Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни / 7 нощувки
 • Държави:

  Португалия
 • Лисабон - Синтра- Кабо да Рока – Ещорил - Кашкаиш - Порто -Брага - Гимараеш – Бон Жезуш – Коимбра - Фатима - Марфа - Ерисейра -Жозе Франку - Сетубал - Азейтау -Арабида – Обиду– Алкобаса – Баталя – Томар
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Включени 5 обяда и 1 вечеря с фадо музика на живо – за да опитате традиционния португалски вкус!

  • Включен круиз по река Дуро в Порто!

  • Включени два уникални двореца в Синтра – Де ла Пеня и Кинта де Регалейра!

  • Включена дегустация на известните португалски вина в Порто!

Гарантирана екскурзия с директен полет с руски гид!
Всeки четвъртък през цялата година!

Полъх на Атлантик, вкус на омайно порто и традиционни пащели, примесени с отзвука на тъжно фадо ще Ви съпътстват в странстването из Португалия!

*******************************
Португалия е страната, която със своите велики мореплаватели пренася традициите си в Азия, Африка и Латинска Америка, за да се превърне във велика колониална империя. Ще станете свидетели на историята за делата на Магелан и Вашку да Гама и ще чуете легендата за португалския произход на Христофор Колумб.
Разказите на екскурзоводите ще ви поведат през старите квартали на Лисабон към ограденото с крепостни стени градче Обидош. Катедралите в Алкобака и Баталя ще ви обяснят фанатичната вяра на португалците, а Порто ще ви разкрие магията на хубавото вино. Университетската столица Коимбра ще ви покаже библиотеката на един от най-старите университети, а историята за Девата на Фатима ще ви отведе до малко градче, символ на вярата за милиони католици по света. За охолния живот на царските особи ще узнаете при посещението на двореца в Синтра, а стъпвайки на нос Кабо да Рока ще посетите най-западната точка на Европа.

Ден 1, четвъртък / София – Лисабон
Директен полет София – Лисабон с България Ер в 20:50ч. Кацане в Лисабон в 23:00ч. Посрещане на летището и трансфер до избрания от Вас хотел 3* или 4*. Нощувка.

Ден 2, петък / Лисабон – Обидуш – Алкобаса – Баталя – Томар – Лисабон
След закуска отпътуване на север към Обидуш – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в . Тук може да оцените местния ликьор от череши “Ginginha”. Разглеждане на църквата в Алкобаса от 12 в., кратка почивка в най-живописното рибарско градче Назаре. Посещение на средновековния манастир Санта Мария Виктория в Баталя (ЮНЕСКО). Продължение към град Томар – резиденция на Ордена на тамплиерите от 1159 год., с посещение на манастирския комплекс. Включен обяд. (08:00 – 17:00)   Връщане в Лисабон, вечеря с Фадо.

Ден 3, събота Лисабон – Синтра – нос Кабо да Рока – Ещорил – Кашкаиш – Лисабон
Закуска. Отпътуване за Синтра (45 мин от Лисабон) – малко градче, наречено от Байрон “възхитителна райска градина”, с характерните живописни средновековни улички.
Посещение на двореца Кинта де Регалейру, чийто парк е замислен като райската градина, Национален дворец Да Пена (само външно). Продължение към нос Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, където можете да се насладите на уникалния пейзаж към Атлантическия океан.
Връщане в Лисабон покрай красивите плажове на Ещорил и Кашкаиш – най-известните в близкото минало курорти на Португалия.
(08:00 – 14:00)  СЛЕД ОБЯД по желание 2 ч. пешеходна екскурзия „Лисабон Люкс” по историческата част (15:00-18:30 ) Нощувка.

Ден 4, неделя/ Лисабон – Порто
След закуска отпътуване за Порто. Обяд в традиционен ресторант и обзорна екскурзия на старата столица на Португалия. Порто е пристанищен град, известен с вината си “Опорто”, разположен на северния бряг на река Дору, близо до устието й в Атлантическия океан. Круиз по река Доро и обзорна екскурзия по града: Проспект Бразилия, живописния бряг на река Дору и историческият център. Посещение на винарна с дегустация на местни вина. Настаняване в хотел 3* или 4*, нощувка.

Ден 5, понеделник / Порто – Брага – Гимараеш – Бон Жезуш – Порто
Закуска. Oтпътуване за Брага – (49 км от Порто). Днес градът е наричан «португалския Рим», заради големия брой църкви и параклиси, както и най-старата катедрала в страната. На 5 км от града се намира едно от най-главните святилища на Португалия – църква Ду Бон Жезуш Де Монте. Обяд в традиционен ресторант и продължение към Гимараеш, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Избран за столица от първия владетел Крал Алфонс I Завоевателя, градът е запазил своя исторически център, където ще се удивите от тесните улички, разкошните къщи и старите градски стени. (18:00 – 17:00)  Връщане в Порто и нощувка.

Ден 6, вторник / Порто – Коимбра – Фатима – Лисабон
След закуска отпътуване към стария университетски град и столица на Португалия по време на първата династия – Коимбра. Смята се, че именно тук се е родила музиката Фадо. Разходка в центъра и обяд в типичен ресторант, където можете да опитате прекрасните сухи вина от долината на река Дуро.
По пътя се разглежда Фатима – свещено място, център на католическата вяра, където през 1917 г. Богородица се явява на три пастирчета – Хасинта, Франсиско и Лусия. Посещение на Базиликата на Дева Мария и надгробните плочи на децата, а също и пещери Grutasda Moeda.
Отпътуване за Лисабон. ( 08:00 – 17:00) Настаняване и нощувка в хотела.

Ден 7, сряда/ Марфа – Ерисейра – Жозе Франку – Лисабон
Екскурзия до Мафра и Ерисейра с включен обяд. Мафра е средновековно селище, разположено на 25 км. от Лисабон, където се намира един от най-прекрасните барокови дворци – Паласио Насионал де Мафра. А някога малкото рибарско селце Ерисейра, разположено на брега на Северния Атлантически океан – днес е предпочитано от туристите място, заради красивите плажове и гледки, истински рай за сърфистите. Посещение на Жозе Франку- етнографски музей под открито небе.
Връщане в Лисабон. Панорамна обиколка на португалската столица, наричана още “Белият град”, с нейните основни забележителности: кулата Торе де Белем – символ на Лисабон; площадът на Реставраторите, където има гранитен обелиск, издигнат през 1886 г. в памет на освобождението на испанската експанзия; красивия площад Росиу (сърцето на града) с невероятни бронзовите фонтани, цветя, със статуята на крал Педро IV пред Националния театър Дона Мария II; площада на търговията Комерсиу. Байша – историческия център на града, възстановен от руините след земетресението 1755 год. Крайбрежната улица, най-високия и най-голям мост в Европа ”25-ти април”; над река Тежу; Доковете в Белен площад Алфонс Албукерке, посещение на манастира Жеронимуш в Белен. Грандиозен монумент на Откривателите, посветен на португалските мореплаватели от морските експедиции през XV-XVI век (времето на Великите географски открития). (08:00 – 18:00)

Ден 8, четвъртък / Лисабон – Сетубал – Азейтау – Арабида – Лисабон
Закуска. Свободен ден или За желаещите допълнително заплатени екскурзии: Eкскурзия вино-кулинарен тур до Сетубал – Азейтау (10:30 – 17:30) – посещение на винарна. В Арабида дегустационен обяд в типично португалски ресторант с включени напитки. Тука можете да усетите аромата и вкуса на една от най-богатите кухни в Португалия, гарнирана с прекрасно вино. Посещение на крепостта Сан-Филипе, разходка по крайбрежната на Сетубал, Посещение на център ”Azulejo” (ръчна изработка) – прочутата керамична плочка без която не е възможно да се представи португалската архитектура: https://estou-em-lisboa.net/azulejo/
Връщане в Лисабон. На връщане за Лисабон ще видим моста „25 април” и ще минем по най-дългият 17,2 км мост в Европа “Васко да Гама” над река Тежу.
ИЛИ  Екскурзия Вила Висоза (08:00-18:00) – посещение на грандиозния дворец Пасу-Дукал; резиденцията на португалските крале; мостът 25ти април; статуята на Христос; мостът “Вашку да Гама”.
Връщане в Лисабон и трансфер до летище за полет в петък в 00:05 ч до София. Кацане на летище в София. Край на програмата.

Хотели по програмата:
Лисабон    Vip Berna 3* www.hotelvipinnbernalisboa.com;
VIP Executive Entrecampos Hotel & Conference 4* https://www.viphotels.com/pt/Hoteis/VIP-Executive-Entrecampos/Sobre-Hotel.aspx  или подобен.

Порто
Star Inn Porto 3 * http://star-inn.1stportohotels.com/en/;
Hotel Blak Tulip 4* www.hotelblacktulip.pt   или подобен

Цена на човек: ХОТЕЛ 3*
Тип
изхранване:

закуски
ХОТЕЛ 3*
Тип изхранване:
закуски
5 обяда
вечеря с Фадо
ХОТЕЛ 4*
Тип изхранване:
закуски
ХОТЕЛ 4*
Тип изхранване:
закуски
5 обяда
вечеря с Фадо
Двойна стая 1350 лв 1600 лв 1470 лв 1770 лв
Единична стая 1770 лв  2040 лв  2050 лв 2320 лв
3-ти въз. на доп. легло
в двойна стая
1260 лв 1520 лв 1420 лв 1680 лв
Дете до12г на доп. легло в двойна стая 1030 лв 1290 лв 1030 лв 1290 лв

 

Допълнителна информация

Цената включва:
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 7 нощувки в хотели 3* или 4* по програмата (6 – в Лисабон, 2 -в Порто);
• Тип изхранване – 2 варината на избор:
– 7 закуски;
– 7 закуски, 5 обяда с включени напитки и 1 вечеря с фадо музика на живо- великолепна възможност да опитате национална кухня;
• Посещение на прочутите винарни с дегустация на местно вино;
• Транспорт с туристически автобус по маршрута;
• Всички екскурзии по програмата;
• Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• Медицинска с застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г.
за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове.

Цената не включва:
• Самолетен билет София – Лисабон –София с летищни такси;
(Проверка на самолетни билети при всяко конкретно запитване!)
Директен полет с България Ер по разписание:
Четъртък София – Лисабон 20:50 – 23:00 (продължителност 4,10 ч)
Петък Лисабон – София 00:05 – 06:00+1 (продължителност 3,55ч)
• Екскурзия „ Лисабон Люкс” – 35 евро на човек (заявява се при записването);
• Екскурзия до Сетубал- Азейтау – Арабида – 70 евро на човек (заявява се при записването);
• Екскурзия Вила Висоза – 70 евро на човек (заявява се при записването);
Доплащат се около 55 евро на място входни такси за някои посещаваните обекти на място:
– круиз по река Тежу в Лисабон – 20 евро
– круиз по река Доро в Порто – 15 евро;
– посещение на винарна с дегустация на местни вина в Порто– 10 евро
– пещери Grutasda Moeda – 7 евро;
• Дополнително (по желание) возможна резервация на конкретен ред в автобуса:
1 ред – 50 евро, 2-3 ред– 40 евро, 4-5-ред– 30 евро. Останалите редове по желание – 10 евро на човек;
• Доплащане за застаховка “Помощ при пътуване” на ЗАД “Армеец” за лица над 70г за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни
независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Разходи за лични нужди.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт или лична карта, валидна минимум 6 месеца от датата на екскурзията;
• Попълнен договор и депозит в размер на цена на самолетния билет на човек;
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
• Доплащането до: 3 седмици преди дата на тръгване.

Анулационни условия:
– В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– ако прекратяването е до 35 дни преди датата на отпътуване, не се дължи такса прекратяване, освен ако това не противоречи на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети;
– ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
– ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 10 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
– Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Важно!
• Във всички хотели в Лисабон е необходимо да се заплащат следните такси: 1 евро на човек на нощ в хотели 3*, 4* и 5*, освен деца до 12 г.
Тази такса е задължителна (независимо дали клиентът се настанява с ваучер) и се заплаща на място на рецепцията на хотела.
• Краен срок за записване – до изчерпване на местата!
• За посещение на Португалия не се изисква виза и няма задължителни ваксини.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Седмциа преди отпътуване всеки турист получава окончателна програма с часове на провеждане на мероприятията и сборните пунктове. Фирмата-партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата;
• Туроператор не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпания;
• Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор»;
• Начин на плащане: по банков път, в лева.

Галерия