Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  11 дни/ 10 нощувки

 • Държави:

  Русия

 • София - Иркутск - Байкалск - Слюдянка - КБЖД - Порт Байкал - Листвянка - остров Олхон - Нос Хобой - Малое море - остров Огой - Уст Ординск - Иркутск - София  На българския туристическия пазар няма програма конкретно за езерото БАЙКАЛ!
  10 дена от тази програма посветени на Байкал!
  Програмата е много добре балансирана.
  Байкал, КБЖД, Листвянка, Байкалск, Олхон, Уст Орда в едно "Сибирско приключение"!
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Ще пътувате по старата Кръгобайкалка железница – част от Транссибирската магистрала
  • Ще отседнете в Листвянка, известна в целия свят със своя „байкалския” музей и ще видите истинска байкалска нерпа
  • Ще посетите удивителния остров Олхон, където ще се запознаете с фолклора и обичаите на бурятите - коренното население на острова

  ДОБРЕ ДОШЛИ В СИБИР!

Записване без риск и с минимален депозит!
Пътуването може да се анулира без неустойка до 
60 дни преди датата на отпътуване!
***

Екскурзия до Байкал – невероятно приключение в Сибир
със самолет, влак „Златна катарама” и воден круиз по езерото!
Най-голямото и най-дълбокото езеро на Земята
и девствена природа привлича туристи  от цял свят.
Природа на Байкал е уникална: има повече от хиляда животни и растения, които не се срещат никъде другаде. Като ”нерпа” – един от трите вида сладководни тюлени в света и единственият бозайник, която обитава езерото Байкал!
В 1996 г. заради огромното си биологично многообразие Байкал е включен в Списъка на ЮНЕСКО!
 Осъществете Вашата мечта за едно вълнуващо и приказно пътешествие!

Ден 1/ 04.08.2021    София – Иркутск
Полет от София в 12:30ч с Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35ч и продължение за Иркутск в 17:25ч и кацане в 04:00ч. Добре дошли в Сибир! Посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*/3* Нощувка.

Ден 2/ 05.08.2021    Иркутск                                         Включено хранене:  закуска и вечеря
Късна закуска и почивка от полет. След обяд панорамна обиколка на Иркутск – един от най-големите градове на Сибир, град с богато културно и архитектурно наследство. Градът е разположен на двата бряга на река Ангара, на 66 км от Байкал. Името му произлиза от по-малката река Иркут, която тук се влива в Ангара.  Ще видите класическа дървена архитектура, която придава изключителна уникалност на сградите в града, Спаска църква, Московската триумфална арка, Князе-Владимирския  храм, паметник на Александър III, крайбрежна на р. Ангара.
Иркутск пази спомена на основно средище на интелектуалци, артисти и революционери, заточени в Сибир от Николай I след революцията на декабристите в началото на 19-ти век.
Ще посетим музея на декабристите. Запознавство с бита, културата и начина на живот на дворянското семейство Волконски. Мини-концерт (вокал, цигулка и пиано) с дегустация на игристо вино! Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 3/ 06.08.2021      Иркутск – Байкалск /курорт „Гора Соболинная” (150 км, около 3 ч)                                                                                                                Включено хранене:  закуска и обяд
След закуска отпътуване към Байкалск – малко градче в южната част на Иркутска област, разположен е сред величествените върхове на Хамар-Дабан. Мястото е известно със своите живописни пейзажи и мек сибирски климат. Тук се намира един от най-добрите ски курорти в Сибир – „Гора Соболинная”

Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта.
Обяд в уникално панорамно кафене “Височина 900”, разположено на височина 900 м над морското равнище и около 500 м над повърхността на Байкал, е най-високопланинското кафене на езерото Байкал!
Настаняване в хотел 4*. Свободно време,нощувка.

Ден 4/ 07.08.2021    Байкалск   – Слюдянка – КБЖД – Порт Байкал – Листвянка   (150 км)
                                                                                   Включено хранене:  закуска, обяд и вечеря
След закуска заминаване до селище Слюдянка (40 км), където се качваме на екскурзионен влак „Золотая пряжка” (вагон 1 класа) за да започнем пътешествие по КБЖД – Кръгобайкалския железопътен път, който е построен още в царски времена през 1899 – 1915 гг, като част на прочутата Транс – Сибирска  железница Москва – Владивосток. Пътешествие то по КБЖД позволява да видите от една страна на влака с планините, а от другата – езерото Байкал! По своята  сложност и разходи за строителство, тази част от железопътния път няма равна среди железопътни линии на Русия. Преди революцията този къс участък от пътя е наречен „Золотая пряжка” – „Златна катарама” на стоманения колан на Русия. Железница минава 89 км по маршрут Слюдянка – Култук –Маритуй – порт (пристанище) Байкал.
По време на път има 4 спирки, където ще имате чудесна възможност да снимате  поразителните гледки, открили се пред вас. Ще видите много паметници на архитектурното и инженерно изкуство, които максимално органично вписани в местния пейзаж.
Поради особеностите на местния ландшафт, този участък на КБЖД  има повече конструктивни обекта сравнено с всяка друга железница в света. Тук  са включени 39 тунела, 16 галерии, 248  виадукта, мостове, подпорни стени с вековна давност и други инженерни конструкции. Най-дългия тунел 777 м минава през нос „Половинный”.
Като уникален паметник на инженерно постижение по онова време,  КБЖД  привлича за изграждането си инженери, архитекти и строители от много държави в Западна и Източна Европа. Въпреки някои реконструкции, галериите и тунелите на КБЖД и до ден днешен добросъвестно изпълняват функциите, за които са предназначени още в началото на XX-ти век.  На станция  „Половинная”  ще сервират обяд.
Вечерта влак пристига в п. Байкал. Следва преход с ферибот (20 км, около 30-40 мин); през р. Ангара на другия бряг, където ни чака автобус за трансфер до хотела 4*. Настаняване, вечеря и нощувка.

 Ден 5/ 08.08.2021       Листвянка                               Включено хранене:  закуска, обяд  и вечеря
Закуска. Обзорна обиколка на Листвянка, която се намира до самия извор на р. Ангара на северо-западния бряг на езерото Байкал. Това е едно от най-посещаваните места на Байкал. От тук започват много туристически пътеки и водни екскурзии. През лятото е много популярен дайвинг, а през зимата има чудесни условия за сноуборд и ски.

Този ден  ще започнем с посещение на Свято-Николска църква от края на 19 век, построена само от дърво и музея „Байкал” – единствения  музей на езерото в Русия. Посветен на езерото, вдъхновило стотици учени, музеят се намира близо до извора на река Ангара, привлича туристи и ценители от цял свят. Байкал е най-дълбокото езеро в света. В него се вливат над триста реки, а извира само една – Ангара. Дължината на Байкал е 636 километра, а формата му е като полумесец. Ширината му варира от 25 до 80 км, а площ се равнява на държави като Белгия, Холандия или Дания. Считано за най-старото езеро в света, то провокира учени от всички краища на света и сфери на науката. Спорни са както периодът на произхода му, така и името му. Уникален природен феномен, Байкал е и средище на култове, вярвания и легенди, които са живи и днес.
Ще направим виртуално пътешествие на дъното на езерото Байкал с “Батискаф”. Очаква Ви пълна илюзия за гмуркане на дълбочина 1637 м. Филмът е направен от истински подводни снимки, заснети близо до Листвянка, Малое море и остров Олхон. Следва посещение на дендропарк «Каменушка», посветен на флората и фауната на байкалския регион. В Байкал живеят над 2,5 хиляди вида и подвида  растения и животни, 2/3 от които обитават единствено този водоем.
Следва почивка идва първото запознаване с местната кухня – обяд в рибен ресторант с ястие от прочутия сагудай или омул – сладководна риба, от групата на сьомгите, който се намира само в езерото Байкал. След обяд – посещение на връх Камък Черского – най-високата точка в областта на Листвянка. Изкачване със седалков лифт на височина 755 м. От върха на планината, от обзорната  площадка, езерото Байкал може да се види във всичката му слава, както и байкалска обсерватория, р. Ангара и Шаман камък, който се намира точно на границата между Байкал и реката Ангара, а в далечините планинските върхове на Хабар-Дабана. И по традиция, като другите туристи, посетили Камък Черского, ще завържем панделка-лента на дърво. Връщане в хотела, вечеря и нощувка. 
Вечерта по желание – истинска руска баня с брезови метлички (сауна на дърва).

Ден 6 / 09.08.2021   Листвянка – Талци-  Листвянка (40 км) Включено хранене:  закуска и вечеря
След закуска ще посетим етнографския музей Талци (музей под открито небе) с уникална дървена архитектура от царско време, който се намира на 20 км от Листвянка. Комплексът е разположен на брега на река Ангара, по пътя към езерото Байкал. Музеят е основан през 1966 г и заема 67 хектара. Посещението на музея ще бъде интересно за всеки, който иска да научи повече за бита и духовна култура на местните народи на Байкал – буряти, евенки и др. В музея има около 80 архитектурни паметника от региона на Иркутска област от 17-20 век и етнографски колекции от 10-20 век.

Свободно време за обяд в уютния „Трактир” със сибирска кухня на територията на комплекса.
След обяд ви предстои шоу на дресирани тюлени в местния „Нерпинариум”.  „Нерпа” е името на един от трите вида тюлени в света, които живеят в сладки води и който се среща единствено в езерото Байкал. В естествени условия нерпа обитава по цялата акватория на езерото, основно в северната част на Байкал, но се среща и в южната част. Любимо място на байкалските тюлени са островите Ушкани, където има много риба, удобни скали и почти няма хора.
Почти е невъзможно да се видят в природата тези предпазливи, плахи животни, но можете да се порадвате на дресирани нерпи. Какво могат тези артисти? Пеят и танцуват, играят топка  и дори рисуват картини, които, ако решите, можете веднага  да купите. Тук  можете да си направите с тях снимка за спомен и да купите сувенири.
Екскурзия до ковачница и ферма за хъскита. Запознаване с традициите на впрягове с хъскита. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7/ 10.08.2021      Листвянка – ферибот  МРС  (п. Сахюрта ) – остров Олхон  –  п. Хужир(200 км, около 6-7 ч)                                                                       Включено хранене:  закуска и вечеря
След закуска отпътуване с автобус за остров Олхон, който наричат сърцето на Байкал. Езерото Байкал има 26 острова, Олхон е най-големият. Дължината му е 71 км, а ширината около 12 км. Недалеч от външната източна част на острова се намира най-дълбоката точка в Байкал – 1637 м. На острова има степни равнини със широки заливи, удобни за плаж през лятото, а островът е достатъчно голям да има свои собствени езера. Тук има и истинска сибирска тайга с гъсти гори, както и дори малка пустиня.

Възможност за обяд в ресторанта по пътя.
Автобусът ще ни закара до фериботна линия през проток „Олхонски врати” до остров Олхон с дължина 7 км (30 мин. път с ферибот)
На Олхон няма асфалтирани пътища, има само черни и единствения местен транспорт – руски военни джипове  „УАЗ” с вместимост около 10 човек. Качване на  „УАЗ” и заминаване (35 км, 40 мин) до централното селище на острова – Хужир, туристически център на Олхон.  
Настаняване в хотел 4*, пешеходна разходка за първо запознаване със селището, нос Бурхан и скала Шаманка в Сарайския залив. Нос Бурхан е една от основните забележителности на острова, считан е от местните за свещено място, а преданията твърдят, че божеството Бурхан обитава скалната пещера. Посещение на местна галерия, магазин за сувенири и минерали. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 8 /11.08.2021  остров Олхон – нос  Хобой (18 км)  Включено хранене: закуска, обяд и вечеря
Днешният ден е посветен на Олхон и неговото очарование. След закуска ще потеглим с руски военни джипове за нос Хобой, в най-северния край на остров Олхон в близост до най-широкото място на Байкал  (79,5 км).  В превод от бурятски Олхон означава  „Зъб”. По пътя ще направим спирки на  местността „Три брата”, пади Узура, залив Саган-Хушун и други живописни кътчета на острова.

Ще прекосим приказни места с величествени скали, степи, пясъчни плажове.
Тук са се съхранили  растения от доледниковия  период. При хубаво време от върха на нос Хобой се вижда полуостров Свети Нос на източния бряг на езерото Байкал. Езерото е особено красиво на залез слънца.  
За обяд: пикник на открито.
На връщане, посещение на единствената православна светиня  на острова – Храм на Икона на Богородица, който е построен през 2007 г
Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня: мляко, домашен хляб, извара, бурятски чай и това, което не сте опитвали никога през живота си – бурятска водка от мляко! Това посещение е уникалната възможност да се запознаете с фолклора, стопанството и местните обичаи на бурятите  – коренното население на остров Олхон! Вечеря и нощувка в хотела. 

Ден 9/ 12.08.2021  остров  Олхон – круиз по Малое море – островОгой  – остров Олхон   (50 км)
                                                                                     Включено хранене:  закуска, обяд  и вечеря
След закуска се качваме на корабче за целодневна екскурзия по Малое море до остров Огой с включен обяд на борда на корабче и посещение на целебни извори Сурхайти.

Благодарение на необичайната растителност, много заливи, чистия пясък и красивите скали Малое море е считано за една от най-добрите ваканционни дестинации. Малое море това е частична акватория на езерото Байкал, която остров Олхон отделя от останалата част на огромното езеро.
Природните условия на този район са просто великолепни: топло време през цялото лято и благодарение на малката дълбочина температура на водата 19-21 °С.
Остров Огой се намира в сърцето на Малое море.Това е най-големият остров на Малое море и вторият по големина на Байкал, простиращ се от запад на изток на 3 км. Едно от свещените места на Азия. Основна забележителност на острова е буддиската ступа-субурга, построена през 2005г (в превод от санскрита «suburga» означава «връх»). Вътре се намират свещени текстове, мощи на будистски светци, бронзова статуетка «Майката на всички буди» — Dakini Troma Nagmo.
Смята се, че ако осем пъти обиколиш Ступата на Просветлението,  можеш да се забравиш за притеснения и мъки,  да постигнеш хармония със себе си и света. Връщане в хотела, вечеря и нощувка. 

Ден 10/ 13.08.2021     остров Олхон – п. Хужир –залив  Загли, ферибот /проток Олхонски врати –  Уст Ординск – Иркутск (300 км, около 6ч)                          Включено хранене:  закуска и вечеря
След закуска пътуване с джипове  „УАЗ” до ферибота, след което ще продължаваме с автобус по безкрайни тажеранские степи до Иркутск. По пътя -спирка за почивка и самостоятелен обяд с местна бурятска кухня. Продължение към Уст Ординския бурятски автономен окръг, където ще посетим Бурятски национален музей.  Бурятите са една от най-многобройните народности, живеещи на територията на Сибир. 

Бурятите са от монголски произход и имат много общи обичаи със своите монголски братовчеди, включително пасторалния номадизъм и използването на юрти за подслон. Говорят на бурятски език и изучаването му е задължително за всички буряти.
Съсредоточени са предимно в Република Бурятия, но също и в Уст Ординския бурятски автономен окръг в Иркутска област и Агинския бурятски автономен окръг в Забайкалски край на Русия, като общо наброяват около 436 хил. души. Други 100 хил. живеят в съседните страни – 70 хил. в Северна Монголия и около 25 хил. в Североизточен Китай.
Уст Ординск е интересен, защото тук от поколение на поколение пазят основите на традициите и културата на бурятите. По време на посещението на музея ще се запознаете с Бурятския фолклор, националните игри и шамански ритуали.
Продължение за Иркутск, който се намира на 70 км път. Пристигане, настаняване в хотела в Иркутск. Вечеря и нощувка.
      
Ден 11/ 14.08.2021    Иркутск – София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:30 с полет на с Аерофлот. Кацане в Москва в 06:30ч. Продължени за София в 08:20ч. Кацане в България  в 11:35ч.  Край на програмата.

Хотели по програмата:
Иркутск – „Ангара“ 3* https://www.angarahotel.ru/;  „Иркутск 3* https://irkutsk-hotel.ru/ ;
Байкалск – „Гранд Байкал“ 4*  http://grandbaikal.ru/; 

Листвянка  – Легенда  Байкала“ 4* http://legend-of-baikal.ru/ru/placement/;
Олхон – комплекс Baikal View Hotel  4 * http://baikalview.com 

 

Цена на човек в двойна стая                       4 600 лв
Цена на човек в единична стая                       5 300 лв

Настаняването на дете до 12г. и на трети възрастен става ПО ЗАПИТВАНЕ и подлежи на препотвърждение!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София–Иркутск–София през Москва с полети на Аерофлот с включени лет.такси, един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг.;
• Трансфери и транспорт :
– с климатизиран туристически автобус;
– с фериботи през р. Ангара и проток Олхонски врати;
– руски военни джипове „УАЗ” на остров Олхон.
• 10 нощувки в хотели:
– 3 нощувки в Иркутск;
– 1 нощувка в Байкалск;
– 3 нощувки в Листвянка;
– 3 нощувки в Олхон.
• 9 закуски в ресторантите на хотелите по програмата;
• 8 вечери в ресторантите на хотелите по програмата;
• 5 обяда по програма;
• Билет за екскурзионен влак «Золотая пряжка » по Кръгобайкалския железопътен път, първа класа по маршрут „Слюдянка – порт Байкал”;
• Панорамна екскурзия в Иркутск с включено посещение на Музея на декабристите;
• Изкачване със седалков лифт до върха на ски курорта „Гора Соболинная”;
• Екскурзия до Листвянка с посещение на Музея на езерото Байкал и връх Черского;
• Посещение на етнографския музей „Талци” и шоу-програма в Нерпинариума;
• Екскурзия до ковачница и ферма за хъски;
• Пешеходна екскурзия до Нос Бурхан и скала Шаманка в п. Хужир;
• Посещение на местна галерия и магазин за сувенири и минерали;
• Целодневна автомобилна екскурзия до Нос Хобой – най-северният край на остров Олхон;
• Посещение на „Бурятско село” с дегустация на местната бурятска кухня;
• Круиз с корабче по Малое море до остров Огой с посещение на целебните извори и будистката Ступа на Просветлението;
• Посещение на Бурятския Национален музей в Уст Ординск, среща с шаман;
• Всички входни такси за посещаваните обекти;
• Съдействие за издаване на туристическа виза в Русия;
• Местно екскурзоводско обслужване;
• Водач/преводач на български език по време на пътуването;
• Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.
• Туристическа виза за Русия: 120 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 50 лв.
• PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски или преведен на руски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;
• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2%–2,5% от туристическия пакет.
Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
• в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 100 лв. на човек;
• Пълно плащане: до 60 дни преди датата на отпътуване;
• Предоставяне на всички необходими документи за руска виза: до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на пътуване;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Данни за Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила и шапка. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Ваксини:
• Няма задължителни ваксинации за териториите, през които минава тура. За индивидуални нужди се консултирайте с личния си лекар или посетете сайта на СЗО (Световната здравна организация) за най-актуалните препоръки. При промяна на условията за посещение на Иркутска област и езерото Байкал, туристите ще бъдат своевременно уведомени.

Анулационни условия:
В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните полети на Аерофлот с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 1573 лева на билет. Посочената цена е валидна към януари 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Основна информация:
От 1992 г. езерото Байкал и цялата околност са определени за национален парк. Днес Байкал е естествен рай и идилична туристическа дестинация.
Местоположение – Източен Сибир, Русия
Тип езеро – планинско
Основни притоци – Селенге, Баргузин, Горна Ангара
Бреговата ивица достига до рекордните 2100 км.
Флора и фауна – над 2500 вида растения и животни
Водосборна площ – 560 000 кв. км
Макс. дължина – 636 км
Макс. ширина – 79 км
Площ – 31,722 кв.км
Средна дълбочина – 744.4 м
Макс. дълбочина – 1642 м
Воден обем – 23,615.39 куб. км
Възраст – 25-30 млн. години
Острови – 30

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25/ 20 /15 туристи.
При по-малка група се доплащат съответно по 150 лв. на човек при група от 20-24 туристи и по 400 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.
• Цените са изготвени при курс: 1€=90 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 30.01.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Валута: 1 € = 90 RUB (към 30.01.2021)
• Часово време: По време на пътуването часова разлика с България е +5 ч.
• Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” .
• Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия