Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни / 7 нощувки
 • Държави:

  Португалия
 • Лисабон

  Порто
  Брага
  Гимараеш
  Бон Жезуш
  Коимбра
  Фатима
  Синтра
  Кабо да Рока
  Кашкаиш
  Обидуш
  Алкобаса
  Баталя
  Томар
  Марфа
  Ерисейра
  Жозе Франку
  Лисабон

 • По време на тази екскурзия ще видите:

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА:

Гарантирана екскурзия с директен полет, дори при един записан турист!
Можете да планирате пътуването си с месеци напред и то да се осъществи на 100 %!
7 екскурзии – през 7 дни, включени в цената!

Полъх на Атлантик, вкус на омайно порто и традиционни пащели, примесени с отзвука на тъжно фадо ще Ви съпътстват в странстването из Португалия!

*******************************
Португалия е страната, която със своите велики мореплаватели пренася традициите си в Азия, Африка и Латинска Америка, за да се превърне във велика колониална империя. Ще станете свидетели на историята за делата на Магелан и Вашку да Гама и ще чуете легендата за португалския произход на Христофор Колумб.
Разказите на екскурзоводите ще ви поведат през старите квартали на Лисабон към ограденото с крепостни стени градче Обидош. Катедралите в Алкобака и Баталя ще ви обяснят фанатичната вяра на португалците, а Порто ще ви разкрие магията на хубавото вино. Университетската столица Коимбра ще ви покаже библиотеката на един от най-старите университети, а историята за Девата на Фатима ще ви отведе до малко градче, символ на вярата за милиони католици по света. За охолния живот на царските особи ще узнаете при посещението на двореца в Синтра, а стъпвайки на нос Кабо да Рока ще посетите най-западната точка на Европа.

Дати: 06 юни
27 юни
18 юли
01 август
29 август
12 септември
26 септември
10 октомври
24 октомври
14 ноември

 

Ден 1, понеделник/ София – Лисабон
Директен полет София – Лисабон с Wizz Air в 16:55ч. Кацане в Лисабон в 19:20ч. Посрещане на летището и трансфер до избрания от Вас хотел 3* или 4*. Нощувка.

Ден 2, вторник/ Лисабон
Панорамна обиколка на португалската столица, наричана още “Белият град”, с нейните основни забележителности: кулата Торе де Белем – символ на Лисабон;
площадът на Реставраторите, където има гранитен обелиск, издигнат през 1886 г. в памет на освобождението на испанската експанзия; красивия площад Росиу (сърцето на града) с невероятни бронзовите фонтани, цветя, със статуята на крал Педро IV пред Националния театър Дона Мария II; площада на търговията Комерсиу. Байша – историческия център на града, възстановен от руините след земетресението 1755 год. Крайбрежната улица, най-високия и най-голям мост в Европа ”25-ти април”; над река Тежу; Доковете в Белен площад Алфонс Албукерке, посещение на манастира Жеронимуш в Белен. Грандиозен монумент на Откривателите, посветен на португалските мореплаватели от морските експедиции през XV-XVI век (времето на Великите географски открития).
След като приключи автобусна екскурзия, по желание самостоятелно разглеждане на града. Останалите туристи ще бъдат трансферирани към хотела.
Вечеря в традиционен ресторант с Фадо музика на живо.

Ден 3, сряда/ Лисабон – Порто
След закуска отпътуване за Порто – пристанищен град, известен с вината си “Опорто”, разположен на северния бряг на река Доуро, близо до устието й в Атлантическия океан.
Обяд в традиционен ресторант и обзорна екскурзия на старата столица на Португалия: Проспект Бразилия, живописния бряг на река Доуро и историческият център. Круиз по река Доуро. Посещение на винарна с дегустация на местни вина. Настаняване в хотел 3* или 4*, нощувка.

Ден 4, четвъртък/ Порто – Брага – Гимараеш – Бон Жезуш – Порто
Закуска. Отпътуване за Брага – (49 км от Порто). Днес градът е наричан «португалския Рим», заради големия брой църкви и параклиси, както и най-старата катедрала в страната. На 5 км от града се намира едно от най-главните святилища на Португалия – църква Ду Бон Жезуш Де Монте. Обяд в традиционен ресторант и продължение към Гимараеш, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Избран за столица от първия владетел Крал Алфонс I Завоевателя, градът е запазил своя исторически център, където ще се удивите от тесните улички, разкошните къщи и старите градски стени. Връщане в Порто, нощувка.

Ден 5, петък/ Порто – Коимбра – Фатима – Лисабон
След закуска отпътуване към стария университетски град и столица на Португалия по време на първата династия – Коимбра. Смята се, че именно тук се е родила музиката Фадо. Разходка в центъра и обяд в типичен ресторант, където можете да опитате прекрасните сухи вина от долината на река Доуро.
По пътя се разглежда Фатима – свещено място, център на католическата вяра, където през 1917 г. Богородица се явява на три пастирчета – Хасинта, Франсиско и Лусия. Посещение на Базиликата на Дева Мария и надгробните плочи на децата, а също и пещери Grutasda Moeda.
Отпътуване за Лисабон. Настаняване и нощувка в хотела.

Ден 6, събота/ Лисабон – Синтра – Кабо да Рока – Кашкаиш – Лисабон
Закуска. Отпътуване за Синтра (45 мин от Лисабон) – малко градче, наречено от Байрон “възхитителна райска градина”, с характерните живописни средновековни улички.  Посещение на двореца Кинта де Регалейру, чийто парк е замислен като райската градина, посещение на Национален дворец Да Пена. Продължение към нос Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, където можете да се насладите на уникалния пейзаж към Атлантическия океан.
Връщане в Лисабон покрай красивите плажове на Кашкаиш (спирка) – най-известните в близкото минало курорти на Португалия с включен обяд.

Ден 7, неделя/ Лисабон – Обидуш – Алкобаса – Баталя – Томар – Лисабон
Закуска. Днес екскурзия по златният пръстен на провинциални градове. Отпътуване на север към Обидуш – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в. Тук може да оцените местния ликьор от череши “Ginginha”. Разглеждане на църквата в Алкобаса от 12 в., кратка почивка в най-живописното рибарско градче Назаре. Посещение на средновековния манастир Санта Мария Виктория в Баталя (ЮНЕСКО). Продължение към град Томар – резиденция на Ордена на тамплиерите от 1159 год., с посещение на манастирския комплекс. Включен обяд. Връщане в Лисабон.

Ден 8, понеделник/ Лисабон – Марфа – Ерисейра – Жозе Франку – Лисабон
Екскурзия до Мафра и Ерисейра. Мафра е средновековно селище, разположено на 25 км. от Лисабон, където се намира един от най-прекрасните барокови дворци – Паласио Насионал де Мафра. А някога малкото рибарско селце Ерисейра, разположено на брега на Северния Атлантически океан – днес е предпочитано от туристите място, заради красивите плажове и гледки, истински рай за сърфистите. Посещение на Жозе Франку – етнографски музей под открито небе.
Връщане в Лисабон и трансфер до летище за полет в 19:55 ч до София. Кацане на летище в София в 01:45ч. Край на програмата.

Хотели по програмата:
Лисабон    Vip Berna 3* www.hotelvipinnbernalisboa.com;
VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* https://www.viphotels.com/pt/Hoteis/VIP-Executive-Entrecampos/Sobre-Hotel.aspx  или подобен.

Порто
Star Inn Porto 3 * http://star-inn.1stportohotels.com/en/;
Hotel Blak Tulip 4* www.hotelblacktulip.pt   или подобен

Цена на човек: ХОТЕЛ 3*
Тип
изхранване:

закуски
ХОТЕЛ 3*
Тип изхранване:
закуски
5 обяда
вечеря с Фадо
ХОТЕЛ 4*
Тип изхранване:
закуски
ХОТЕЛ 4*
Тип изхранване:
закуски
5 обяда
вечеря с Фадо
Двойна стая 1190 лв 1450 лв 1340 лв 1600 лв
Единична стая 1620 лв  1880 лв  1900 лв 2160 лв
3-ти въз. на доп. легло
в двойна стая
1180 лв 1440 лв 1330 лв 1590 лв
Дете до12г на доп. легло в двойна стая 920 лв 1180 лв 920 лв 1180 лв

 

Допълнителна информация

Цената включва:
• Трансфери летище – хотел – летище;
• Транспорт с комфортен туристически автобус по програмата;
• 7 нощувки в хотели 3* или 4* по програмата (5 – в Лисабон, 2 -в Порто);
• Тип изхранване – 2 варианта на избор:
– 7 закуски;
– 7 закуски, 5 обяда с домашно приготвени вина и 1 вечеря с фадо музика на живо – великолепна възможност да опитате национална кухня;
• Всички екскурзии по програмата:
– Панорамна обиколка на Лисабон с местен екскурзовод;
– Панорамна обиколка на Порто с местен екскурзовод;
– Целодневна екскурзия до Брага, Гимараеш с посещение на Бон Жезуш;
– Екскурзия до Коимбра и Фатима;
– Екскурзия в Синтра с посещение на двореца Кинта де Регалейру, Национален дворец Да Пена;
посещение на нос Кабо да Рока – Кашкаиш;
– Целодневна екскурзия до Обидуш, Алкобаса, Баталя и Томар;
– Екскурзия до Марфа – Ерисейра – Жозе Франку.
• Посещение на прочутите винарни с дегустация на местно вино;
• Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Самолетен билет София – Лисабон – София с директен полет на Wizz Air с летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и малък ръчен багаж с размери (40х30х20 см)
по разписание:
София – Лисабон 16:55 – 19:20
Лисабон – София 19:55 – 01:45
(Проверка на самолетни билети при всяко конкретно запитване!)
• Доплащат се около 45-55 евро на място входни такси за някои посещаваните обекти на място:
– круиз по река Доуро в Порто – 15 евро;
– пещери Grutasda Moeda – 7 евро;
– входен билет за двореца Кинта де Регайлейру – 8 евро;
– входен билет за двореца Де ла Пеня в Синтра – 16 евро;
– входен билет за манастира в Томар – 6 евро;
– входен билет за Катедралата и църквата Сан Франциско в Евора – 2 евро;
– входен билет за библиотеката в Университета в Коимбра – 7 евро;
– посещение на винарна с дегустация на местни вина – 12 евро.
• Туристическа такса (в случай, че бъде въведена таксата се заплаща от туристите на рецепцията на хотела)
• Бърз антигенен тест преди заминаване от България – от 15лв./човек в зависимост от избраната лаборатория.
• Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” за лица от 70 до 85 г.: 15 лв.
Застраховка „Отмяна на пътуване“ – сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2,5%– 4,5% от туристическия пакет. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради следните причини:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор; в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия и др.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж,
допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт или лична карта, валидна минимум 6 месеца от датата на екскурзията;
• Попълнен договор и депозит в размер на цена на самолетния билет на човек;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
• Доплащане:  до 30 дни преди дата на тръгване.
• Краен срок за записване – до изчерпване на местата!

Анулационни условия:
– В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– ако прекратяването е до 35 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
– ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
– ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 10 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
– Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Важно!

• Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията – няма!
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Часово време: по време на пътуването часова разлика с България е – 2 ч.
• За посещение на Португалия не се изисква виза и няма задължителни ваксини.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Седмица преди отпътуване всеки турист получава окончателна програма с часове на провеждане на мероприятията. Фирмата-партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператор” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от Закона за туризма
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия