Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  20 дни / 18 нощувки
 • Държави:

  Перу
 • Градове:

  Лима – Арекипа – Колка Каньон - Пуно – Урос – Такиле – Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу – Пуерто Малдонадо – Наска – Лима
 • По време на тази екскурзия ще видите:

„Един мъдрец веднъж ми каза: не искам да чувам какво говориш, нито какво знаеш, кажи ми само къде си бил. Чудя се дали наистина ставаме по-знаещи и по-просветени когато пътуваме. Пътуването носи ли ни мъдрост? Със сигурност има едно място, където най-добре можем да разберем това. И това място е Перу.“
– Антъни Бурдейн –

Защо да изберете тази програма?

 

 • При ранно записване до 31.01.2025 г. – отстъпка от 300 лева на пакет!
 • Водач от България с многогодишен опит в Перу, познаващ в детайли културата и особеностите на страната;
 • Специално подбрани и проверени от нас хотели 3* и 4* с отлични отзиви;
 • Вътрешни полети, без дълги нощни преходи с автобус;
 • Включени 8 обяда и 1 вечеря по програма;
 • 2 нощувки в Наска, където по желание ще летим със самолет над линиите, ще видим акведуктите на наските и ще посетим свещената пирамида Кахуачи;
 • Посещение на Каньона Колка и гарантирана среща с великолепните кондори;
 • За да се докоснете до мистиката на тази страна ще участвате в специална церемония, посветена на Майката Земя в Свещената долина на инките;
 • За най-големите приключенци – възможност за посещение на Цветната планина;
 • Предлагаме 4 дни с 3 нощувки в един от най-интересните лоджове „Кайман“ по поречието на р. Тамбопата с включени закуски, обеди и вечери, за да се потопим в разнообразие от флора и фауна в сърцето Перуанската джунгла.

 

Ден 1 (14.07.2025, понеделник) София – Истанбул – Панама Сити
Излитане от летище София в 09:25 ч. за Истанбул. Кацане в 10:55 ч. Продължение за Панама Сити в 14:20 ч. Кацане в Панама Сити в 20:00 ч. и продължение за Лима в 21:41 ч. Продължителност на дългия полет: 13:25 мин.

Ден 2 (15.07.2025, вторник) Лима
Кацане на международното летище в Лима в 01:17 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел San Augustin Exclusive Miraflores 4*, разположен в сърцето на Мирафлорес, един от ексклузивните жилищни квартали край бреговете на Тихия океан. Нощувка и късна закуска. След закуска започва опознаването на „Града на кралете”. Обиколката започва с посещение на крайбрежната променада с фотостоп при вдъхновеният от Парк Гюел на Гауди Парка на любовта с огромната скулптура на Виктор Делфин Целувката.
Музеят Ларко Херера има експозицията от над 45 000 предмета, изработени от злато, сребро, керамика, текстил, камък и дърво, принадлежащи на тези общества от миналото. Самият музей се помещава в прекрасно запазено колониално имение, а най-голямо впечатление ще Ви направи уникалната колекция от еротични глинени фигури. Обяд в местен ресторант.
След обяд ще разгледаме Площад Сан Мартин и историческия център на града, част от ЮНЕСКО, наричан още „шахматната дъска на Писаро“, заради разположението на улиците, изобилстващи от великолепни образци на колониалната архитектура, барокови храмове, ренесансови фасади и сгради, повлияни от стила Рококо.
Около Централния площад са разположени Президентският дворец, Катедралата, Дворецът на архиепископа с мавърските балкони и Кметството. Ще се разходим по историческата уличка Хирон де ла Юнион и ще видим старата жп гара – днес красиво реставрирана и превърната в Център на Литературата. Ще разгледаме Манастира Сан Франциско, впечатляващ комплекс с колониална архитектура, състоящ се от църква, два параклиса, голяма библиотека, Музей на религиозните изкуства и подземна мрежа от тунели и катакомби. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 3 (16.07.2025, сряда) Лима – Арекипа
Закуска. Трансфер до летище и полет за Арекипа, разположена на 2335 м н. в. Ще направим пешеходна обиколка на Арекипа, наречена „Белият град”, заради цвета на сградите, построени от бяла вулканична скала. Ще разгледаме централния градски площад Пласа де Армас, Йезуитската църква с поразителната барокова фасада и Манастира „Света Каталина” от 16 век, представляващ цял укрепен град със защитни стени, улици, пасажи, открити стълбища и площади. Манастирът бил изцяло ограничен за външни посещения до 1970 г. и днес там продължава да живее затвореното общество на монахините. Настаняване в хотел San Agustin Posada del Monasterio 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 4 (17.07.2025, четвъртък) Арекипа – Колка Каньон  
Закуска в хотела. През 1995 г. на склона на вулкана Ампато експедиция начело с Йохан Райнхард намират тялото на 12-годишно момиче инка, принесена в жертва на боговете в средата на 15 век. Счита се, че това е едно от най-големите открития на археологията през изминалия век. Момичето, наречено Хуанита, и всички нейни принадлежности се съхраняват в Музея на Светците от Андите в Арекипа. Тук ще имате възможност да научите нейната невероятна история, както и да разберете защо е било необходимо тя да бъде принесена в жертва във високата планина.
Отпътуване за Колка Каньон през резервата Салинас и Агуада Бланка, където живеят диви стада от викуни, фламинго, алпака и вискачи. По пътя ще се насладите на прекрасните панорамни гледки към великолепните върхове Чачани, Ампато и Сабанкая, заобикалящи Арекипа. Ще достигнем до панорамната площадка при Патапампа – най-високата точка от нашето пътуване, издигаща се на 4850 м н.в. Спускане към градчето Чивай, разположено на 3650 м н.в. Настаняване в хотел Killawasi Lodge 3*. Свободно време за аклиматизация.
В Чивай ще имаме време да се насладим на термалните извори Ла Калера. Водата извира от вулкана Коталуни с температура 80oC и е охладена до 35oC в термалните басейни. Местните хора вярват, че изворите имат лечебни свойства, заради минералния си състав. Вечеря в хотела и нощувка. Настаняване в хотел San Agustin 3*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 5 (18.07.2025, петък) Колка Каньон – Пуно
Закуска и разглеждане на забележителностите на Колка Каньон. Ще се изумите от неговата красота и дълбочина, която достига 3350 м. Това е един от най-големите каньони на земята, почти два пъти по-дълбок от Гранд Каньон. Склоновете му обаче не са толкова отвесни и местните жители все още поддържат жива традицията на терасирането им и отглеждането на земеделски култури. В дъното на каньона тече река Колка, която извира високо в Андите и се влива в Тихия океан.
Целта на нашето пътуване е Кръстът на Кондорите – мястото, откъдето ще имаме шанса да наблюдаваме тези великолепни птици, превърнали се в национален символ на страната. Тук топлите въздушни течения, издигащи се от каньона, събират рано сутрин огромните птици, чийто размах на крилете достига внушителните 3 метра. Връщане обратно в Чивай през малките градчета Пинчоло, Мака, Ачома и Янке с фотостоп на панорамните площадки при Антахилке и Чокетико.
Отпътуване за Пуно, разположен на 3 820 м н. в. край брега на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света. По време на прехода ще преминем през високото плато на Андите, наслаждавайки се на планинската панорама. Включен е сух пакет за обяд. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел Hacienda Plaza de Armas 3*. Нощувка.

Ден 6 (19.07.2025, събота)  Пуно – островите Урос и Такиле
Закуска и отпътуване с лодка за островите Урос, където ще се запознаем с традициите на „езерните хора“. Островите Урос са около 40 плаващи острова, построени от тръстика. Тръстиката тотора расте в изобилие в плитчините на езерото и е основен строителен материал за техните лодки, къщи и острови. Този странен начин на живот датира от преди 500 години, когато хората построяват островите, за да се изолират от влиянието на инките. Основната дейност на жителите на плаващите острови са туризма, риболова, лова на птици и производството на сувенири от тръстика и ръчно-тъкани вълнени килими. Продължаваме пътешествието си с посещение на любимия ни остров Такиле, населен от народност, говореща езика кечуа. През 2005 г. изкуството на Такиле получава признание от ЮНЕСКО и днес е част от шедьоврите на световното наследство. Тук няма излишество, няма рекламни билбордове, няма улично осветление, няма електричество, само слънчеви панели. И времето е забравило да бърза… Островът е едно истинско цветно бижу със световно значение, тук ще открием един различен свят. Ще се изкачим по многобройните стъпала до върха на острова, ще видим традиционното облекло на такиленьос, ще докоснем цветните домашни изделия, сръчно изплетени от мъжете им, ще опитаме тяхната домашно приготвена храна за обяд, ще чуем техните песни, ще участваме в танците им и ще запомним магията на искрящото перуанско слънце. Връщане обратно в хотела. Нощувка.

Ден 7 (20.07.2025, неделя) Пуно – Куско
Закуска. Отпътуване за Куско, разположен на 3 250 м н. в. По пътя ще посетим Храма на Виракоча, разположен край малкото планинско градче Ракчи. Внушителният храм се счита от историците за една от най-дръзките конструкции на инките. Датира от 15 век, с дължина 100 м, широчина 20 м и височина 18-20 м. От двете му страни са разположени по 11 колони – единствените, използвани от инките, в строителството на храмове. Обяд в местен ресторант.
Близо до Куско се намира църквата при Андауалийяс, чиито уникални стенописи я нареждат сред бисерите на бароковата архитектура от 17 в. в Перу. Ще влезем в нея и ще разберем защо я наричат «Сикстинската капела на Америка».
Следобяд пристигане в Куско – сърцето и душата на Перу. Настаняване в хотел Taypikala 3*. Свободно време за разходка и вечеря в някое от уютните ресторантчета с гледка към Пласа де Армас. Докато отпивате чаша мате, чича морада или писко, може да наблюдавате живота в оживения град. Нощувка в Куско.     

Ден 8 (21.07.2025, понеделник)  Куско
Закуска. Обиколка на забележителностите на „Златния град“. Куско е древната столица на Империята на Инките и без съмнение едно от най-значимите културно-исторически и силно енергийни места в света.
Днес ще посетим Храма на Слънцето Кориканча – религиозен и политически център, от където са тръгвали четирите пътя, водещи към четирите краища на Вселената. Според историците богатствата на храма били несметни. Комплексът се състои от няколко храма, издигнати в чест на Слънцето, Луната, Венера, Звездите, Гръмотевиците и Дъгата. Архитектурата е безупречна – масивните блокове са подредени така, че да прилепват плътно един към друг, а стените им са гладко полирани. Всички стени били покрити със златни плочки, а вътре са се съхранявали златни статуи на животни и растения.
Ще продължим с разглеждане на централния площад Пласа де Армас – сцена на много ключови за историята на града събития. Наричан е още „Площад на победителите” – точно тук Франсиско Писаро обявява Куско за испанско владение. По желание и срещу доплащане може да влезете в Катедралата, построена върху един от най-важните храмове за инките, посветен на бог Виракоча. В нея се съхраняват много произведения на изкуството от перуански творци, както и златни и сребърни съдове от колониалния период. Обяд в местен ресторант.
Ще се изкачим до впечатляващата крепост Саксайуаман, разположена на 2 км северно от Куско. На езика кечуа името означава „щастлив ястреб” – това е божествена птица за инките, считана за помощник и покровител на първия инка Манко Капак. Строителството на Саксайуаман започнало през 14 век и за построяването му са били необходими 70 г. и 20 000 работници. Именно тук сме ви приготвили и участие в специална церемония, посветена на Майката Земя, която ще ви докосне до енергиите на апу, кинту, кока и Пачамама, характерни символи на Перу.
Наблизо се намира Храмът Кенко, издълбан във варовикова скала, състоящ се от подземни галерии и амфитеатър във формата на полукръг. По стените на галериите са изсечени фигури на животни, влечуги, котки и геометрични фигури. Някои изследователи считат, че мястото било използвано за астрономическа обсерватория.
Пука Пукара е защитно укрепление, част от крепостта Саксайхуаман, служила за защита на Куско и империята на инките. На местния език кечуа името означава „Червена Крепост”, което се дължи на характерния цвят на скалите при залез слънце.
Баните Тамбомачай били Храм на водата и място за отдих на вожда на инките. Водата от два кристални извора преминава целогодишно през шлюз от гравирани камъни и по мрежа от канали, акведукти и водопади се използва за напояване от местните жители и до днес. Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 9 (22.07.2025, вторник) Куско
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на цветния Куско. Ще имате време сами да откриете богатствата, които се крият по неговите калдъръмени улици. Спокойно и без да бързате ще може да влезете в местните арт галерии, шарени бутици и магазини за сувенири. В Куско има и няколко интересни музея, които заслужават да ги разгледате – Музият „Инка”, известен още като Двореца на адмирала; Музеят за доколумбово изкуство и Регионалният исторически музей.
За хората с приключенски дух, ентусиазъм и добро здраве предлагаме целодневна екскурзия с лицензиран местен планински водач до Цветната планина, придобила популярност като „Планината на дъгата“. Местното население я нарича Виникунка или „Планината със седемте цвята“. Ставаме рано сутрин и потегляме на четиричасов път със стоп за закуска по пътя. Следва двучасово вървене и изкачване пеша до панорамната площадка, разположена на 5200 м н.в., където за около 20 мин. ще направим своите снимки и ще й се порадваме отблизо. При слънчев ден цветовете наистина са ослепително ярки и сякаш нереални. По време на пътуването при ясно време ще се наслаждаваме на гледката към свещения връх Аусангате и на останалите заснежени първенци на Андите. Връщане обратно в Куско и стоп за обяд по пътя. Цената включва: планински водач, закуска, обяд, входни такси, вода, кислород, частен транспорт. Прибиране в хотела. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка. 

Ден 10 (23.07.2025, сряда) Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване към Свещената долина на Инките – едно от най-красивите места в Перу, където са разположени живописни селца, впечатляващи земеделски тераси и важни археологически находки. В Свещената долина тече река Вилканота, която извира от езерото Титикака и се влива в Амазонка. Още от времето на инките в нея се произвеждат земеделските продукти, изхранващи жителите на Куско. Днес ще посетим солените мини при Марас и Морай – експерименталните площадки на инките за селектиране на нови сортове царевица, картофи и зърно. Обяд в местен ресторант.
Продължаваме за Олантайтамбо – типично инкско селище с важно административно и религиозно значение, построено при управлението на най-успешния Инка Пачакутек. Градчето носи името на вожда Олантай, който ухажвал дълго дъщерята на Пачакутек и накрая се оженил за нея. Ще направим обиколка на градчето и ще се изкачим до крепостта, където са запазени постройките на Храма на Слънцето, Тронната зала и Баните на принцесата. Към хълма водят поредица от каменни стълби, а от юг градът е защитен от масивна каменна стена с височина 3 м. Отличителна черта на Храма на Слънцето е голямата стена, изградена от шест грамадни блока от червен камък, гладко полирани и доукрасени с по-малки камъни. На повърхността на стената са издълбани символи на културата Тиуанако, свързани с ритуали за дъжд и плодородие. В целия комплекс Олантайтамбо се разкриват специфични и противоречиви черти – гравирани в камъните животни, геометрични форми и символи на звезди, най-вероятно предхождащи периода на инките.
Продължаваме с влак до Мачу Пикчу. Настаняване в хотел Taypikala Machu Picchu 3*. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 11 (24.07.2025, четвъртък)  Мачу Пикчу – Куско
Закуска. Рано сутринта отпътуваме с автобус за Мачу Пикчу и следвайки древните стъпки на жреците инки, изкачваме стълбите на Свещения град. Това ще е гвоздеят на нашата програма и този момент няма да го забравите никога. Погледнат отгоре „Изгубеният град” на инките прилича на птица в полет, заобиколен от дълбокия каньон на река Урубамба сред гъстата тропична гора. Точно така се е чувствал неговият откривател – американския изследовател Хайръм Бингам, когато за пръв път стъпил тук. Връщане в хотел Taypikala 3* в Куско със следобедния влак. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 12 (25.07.2025, петък) Куско – Пуерто Малдонадо – Кайман Лодж и Амазонската джунгла
Закуска. Трансфер до летище и полет до Пуерто Малдонадо – едно от най-богатите на биоразнообразие места в света. Кацане в Пуерто Малдонадо, посрещане и трансфер до пристанището Тамбопата. Оттук с лодка се отправяме към нашия лодж „Кайман“, разположен по поречието на р. Тамбопата, един от притоците на р. Мадре де Диос. Обяд (сух пакет) с местни ястия по време на плаването. Пристигане в лоджа, където ще ни посрещнат с коктейл за „Добре дошли“. Настаняване и запознаване с това уникално място. След вечеря възможност за късна вечерна разходка из джунглата, където ще добием първи впечатления от богатия и разнообразен свят, както и ще наблюдаваме нощният живот в нея. Вечеря в лоджа и нощувка. 

Ден 13 (26.07.2025, събота) Кайман Лодж и Амазонската джунгла
Ранна закуска, след което се отправяме на двучасова разходка до езеро Сачавайкайок, по чиито брегове ще се запознаем с различни медицински растения и ще наблюдаваме 5 вида маймуни в естествения им хабитат. С кану ще се разходим из езерото, за да потърсим различните видове птици, лоро, гуакамайо, речни тюлени, пекари и други бозайници, които живеят тук. С малко повече късмет може да видим и анаконда. Обяд на брега на езерото. По желание възможност за риболов на сом, пирани, риба пако и риба паломета. Връщане в лоджа и свободно време за почивка в градината, където от терасата с хамаци можем да наблюдаваме залеза над р. Тамбопата. По тъмно се отправяме отново на разходка с лодка, за да видим каймани и капибари и да се порадваме на нощната симфония на джунглата. Връщане в лоджа, вечеря и нощувка.

Ден 14 (27.07.2025, неделя) Кайман Лодж и Амазонската джунгла
В този ден много рано, преди зазоряване, се отправяме към глинестите обиталища на прелестните цветни гуакамайо. В тях папагалите ара или гуакамайо търсят минерали и соли, които неутрализират токсините. Ежедневно ята от стотици птици се отправят към влажната и глинеста местност, където могат да се видят в тяхната естествена среда и пъстрота.
След закуска ще имаме възможност за фотолов на разнообразни бозайници – тапири, капибари, ленивци, тайра (вид гигантски пор), както и други представители на местната фауна. И тук, ако имаме късмет, можем да видим ягуар. След това ще плаваме с кану до водопада „Ел Гато“, където ни очаква нашият обяд. Ще имаме възможност да се изкъпем във водите му и да ловим риба. Връщане в лоджа. Вечеря и нощувка.

Ден 15 (28.07.2025, понеделник)  Кайман Лодж – Пуерто Малдонадо – Лима
След закуска се сбогуваме с лодж „Кайман“ и неговите обитатели. Поемаме обратно към Пуерто Малдонадо през джунглата, за да се насладим на последните споделени мигове с девствената природа. Полет за Лима. Кацане в късния следобед, трансфер и настаняване в хотел San Augustin Exclusive Miraflores 4*. Нощувка.

Ден 16 (29.07.2025, вторник) Лима – Наска
След закуска отпътуване с автобус на юг покрай бреговете на Тихия океан към град Наска. Тясната пустинна равнина Коста, простираща се в продължение на 3000 км по тихоокеанското крайбрежие на Перу и една от най-сухите области на Земята. Малки оазиси, населени от хилядолетия, са образувани там, където реките, спускащи се от Андите, пресичат пустинята. Точно такова място е оазисът Хуакачина. Включен обяд и отпътуване към Наска. Настаняване в хотел Casa Andina 3*. Свободно време, вечеря и нощувка.

Ден 17 (30.07.2025, сряда) Наска
Закуска. Целодневно разглеждане на забележителностите на пустинния район. Сутринта ще имате възможност за полет със самолет над прословутите линии на Платото Наска, завладели въображението и умовете на редица изследователи и учени като Пол Кюсък, Мария Райхе и Ерих фон Деникен.
Следобед по желание предлагаме приключение с бъгита сред пясъчните дюни. Ще посетим Акведуктите на наските и древния религиозен център Кахуачи.
Дюните на пустинята са изключително живописни – тук ще имате възможност да се спуснете със сендборд по една от тях – уникално забавление, което си заслужава да опитате в свободното време. Мястото е вълшебно и ще успеете да уловите с камерата си различните нюанси на златистия пясък, простиращ се до където ви стига взорът. Връщане в хотела. Свободно време за вечеря и нощувка. 

Ден 18 (31.07.2025, четвъртък) Наска – Лима
Закуска в хотела. Отпътуване за град Ика, основан от испанците през 1563 г. в плодородна долина, покрита с лозя. Това е първият лозарски регион в Америка, чиито традиции са запазени и до днес. Тук се произвежда прочутото писко – традиционно алкохолно питие, приготвено от грозде. Включено посещение на местна винарна, където ще научим повече за технологията на неговото приготвяне и ще го дегустираме. Включен обяд в местен ресторант.
Продължение за Лима и настаняване в хотел San Agustin Exclusive Miraflores 4*. Свободно време за вечеря или по желание посещение на Парк Резерва с Магическия кръг на водата. Това са 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика вечерно време. Фонтаните са наистина грандиозни и уникални за Латинска Америка, влезли са и в рекордите на Гинес. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 19 (01.08.2025, петък)  Лима – Панама Сити – Истанбул
Закуска. Трансфер до летището и полет за Панама Сити в 13:29 ч. Кацане в Панама Сити в 17:14 ч. и продължение за Истанбул в 19:50 ч. Продължителност на дългия полет: 12:45 ч. Нощувка в самолета.

Ден 20 (02.08.2025, събота)  Истанбул – София  
Кацане в Истанбул в 16:35 ч. Продължение за София с полет в 19:00 ч. Кацане в София в 20:20 ч. Край на програмата и до нови срещи.

Обща пакетна цена при група от мин. 12 туристи:
 Възрастен в двойна стая  8 990 лв 8 690 лв

При необходимост туроператорът си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

      В общата пакет на цена са включени:
– Самолетни билети София – Истанбул – Панама Сити – Лима – Панама Сити – Истанбул – София с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж 8 кг;
– Самолетни билети Лима – Арекипа, Куско – Пуерто Малдонадо и Пуерто Малдонадо – Лима с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. и ръчен багаж 8 кг;
– 15 нощувки със закуски в подбрани и проверени хотели 3* и 4*;
– 8 обяда и 1 вечеря по програма;
– 3 нощувки със закуски, обяди и вечери в Кайман Лодж в Амазонската джунгла;
– Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
– Билети за влак Олантайтамбо – Мачу Пикчу Пуебло – Олантайтамбо;
– Всички входни такси на посещаваните забележителности;
– Лицензирани местни екскурзоводи;
– Професионален водач-преводач с многогодишен опит в тази дестинация;
– Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
– Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ. д.

Допълнително се заплащат:
– Доплащане за единична стая: 760 USD;
– Парк Резерва със светлинните фонтаните в Лима с включени трансфери: 20 USD;
– Полет над платото Наска: 115 USD при мин. 10 записани;
– Полудневен тур с бъгита и сенд борд в района на Наска: 55 USD;
– Посещение на минералните бани в Чивай: 10 USD;
– Екскурзия до Цветната планина в Куско: 150 USD при мин. 8 записани;
– Посещение на Катедралата в Куско: 40 перуански сол (заплащат се на място);
– Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
– Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 6 щ.д. на човек на ден);
– Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Важна информация:
– Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване.
– Цената на пътуването е валидна при група от минимум 12 туристи;
– Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 3500 лева на човек;
– Доплащане на екскурзията и допълнителните мероприятия: 60 дни преди датата на отпътуване;
– При влизане в Перу НЕ се изискват виза и задължителен сертификат за ваксинация. За хората, посещаващи района на Амазонка, е силно препоръчително да имат ваксина за жълта треска;
– Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
– В Перу хотелите настаняват туристи след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
– Цените са базирани на перуанските данъци към 01.07.2024 и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените;
– Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,80 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
– Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
– В случай на отказ от пътуване се удържат следните неустойки:
 ако прекратяването е до 04.2025г., не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
ако прекратяването е от 04.2025г. до 14.05.2025г., таксата прекратяване е в размер на платения депозит;
ако прекратяването е след 05.2025г., таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
– В случай, че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, по условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Галерия