Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    6 дни / 5 нощувки
  • Държави:

    Ирландия


  • Дъблин – Уиклоу – Гладалоу – Килкени – Уотърфорд - Национален парк Киларни – Кери - Скалите на Мохер - Дъблин
  • По време на тази екскурзия ще видите:

    Какво ще ви покажем в това пътуване? ✔ Дъблин - 2 нощи, Уотърфорд - 1 нощ, Кери - 2 нощи в централно разположени хотели в близост до пъбовете и нощния живот ✔ националния парк Уиклоу маунтинс ✔ долината на Глендау ✔ замъка Килкени ✔ най-стария град в Ирландия – Уотърфорд ✔ дестилерия за уиски с включена дегустация ✔ Национален парк Киларни ✔ имението Мъкросс-хаус ✔ замъка Росс ✔ Пръстена на Кери ✔ скалите на Мохер

Шестдневният тур из южния кръг на Ирландия ще Ви отведе до част от най-живописните и забележителни кътчета на Ирландия!

 

ДЕН 1/ 03.04.2024 СОФИЯ-ДЪБЛИН
Отпътуване от София за Дъблин. Посрещане на летището в Дъблин и трансфер до хотела. Настаняване в хотел в центъра на Дъблин. Свободно време за самостоятелна разходка из града. Нощувка.

ДЕН 2/ 04.04.2024 ДЪБЛИН – УИКЛОУ – ГЛЕДАЛОУ – КИЛКЕНИ – УОТЪРФОРД
След вкусната ирландска закуска в хотела, ще отпътуваме на югозапад за град Килкени. Днешният ни маршрут ще ни преведе през Националния парк Уиклоу маунтинс – защитена територия на Ирландия, състояща се от 205 квадратни километра, един от шестте национални парка в държавата. Той е най-големия национален парк в Ирландия и единствения на изток. Уиклоу предлага обширни гледки, криволичещи планински пътища и бързо течащи потоци, които се спускат в дълбоките езера на гористите долини. Там, в Глендалоу, в ледниковата долина се намира също и ранносредновековно монашеско селище, основано през 6-ти век от Сейнт Кевин. Сейнт Кевин е легендарен монах и човекът от етикета на бутилките с марка Glendalough. Манастири като Глендалоу са родното място на дестилираните напиткиJ
Ще продължим нашето пътуване към Килкени, известен със едноименния си средновековен замък, който с Вас ще посетим (включен вход). Първоначално замъкът Килкени е построен през 12 век от англо-нормандското семейство Бътлър, които са били графове на Ормънд. Той служи като символ на тяхната сила и авторитет в региона. През вековете замъкът е претърпял различни ремонти и разширения, отразяващи различни архитектурни стилове.
Замъкът е разположен на стратегическо място с изглед към река Нор и разполага с голяма централна отбранително крепост, заедно с няколко кули и защитни стени, но по-късно е превърнат в удобна резиденция.
Килкени печели прозвището „Мраморен град“ поради връзката си с «мрамора» Килкени, вид варовик, открит в региона, известен със своя отличителен черен цвят с бели и сиви жилки, наподобяващ по външния вид на мрамор. Използван е от векове при изграждането на сгради, паметници и декоративни предмети в града.
Хората от Килкени обикновено се наричат „котки“. Смята се, че произходът на този псевдоним произлиза от древна приказка или легенда. Според историята, по време на обсада на Килкени през 17-ти век, жителите рисуват черни котки по стените на града, за да създадат илюзия за по-голяма котешка популация и да сплашат нападателите. Оттогава терминът „котки“ се превърна в прозвище за хората от Килкени.
Тези прякори са станали част от самоличността на Килкени и често се използват нежно, както от местните, така и от посетителите. Те отразяват историческото и културно значение на града.
След това посещение ще пътуваме до Уотърфорд, най-старият град в Ирландия, който е перфектна комбинация от древно и модерно или както ирландците казват „Изживейте 1000 години история в 1000 стъпки“.
Градът е основан от викингите през 9 век, което го прави едно от най-ранните викингски селища в Ирландия. Викингите създали търговско пристанище и го нарекли „Ведрарфьорд“ или „Вадрефьорд“, което в крайна сметка се превърнало в името „Уотърфорд“. Влиянието на викингите е все още видимо в града днес.
Историческото значение на Уотърфорд продължава през средновековния период. Той се превръща в процъфтяващ център на търговията и получава статут на град от английския крал Хенри II през 1171 г. Стратегическото местоположение на града и достъпът до реката допринасят за неговия просперитет и влияние в региона.
Уотърфорд е особено известен със своята средновековна архитектура и забележителности като кулата на Реджиналд, която датира от 12 век и е служила като укрепление и важен търговски пункт. Други значими исторически обекти включват: Епископския дворец, катедралата Крайст Чърч и останките от градските стени.
Днес Уотърфорд е оживен град със смесица от исторически чар и модерни удобства. Той предлага набор от културни атракции, включително художествени галерии, музеи и фестивали.
След като разгледаме историческите места ще се потопим в оживената градска атмосфера – с местните бутици, барове, ресторанти и много други.
Нощувка в хотел в Уотърфорд.

ДЕН 3 / 05.04.2024 УОТЪТФОРД – ДЕСТИЛЕРИЯ ЗА УИСКИ – НАЦИОНАЛЕН ПАРК КИЛАРНИ – КЕРИ
След закуска ще освободим хотела в Уотърфорд. Крайната дестинация за деня е района на Кери, един от най-популярните ваканционни места в страната. Първо ще посетим типична дестилерия за уиски. Ще научите как се прави ирландското уиски и разбира се, ще направим дегустация (включена в цената)! Ще продължим към Национален парк Киларни – първият национален парк в Ирландия, създаден, когато имението Мъкросс е дарено на Ирландската свободна държава. Киларни парк е биосферен резерват с площ над 25 хиляди декара, включващ в себе си планини и равнини, гори, езера и водопади (включително и водопада Торк, чиято височина е 18 м.). Почти една четвърт от парка е заета от езера, известни с изобилието си от пъстърва и сьомга. Тази екосистема е уникална и се намира под закрилата на държавата. Тук ще видим скални дъбове, ягодови дървета, остролист тис, хедър, ирландска млечка, папрати, различни мъхове и лишеи и много други. Много богата и разнообразна е и фауната на националния парк. Тук живеят ирландски елени, борови белки, язовци, катерици, горски мишки, а също така повече от 140 вида птици (черен дрозд, голямата белочела гъска, клушица, козодой, шотландската яребица и т.н.). Освен великолепни природни пейзажи, националният парк е известен и с разнообразните си исторически и архитектурни паметници. Тук се намира и прекрасния образец на средновековната архитектура в Ирландия – замъка Рос, който ще разгледаме отвън. Нощувка в хотел в района на Кери.

ДЕН 4 / 06.04.2024 КЕРИ – ПРЪСТЕНЪТ НА КЕРИ – КИЛАРНИ/КЕРИ
След закуска ще се отправим към световно известния Пръстен на Кери. Ще се насладим на живописния маршрут около полуостров Ивера, в югозападната част на графство Кери в Ирландия. Неговият 179-километров кръгов маршрут, който преминава през грапави и зелени крайбрежни пейзажи и крайморски селца, е считан за един от най-красивите панорамни пътища в Света.След това ще се отправим отново към националния парк Кларни, където ще влезем и разгледаме имението Мъкросс-хаус (19-ти век) отвътре (включено в цената) – добре запазена до наши дни викторианска сграда и прилежаща към нея ботаническа градина с екзотични растения, донесени тук от южното полукълбо.Нощувка в хотел в района на Кери.

ДЕН 5 / 07.04.2024 КЕРИ  – СКАЛИТЕ НА МОХЕР –  ДЪБЛИН
След закуска ще тръгнем от графство Кери към Дъблин. По пътя ще посетим величествените скали на Мохер (Cliffs of Moher) – обект на световното наследство на ЮНЕСКО и една от най-популярните туристически дестинации в Ирландия, привличащи над един милион посетители всяка година. Те се простират на около 14 километра и се издигат до над 213 метра над Атлантическия океан, като най-високата точка бележи кулата на О’Брайън, построена през 1835 г. от сър Корнелиъс О’Брайън. Ще продължим в посока национален парк Бурен, заемащ близо 1500 хектара земя. Това е едно от най-интересните места, които ще посетим, поради уникалните му геоложки особености. Районът е известен с карстовия релеф, съставен от варовикови скали, вкаменелости, пещери, древни археологически находки и невероятна гама от разнообразни цветя. Ще продължим към Дъблин, където ще бъде нашата последна нощувка. 

ДЕН 6 / 08.04.2024 ДЪБЛИН/ПЪТУВАНЕ ЗА ДОМА
Тази сутрин ще станем рано. След последната ни ирландска закуска, ще освободим стаите си и ще оставим багажа в багажното отделение на рецепция, за да направим двучасова пешеходна обиколка на Дъблин с нашия екскурзовод. Градът има богата история, за която свидетелстват археологическите останки, датиращи отпреди няколко хиляди години. Дъблин е известен с григорианската си архитектура и с многото си красиви площади. Центърът е в южната част на града – там се намират сградите на държавните институции, музеите и галериите, старите културни паметници. Най-значимите обекти за посещение са големият парк „Сейнт Стивънс Грийн“ (St. Stephen’s Green), любимото място на дъблинчани през уикенда; най-старият ирландски университет – „Тринити колидж“; Дъблинският замък; катедралата “Свети Патрик”. След прекрасната сутрешна обиколка ще се отправим към хотела за трансфер до летище Дъблин.
Полет за София в 12:25ч. С прекачване във Франкфурт. Пристигане в София в 22:20ч

 

Пакетна цена НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ 2 968 лв       2 768 лв
ДОПЛАЩАНЕ ЗА ЕДИНИЧНА СТАЯ 3 432 лв       3 232 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

ЦЕНAТА ВКЛЮЧВА:
– Самолетен билет с прекачване с вкл.ръчен багаж и 1бр чекиран багаж 23 кг
– 2 нощувки в централно разположен хотел 3* в Дъблин с включена закуска
– 1 нощувка в Уотърфорд в 3* хотел с вкл.закуска
– 2 нощувки в района на Кери в хотел 3* с вкл. закуска
– Посещение на:
✔ националния парк Уиклоу маунтинс
✔ долината на Глендау
✔ замъка Килкени
✔ най-стария град в Ирландия – Уотърфорд
✔ дестилерия за уиски с включена дегустация
✔ Национален парк Киларни
✔ имението Мъкросс-хаус
✔ замъка Росс
✔ Пръстена на Кери
✔ скалите на Мохер
– Транспорт по маршрута, описан в програмата
– Входни такси за всички обекти, за които е посочено, че е предивдено влизане
– Всички екскурзии, описани в програмата
– Лицензиран екскурзовод по време на всяка от екскурзиите, описани в програмата
– Водач-преводач на групата по време на цялото пътуване от и до България
– Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
– Обяди и вечери
– Избор на места в самолета
– Разходи от личен характер
– Застраховка «Отмяна на пътуване» в размер на 3-5% от цената на туристическия пакет, покриваща глоби при анулации в случай на медицинско заболяване, възпрепятстващо пътуването
– Доплащане в размер на 20 лв за лица над 75 години поради оскъпяване на здравната застраховка

Условия за резервация:

– депозит в размер на 790 лв при подписване на договора преди 23.01.2024,
за резервации след 23.01.2024 – заплащане на пълната стойност на екскурзията
– доплащане – до 23.01.2024

Необходими документи за пътуването:
– международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването;
– За деца до 18 г., които пътуват с един родител или без родители – изисква се нотариално заверено пълномощно /от единия или двамата родители – зависи от конкретния случай/
– За деца, при които родителите имат различни фамилии – необходимо е да се носи копие на акта за раждане на детето, в който са вписани родителите

Условия за анулации:
– До 23.01.2024 – удържане на депозита
– След 23.01.2024 – удържане на пълната сума

Забележки:
Програмата се провежда при минимум 25 записани
Замъкът Рос се наблюдават само отвън.
Възможно е разместване на програмата по дни.

Галерия