Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  9 дни / 8 нощувки
 • Държави:

  Русия
 • Градове:

  Санкт Петербург, Москва
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Ще видите традиционен церемониал в Кремъл от Почетния караул!

  • Включено посещение на световноизвестни обекти под егидата на ЮНЕСКО: Царско село, Петерхоф, Московския Кремъл, Червения площад, Коломенское с уникалния дворец на Алексей Романов!

  • Посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино

Невероятно пътуване през Русия със скоростния влак „SAPSAN“от Петербург до Москва!
Ще видите традиционен церемониал в Кремъл от Почетния караул!
Включено посещение на световноизвестни обекта, от които са в списъка на ЮНЕСКО: Царско село, Петерхоф, Московския Кремъл, Червения площад, Коломенское с уникалния дворец на Алексей Романов!


     ОТСТЪПКА 150 лв за ранно записване до 28.02.2022!
Жена за комбинация в двойна стая!

Ден 1/ 23.07.2022 София – Петербург

Полет от София в 14:55 ч. с директен полет на България Ер. Кацане в Санкт Петербург в 18:25 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел „АЗИМУТ” 4*   http://azimuthotels.com. Свободно време. Нощувка.

Ден 2/ 24.07.2022 Петербург
След закуска разглеждане на Юсуповския дворец – имението на известен дворянски род с отлично запазени автентични апартаменти и разкошни бални зали от 19 век. В двореца са се провеждали най-бляскaвите балове в града. Следобед, панорамна обиколка на града с екскурзовод: Невски проспект, Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Василевски остров и др. Посещение на Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и „Спас на Кръвта“ (храма Възкресение Христово) – един от шедьоврите на руската църковна архитектура. Връщане в хотела и нощувка.
Вечерта посещение по желание на балетна постановка в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.

Ден 3/ 25.07.2022 Петербург – Царско село – Петербург
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове.
Следобед връщане в Петербург. Свободно време.
Вечерта по желание вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 4/ 26.07.2022 Петербург
След закуска посещение на Петропавловската крепост, построена от Петър І, където са погребани руските царе. Следобед посещение с екскурзовод на ансамбъла Дворцов площад и Ермитажа – най-големият музей в света, разположен на известния Дворцов площад, където се случили много значими събития в историята на Руската империя. Музеят се състои от няколко сгради – Зимен дворец, Малък Ермитаж, Стар Ермитаж, Нов Ермитаж, Ермитажен театър, които понастоящем формират единен комплекс. Неговата история започва като малка художествена колекция, донесена от Екатерина II от Берлин. Години по-късно тя многократно е допълвана с произведения от частните колекции в Париж, Дрезден, Рим и др. Днес в Ермитажа се съхраняват над 3 милиона произведения на изкуството от цял свят. Ермитажът е известен с картините на Леонардо Да Винчи, Тициан, Рембранд, Гоген, Рафаел, Ван Дайк, Моне, Матис, Ван Гог, Пикасо и още много други. В него може са видите още старинни мебели, великолепни скулптури и ценни археологически находки, принадлежащи към различни нации, култури и епохи. В него се съдържат почти 4000 картини, повече от 7000 рисунки, почти 8000 гравюри и около 10 000 гравирани камъни. Днес Ермитажът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО.
След организирания тур на музея можете да останете в Ермитажа за самостоятелно доразглеждане, като в този случай връщането ви в хотела е самостоятелно.
По желание тур „Белите нощи“ с корабче по каналите на Петербург и река Нева.

Ден 5/ 27.07.2022 Петербург – Петерхоф – Москва
След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец с Тронната и Балната зали, посещение на «Нижний парк» – прекрасния ансамбъл с фонтани, не случайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург в късния следобяд.
Отпътуване за Москва със скоростния влак «SAPSAN» около19:00 ч. Пристигане в Москва около 23:00ч. Посрещане и трансфер и настаняване в хотел “Комплекс Измайлово“ https://izmaylovo-hotel.ru/ Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции http://www.kremlin-izmailovo.com/

Ден 6/ 28.07.2022 Москва
След закуска, панорамна обиколка на руската столица, включваща Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир и съвременния район на Москва Сити.
Фотостоп на панорамната площадка при «Воробьевые горы», откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Продължаваме панорамната ни обиколка с Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Пушкинския площад, Моста на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на «Христос Спасител» – най-голямата руска катедрала и най-скъпата църковна сграда в Москва се счита за паметник, отбелязващ победата на Русия над Наполеон. Катедралата отвътре е богато украсена. Хрониката на руски военни победи е гравирана върху мраморни плочи. От наблюдателната площадка ще имате възможността да разгледате невероятна и незабравима панорама Москва от птичи поглед.
Свободно време за обяд в верига от различни ресторанти.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. С 62-те си зали и 100 000-те си картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка
Вечерта по желание разглеждане на най-красивите метростанции в Москва. Те често са наричани «Подземни дворци», заради големината и красотата им.

Ден 7/ 29.07.2022 Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно посещение на различните столични музеи, както и Московския аквариум, океанариум, планетариум, Московския зоопарк и др.
По желание тричасова ескурзионна програма «Москва-Сити», включваща разходка по моста „Багратион”, издигнат от бетон и стъкло, носещ името на руски пълководец, и Деловия център, известен със своите сгради и небостъргачи, всяка от които има собствено име и уникална архитектура. Кулминацията на екскурзията е изкачване със скоростен асансьор (8 м/cек) до 89-ия етаж на легендарната «Кула Федерация Изток», двата най-високи небостъргачи в Европа с височина 374 м. От наблюдателната площадка «PANORAMA 360», ще имате възможността да разгледате Москва от птичи поглед. Входната такса включва: посещение на наблюдателната площадка за неограничено време, посещение на фабрика за сладолед с дегустация (неограничено количество), проекция за историята на Москва, развлекателна програма за деца и 1 професионална панорамна снимка на Москва за спомен!
Можете да посетите Еко ресторант и да участвате в кулинарен мастър клас с професионални готвачи!
(От 09:00 до 12:00 ч. обиколката ще бъде с придружаващ български водач, останалото време е свободно.)

Ден 8/ 30.07.2022 Москва – София
След закуска екскурзия в сърцето на Русия – Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485 г. и завършва през 1495 г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв. м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник и ще видим смяната на почетния караул пред Вечния огън.
Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор, построен през 1484 – 1489 г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса – икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек. Продължаваме разглеждането с Успенската църква – векове наред главен храм на Руската държава. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. Оттук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Точно тук ще научите повече за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни. Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, придружен от президентския оркестър, считан за една от най-зрелищните военни церемонии в света.
Свободно време за обяд в «Охотный ряд» – верига от различни ресторанти.
Посещение на Оръжейната палата. Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето «Фаберже», царското облекло на Екатерина Велика и др.
Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Връщане в хотела, нощувка.

Ден 9/ 31.07.2022 Москва – София
След закуска освобождавене на стаи. Екскурзия до ЦАРИЦИНО и КОЛОМЕНСКОЕ. (5 ч.) Посещават се дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествената резиденция на руската императрица Екатерина II. Предвидена е разходка с електромобили в продължение на 30 мин. Тя се заплаща на място и е около 200 рубли на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтаните и езерата.
След свободно време за обяд екскурзия в Коломенское – резиденция на великите московски князе и руски царе още от 14-ти век. Включено е посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл има голяма художествена и историческа стойност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г, наред с Московския Кремъл и Червения площад.
Трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 20:05 ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в София в 22:00 ч. Край на програмата.

ОТСТЪПКА 150 лв за ранно записване до 28.02.2022!

Цена на човек в двойна  стая в хотела  2 600 лв -> 2 450 лв
Цена на човек в единична стая в хотела 2 900 лв -> 2 750 лв


За дете до 12 г. настанено в двойна стая на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни – по запитване.
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София–Петербург/ Москва–София с полети на България Ер с включени летищни такси, един чекиран багаж до 23 кг.,
един ръчен багаж до 10 кг.;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
• 4 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в хотел «Азимут» 4* в Петербург;
• 4 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в «Комплекс Измайлово» в Москва;
• Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
• Eкскурзии до Петерхоф с посещение на «Нижний парк» и Големия дворец;
• Екскурзия до Царско село с посещение на парка и Екатерининския дворец;
• Посещение на Ермитаж;
• Посещение на Юсуповския доврец;
• Билет за скоростния влак «Sapsan» Петербург- Москва (продължителност 4 ч);
• Панорамна обиколка на Москва с посещение на храма «Христос Спасител» с панорамна площадка;
• Посещение на Третяковската галерия;
• Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Архангелската, Успенската и Благовещенската църкви и Оръжейна палата;
• Разходка по чаровните улички на Стария Арбат;
• Всички входни такси за посещаваните обекти;
• Обработка на документи за руска виза;
• Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод.
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
• Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Туристическа виза за Русия: 124 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
• Допълнителни екскурзии:

– Екскурзия „Нощен тур с корабче по Нева” – 80 лева на човек при минимум 15 записани;
– Вечеря в ресторант с руска кухня и фолклорна програма с включени трансфери – 90 лева на човек при минимум 15 записани;
– Посещение на балет в Петербург – информация за програма и цени при запитване;
– Изкачване до наблюдателната площадка «PANORAMA 360» в Москва-Сити с включени трансфери и водач на български език – 90 лв при мин. 15 участника. Изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване с плащане до 60 дни преди датата на тръгване;

• PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;
• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2,5%–4,5% от туристическия пакет.
Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
•  в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записвене:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 500 лв на човек;
• Пълно плащане – до 60 дни преди датата на отпътуване, до 23.05.2022;
• Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните полети на България Ер с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 718 лева на билет. Посочената цена е валидна към декември 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
При по-малка група се доплащат съответно по 100 лв. на човек при група от 20-24 туристи и по 200 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго;
• Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Последователността на туровете по програмата може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Часово време: по време на пътуването часово време е като в България.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”  с покритие 25 000 лв. към ЗК ЛЕВ ИНС АД по смисъла на чл.97 от Закона за туризма
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия