Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  19 дни / 17 нощувки
 • Държави:

  Перу
 • София - Лима – Наска - Арекипа – Колка Каньон- Пуно – Урос – Такиле - Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу - Куско – Лима - София
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Гарантирани дати и предварително запазени самолетни билети;

  Идеално балансирана програма с възможност за почивка след дългите преходи;

  Единствената програма с нощувка на остров Такиле, в средата на мистичното езеро Титикака, където ще усетите автентичността и гостоприемството на местните хора;

  Посещение на Каньона Колка и гарантирана среща с великолепните кондори.

  Ние предлагаме 2 нощувки в Наска, където ще имаме възможност да летим със самолет над линиите, ще видим акведуктите Канталок и ще посетим свещената пирамида Кахуачи.

  За да се докоснете до мистиката на тази страна ще участвате в специална церемония, посветена на Майката Земя в Свещената долина на инките;

  За най-големите приключенци предлагаме възможност за посещение на Цветната планина и изкачване на връх Уайна Пикчу.

  Водач от България с многогодишен опит в Перу, познаващ в детайли културата и особеностите на страната

ОЧАКВАЙТЕ НОВИ ДАТИ!

„Един мъдрец веднъж ми каза: не искам да чувам какво говориш, нито какво знаеш, кажи ми само къде си бил. Чудя се дали наистина ставаме по-знаещи и по-просветени когато пътуваме. Пътуването носи ли ни мъдрост? Със сигурност има едно място, където най-добре можем да разберем това. И това място е Перу.”
– Антъни Бурдейн –

Ден 1/ София – Амстердам – Лима
Излитане от летище София в 06:55 ч. за Амстердам. Кацане в 09:00 ч. Престой: 3:35 ч. Продължение за Перу в 12:35 ч. Времетраене на дългия полет: 12:30 ч. Кацане на международното летище в Лима в 18:05 ч. Посрещане и трансфер до хотел Antigua 3*, разположен в сърцето на Мирафлорес, един от ексклузивните жилищни квартали край бреговете на Тихия океан. Настаняване и свободно време за вечеря.

Ден 2/ Лима
След закуска започва запознаването ни с „Града на кралете”. По време на обиколката ни ще разгледаме Площад Сан Мартин и историческия център на града, част от ЮНЕСКО, наричан още „шахматната дъска на Писаро“, заради разположението на улиците, изобилстващи от великолепни образци на колониалната архитектура, барокови храмове, ренесансови фасади и сгради, повлияни от стила Рококо. Около Централния площад са разположени Президентският дворец, Катедралата, Дворецът на архиепископа с мавърските балкони и Кметството. Ще видим сградата на Пощата, старата жп гара – красиво реставрирана и превърната в Център на Литературата и част от стария бастион на града в Парка на стената край река Римак. Ще разгледаме Манастира Сан Франциско, впечатляващ комплекс с колониална архитектура, състоящ се от църква, два параклиса, голяма библиотека, Музей на религиозните изкуства и подземна мрежа от тунели и катакомби.
Обяд в местен ресторант.
В Перу може да откриете богатството на общества от различни исторически епохи, оцелявали векове наред сред дълбоки каньони, пустинни пясъци, зелени долини, високи върхове и гъсти джунгли. Музеят Ларко Херера има експозицията от над 45 000 предмета, изработени от злато, сребро, керамика, текстил, камък и дърво, принадлежащи на тези общества от миналото. Самият музей се помещава в прекрасно запазено колониално имение, а най-голямо впечатление ще Ви направи уникалната колекция от еротични глинени фигури.
Следва посещение на крайбрежната променада с фотостоп при вдъхновеният от Парк Гюел на Гауди Парка на любовта с огромната скулптура на Виктор Делфин Целувката.
Вечерта по желание посещение на Парк Резерва с Магическия кръг на водата. Това са 13 интерактивни фонтана с много цветове, светлини и музика вечерно време. Фонтаните са уникални за Латинска Америка и са влезли в рекордите на Гинес. Връщане в хотела, свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3/ Лима – Наска
Закуска. Да пътуваш в Перу е като да се върнеш назад във времето и да преоткриеш вълнуващия живот на уари, чанки, чачапои, мочика, наска, инки и много други. Докато сте в техните земи ще имате възможност да видите тяхното изкуство, да научите техните легенди, да вкусите техните специалитети и да узнаете корените на тяхната вяра. Отпътуване с автобус на юг покрай бреговете на Тихия океан към тясната пустинна равнина Коста, простираща се в продължение на 3000 км по тихоокеанското крайбрежие на Перу и една от най-сухите области на Земята. Малки оазиси, населени от хилядолетия, са образувани там, където реките, спускащи се от Андите, пресичат пустинята. Точно такова място е оазисът Хуакачина и, за да стигнем до него, ще минем през град Ика, основан от испанците през 1563 г. в плодородна долина, покрита с лозя. Това е първият лозарски регион в Америка, чиито традиции са запазени и до днес. Тук се произвежда прочутото писко – традиционно алкохолно питие, приготвено от грозде. В оазиса Хуакачина имаме включен обяд. Тук ще имате възможност да приключенствате с бъгита сред пясъчните дюни и да се спуснете със сенд борд по една от тях – уникално забавление, което си заслужава да опитате в свободното време. Мястото е вълшебно и ще успеете да уловите с камерата си различните нюанси на златистия пясък, простиращ се, до където ви стига взорът. Легендата разказва, че тук живяла принцеса, която се превърнала в русалка. Тя пеела толкова красиво, че насълзявала очите на хората и днес по пълнолуние може да се чуе нейната песен… Продължаваме към град Наска. Настаняване в хотел Majoro 3*. Нощувка.

Ден 4/ Наска
Закуска. Целодневно разглеждане на забележителностите на пустинния район. Сутринта ще имате възможност да направите полет със самолет над прословутите линии на Платото Наска, завладели въображението и умовете на редица изследователи и учени като Пол Късък, Мария Райхе и Ерих фон Деникен.
Следобед ще посетим Акведуктите Канталок и древния религиозен център Кахуачи. В Кахуачи ще видим най-големият комплекс от стъпаловидни пирамиди на територията на Перу. Те са построени от кирпичени тухли и преди столетия са представлявали красива гледка със своите ярко оцветени стени в червено, символизиращо Слънцето и бяло – символ на Луната. Днес в Кахуачи има 40 пирамиди и заради светостта на мястото около тях се е оформил своеобразен некропол, чиито изследвания продължават и до днес.
Връщане в хотела. За всички любители на нощното небе по желание посещение на Планетариума, където ще се запознаете с особеностите на небето в Южното полукълбо и ще научите някои местни названия на звезди и планети. Нощувка.

Ден 5/ Наска – Арекипа
Закуска. Целодневен преход край красивото Тихоокеанско крайбрежие и навлизане във вътрешността на масивната планинска верига на Андите. В късния следобяд пристигане в град Арекипа, разположен на 2335 м н. в. В този район от планинско плато на Андите има повече от 80 вулкана. Най-висок е величественият конус на Ел Мисти, висок 5822 м. Районът е заселен от народността аймара и на техния език Арекипа означава „място, разположено зад върха“. През 15 век аймара са покорени от инките и стават основен доставчик на земеделски стоки за империята. Днешният град е основан през 1540 г. и е важен търговски и административен център. Историческият му център е част от паметниците със световно значение на ЮНЕСКО. Настаняване в къща за гости La Casa de Melgar 3*. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка.
Ден 6/ Арекипа
Закуска. Този ден ще направим пешеходна обиколка на Арекипа, наречена „Белият град”, заради цвета на сградите, построени от бяла вулканична скала. Ще разгледаме централния градски площад Пласа де Армас, Йезуитската църква с поразителната барокова фасада и Манастира „Света Каталина” от 16 век, представляващ цял укрепен град със защитни стени, улици, пасажи, открити стълбища и площади. Манастирът е бил изцяло ограничен за външни посещения до 1970 г. и днес там продължава да живее затвореното общество на монахините.
През 1995 г. на склона на вулкана Ампато експедиция начело с Йохан Райнхард намират тялото на 12-годишно момиче инка, принесена в жертва на боговете в средата на 15 век. Счита се, че това е едно от най-големите открития на археологията през изминалия век. Момичето, наречено Хуанита, и всички нейни принадлежности се съхраняват в Музея на Светците от Андите в Арекипа. Тук ще имате възможност да научите нейната невероятна история, както и да разберете защо е било необходимо тя да бъде принесена в жертва във високата планина.
Връщане в хотела, свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 7/ Арекипа – Колка Каньон
Закуска в хотела. Отпътуване за Колка Каньон през резервата Салинас и Агуада Бланка, където живеят диви стада от викуни, фламинго, алпака и вискачи. По пътя ще се насладите на прекрасните панорамни гледки към великолепните върхове Чачани, Ампато и Сабанкая, заобикалящи Арекипа. Ще достигнем до панорамната площадка при Патапампа – най-високата точка от нашето пътуване, издигаща се на 4850 м н.в. Спускане към градчето Чивай, разположено на 3650 м н.в. Обяд в местен ресторант и настаняване в хотел Colca Llaqta 3*. Свободно време за аклиматизация. В Чивай ще имаме време да се насладим на термалните извори Ла Калера. Водата извира от вулкана Коталуни с температура 80oC и е охладена до 35oC в термалните басейни. Местните хора вярват, че изворите имат лечебни свойства, заради минералния си състав. Нощувка.

Ден 8/ Колка Каньон
Закуска и целодневна екскурзия с автобус из Колка Каньон. Ще се изумите от неговата красота и дълбочина, която достига 3350 м. Това е един от най-големите каньони на земята, почти два пъти по-дълбок от Гранд Каньон. Склоновете му обаче не са толкова отвесни и местните жители все още поддържат жива традицията на терасирането им и отглеждането на земеделски култури. В дъното на каньона тече река Колка, която извира високо в Андите и се влива в Тихия океан.
Целта на нашето пътуване днес е Кръстът на Кондорите – мястото, откъдето ще имаме шанса да наблюдаваме тези великолепни птици, превърнали се в национален символ на страната. Тук топлите въздушни течения, издигащи се от каньона, събират рано сутрин огромните птици, чийто размах на крилете достига внушителните 3 метра. Ще направим няколко кратки пешеходни разходки из каньона. Връщане обратно в Чивай през градчетата Пинчоло, Мака, Ачома и Янке с фотостоп на панорамните площадки при Антахилке и Чокетико. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 9/ Колка Каньон – Пуно
Закуска и отпътуване за Пуно, разположен на 3 820 м н. в. край брега на езерото Титикака – най-високото плавателно езеро в света. По време на прехода ще преминем през високото плато на Андите, наслаждавайки се на планинската панорама.
Включен е сух пакет за обяд.
Този ден ще посетим мистичното място Силустани, разположено край бреговете на езерото Умайо на 34 км от Пуно. Тук са разпръснати множество каменни постройки, наречени чулпи, построени от цивилизацията Кола, населяваща областта около езерото Титикака преди идването на инките. Каменните кули са високи 12 м и в тях са погребвани благородници заедно с богатствата им, но през вековете некрополът е ограбван многократно. Пристигане в Пуно и настаняване в хотел Hacienda 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 10/ Пуно – Урос – Такиле
Закуска. Сутринта отпътуваме с лодка за островите Урос, където ще се запознаем с традициите на „езерните хора“. Островите Урос са около 40 плаващи острова, построени от тръстика. Тръстиката тотора расте в изобилие в плитчините на езерото и е основен строителен материал за техните лодки, къщи и острови. Този странен начин на живот датира от преди 500 години, когато хората построяват островите, за да се изолират от влиянието на инките. Основната дейност на жителите на плаващите острови са туризма, риболова, лова на птици и производството на сувенири от тръстика и ръчно-тъкани вълнени килими.
Продължаваме пътешествието си с посещение на любимия ни остров Такиле, населен от народност, говореща езика кечуа. Островът е едно истинско цветно бижу със световно значение, където отскоро са разрешени нощувките на чужденци в него. Изкушението е прекалено голямо и оставаме, за да открием един нов свят. Ще се изкачим по многобройните стъпала до върха на острова, ще видим традиционното облекло на такиленьос, ще докоснем цветните домашни изделия, сръчно изплетени от мъжете им, ще опитаме тяхната домашно приготвена храна за обяд, ще чуем техните песни, ще участваме в танците им, ще запомним магията на залязващото слънце и ще се потопим в тихата нощ под милионите искрящи звезди…
През 2005 г. изкуството на Такиле получава признание от ЮНЕСКО и днес е част от шедьоврите на световното наследство. Тук няма излишество, няма рекламни билбордове, няма улично осветление, няма електричество, само слънчеви панели. И времето е забравило да бърза…
Настаняваме се в местни къщи за гости. Вечеря и нощувка.

Ден 11/ Такиле – Пуно
Закуска. Сутрешна разходка из острова, по време на която ще разберем кои основни култури се отглеждат тук, какъв е поминъкът на хората и кое е националното цвете на Перу. Ще се насладим на автентичността и тишината на острова сред безкрайното синьо езеро. Последна възможност за снимки и покупки на ръчно изработените сувенири. Обяд и връщане обратно в Пуно. Свободно време за разходка и вечеря. Нощувка в хотел Hacienda Plaza 3*.
Ден 12/ Пуно – Куско
Закуска. Отпътуване за Куско, разположен на около 3 250 м н.в. с туристически автобус. Инките познавали в детайли природата на страната си, те опитомили географията и променили историята на континента, изковавайки невероятна империя. Древните хора в Перу живеели в хармония с реките, слънцето, дъжда, океана, джунглата, планините и студа. Част от традициите на това общество все още е запазена и днес тя оживява в обичаите и привичките на хората в малките и отдалечени места.
По пътя ще посетим градчето Пукара и ще разгледаме Музея с каменните фигури, които разкриват живота на местните хора много преди испанците и инките.
Следващата ни спирка ще е Храма на Виракоча, разположен край малкото планинско градче Ракчи. Храмът се счита от историците за една от най-дръзките конструкции на инките. Внушителният храм е от 15 век, с дължина 100 м, широчина 20 м и височина 18-20 м. От двете му страни са разположени по 11 колони – единствените, използвани от инките, в строителството на храмове. Обяд в местен ресторант.
Близо до Куско се намира църквата при Андауалийяс, чиито уникални стенописи я нареждат сред бисерите на бароковата архитектура от 17 в. в Перу. Ще влезем в нея и ще разберем защо я наричат «Сикстинската капела на Америка».
Следобяд пристигане в Куско – сърцето и душата на Перу. Настаняване в хотел Taypikala 3*. Свободно време за разходка и вечеря в някое от уютните ресторантчета с гледка към Пласа де Армас. Докато отпивате чаша мате, чича морада или писко, може да наблюдавате живота в оживения град. Нощувка в Куско.

