км.
Флора и фауна – над 2500 вида растения и животни
Водосборна площ – 560 000 кв. км
Макс. дължина – 636 км
Макс. ширина – 79 км
Площ – 31,722 кв.км
Средна дълбочина – 744.4 м
Макс. дълбочина – 1642 м
Воден обем – 23,615.39 куб. км
Възраст – 25-30 млн. години
Острови – 30

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
При по-малка група се доплащат съответно по 200 лв. на човек при група от 20-24 туристи и по 450 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Часово време: по време на пътуването часова разлика с България е +5 ч.
• Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” с покритие 25 000 лв. към ЗК „ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
• Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия