Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни / 7 нощувки
 • Държави:

  Португалия
 • Градове:


  София - Лисабон – Мафра - Ерисейра -Жозе Франку – Томар- Коимбра – Порто- Брага – Гимараеш –Бон Жезуш - Фатима – Баталя - Алкобаса – Назаре - Обидуш - Лисабон Синтра – нос Кабо да Рока – Ещорил – Кашкаиш –Лисабон - София

 • По време на тази екскурзия ще видите:

  Португалия е страната, която със своите велики мореплаватели пренася традициите си в Азия, Африка и Латинска Америка, за да се превърне във велика колониална империя. Ще станете свидетели на историята за делата на Магелан и Вашку да Гама и ще чуете легендата за португалския произход на Христофор Колумб. Разказите на екскурзоводите ще ви поведат през старите квартали на Лисабон към ограденото с крепостни стени градче Обидош. Катедралите в Алкобака и Баталя ще ви обяснят фанатичната вяра на португалците, а Порто ще ви разкрие магията на хубавото вино. Университетската столица Коимбра ще ви покаже библиотеката на един от най-старите университети, а историята за Девата на Фатима ще ви отведе до малко градче, символ на вярата за милиони католици по света. За охолния живот на царските особи ще узнаете при посещението на двореца в Синтра, а стъпвайки на нос Кабо да Рока ще посетите най-западната точка на Европа.

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА:
Гарантирана екскурзия с директен полет, дори при един записан турист!
Можете да планирате пътуването си с месеци напред и то да се осъществи на 100 %!

Полъх на Атлантик, вкус на омайно Порто и традиционни пащели, примесени с отзвука на тъжно фадо ще Ви съпътстват в странстването из Португалия!

*******************************
Дати през 2024:
01.06; 15.06; 29.06; 13.07; 27.07; 10.08; 17.08; 24.08; 31.08; 07.09; 14.09; 21.09; 28.09; 05.10; 19.10; 02.11; 16.11; 30.11; 21.12.2024

 

Ден 1, събота / София – Лисабон
Директен полет София – Лисабон с България Ер в 06:40ч. Кацане в Лисабон в 08:50ч. Посрещане на летището и трансфер до избрания от Вас хотел 3* или 4*. Нощувка.

Ден 2, неделя/ Лисабон – Мафра – Ерисейра – Жозе Франку – Лисабон
Панорамна обиколка на португалската столица, наричана още “Белият град”, с нейните основни забележителности: кулата Торе де Белем – символ на Лисабон; площадът на Реставраторите, където има гранитен обелиск, издигнат през 1886 г. в памет на освобождението на испанската експанзия; красивия площад Росиу (сърцето на града) с невероятни бронзовите фонтани, цветя, със статуята на крал Педро IV пред Националния театър Дона Мария II; площада на търговията Комерсиу. Байша – историческия център на града, възстановен от руините след земетресението 1755 год. Крайбрежната улица, най-високия и най-голям мост в Европа ”25-ти април”; над река Тежу; Доковете в Белен площад Алфонс Албукерке, посещение на манастира Жеронимуш в Белен (португалски: Mosteiro dos Jerónimos) е един от най-впечатляващите архитектурни паметници на португалската столица Лисабон. Намира се в квартал Белем. Строителството му започва през 1501 г. по времето на крал Мануел I Щастливи. Това е най-грандиозният паметник от местния архитектурен стил от 15-ти век – Мануелино, кръстен на въпросния крал. Именно в манастирa Жеронимуш Васко да Гама и спътниците му прекарват нощта преди да отплават към Индия. Той е обявен за национален паметник през 1907 г., а през 1983 г. ЮНЕСКО
Грандиозен монумент на Откривателите, посветен на португалските мореплаватели от морските експедиции през XV-XVI век (времето на Великите географски открития).
След като приключи автобусна екскурзия, по желание самостоятелно разглеждане на града. Останалите туристи ще бъдат трансферирани към хотела
ИЛИ
по желание след обяд екскурзия до Мафра и Ерисейра 4 часа – 65 € на човек с включени билети и обяд по селски с червено вино
Мафра е средновековно селище, разположено на 25 км. от Лисабон, където се намира един от най-прекрасните барокови дворци – Паласио Насионал де Мафра. А някога малкото рибарско селце Ерисейра, разположено на брега на Северния Атлантически океан – днес е предпочитано от туристите място, заради красивите плажове и гледки, истински рай за сърфистите. Посещение на Жозе Франку – етнографски музей под открито небе.

По желание: Вечеря в традиционен ресторант с Фадо музика на живо в Лисабон – 90€ на човек с включени трансфери от до хотела.

Ден 3, понеделник/ Лисабон – Томар – Коимбра – Порто
След закуска отпътуване към стария университетски град и столица на Португалия по време на първата династия – Коимбра. Университет Коимбра (University of Coimbra) – един от най – старите в Европа, ще ви разведе в света на студентите.
Смята се, че именно тук се е родила музиката Фадо. Разходка в центъра.
Продължаваме за град Томар – резиденция на Ордена на тамплиерите от 1159 год., с посещение на манастирския комплекс.
Отпътуване за Порто – пристанищен град, известен с вината си “Опорто”, разположен на северния бряг на река Доуро, близо до устието й в Атлантическия океан. Настаняване в хотел 3* или 4*, нощувка.

Ден 4, вторник/ Порто
След закуска обзорна екскурзия на старата столица на Португалия: Проспект Бразилия, живописния бряг на река Дору и историческият център. Посещение на винарна с дегустация на местни вина (22 € заявяват се при записването)    Следва Круиз по река Дору

По желание: екскурзия Авейро – Кошта Нова, известна като португалска Венеция – 65€ на човек с включена разходка на гандола
Авейро – португалската Венеция (105 км). Градът е разположен сред лагуни, солени езера и канали. Разходка из квартала на каналите. Фотопауза в колоритното рибарско градче
Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

Ден 5, сряда / Порто – Брага – Гимараеш – Бон Жезуш – Фатима
Закуска. Отпътуване за Брага – (49 км от Порто). Днес градът е наричан «португалския Рим», заради големия брой църкви и параклиси, както и най-старата катедрала в страната. На 5 км от града се намира едно от най-главните светилища на Португалия – църква Ду Бон Жезуш Де Монте.
Продължение към Гимараеш, който е под закрилата на ЮНЕСКО. Избран за столица от първия владетел Крал Алфонс I Завоевателя, градът е запазил своя исторически център, където ще се удивите от тесните улички, разкошните къщи и старите градски стени.
Пристигаме в Фатима – свещено място, център на католическата вяра, където през 1917 г. Богородица се явява на три пастирчета – Хасинта, Франсиско и Лусия. Посещение на Базиликата на Дева Мария и надгробните плочи на децата, а също и пещери Grutasda Moeda.
Настаняване в хотел 3* или 4*, нощувка.

Ден 6, четвъртък/ Фатима – Баталя – Алкобаса – Назаре – Обидуш – Лисабон
След закуска отпътуване на север към средновековния манастир Санта Мария Виктория в Баталя (ЮНЕСКО). Разглеждане на църквата в Алкобаса от 12 в., кратка почивка в най-живописното рибарско градче Назаре.
Обидуш – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в .
Връщане в Лисабон. На връщане за Лисабон ще видим моста „25 април” и ще минем по най-дългият 17,2 км мост в Европа “Васко да Гама” над река Тежу настаняване в хотел 3* или 4*, нощувка.

Ден 7, петък Лисабон – Синтра – нос Кабо да Рока – Ещорил – Кашкаиш – Лисабон
Закуска. Отпътуване за националния дворец Келуш (National Palace of Queluz)
Дворцов и парков ансамбъл в стил рококо, бивша резиденция на португалските крале.
Следва Синтра (45 мин от Лисабон) – малко градче, наречено от Байрон “възхитителна райска градина”, с характерните живописни средновековни улички.
Посещение на двореца Кинта де Регалейру, чийто парк е замислен като райската градина, Национален дворец Да Пена (само външно).
Продължение към нос Кабо да Рока – най-западната точка на континентална Европа, където можете да се насладите на уникалния пейзаж към Атлантическия океан.
Връщане в Лисабон покрай красивите плажове на Ещорил и Кашкаиш – най-известните в близкото минало курорти на Португалия. Нощувка.

Ден 8, събота / Лисабон – София
Закуска. Трансфер до летище за полет в 09:40 ч до София. Кацане на летище в София в 15:30. Край на програмата.

Доплащат се входни такси за посещаваните обекти:
– пещери Grutasda Moeda;
– входни билети за двореца Кинта де Регалейру, националния дворец Келуш и замък на тамплиерите;
– Круиз по река Дору;
– слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод:
до 5 г – 15 €; от 6 до17 г – 50€; от 18 до 64 г – 80 €; над 65 г – 70 €
(Възможно доплащане заедно с пакета или на място)

Примерни хотели 3*                                                                     Примерни хотели 4*
Лисабон: Vip Berna 3*                                                                     Лисабон: Acores 4*
Порто: Star Inn Porto 3*                                                                  Порто: Hotel Black Tulip 4*
Фатима: Hotel 4 Estacoes 3* или подобни                                        Фатима : Steyler Fatima 4* или подобни

 

Цена на човек: Хотели 3* Хотели 4*
 Двойна стая 1 300 лв 1 440 лв
 Единична стая 1 660 лв 1 930 лв
 3-ти възрастен на доп. легло в двойна стая 1 280 лв 1 370 лв
 Дете до 12 г на допълнително легло в двойна стая 770 лв 770 лв

При необходимост туроператорът си запазва правото да променя цените и условията на предложената оферта.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цената включва:
• Трансфери летище – хотел – летище;
• 7 нощувки в хотели 3* или 4* по програмата (4- в Лисабон, 2 -в Порто, 1 във Фатима);
– 7 закуски;
• Транспорт с туристически автобус по маршрута;
• Всички екскурзии по програмата:
– Обзорна екскурзия в Лисабон с посещение на Статуята на Христа и манастира Жеронимуш;
– екскурзия в Синтра с посещение на двореца Кинта де Регалейру, националния дворец Келуш, Кабо да Рока;
– екскурзия в Томар с посещение на замъка на тамплиерите и Коимбра с посещение на Университета;
– обзорна екскурзия в Порта с разходка по река Дору и посещение на винарна;
– целодневна екскурзия в Брага – Гимараеш – Бон Жезуш;
– целодневна екскурзия в Фатима – Баталя – Алкобаса – Назаре – Обидуш.
• Екскурзоводско обслужване на руски език;
• Медицинска с застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове;

Цената не включва:
• Самолетен билет София – Лисабон – София с летищни такси с полет на България Ер (Проверка на самолетни билети при всяко конкретно запитване!);
• По желание 3 обяда с включени напитки 75€ – в понеделник, сряда и четвъртък по програмата;
• Допълнително (по желание) възможна резервация на конкретен ред в автобуса: 1 ред – 70€, 2 ред– 60€, 3 ред – 50€.
• Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70г: 25 лв;
• Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при записване;
• Всички допълнителни екскурзии заявяват се при записването.
Екскурзиите по желание са свързани с предварителни резервации и организации, затова се заявяват още при записване и сключване на договора за организирано пътуване.

Условия за записване:
Копие от задграничен паспорт или лична карта, с валидност до приключване на екскурзията.
  – За деца под 18 г. е необходимо само международен паспорт с валидност до приключване на екскурзията
Във връзка с влизането на България в Шенген от 31.03.2024:
След 31 март родител, който пътува с детето си без другия родител, няма да се налага да представя нотариално заверена декларация за съгласие детето да пътува в чужбина. Такава е практиката вътре в шенгенското пространство. Липсата на проверка не означава обаче, че детето може да пътува зад граница без международния си паспорт. При издаването му се изисква съгласието и на бащата, и на майката – именно това е моментът, в който двамата родители обявяват съгласието си детето им да пътува в шенгенската зона.
• Попълнен договор и депозит в размер на цена на самолетния билет на човек;
Доплащането до: 40 дни преди дата на тръгване

Анулационни условия:
– В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
– ако прекратяването е до 35 дни преди датата на отпътуване, депозит, в размер на цена на самолетния билет.
– ако прекратяването е под 35 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
– ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 10 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
– Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Важно!
• Във всички хотели в Лисабон е необходимо да се заплащат следните такси: 2 евро на човек на нощ в хотели 3* и 4* освен деца до 12 г.
 Тази такса е задължителна (независимо дали клиентът се настанява с ваучер) и се заплаща на място на рецепцията на хотела.
• Краен срок за записване – до изчерпване на местата!
• За посещение на Португалия не се изисква виза и няма задължителни ваксини.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Седмица преди отпътуване всеки турист получава окончателна програма с часове на провеждане на мероприятията и сборните пунктове. Фирмата-партньор си запазва правото на разместване в дните на изпълнение на мероприятията по програмата.
– Туроператор не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпания.
– Туроператор има сключена застраховка «Отговорност на туроператор»

Галерия