Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    11 дни/ 9 нощувки
  • Държави:

    Япония


  • София - Токио – Фуджисан - Каназава – Ширакаваго – Такаяма – Киото- Нара - Хирошима – Мияджима - Хирошима – Химеджи – Осака - планината Коя - София
  • По време на тази екскурзия ще видите:

ГАРАНТИРАНА ГРУПА!
ОСВОБОДЕНИ 2 МЕСТА!

 

„За нас, японците, да бъдем щастливи, преди всичко е, че на всяка възраст и във всеки момент, се занимаваме с това, с което искаме да се занимаваме.“
Такеши Китано, японски писател и актьор

Защо да изберете тази програма?
– Ние сме в Япония през последната седмица на март – точно в разгара на цъфтежа на омайните вишни;
– Водач от България с 10-годишен опит в Япония, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;
– Посещение на крайбрежния град Йокохама с разходка в парк Ямашита и променадата Киша Мичи – популярно място за съзерцание на вишневите дървета;
– Посещение на Пагодата Чурейто – най-популярната панорамна площадка за наблюдение на вулканичния конус на Фуджи;
– Разглеждане на прекрасните Каназава, Ширакаваго и Такаяма;
– Имате 2 цели дни в Киото – ще видим най-популярни му забележителности, включително емблематичната с цъфналите вишни Философска пътека!
– Посещение на Свещената планина Коя – енигматично място за ценители, потапящо ни в мистичната атмосфера на японския будизъм!
– 2 нощувки в тих хотел в самото сърце на бляскавия нощен живот на Осака.
– Специална БОНУС изненада, която ще разкрием на място!
– Удобни частни автобуси за туровете ни в Йокохама, Фуджи, Токио, Каназава, Ширакаваго, Такаяма, Киото, Нара, Осака и Коясан;
Местни екскурзоводи, които с радост ще отговорят на всички Ваши въпроси за страната и японския начин на живот – без във всеки град, защото може и да е само един гид от началото до края.

Ден 1 /23.03.2023, четвъртък/ София – Франкфурт – Токио
Излитане от летище София в 06:50 ч. за Франкфурт. Кацане в 08:25 ч. Престой: 4:55 ч. Продължение за Токио в 13:30 ч. Времетраене на дългия полет: 13 часа.

Ден 2 /24.03.2023, петък/ Токио – Йокохама
Кацане на международното летище Ханеда в 10:30 ч. Посрещане и отпътуване с автобус за Йокохама. Ще разгледаме този крайбрежен космополитен град и ще се разходим в парк Ямашита, едно от най-популярните места за наблюдаване на вишните в града. Ще се разходим и по променадата Кишамичи, откъдето се виждат модерните сгради на «пристанището от бъдещето» Минато Мирай и Лендмарк Тауър, която със своите 296 метра е най-високата сграда в Йокохама.
Отпътуване за Токио и настаняване в хотел Monterey Ginza 3*  https://www.hotelmonterey.co.jp/en/ginza/ , удобно разположен в сърцето на града в известния шопинг квартал Гинза. От 1612 до 1800 г. в района се секли сребърни монети и оттук произлиза името му. След голямото земетресение от 1923 г. тук се оформя основната търговска част на Токио. Днес почти всички световни и местни модни марки привличат клиентите с красивите си витрини на модерните стъклени фасади, издигащи се на десетки метри над земята. Тук е едно от най-скъпите места в Япония – 1 кв.м земя се оценява над 10 000 000 йени. Свободно време за вечеря в един от ресторантите наблизо. Нощувка.

Ден 3 /25.03.2023, събота/ Токио – Фуджисан – Токио
Закуска. Отпътуване с автобус за Фуджи, най-високата планина в Япония. От дълбока древност тя е считана за свещена, заради идеалната си конусовидна форма и мистичната си тайнственост, тъй като е забулена в облаци 300 дни в годината. Японците изключително много обичат Фуджи, дори йероглифът „фуджи“ за тях означава щастие. Планината е обект на преклонение от поети, писатели и художници. Казват, че ако човек не е видял Фуджисан, никога не може да разбере духа на Япония. Разглеждане на района на Петте езера и посещение на пететажната пагода Чурейто – част от Светилището Аракура Сенген, построена като паметник на мира през 1963 г. 400 стъпала водят до нея, а гледката към пагодата на фона на заснежения конус на Фуджи е един от символите на Япония и популярно място за туристи от цял свят.
Ще посетим още един природен феномен – изворите Ошино Хаккай, туристически комплекс, състоящ се от 8 езерца с кристално чиста вода и красиви рибки, включен в списъка на Стоте най-красиви и чисти извори в Япония. Приятната атмосфера на мястото се допълва от планината Фуджи на заден план и малкия музей на открито, показващ живота в традиционна японска ферма. Тук за обяд имате възможност да пробвате рибни специалитети и местни сладкиши.
Следва фотостоп при парк Оиши, разположен на северния бряг на езерото Кавагучико. Цветя в различни багри разцъфват тук през всеки сезон и в слънчев ден, ще имате късмета да уловите силуета на планината, отразен във водите на езерото.
Връщане обратно в Токио и свободно време за разходка в кварталите Хараджуку и Омотесандо, където ще се слеем с уличния живот и ще видим как се забавляват младите японци в свободното си време. Ще посетим колоритната улица Такешита, ще надникнем в някой от многобройните бутици, ще пробваме известните токийски палачинки, ще се разходим по японската „Шанз Елизе“ и ще видим няколко футуристични архитектурни творения като Токю Плаза от 2012 г. и Омотесандо Хилс от 2006 г. на Андо Тадао. Връщане в хотела с метрото, билетът се закупува допълнително на място. Нощувка.

Ден 4 /26.03.2023, неделя/ Токио
Закуска. Целодневна обиколка с автобус на забележителностите на този супер град. Ако погледнете картата на Токио ще видите, че той е построен в концентрични кръгове около историческата сграда на Императорския дворец и градината пред него.
Кокьо, както японците наричат двореца, е в самото сърце на Токио и ще започнем обиколката с него. Ще видим укрепителните съоръжения, красиво подрязаните пинии, площад Кокьо Гайен, статуята на легендарния самурай от 14 в. Кусуноки Масашиге, каменния мост Меганебши, Главната порта на двореца и оръжейната кула Фушими Ягура и ще се разходим в Източната градина за да се насладите на красотата на типична японска градина. Днешният дворец е построен на мястото на стария дворец Едо – резиденцията на Шогуната Токугава, който управлявал Япония от 1603 до 1867 г. През 1868 г. столицата официално e преместена в Киото. Император Мейджи също управлявал от двореца Едо от 1868 до 1888, когато бил завършен строежа на новия дворец. И до ден днешен в него живее японското кралско семейство.
Продължаваме обиколката с посещение на популярния будистки храм Сенсоджи от 7 в., портата Каминари, построена преди повече от 10 века, шопинг улицата Накамисе, която осигурявала на поклонниците традиционни закуски и сувенири векове наред, и шинтоиския храм Асакуса. В района на Асакуса най-добре е запазена атмосферата на града от миналия век. Тук ще видите как се правят традиционни сладкиши; ще се снимате със симпатичните рикшаджии или с усмихнатите японки, облечени в кимона; ще имате възможност да проверите късмета си за деня; ще се качите до панорамната площадка на туристическия център – истински шедьовър на прочутия японски архитект Кенго Кума, откъдето идеално се вижда новата Токийска кула Sky Tree, извисяваща се на 634 м над околните сгради.
Тук ще разберете и защо Централата на бирата Асахи има толкова много прозвища и епитети, а ценителите на пивото ще имат възможност да опитат най-новите му вкусове и тенденции в „Страната на изгряващото слънце“. Ще Ви дадем възможност да пробвате прясно приготвена рибна и веган темпура в първия ресторант за темпура в Токио преди да продължим към квартал Шиодоме, където ще посетим красивата градина Хамарикю.
Първоначално земята на Шиодоме била блатиста и често заливана от морето, но тя предпазвала Императорския дворец от вълните на Токийския залив. Името Шиодоме означава буквално „държа вълните“. Нежните нюанси на цъфналите вишни, на фона на бляскавите модерните небостъргачи на Шиодоме представят едновременно контраста и симбиозата между древно и модерно Токио. А в чайната може да опитате чаша чай мача и традиционни японски сладкиши.
Вечерта по желание ще отидем и до Шибуя – един от най-цветните квартали в Токио, известен със статуята на Хачико – куче от породата акита, прочуто с предаността си към своя стопанин и увековечено в едноименния филм с участието на Ричард Гиър. В Шибуя ще видите и най-популярното и оживено кръстовище в Япония, снимано във филми като „Изгубени в превода” и „Бързи и яростни”. Предлагаме да хапнете вкусни печени шишчета якитори в един от многобройните ресторанти наоколо. Отиване и връщане в хотела с метрото, билетът се закупува допълнително на място. Нощувка.

Ден 5 /27.03.2023, понеделник/ Токио – Каназава
Закуска. Отпътуване с влак до „града на златото“ Каназава. Поколения наред златарският занаят се предавал от баща на син и тук се раждали най-големите майстори златари в цяла Япония, специализирани в производство на тънки златни листове. Днес Каназава е дом на редица изкусни майстори на керамични изделия, артисти и скулптори.
Посрещане и панорамна обиколка на града с разглеждане на квартала на самураите Нагамачи – разположен в подножието на бившия Дворец на Каназава и все още пазещ атмосферата на самурайската ера. Ще го познаете по кирпичените стени, тесните улички и охраняваните порти на самурайските имения. Ще влезем в автентичната самурайска къща Номура и ще се докоснем до тайните на бушидо.
Турът ни продължава с пешеходна разходка и свободно време за снимки в Хигашичая – квартала на гейшите и на ексклузивните чайни, чиито гости се радвали на компанията на талантливите гейши, обучени да пеят и танцуват. По криволичещите улици ще следваме някогашните стъпките на гордите самураи и благородници. Днес в Хигашичая са останали две чайни, които все още могат да бъдат посетени от туристи. Останалите сгради са частни домове, кафенета и магазини. Хакуза – един от най-популярните магазини предлага различни изделия, покрити със злато.
Настаняване в хотел Kanazawa New Grand 3* https://www.new-grand.co.jp/en_top . Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 6 /28.03.2023, вторник/ Каназава – Ширакаваго – Такаяма – Киото  
Закуска в хотела. С автобуса отпътуваме за известния планински регион Ширакаваго. Ще посетим най-голямото селище в района – Огимачи, обявено за част от ЮНЕСКО през 1995 г. То предлага на туристите великолепна гледка към изцяло запазени провинциални къщи на повече от 250 години. Огимачи ни въвежда в живота на автентичните ферми с наклонени покриви, наподобяващи „допрени за молитва длани на будистки монах“. Заради суровите зими къщите са проектирани толкова стабилно, че да устоят на огромното количество сняг, натрупано върху тях. За сглобяването на сламените покриви не е използван нито един пирон, а в широките тавански помещения са се отглеждали копринени буби! Всяка къща е и уютен топъл дом, където семействата живеят и работят. Ще надникнем във вътрешността на къщата Канда и ще научим за мъдростта и тайните на нейните строители.

Продължение с автобус за чаровното планинско градче Такаяма, което модерното време със своите забързани крачки, сякаш е подминало. Такаяма е запазила онзи автентичен японски облик, който си представяме от „Шогун“, „Тайко“ или „Мемоарите на една гейша“. Ще се разходим из квартала Санмачи Суджи, носещ прозвището „Малкото Киото“ заради автентичния си вид. Веднъж преминали червения мост на река Миягава, ще попаднете сред старинни дървени къщи с грижливо отгледани бонсаи по верандите, навсякъде ще чувате приглушения звук на клокочещата вода от градините и канавките, ще поискате да седнете в уюта на някоя от традиционните продавници на саке или да си купите цветно кимоно в някое от магазинчетата наоколо… 
 Следобед придвижване с влак до Киото и пристигане в сърцето на японската традиция и култура. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Mitsui Garden Kyoto Shijo 3*  https://www.gardenhotels.co.jp/kyoto-shijo/eng/    централно разположен. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 7 /29.03.2023, сряда/ Киото 
Закуска и целодневна екскурзия с автобус на старата столица на Япония. Киото съществува повече от 1500 години като 1100 от тях е столица на страната. Киото е градът на артистите, на гейшите, на старите чайни, на великолепната кухня, на занаятите и на всичко онова, което сте си представяли, че е Япония, преди да се докоснете до нея.

Ще започнем нашата обиколка с емблематичната философска градина Рьоанджи или „Храмът на миролюбивия дракон”. Известната градина първоначално била вила на аристократ от епохата Хейан, а през 1450 г. мястото е превърнато в дзен светилище. В правоъгълната площадка, покрита с чакъл и мъх, са подредени 15 камъка, така че, на което и място да застане човек, вижда само 14 от тях. Градината е абстрактна и символизира природата и бог. Съзерцавайки каменната градина, човек си представя, че пред него се намират континентите и океанът, а 15-те малки и големи камъка са островите в морето. Философът е искал да покаже, че не всичко в света е подвластно на нашите сетива…     
Продължаваме към Златния павилион Кинкакуджи или Кукьочо. Екстравагантната сграда била построена като лятна вила за шогуна Ашикага Йошимицу, но неговото завещание го превърнало в дзен светилище през 1408 г. Изяществото на павилиона е омагьосвало мнозина и ето как го описва Юкио Мишима в едноименния си роман: „Луната изгря иззад планината Фудосан. Осветен в гръб, златният храм се издигаше като начупен и фантастичен черен силует. Само решетестите прозорци на най-горния етаж позволяваха на меките лунни сенки да се промъкнат в сградата. Кукьочо излъчваше сияние, сякаш неясната лунна светлина бе намерила там подслон за през нощта.“
Следва посещение на замъка Ниджо, завършен в началото на 17 век и предназначен за резиденция на първия шогун Токугава Йеасу. Той има два концентрични кръга укрепителни съоръжения и включва дворците Ниномару и Хонмару, както и множество допълнителни сгради и градини. Ниномару е построен от дървесината на кипариса хиноки. Декорацията му от пищни златни листа и сложна дърворезба е изработена да впечатлява посетителите и да показват силата и богатството на шогуните. В автентичната обстановка на двореца е заснет сериалът „Шогун”. Едни от най-големите атракции са „пеещите подове” на коридорите на замъка и красивата градина, заобикаляща двореца. И днес водните площи, дървените огради, чаените павилиони, каменните украси и мостове хармонично допълват феерията от цветя, храсти и дървета, които пленяват посетителите през всички сезони. Интересно е, че японската градина винаги се прави така, че да изглежда като част от природата. Камъните са задължителна част от декорацията и винаги са подредени старателно по предварително обмислен план. Според японците камъкът е жив дотогава, докато не е одялан. 
Следва разходка по „Философската пътека“ – любимо място на жителите на Киото през пролетта, когато цялата пътека е украсена с цветовете на прочутата японска сакура. Тук бавно течащата река, каменните паважи, дървените вили и надвисналите вишневи дървета, отрупани с деликатните розови цветчета, оставят незабравим спомен у всеки посетител. Името на пътеката е свързано с Нишида Китаро – един от най-известните философи на Япония, който ежедневно си правел своите медитативни разходки тук.  Връщане в хотела с автобуса. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 8 /30.03.2023, четвъртък/ Киото
Закуска. Отпътуване с автобус и разглеждане на храма Фушими Инари Тайша – главното светилище, посветено на Инари. От древни времена тя е богиня на ориза и покровителка на търговците. Светилището е известно с портите тори, които до една са дарени от японски бизнесмени. Лисица, захапала в устата си ключ, е символът на Инари. Животното се счита за добър вестоносец, а ключът отваря хамбарите със зърно. Тук е снимана началната сцена от „Мемоарите на една гейша” и ще се почувствате като във филм докато се разхождате по дългите алеите, оградени с многобройни червени порти.

Следобед пешеходна разходка в квартал Хигашияма, където ще се потопим в атмосферата на стръмните чаровни улички, отвеждащи ни до Храма на чистата вода Киомизу-дера, построен на върха на висок хълм, откъдето се открива панорамна гледка към Киото. Хигашияма е мястото в Киото, където лесно може да прекарате часове – продължаваме разходката ни към Парк Маруяма с цъфналите вишни и светилището на гейшите Ясака, осветено вечерно време от красиви фенери, придаващи магична и тайнствена атмосфера. В Хигашияма се намират още няколко интересни древни храмове като Храмът Кодайджи с интересната си музейна част, храмът Ентокуин, Пагодата Ясака, Храмът Шоренин и др. Тук има магазинчета, кафета, ресторантчета и местни сладкиши за всеки вкус. Истински рай за фотографите и търсачите на автентични ръчно направени сувенири.
Ще завършим нашия пешеходен тур с разходка в квартал Гийон, запазил и до днес уникалната атмосфера от епохата Едо. Ако имате късмет тук може да зърнете легендарните гейши, показващи атрактивните си копринени костюми.
Свободно време за вечеря в някой от многобройните ресторанти по чаровната алея Понточо-дори. Връщане в хотела с градски транспорт или пеша. Нощувка.

Ден 9 /31.03.2023, петък/ Киото – Нара – Осака
Продължение с автобуса за Нара, императорската столица на Япония през 8 век. Преданията гласят, че именно тук първите заселници поставили началото на японската раса. Те имали „слънчев, божествен произход“ и били покровителствани от Аматерасу – „великата свещена богиня, сияеща на небето“. Днес богинята е олицетворена чрез червеното слънце върху бялото знаме на Япония.
Храмът Тодайджи е символ на Нара и е част от списъка на ЮНЕСКО. Храмът се намира в прекрасен парк, населен от стотици елени. Те се считат за свещени и са почетни обитатели на Нара. Говори се, че преди векове един човек убил елен и веднага бил обезглавен. Дори шогунът слизал от носилката си, за да се поклони на свещените животни. Продават се специални бисквити, с които може да нахраните елените. Те лакомо изяждат бисквитките от ръцете Ви и дори ще Ви се поклонят за благодарност.
Следва разходка и посещение на светилището Касуга Тайша, построено през 8 век и посветено на благородническия род Фудживара. Тайнственост и красота обграждат това място. Японски кедри и дълга пътека, оградена от каменни фенери, ви отвежда до централния вход на храма. По желание може да влезете и в самото сърце на Касуга, където са изложени стотици висящи бронзови фенери.
Продължение за големия индустриален и транспортен център Осака. По времето, когато Токио бил още малко рибарско село, Осака вече била голям многовековен град. Селището се споменава за първи път през 320 г. в един от най-старите писмени паметници на Япония – Нихонсьоки, отнасящ се за времето на император Дзимму, който през 8 век основава държавата Ямато. Императорът нарекъл мястото Нанива или „страната на бурната вода”. Когато императорският двор се премества в Нара и в Киото, Нанива си остава главен транспортен и търговски център чрез пристанището си, в което идвали кораби с ориз и други стоки от Китай и Корея.
Първата ни спирка ще бъде Градината на изключително красивия Замък на Осака, построен през 1586 г. от Тойотоми Хидейоши. Той е заобиколен от 12-метров ров, пълен с вода, а по време на строежа му са били ангажирани над 600 хил. души. През 1615 г. след смъртта на Хидейоши замъкът е превзет от Токугава и изгорен до основи, но през 1620 г. отново е възстановен в същия си вид. През 1945 г. замъкът бил отново разрушен, но бързо е възстановен след края на войната.
По време на нашата обиколка ще посетим и единствения по рода си 40-етажен небостъргач Умеда, символ на високите технологии и ултрамодерна архитектура. Сградата се състои от две кули с височина 173 м, свързани помежду си с Обсерваторията „Плаващата градина“. Умеда е завършена през 1993 г. и от нея се открива невероятна панорамна гледка към заобикалящото я море от бетон.
Настаняване в хотел Karaksa Osaka Namba 3* https://karaksahotels.com/en/namba/ , разположен в непосредствена близост до едно от най-колоритните кътчета на града – неоновата улица Дотонбори, известна с японските специалитети от морска храна. Тук може да опитате вкусните хапки от октопод такояки, солените японски палачинки окономияки и шабу-шабу, което си го приготвяте сами. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10 /01.04.2023, събота/ Осака – Коя – Осака
Закуска. За емоционален завършек на тази наша екскурзия сме Ви подготвили еднодневно посещение на Свещената планина Коя – център на будистката секта шингон, основана от Кобо Даиши през 805 г. Сред мъглите на планината и в сянката на вековните дървета са скрити десетки храмове и по-малки светилища, свързани със стръмни пътеки, част от поклонническия маршрут на местните монаси.
Включени са вкусен вегетариански обяд и посещение на храмовете Окуноин и Конгобуджи, които ще Ви потопят в мистичната духовност на японците.
Връщане в хотела и свободно време за последен шопинг в многобройните магазини. По желание посещение на някои от ресторантите за местни специалитети на Хозенджи Йокочо и ако не сте уморени от дългия ден може да пробвате модерни барове в района на Намба. Не бързайте да се прибирате в хотела! Гарантираме Ви, че тук ще намерите заведения за всеки вкус!

Ден 11 /02.04.2023, неделя/ Осака – Мюнхен – София
Закуска. Ранен трансфер до летище Кансай и полет за Европа в 09:30 ч. Кацане в Мюнхен в 14:20 ч. Продължителност на дългия полет: 11:50 ч. Престой: 5:50 ч. Продължение за София в 20:10 ч. Кацане в България в 23:00 ч. Край на програмата.

Обща пакетна цена:
на човек в двойна стая при група от 12-18 туристи  7 490 лв

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

В общата пакетна цена са включени:
• Самолетни билети София – Франкуфурт – Токио и Осака – Мюнхен – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж 8 кг.;
• 9 нощувки със закуски в подбрани хотели 3*;
• 1 обяд в местен ресторант на Свещената планина Коясан;
• Всички трансфери с климатизиран автобус, съгласно описаната програма, съобразен с броя на групата;
• Билет със запазено място за модерен бърз влак от Токио до Каназава и от Такаяма до Киото с прекачване в Нагоя;
• Транспорт на основния багаж с отделен микробус от Токио до Киото;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език във всеки град;
• Професионален водач-преводач от България с многогодишен опит в тази дестинация;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица до 66 г. с основен лимит за медицински разноски в чужбина от 100 000 лв., с подлимит при пандемично или епидемично заболяване – 50% от основния лимит и подлимит при спешна дентална помощ в чужбина – 1000 лв. При изгубен, повреден или откраднат личен багаж по време на пътуването ALLIANZ TRAVEL имат включен основен лимит от 2000 лв. и подлимит за покритие на ценни предмети – 1000 лв.

Допълнително се заплащат:
• Доплащане за единична стая: 1255 лева;
• Резервиране на определени седалки по време на полетите;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 4-5 щ.д. на човек на ден);
• Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ALLIANZ TRAVEL за лица над 66 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ на ALLIANZ TRAVEL: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване. ALLIANZ TRAVEL дават възможност за прекратяване на полица „Отмяна на пътуване“ без неустойки в срок до един месец преди пътуване.
• Напитки по време на хранене, билети за градския транспорт, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Важна информация:
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
Краен срок за събиране на групата: 20.12.2022.
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2500 лева на човек;
• Доплащане на цялата сума с допълнителните екскурзии: 31.01.2023;
• При влизане в Япония се допускат чужди граждани, притежаващи валидна японска виза. От 10.06.2022 г. е възможно кандидатстването за виза на основание „организиран туризъм“ като съответният туроператор ще играе ролята на канеща японска институция.
• Към 01.06.2022 г. България попада в „синя зона“ и за пристигащите от България при влизане в Япония се изисква представяне на отрицателен ПСР тест, направен до 72 часа преди отпътуване. Не се прилагат други рестриктивни мерки – няма изискване за подлагане на задължителен антигенен тест на летището, последваща карантина или други органичения. Този режим на влизане в Япония важи както за ваксинирани, така и за неваксинирани пътуващи от България.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Япония хотелите настаняват туристи след 15:00 ч., а освобождаването е до 11:00 ч.
• Цените са изготвени при курс: 100 йени = 1,43 лева и при промяна на валутния курс на йената към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Посочените цени включват всички държавни и регионални данъци и такси на Япония, валидни към 01.07.2022 г.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност, предвид пешеходните обиколки и изкачването на множество стълби в различни храмове и обекти.
• В случай на отказ от пътуване се удържат следните неустойки:
– ако прекратяването е до 120 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
– ако прекратяването е от 120 до 51 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
– ако прекратяването е под 50 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба от 2 000 до 20 000 лв. съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

Туроператорът не носи отговорност при анулиране или смяна на часовете на полетите от страна на превозвача.
Туроператорът има сключена ежегодна застраховка „Отговорност на туроператор“ при ЗК „ЛЕВ ИНС“ АД с адрес на управление гр. София, бул. „Симеоновско шосе“ 67А.
Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба от 2 000 до 20 000 лв. съгласно чл. 97 от ЗАПСП.

 

Галерия