Ден 13/ Куско
Закуска. Обиколка на забележителностите на „Златния град“. Куско е древната столица на Империята на Инките и без съмнение едно от най-значимите културно-исторически и силно енергийни места в света.
Днес ще посетим Храма на Слънцето Кориканча – религиозен и политически център, от където са тръгвали четирите пътя, водещи към четирите краища на Вселената. Според историците богатствата на храма били несметни. Комплексът се състои от няколко храма, издигнати в чест на Слънцето, Луната, Венера, Звездите, Гръмотевиците и Дъгата. Архитектурата е безупречна – масивните блокове са подредени така, че да прилепват плътно един към друг, а стените им са гладко полирани. Всички стени били покрити със златни плочки, а вътре са се съхранявали златни статуи на животни и растения.
Ще продължим с разглеждане на централния площад Пласа де Армас – сцена на много ключови за историята на града събития. Наричан е още „Площад на победителите” – точно тук Франсиско Писаро обявява Куско за испанско владение.
Катедралата е построен върху един от най-важните храмове за инките, посветен на бог Виракоча. За строежа са използвани каменните блокове от червен гранит от крепостта Саксайуаман. В нея се съхраняват много произведения на изкуството от перуански творци, както и златни и сребърни съдове от колониалния период. Обяд в местен ресторант.
Ще се изкачим до впечатляващата крепост Саксайуаман, разположена на 2 км северно от Куско. На езика кечуа името означава „щастлив ястреб” – това е божествена птица за инките, считана за помощник и покровител на първия инка Манко Капак. Строителството на Саксайуаман започнало през 14 век и за построяването му са били необходими 70 години и 20 000 работници.
Наблизо се намира Храмът Кенко, издълбан във варовикова скала, състоящ се от подземни галерии и амфитеатър във формата на полукръг. По стените на галериите са изсечени фигури на животни, влечуги, котки и геометрични фигури. Някои изследователи считат, че мястото било използвано за астрономическа обсерватория.
Пука Пукара е защитно укрепление, част от крепостта Саксайхуаман, служила за защита на Куско и империята на инките. На местния език кечуа името означава „Червена Крепост”, което се дължи на характерния цвят на скалите при залез слънце.
Баните Тамбомачай били Храм на водата и място за отдих на вожда на инките. Водата от два кристални извора преминава целогодишно през шлюз от гравирани камъни и по мрежа от канали, акведукти и водопади се използва за напояване от местните жители и до днес.
Връщане в хотела и свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 14/ Куско
Закуска. Свободен ден за самостоятелно разглеждане на цветния Куско. Ще имате време сами да откриете богатствата, които се крият по неговите калдъръмени улици. Спокойно и без да бързате ще може да влезете в местните арт галерии, шарени бутици и магазини за сувенири. В Куско има и няколко интересни музея, които заслужават да ги разгледате – Музият „Инка”, известен още като Двореца на адмирала; Музеят за местно изкуство и Регионалният исторически музей.
За хората с приключенски дух, ентусиазъм и добро здраве предлагаме целодневна екскурзия с лицензиран местен планински водач до Цветната планина, придобила популярност като „Планината на дъгата“. Местното население я нарича Виникунка или „Планината със седемте цвята“. Интересните й цветове се дължат на ерозията и изветрянето на вулканичните скали, богати на различни минерали. Преди няколко десетки години Цветната планина лежала под дебел пласт сняг и лед, но глобалното затопляне променя всичко и сега тя е второто по посещение място в Куско след Мачу Пикчу.
Ставаме рано сутрин по тъмно и потегляме на четиричасов път със стоп за закуска по пътя. Следва двучасово вървене и изкачване пеша до панорамната площадка, разположена на 5200 м н.в., където за около 20 мин. ще направим своите снимки и ще й се порадваме отблизо. При слънчев ден цветовете наистина са ослепително ярки и сякаш нереални. По време на пътуването при ясно време ще се наслаждаваме на гледката към свещения връх Аусангате и на останалите заснежени първенци на Андите. Връщане обратно в Куско и стоп за обяд по пътя.
Цената на екскурзията включва: лицензиран планински водач, закуска, топъл обяд, ползване на палатка за хранене и санитарна палатка, частен транспорт само за нашата група, щеки за изкачването в планината. Прибиране в хотела. Свободно време за вечеря и почивка. Нощувка.

Ден 15/ Куско – Свещената долина – Мачу Пикчу
Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване с автобус към Свещената долина на Инките – едно от най-красивите места в Перу, където са разположени живописни селца, впечатляващи земеделски тераси и важни археологически находки. В Свещената долина тече река Вилканота, която извира от езерото Титикака и се влива в Амазонка. Още от времето на инките в нея се произвеждат земеделските продукти, които хранят жителите на Куско.
Днес ще посетим солените мини при Марас и Морай – експерименталните площадки на инките за селектиране на нови сортове царевица, картофи и зърно.
Именно тук в Свещената долина сме ви приготвили и участие в специална церемония, посветена на Майката Земя, която ще ви докосне до енергиите на апу, кинту, кока и Пачамама, характерни символи на Перу. Сух пакет за обяд.
Продължаваме за Олантайтамбо – типично инкско селище с важно административно и религиозно значение, построено при управлението на най-успешния Инка Пачакутек. Градчето носи името на вожда Олантай, който ухажвал дълго дъщерята на Пачакутек и накрая се оженил за нея. Ще направим обиколка на градчето и ще се изкачим до крепостта, където са запазени постройките на Храма на Слънцето, Тронната зала и Баните на принцесата. Към хълма водят поредица от каменни стълби, а от юг градът е защитен от масивна каменна стена с височина 3 м. Отличителна черта на Храма на Слънцето е голямата стена, изградена от шест грамадни блока от червен камък, гладко полирани и доукрасени с по-малки камъни. На повърхността на стената са издълбани символи на културата Тиуанако, свързани с ритуали за дъжд и плодородие. В целия комплекс Олантайтамбо се разкриват специфични и противоречиви черти – гравирани в камъните животни, геометрични форми и символи на звезди, най-вероятно предхождащи периода на инките.
Продължаваме с влак до Мачу Пикчу. Настаняване в хотел Andino Principal 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 16/ Мачу Пикчу – Куско
Закуска. Рано сутринта отпътуваме с автобус за Мачу Пикчу и следвайки древните стъпки на жреците инки, изкачваме стръмните стълби до свещения връх Уайна Пикчу, висок 2720 м. Това ще е гвоздеят на нашата програма и този момент няма да го забравите никога – погледнат отгоре „Изгубеният град” на инките прилича на птица в полет, заобиколен от дълбокия каньон на река Урубамба сред гъстата тропична гора. Точно така се е чувствал неговият откривател – американския изследовател Хайръм Бингам, когато за пръв път стъпил тук.
Връщане в хотел Taypikala 3* в Куско със следобедния влак. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 17/ Куско – Лима – Париж
Закуска. Трансфер до летище и полет до Лима в 12:45 ч. Кацане на летище Лима в 14:17 ч. Продължителност на полета: 1:32 ч. Продължение за Париж в 18:20 ч. Продължителност на дългия полет: 12:30 ч.

Ден 18/ Париж
Кацане на летище Шарл дьо Гол в Париж в 13:50 ч. Настаняване в хотел 3* на летище. Свободно време за разходка до центъра на Париж. Нощувка.

Ден 19/ Париж – София
Закуска. Продължение за София с полет в 12:55 ч. Кацане в България в 16:40 ч. Край на програмата и до нови срещи.

Обща пакетна цена при 16-20 туристи:
на човек в двойна стая 6 990 лева

Допълнителна информация

В общата пакетна цена са включени:
• Самолетни билети София – Амстердам – Лима и Куско – Лима – Париж – София с включени летищни такси, чекиран багаж от 23 кг. и ръчен багаж 12 кг.;
• 17 нощувки със закуски в подбрани хотели и къщи за гости 3*;
• 9 обяда в местни ресторанти или в сухи пакети за път;
• 1 традиционна вечеря на остров Такиле;
• Всички трансфери и турове с частен автобус, съобразен с броя на групата;
• Туристически автобус от Пуно до Куско;
• Билети за влак Олантайтамбо – Мачу Пикчу Пуебло – Куско;
• Лицензирани местни екскурзоводи на английски език;
• Професионален водач-преводач от Апсара Травъл с многогодишен опит в тази дестинация;
• Всички входни такси на посещаваните забележителности;
• Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове и забележителности;
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за сума от 10 000 евро с покрити основни рискове и застраховка „Кражба, загуба, забавяне на личен багаж“ в размер на 400 евро.

Допълнително се заплащат:
• Застраховка „Отмяна на пътуване“: сключва се до 5 дни след първото плащане и издаване на фактура, цената се изчислява индивидуално при запитване;
• Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (при добро обслужване е прието да се дават по 3-4 щ.д. на човек на ден);
• Парк Резерва със светлинните фонтаните в Лима: 20 USD при 10 записани;
• Полет над платото Наска: 95 USD при 10 записани;
• Посещение на Планетариума в Наска: 10 USD при 10 записани;
• Посещение на минералните бани в Чивай: 5 USD при 10 записани;
• Екскурзия да Цветната планина в Куско: 160 USD при 4 записани;
• Напитки по време на хранене, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

Важна информация:
• Срок за записване:
• Цената на пътуването е валидна при група от минимум 16 туристи;
• Необходими документи за записване: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването, подписан договор и депозит от 2000 лева на човек;
• Доплащане на екскурзията и допълнителните мероприятия: 31.03.2020.
• При влизане в Перу не се изисква виза и няма задължителни ваксини;
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• В Перу хотелите настаняват туристи след 14:00 ч., а освобождаването е в 11:00 ч.
• Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 01.11.2019 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост, клиентът получава актуална информация относно техния размер към датата на доплащане.
• Цените са изготвени при курс: 1 USD = 1,77 лева и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• Цените са базирани на перуанските данъци към 01.11.2019, и при промяна на ставките, ще се наложи преизчисляване на цените.
• Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
• В случай на отказ от пътуване се удържат следните неустойки:
 ако прекратяването е до 90 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
 ако прекратяването е от 89 до 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 30% от цената на организираното пътуване в лева;
 ако прекратяването е под 60 дни преди датата на отпътуване, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• В случай че минималният брой записани за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, спазвайки условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.
• Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор»;
• Начин на плащане: по банков път, в лева.

Галерия