Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  14 дни/ 11 нощувки
 • Държави:

  ФИЛИПИНИТЕ


 • София -
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Опитен водач от България, който отлично познава Филипините;

  Програмата ни е направена така, че специално за 14.02 ще бъдете на прелестния остров Бохол и ще посрещнете Св. Валентин на топло и слънчево място;

  Единствената приключенска програма в България с посещение на 4 екзотични острова;

  Най-подходящото време за посещение на Филипините и идеална възможност да натрупате слънчев тен и летни емоции през студените зимни месеци в България;

  Включени 4 вътрешни полета – най-подходящият транспорт между островите в сравнение с използването на местните фериботи;

  Специално подбрани хотели 4* по време на Вашия престой там;

  Гарантирани дати и запазени самолетни билети на Катарските авиолинии;

Очаквайте нови дати!
Запишете се за нашия бюлетин, за да научите  първи за новите дати:
изпратете Вашия и-мейл на office@qtravel.bg

Знаете ли, че:
През 2018 г. Ел Нидо е класиран на 4-то място в списъка на Condé Nast Traveller за „20-те най-красиви плажове в света“. CNNGo го нарича „най-добрата дестинация за плаж и най-добър остров във Филипините“ заради изключителната му природна красота и запазена екосистема. Ел Нидо дълго бил отдалечен от повечето населени острови във Филипините и неговата красота била скрита за света до 1979, когато инцидент в залива Бакуит принуждава моряците да пуснат котва тук. На следващата сутрин екипажът на кораба се събужда сред невероятна природа: високи тъмни скали разрязват небето, гъста тропична зелена гора обгръща мистичните острови, а заливи с кристално чиста вода примамват с белите си пясъчни брегове. Именно тази неземна красота е емблемата на Ел Нидо и до днес.

Ден 1/ София – Доха
Излитане от летище София в 12:25 ч. за Доха. Продължителност на полета: 4:40 ч. Кацане на международното летище Хамад в Доха в 18:05 ч. Престой на летището в Доха: 8:30 ч. По желание и срещу предварително заплащане имате възможност да се запишете на вечерна панорамна обиколка на Доха, по време на която ще разгледате най-интересните точки на града – Старото пристанище, откъдето се открива зашеметяваща гледка към модерния център с небостъргачите; крайбрежният район Корниш; луксозният изкуствено създаден остров Перлата и старият пазар на града – Сук Уакиф, където ще имате възможност да се разходите из лабиринта от тесни улички с местни магазинчета и да похапнете вкусни местни сладкиши. Връщане на летище. Продължение за Манила в 02:35 ч. Времетраене на дългия полет: 8:35 ч.

Ден 2/ Доха – Манила
Кацане на международното летище Ниной Акино в Манила в 16:10 ч. Посрещане и трансфер с частен автобус до хотел Golden Phoenix 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка в хотела.
Ден 3 /14.02.2020, петък/ Манила – Панглао, Бохол
Закуска в хотела. Трансфер до летище за директен полет до остров Бохол. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Bluewater Panglao 4*, разположен на прилежащия чаровен остров Панглао – едно от десетте най-добри места за гмуркане в света. Свободно време за почивка.
Остров Бохол е задължителна спирка на всеки пътешественик. Той е десетият по големина остров на Филипините и е известен със своите плажове, с невероятния си животински свят и с разнообразните пейзажи. Тук са симетричните конични варовикови образувания, поетично наречени „Шоколадовите хълмове на Бохол“. През есента, когато тревистата растителност, покриваща билните им части, изгуби цвета си, хълмовете поразително заприличват на шоколадови бонбони, старателно подредени един до друг в кутия. Тук на Бохол живее и редкият филипински дългопет тарсиер – един от най-малките примати в света. Малкият хищник е ендемичен вид за острова и очарова туристите с дългите си пръсти и изразителни очи.

Ден 4/ Бохол
Закуска в хотела. Този ден предстои да опознаем остров Бохол по суша. Ще започнем със Сандуго – мястото на историческия кръвен договор, който испанският изследовател Мигел Лопез де Легазпи и вожда на Бохол Дату Сикатуна сключват тук на 16 март 1565 г. Така те запечатват за поколенията своето приятелство и спазват древната кръвна традиция на местните. Сред живописната природа на острова и гъстите гори от кокосови палми живеят много насекоми и пъстроцветни пеперуди. Ще видим най-интересните видове от тях по време на посещението ни в местната Градина за пеперуди. След това ще минем през вторичната гора Билар, съставена от многобройни махагонови дървета, изкуствено засадени от човека между градчетата Лобок и Билар. Ивицата гъста махагонова гора, простиращи се на два километра ярко контрастира с естествената широколистна и папратова тропична растителност около нея.
Приключението ни продължава с град Кармен и прочутите „Шоколадови хълмове“. Уникалната геоложка формация от над 1200 хълма с височина между 40 и 120 метра се простира на площ от 50 кв. км. Ще отделим време за Центъра за животни и ще се срещнем със симпатичния дългопет тарсиер. Тези бозайници са като дребни маймунки и са добре приспособени за нощен живот по дърветата. Средната големина на тялото им е около 10 см, а опашката им достига 25 см и служи за направляване на посоката при скоковете им. Дългите им пръсти завършват с прилепващи възглавнички и с тях елегантно се задържат по клоните на дърветата. По време на обиколката ще посетим един от най-старите католически храмове в страната – църквата Баклайон, направена от коралов камък. Въпреки тежките поражения след земетресението през 2013, църквата вече е възстановена и отворена за посещение. След това ще се качим на борда на лодка и ще плаваме по река Лобок, докато се наслаждаваме на вкусен обяд. Връщане в хотела, свободно време за почивка. Нощувка.
Ден 5/ Бохол
Закуска в хотела. Почивка на красивия пясъчен плаж до хотела или възможност за допълнителна екскурзия по желание и срещу заплащане, по време на която ще посетите спокойния остров Баликасаг и девствения остров Върджин и ще имате възможност да видите игривите диви филипински делфини. Отпътуване рано сутрин в търсене на дивите делфини, обитаващи водите около остров Панглао. Местните лодкари разказват, че те обичат да плуват заедно с лодките докато се отдалечават от сушата и се надяваме и ние да имаме късмета да ги видим как скачат в искрящите води близо до нас. В прозрачните води на остров Баликасаг живеят морски костенурки, тропични риби и цветни корали, които ще видите по време на Вашето плуване със шнорхел. На връщане ще спрем и на спиращия дъха остров Върджин, чиято огромна пясъчна коса ни примамва да слезем и да тичаме боси по брега.

Ден 6/ Панглао – Ел Нидо, Палаван
Закуска в хотела. Трансфер до летището за директен полет до Ел Нидо – част от провинция Палаван. Кацане в Ел Нидо, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Huni Lio 4*. Свободно време за почивка. Нощувка. През 2018 г. Ел Нидо е класиран на 4-то място в списъка на Condé Nast Traveller за „20-те най-красиви плажове в света“. CNNGo го нарича „най-добрата дестинация за плаж и най-добър остров във Филипините“ заради изключителната му природна красота и запазена екосистема. Ел Нидо дълго бил отдалечен от повечето населени острови във Филипините и неговата красота била скрита за света до 1979, когато инцидент в залива Бакуит принуждава моряците да пуснат котва тук. На следващата сутрин екипажът на кораба се събужда сред невероятна природа: високи тъмни скали разрязват небето, гъста тропична зелена гора обгръща мистичните острови, а заливи с кристално чиста вода примамват с белите си пясъчни брегове. Именно тази неземна красота е емблемата на Ел Нидо и до днес.

Ден 7/ Ел Нидо, Палаван
Закуска в хотела. Отправяме се на едно приключение с лодка, по време на което ще се насладим на божествената красота на природата на Ел Нидо и в същото време ще се опитаме да избягаме от тълпите туристи. Ще стъпим на безлюдния остров Пинагбуютан и ще плуваме с рибите в кристално чистите му води, ще влезем в труднодостъпната пещера Кудугнон, ще оставим стъпките си на белия пясък на остров Eнталула, ще посетим уникалния Змийски остров, свързан с главния остров с една тясна и извита като гръбнака на змия пясъчна ивица, по която по време на отлив може да се разходим, а в края на деня ще видим как природата е изваяла величествената пещера Катедралата. По време на тура е включен обяд. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 8/ Ел Нидо, Палаван
Закуска в хотела. В този ден можете да си починете на прекрасният пясъчен плаж в близост до хотела, а на приключенски настроените търсачи на силни усещания препоръчваме целодневен тур около Ел Нидо с посещение на скритите сред джунглата водопади, разходка по въжените мостове и спускане по дългия 750 метра въжен тролей над плажа Кабаняс.

Ден 9/ Ел Нидо – Бусуанга
Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище и полет до остров Бусуанга. Кацане на летището в Бусуанга, посрещане, трансфер и настаняване в хотел Two Seasons Coron Bayside 4*. Свободно време за почивка и за посрещане на магическия залез. Бусуанга и близкият остров Корон са част от провинция Палаван – най-голямата и най-слабо населената провинция на Филипините, обхващаща архипелаг от над 1780 различни по големина острови. На Палаван ще откриете своя земен рай с белоснежни пясъчни плажове, уютно закътани заливи и изумителни коралови рифове с пъстроцветни морски обитатели. Причудливи варовикови образувания се издигат над тюркоазените води на океана и смайват всеки посетител. С перфектното си съчетание от слънце, пясък, море и тропическа зеленина, Палаван може спокойно да бъде определен като едно от най-красивите кътчета на Земята. На нас ни предстоят два пълни дни за разглеждане на остров Корон и на неговите многобройни природни феномени. Вълнувате ли се вече?

Ден 10/ Корон
Закуска в хотела. Трансфер до кея и качване на борда на нашето корабче. Имайте предвид, че повечето острови на Филипините нямат обособени кейове за лодките, и за да се качите на своята лодка, се налага да се прекачвате през останалите лодки в залива. Целодневната екскурзия включва много красота и забавление на островите Бусуанга и Корон. Предстои Ви шнорхелинг в природния парк Сиете Пекадос, където ще може да плувате с тропични риби и морски костенурки. Денят ще продължи с посещение на символа на Корон – езерото Каянган. След кратко изкачване, ще се озовем на върха на клифова скала, откъдето ще се насладим на прекрасната гледка към езерото, а после ще се разхладим в тюркоазените му води. В рамките на деня ще посетим още пленителните лагуни Близнаци, свързани с подводен пасаж, кораловата градина при рифа Малуауей – един от най-красивите на Корон, белия пясъчен плаж Си Уай Си и Скелетон Рек, където върху останките на кораб от Втората Световна война процъфтява подводното царство на екзотичните риби. Обядът се сервира на плажа и включва пресни морски продукти с разнообразни гарнитури. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 11/ Корон
Закуска в хотела. Този ден ни предстои едно истинско приключение до три морски бижута. Ще посетим три почти необитаеми острови с прозрачна синя вода и бели пясъци – Булог Дос, Банана и Малкапуя. Ако някога сте търсили усещане за пълна откъснатост от действителността – намерихте го! „Булог“ означава плешив и описва острова, който наподобява формата на гола глава. Остров Дикалабуан пък е известен още като “Банановия остров” поради специфичната си форма. Накрая ще посетим остров Малкапуя – райско кътче и несъмнено един от акцентите на нашето пътуване до Корон. Дългият плаж на Малкапуя се простира почти по цялата дължина на острова. Ако решите да поплувате в кристалните води, може да видите гигантски миди и безброй цветни риби в естественото им местообитание. В рамките на деня е включен обяд–пикник на плажа. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 12/ Корон – Манила
Закуска. Трансфер до летище и полет за Манила. Столицата на Филипините е разположена на остров Лузон – най-големият и най-гъсто населен остров от архипелага. Манила е политически, исторически, културен и бизнес център на Филипините. Самият град е интересна смесица от старо и ново – испански църкви от колониалния период съжителстват с блестящи стоманено бетонни небостъргачи, пулсиращи нощни барове и модерни търговски центрове. Няма да ви лъжем, Манила далеч не е нашето най-любимо място, но определено няма да ви остави безразлични. Настаняване в хотел I’M Hotel 4*+ в квартал Макати. Вечеря в местен филипински ресторант с традиционна кухня и фолклорна програма. Върщане в хотела и нощувка.

Ден 13/ Манила – Доха
Закуска. Освобождаване на хотела предиобяд и панорамна обиколка на Манила. Градът завладява със своята космополитност и показва едно различно лице на Азия. По време на тура ни ще се разходим по павираните улички на спокойния исторически квартал Интрамурос – свидетел на испанското присъствие тук. В миналото Манила била колониален център на испанската търговска и църковна власт. Високите стени на испанското укрепление и Форт Сантяго са перфектно запазени и до днес. Ще разгледаме Катедралата на Манила, Парк Ризал и Каса Манила. Следобед ще имаме възможност за последен шопинг в един от най-големите търговски центрове в света. Трансфер до летище и полет за Доха в 23:30 ч. Времетраене на дългия полет: 10:15 ч.

Ден 14/ Доха – София
Кацане на летище Хамад в Доха в 04:45 ч. и продължение за София в 07:10 ч. Престой: 2:25 ч. Времетраене на полета: 5:15 ч. Кацане в България в 11:25 ч. и край на нашето приключение във Филипините.

Обща пакетна цена при 16 туристи:
на човек в двойна стая   5490 лева

Допълнителна информация

В цената са включени:
• Самолетни билети София – Доха – Манила – Доха – София с Катарски авиолинии с включени летищни такси;
• Самолетни билети за вътрешните полети Манила – Бохол – Ел Нидо – Корон – Манила с включени летищни такси;
• 11 нощувки със закуски в хотели 4*;
• 1 вечеря и 4 обяда по програма;
• Всички трансфери и турове по програма;
• Входни такси са посещаваните обекти и националните паркове;
• Професионален водач с опит по тази дестинация;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за сума от 10 000 евро с покрити основни рискове, включително и риск „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж“ в размер на 400 евро.

В цената не са включени:
• Вечерна панорамна обиколка на Доха: 40 лева на човек;
• Целодневна екскурзия до островите Баликасаг и Върджин с възможност за наблюдение на диви делфини: 96 лева на човек при минимум 10 туристи;
• Посещение на водопад и спускане с тролей в Ел Нидо: 128 лева на човек при минимум 10 туристи;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: заявява се и се прави само до 5 дни след издаване на фактура по първото плащане, цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 3-4 долара на човек на ден);
• Напитки по време на хранене и лични разходи;

Важно!
• Цената на пътуването е валидна при група от 16 туристи;
• Промоционалната пакетна цена важи при записване до: ;
• Краен срок за събиране на групата: ;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2000 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: ;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Във Филипини хотелите настаняват туристи след 15:00 ч., а освобождаването е преди 11:00 ч.
• Цените са изготвени при курс: 1 щатски долар = 1,76 лева и при промяна на валутния курс на долара към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
• Всички турове зависят от метеорологичните условия на островите и е възможно последователността на дневната програмата да бъде променена на място;
• Храната е прясно приготвена директно на място и тук се практикува принципа на азиатците да споделят общи плата.
• В случай, че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.
• Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор»;
• Начин на плащане: по банков път, в лева.

По желание:
Целодневна екскурзия до островите Баликасаг и Върджин с възможност за наблюдение на диви делфини:
96 лева на човек при минимум 10 туристи;
Посещение на водопад и спускане с тролей в Ел Нидо: 128 лева на човек при минимум 10 туристи;
Вечерна панорамна обиколка на Доха: 40 лева на човек;
Ще разгледате най-интересните точки на града – Старото пристанище, откъдето се открива зашеметяваща гледка към модерния център с небостъргачите; крайбрежният район Корниш; луксозният изкуствено създаден остров Перлата и старият пазар на града – Сук Уакиф, където ще имате възможност да се разходите из лабиринта от тесни улички с местни магазинчета и да похапнете вкусни местни сладкиши.

Галерия