Маршрут

Програма

  • Продължителност:

    8 дни / 7 нощувки
  • Държави:

    Испания
  • Градове:

    Мадрид – Толедо – Авила - Ла Гранха - Сеговия - Пеняфиел - Вайядолид - Ел Ескориал - Алкала де Анарес - Мадрид
  • По време на тази екскурзия ще видите:

Богатата история на Испания е довела до построяването на над 2500 замъци и военни крепости.
Основно повечето са построени през средновековието, както от маврите, така и от испанските крале.
Има  замъци, които са с изглед към морето и са служели за отбрана на Испания от нашествията на арабите.
Повечето замъци са в много добро състояние, а други са просто руини, които не са издържали атмосферните влияния.

 

1 ден /София – Мадрид
Отпътуване от София за Мадрид в 14:50ч с директен полет на България Ер. Пристигане в Мадрид в 17:25 ч на летище Барахас. Трансфер до хотел Exe Plaza 4 *  https://www.eurostarshotels.co.uk/exe-plaza.html или подобен. Настаняване и нощувка.   Вечеря по желание.

2 ден/ Мадрид
Закуска. Пешеходна екскурзия из града с български гид.(1.5- 2ч) Свободно време за обяд. Обзорна тричасова екскурзия на града с автобус с гид.
Вечерта възможност за посещение на едно от най-добрите фламенко шоута в света Corral de la Moreria, който се намира в исторически център на Мадрид (срещу допълнително заплащане). Нощувка.

3 ден /Мадрид – Толедо (71 км) – Авила (132 км)
Закуска. Заминаване за Толедо. Пешеходна екскурзия в историческата част на града, обявен за част от световното културно наследство от ЮНЕСКО с църкви и манастири, еврейския квартал, пропити с очарованието на бившата испанска столица.
Преди време е бил столица на Испания и е един от най-старите градове в Европа. Съчетава в себе си хиляди разнообразни стилове от много епохи. Може би най-великият монумент е самият център на града. Ще може да се насладите на улиците и паметниците, докато екскурзовода ви запознава с това, което виждате. Ще посетите трите най-стари квартала на града – Еврейския, Арабския и Християнския, за да усетите духа на трите култури, ще се разходите в тесните му улички, за да посетите Църквата на Св. Тома, с известните картина на Ел Греко „Погребението на Конт Оргаз”
Посещение на прочутата толедска катедрала, сочена за едно от изключителните постижения в готическата архитектура в целия свят, а също така и на най-забележителното хранилище на изкуството в Толедо. Отпътуване за Авила, настаняване в Hotel Palacio de los Velada 4* https://www.hotelesvelada.com/ или подобен. Вечеря и нощувка.

4 ден/ Авила – Ла Гранха (71 км) – Сеговия (15 км)
Закуска. Пешеходна разходка в средновековния град Авила – музей под открито небе.
Заминаване на едно от най-красивите места близо до испанската столица – Кралският дворец Сан Илдефонсо Ла Гранха, който е разположен в планината Гуадаррама, на около 20 км от Сеговия. Този дворец с приказните му градини, е бил лятната резиденция на испанските крале през 18 и 19 век. В средата на 15 век г. крал Енрике IV издига на това място ловен дом. А в началото на 18 век Филип V започва строежа на новия дворец и оформянето на градините по модел на парка на Версай. Също като френския дворец и Ла Гранха е замислена като място за почивка на краля, но бързо се превръща в център на кралското управление. Съсредоточаването на дворцовия живот в Ла Гранха дава тласък на икономическото развитие на разположения в негова близост град Сан Илдефонсо.
Продължаваме за Сеговия. Настаняване в Hotel San Antonio El Real 4* www.sanantonioelreal.es или подобен, вечеря и нощувка.

5 ден / Сеговия- Пеняфиел (90 км) – Вайядолид (60 км)
След закуска обзорна екскурзия с разглеждане на най-интересните исторически паметници – акведуктът, построен при управление на Цезар Август и посещение на един от най-красивите замъци на Испания – Алказар де Сеговия, построен през XII век– замък с богата история. Тук кралица Исабела и крал Фердинанд се срещат за първи път, а крал Филип се жени за Ана Австрийска. Посещение на замъка и при желание изкачване на над 150 те стъпала по тясната вита стълба.
Заминаване за провинция Вайядолид – бившата столица на обединена Испания. По пътя спирка за посещение на Замъка Пеняфиел – забележителна и мащабна средновековна крепост, разположена в едноименното испанско селце – център на винопроизводството Рибера дел Дуеро, където се намира и музей на виното (включена дегустация). Архитектурният стил на завъка се нарича „Gran buque“, което в буквален превод означава кораб. В действителност, високо разположеният замък с неговите защитни укрепления прилича на боен кораб, само че построен от каменни блокове. Смята се, че Замъкът Пеняфиел е построен от Дон Хуан Мануел – един от най-богатите лордове в Кастилия и играещ доста активна роля в политиката на кралството.
Пешеходна екскурзия в центъра на Вайядолид. Настаняване в Hotel Zentral Parque Valladolid 3* https://hotelzentralparque.com или подобен, вечеря и нощувка.

6 ден/Вайядолид – Ел Ескориал (180 км) – Мадрид (53 км)
Закуска. Заминаване в Сан Лоренцо за посещение на Ел Ескориал, кралската резиденция на Филип II, построена през ХVІ в. и често наричана “осмото чудо на света” заради великолепната си архитектура. Посещение на комплекса, обединяващ в себе си кралски дворец, манастир и библиотека. През 1984 г. Ескориал е включен в списъка на Световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тук се съхраняват многобройни произведения на изкуството, ценни ръкописи и книги. Заминаване за Мадрид, настаняване и нощувка в Exe Plaza 4 *
https://www.eurostarshotels.co.uk/exe-plaza.html/ , Acta Madfor 3* https://www.online-reservations.com/?hotelid=442093&msclkid=e0b3ac752e0c1f3b6133ce6a035ae978 или подобен. Вечеря по желание.

7 ден/ Мадрид – Алкала де Енарес – Мадрид (70 км)
Закуска. Отпътуване за Алкала де Енарес – градче на 35 км от Мадрид.
Един от най-известните жители на града е Мигел де Сервантес, „бащата” на рицаря на печалния образ – безсмъртния идалго Дон Кихот и неговия верен помощник Санчо Панса. Близо до площад „Сервантес“ е и уникалната по своя стил средновековна сграда на колежа Сан Илдефонсо и Университета Алкала де Енарес, обявен от ЮНЕСКО за обект на световното културно-историческо наследство.
В манастира Сан Хуан от Покаянието или както е известен още Къщата на Аудиенцията, ще разберем какво са отговорили на Христофор Колумб католическите крале Исабел Кастилска и Фернандо Арагонски, когато именно тук го приемат за пръв път, за да изслушат неговия проект за пътуване до „Индиите”.
Посещение на двореца Ларедо, който изумява със смесицата си от архитектурни стилове. Връщане в Мадрид. Свободно време и нощувка.

8 ден/Мадрид – София
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на града: на площад Колумб и Испания, булевард Реколетас и Кастеляно, Пасео дел Прадо, монументалната арена „Лас Вентас”, храм „Дебот”, базиликата „Сан Франсиско Гранде”, гара Аточа и много друго.
По желание посещение на музея „Прадо” (без екскурзовод) и на Кралския дворец.
Трансфер до летището в Мадрид за полет до България в 18:15 ч. Кацане на летище София в 22:30ч. Край на програмата.

 

Цена на човек в двойна  стая в хотела  2 250 лв
Цена на човек в единична стая в хотела 2 720 лв

За дете до 12 г. настанено в двойна стая на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни – по запитване. Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София – Мадрид – София с полет на Bulgaria Air с включен салонен багаж 8 кг + чекиран багаж до 23 кг и включени летишни такси;
• Трансфери и транспорт с туристически автобус по програмата;
• 7 нощувки с включена закуски на блок маса в 3*/4* в хотели по програмата (4 Мадрид, 1 Авила, 1 Сеговия, 1 Вайядолид) – стаи категория Стандарт;
• 3 вечери (1 Авила, 1 Сеговия, 1 Вайядолид);
• Градски такси – във всички хотели;
• Обзорна екскурзия с автобус и пешеходна екскурзия с български гид в Мадрид;
• Пешеходна екскурзия с български гид в Толедо, Авила, Сеговия, Вайядолид;
• Екскурзии и посещение на дворци, събори и замъци по програмата:
– посещение на катедралата в Толедо;
– посещение на двореца Алказар де Сеговия;
– посещение на замъка Пеняфиел + винарска изба;
– посещение на кралският дворец Ла Гранха Сан Илдефонсо;
– посещение на Ел Ескориал;
– посещение на двореца Ларедо в Алкала де Енарес.
• Слушалки по време на целия маршрут;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Водач от България по време на пътуването;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включвa:
• Входни такси за всички посещавани обекти – около 60 € на човек (заплащат се на място);
• По желание 2 вечери в рестората на хотели в Мадрид (в 1-ви и 6-ти ден) – 35€ на човек;

• Посещение на ФЛАМЕНКО ШОУ без вечеря, с чаша вино – 50€ на човек; с включена вечеря – подробна информация по запитване;
• Изискванията за влизане в Испания: валиден сертификат за поставена ваксина или PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19,
който трябва да се направи не по-късно от 72 часа или негативен антигенен тест до 48 ч. преди пристигането и влизането в Испания. Самият сертификат трябва да бъде на английски.
В случая на промяна на условията на пътуване до Испания с цел туризъм туристи ще бъдат своевременно уведомени.
(Поради честите промени в изискванията при пътуване, всеки клиент може да бъде информиран за актуалнитете условия за пътуване в Испания на сайта на Министерството на външните работа – https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Spain)
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
• Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради следните причини:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор; в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия и др.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж,
допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването или лична карта;
• Попълнен договор и депозит 500 лв на човек;
• Доплащането до 40 дни преди дата на тръгването;
•  Краен срок за събиране на групата: до ……………

Данни за паспортен и визов режим:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• За посещението на Испания не се изисква виза.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се
възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата
прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено
записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните полети на България Ер с един чекиран багаж до 23 кг, един ръчен багаж до 8 кг и включени летищни такси е 550 лева на билет. Посочената цена е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията. При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
При по-малка група от 15-19 туристи се доплащат по 200 лв. на човек.
• В случай, че този брой не бъде набран до 30 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Последователността на туровете по програмата може да подлежи на промяна, поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” при ЗК „ЛЕВ ИНС” АД с покритие 25 000 лв. по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия