Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  9 дни / 8 нощувки
 • Държави:

  Русия
 • Градове:

  Москва - Углич - Горици - КАРЕЛИЯ (остров Кижи- Мандроги - Валаам) - Свирстрой - Петербург
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Остров Кижи - перлата на Карелия, включен в списъка на ЮНЕСКО

  • Красивото стилизирано селце Мандроги, където може да се потопите в атмосферата на отминалите векове

  • Красивите места на Валаамския архипелаг в Ладожкото езеро - малки острови, живописни проливи и уединени островни монашески обители.

ВОДЕН ПЪТ от Москва до Санкт Петербург = 1003 км
Канал Москва -> Волга -> Углички язовир -> Ръбински язовир -> Шекснински язовир -> Бяло езеро -> р. Ковжа -> р. Вътегра -> Онежко езеро ->  р. Свир -> Ладожко езеро -> Нева

Волго-Балтийският воден път свързва Волга с Балтийско море и Москва с Петербург. Избирайки речен круиз Москва – Санкт Петербург, Вие ще минете един от най-популярните маршрути, които са наситени с културни и архитектурни забележителности, свързани с исторически събития, а също ще видите живописни места на Руския север и на Карелия – една великолепна страна на множество реки и сини езера!

Корабът плава по каналите на река Москва и след това по река Волга (с. Углич), преминава през системата от канали, свързващи язовирите Шекснински и Рибинск с река Шексна (с. Горици), Бяло езеро, река Ковжа, река Витегра, Онежко езеро (о-в Кижи), река Свир (с. Мандроги), Ладожко езеро, (остров Валаам) до река Нева.

Това е Вашето незабравимо пътешествие
на круизния кораб „Константин Симонов” клас Комфорт +!

ГАРАНТИРАНА ГРУПА!
ОТСТЪПКА 150 лв за ранно записване до 28.02.2022!  

Ден 1/ 12.08.2022  София – Москва
Тръгване от София в 15:10ч с директен полет на България Ер. Кацане в Москва в 18:05ч, трансфер и настаняване в хотел  “Комплекс Измайлово“   https://izmaylovo-hotel.ru/. Нощувка.

В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконно руски традиции http://www.kremlin-izmailovo.com/

Ден 2/ 13.08.2022    Москва
След закуска  заминаване в центъра на града за разходка в новия парк «Зарядие». Летящият мост в парка «Зарядие» е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина 244,4 м представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и река Москва на височина 15 м. Строителството на този мост струва 860 млн рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка.

Ще гледате 5D Филм «Полет над Москва». Това е една уникална екскурзия на столицата от птичи полет. Общата дължина на всички московски улици и магистрали е 4416 км. Това е по-голямо от разстоянието Москва – Иркутск. За такова пътешествие ще Ви трябва повече от месец, а филмът Ви позволява да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час!
Следобед посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията, един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция.
В късен следобед свободно време. Самостоятелно може да посетите парк ВДНХ (това е съкращение от Изложение на постиженията на народното стопанство на руски език). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. Във ВДНХ можете да посетите най-големия макет на Москва.
Вечерта по желание самостоятелно посещение на московски цирк. Легендарният Московски цирк на Цветния булевард е един от най-старите циркове в Русия. Основан през 1880 г., той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващите си номера. Може да посетите и цирк  «Аквамарин», разположен близо до Танцуващите фонтани или най-големия цирк на планетата «БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК», разположе на проспект Вернадски.

Ден 3/ 14.08.2021 Москва – Углич   (КРУИЗ)
Закуска в ресторанта на хотела. Трансфер до Северна речна гара за качване на круизния кораб „Константин Симонов”.
На борда на кораба чака Ви приветствен коктейл „За добре дошли”за добро настроение. Настаняване по каютите на кораба. Отплаване в 12:30 ч.
Обяд и вечеря на борда на кораба. Пътуване към Углич по канали, които свързват река Москва с Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Съветския съюз.

Ден 4/  15.08.2022  Углич – Горици   (КРУИЗ)
Престой в Углич 11:30 – 14:30 (3 ч.)
Закуска. Пристигане в 11:30 ч. в град Углич. Това е малко градче, част от Златния пръстен на Русия от 2017 година. Пешеходна обиколка на града с посещение на архитектурно-исторически комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенския събор и църквата „Дмитрий на крови“, построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване в 14:30 ч. по река Шексна през Рибински и Шекснински язовири. Обяд и вечеря, нощувка на борда.

Ден 5/ 16.08.2022   Горици – Кижи  (КРУИЗ) 
Престой в Горици 10:00 – 13:30 (3,5 ч.)
Закуска на борда на кораба. Пристигане в Горици, малко село във Вологодска област.
Разглеждане на Кирило–Белозерския Манастир, разположен на брега на река Шексна, един от най-старите руски манастири, построен през 14 век. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от 15 век. Посещение на съкровищницата на манастира, съхраняваща дарове от Иван Грозни.
Обяд и вечеря, нощувка на борда. Отплаване към Карелия през Бяло езеро и Онежко езеро до остров Кижи. Този ден ще видите много исторически паметници с необичайна старинна архитектура, ще усетите дивата красота на природата и ще се потопите в един автентичен и прекрасен свят на прочутия Руски север. Карелия Ви чака!

Ден 6/ 17.08.2022    Кижи – Мандроги (КРУИЗ)
Престой в Кижи  15:30 – 19:00   (3,5 ч)
Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО през 1993 г. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (третото по големина в Европа). Разглеждане на острова и посещение на Музея под открито небе, посветен на руската архитектура и нейните шедьоври. Ще видите и две живописни дървени църкви с характерните за Русия луковични куполи – църквата „Покров на Пресвета Богородица“ и църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Двата храма са изградени през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. Ще видите още и уникалната осемстенна камбанария на Кижкия погост, наподобяваща дървена шатра. Вечеря и нощувка на борда.

  Ден 7/ 18.08.2022  Мандроги(КРУИЗ)
Престой в Мандроги 11:00 – 16:30 (5,5 ч.)
Закуска на борда на кораба. Посещение на Мандроги – най-красивото стилизирано руско селце, изпълнено с таверни, магазини за сувенири, бани, вятърна мелница и много други забележителности на селския бит, направени в руски стил. Това е едно място, където можете да се потопите в старинната атмосфера на отминалите векове. Преди двадесет години бе взето решение да се създаде туристическа екозона за почивка на единия от бреговете на река Свир, течаща между двете знаменити езера: Ладога и Онега.
Днес това е уникално място, което може да впечатли туристите със своята уникалност, доброжелателност и красотата. А особен интерес предизвиква забележителния музей на водката.  В отделните къщи се правят демонстрации на различни занаяти. Обяд – пикник с барбекю.
Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежко езеро.

 Ден 8/ 19.08.2022  Валаам (КРУИЗ)   
Престой във Валаам: 08:00 – 20:00 (12 ч.)
Закуска и обяд на борда на кораба. Корабът минава по най-красивите места на Валаамски архипелаг покрай малките острови, живописни проливи и островни скити – уединени монашески обители.
Валаам – това е специален, духовен свят и всеки, който някога е посетил този Светия остров, ще иска да се върне отново и отново .
Валаам е най-големият остров от петдесетте острова на Валаамския архипелаг и е разположен в северната част на Ладожското езеро.
На острова се намира поселение Валаам и мъжки манастир – паметник на руската архитектура.
Островът е част на от Финландия до 1940 г, но въпреки това става част от СССР след съветско-финландската война 1939-1940.
Островът нееднократно е бил посещаван от императори Александър I и Александър II и други членове на императорската фамилия.
Природата на Валаам е вдъхновяла известни художници, поети и писатели. Тук са били Шишкин, композитор Чайковски, великият учен Менделеев и много други.
През 19 век, по време на своето пътуване в Русия, островът е посетен от Александър Дюма-баща.
Корабът през целия ден стои в Големия Никоновски залив, от там до Централна усадба е 7 км. За удобство на туристите манастирска служба предоставя малко корабче за трансфер.
По време на екскурзията по Централна усадба ще посетите главната действаща църква – Спасо-Преображенски събор.
Връщане на кораба. Днес сте поканени на Капитанска прощална вечеря, добър повод за дамите да покажат своите тоалети. Нощувка на борда.

Ден 9/ 20.08.2022 Санкт Петербург– София ✈
Закуска на борда. Пристигане в Петербург в 08:00ч. Закуска на борда на кораба.
Панорамна обиколка на Петербург. Ще получите обща представа за града, ще видите прочути паметници на архитектурата – Зимния дворец, Дворцовия площад, Марсово поле, Казанския събор, Петропавловска крепост, Невски проспект, Василевски остров, Исакиевския събор – символ на бившата руската столица и храма Възкресение Христово – така наречен „Спас на кръвта“– един от шедьоврите на руската църковна архитектура и много друго. Обяд в ресторанта на града.
Вълнуваща разходка ”Реки и канали на Санкт Петербург” с корабче по Нева.
Трансфер за летище и отпътуване в 19:20ч. с директен полет на България Ер за София. Кацане в България в 22:50ч. Край на програмата.

ГАРАНТИРАНА ГРУПА!
                                        ОТСТЪПКА 150 лв за ранно записване до 28.02.2022!    
   
                                              

Цена на човек в двойна стандартна стая в хотела и двуместна каюта на кораба 3 300 лв -> 3 150 лв
Цена на човек в единична стандартна стая в хотела и отделна каюта  на кораба  3 900 лв -> 3 750 лв

 За дете до 12 г. при настаняване  на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни и 3-местна каюта на кораба – е по запитване!
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.

За трима възрастни препоръчваме настанявяне в двойна и единична стая.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София – Москва/Петербург – София с директни полети на България Ер с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
• 2 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в хотел Комплекс Измайлово в Москва;
• 6 нощувки със закуски на “A la Carte“ на борда на речния кораб „Константин Симонов” в стандартни каюти с прозорец на Средна палуба;
• 5 обяда “A la carte” на борда на кораба с включени вода, кафе или чай и 1 обяд-пикник в Мандроги с включени вода, кафе или чай;
• 6 вечери “A la carte” на борда на кораба с включени вода, кафе или чай.
• На борда на кораба се предлагат кафе и чай на самообслужване и имате включена 1 бутилка вода от 0.5 литра в стаята при настаняване;
• Включени в цената на кораба са Капитански коктейл и всекидневна развлекателна програма – концерти, жива музика, анимация и др.;
• Разходка в новият парк «Зарядие»;
• 5D Филм «Полет над Москва»;
• Посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията;
• Обзорна екскурзия на Петербург;
• Разходка ”Реки и канали на Санкт Петербург” с корабче по Нева.
• Всички входни такси на посещаваните музеи;
• Пристанищни такси; 
• Слушалки по време на целия маршрут Москва – Круиз – Петербург;
• Обработка на документи за руска виза;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Включени екскурзии по време на КРУИЗА:
• Углич – екскурзия с посещение на историко-архитектурния комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенския събор, църквата Свети Димитър и Богоявленския манастир;
• Горици – посещение на манастира на Свети Кирил;
• Кижи – разглеждане на Музея под открито небе Кижни погост;
• Свирстрой – автобусна екскурзия с посещение на Манастира Света Троица;
• Валаам – корабна екскурзия на Валаамския архипелаг с посещение на Централна усадба и Спасо-Преображенския събор;

Цената не включва:
• Туристическа виза – 124 лв за български граждани със срок на издаване 10 календарни дни.
Посещение на един от трите московски цирка – информация и цена при запитване; Легендарният Московски цирк на Цветния булевард е един от най-старите циркове в Русия. Основан през 1880 г., той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващите си номера. Цирк «Аквамарин» се намира до Танцуващите фонтани, а най-големият цирк на планетата «БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК» е на проспект Вернадски.
• Всички туристи с направени ваксини и получени сертификати, преболедували или не, са ДЛЪЖНИ да предоставят отрицателен PCR тест, който трябва да се направи не по-късно от 72 часа преди пристигане и влизане в Русия. Самият документ трябва да бъде на английски език.
В случай на промяна на условията за пътуване в Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристи ще бъдат своевременно уведомени;
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 20 лв на човек.
• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2,5%–4,5% от туристическия пакет. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради следните причини:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА:
Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1984 г. в Германия. Изпълнител е корабостроителница VEB Elbewerften Boizenburg. Корабът е оборудван с модерна навигация. Круизните кораби всяка година минават стриктна проверка и контрол като получават ежегодно свидетелство за плаване от Речен Регистър. Капацитет на кораба – 298 пътници. Дължина – 129 м. Ширина – 16,7 м. Скорост на движение – до 25,5 км/ч. Разполага с 4 палуби, 147 каюти, 2 ресторанта, 2 бара (с WI-FI в един от тях), конферентна зала, музикален салон, слънчева тераса със шезлонги, магазин за сувенири, медицински пункт, сауна, стая за гладене, специални места за пушачи и др. На борда НЯМА асансьор. Език на борда: руски.

Настаняване на борда на кораба:
На нашите туристи предлагаме настаняване в стандартни каюти с прозорец на Средна палуба. Каютите са за двуместно и едноместно настаняване и са климатизирани. Имат външен изглед през прозорец. Оборудвани са със собствен санитарен възел с мивка и душ, сешоар за коса, тоалетни принадлежности (сапун, шампоан, гел за душ), шкаф за дрехи, хладилник, сателитна телевизия, радио, контакти с 220V и бордово радио.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лв. на човек;
• Втория депозит в размер на 1000 лв до 10.05.2022;
• Пълно плащане – до 60 дни преди датата на отпътуване;
• Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните директни полети на Аерофлот с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 730 лева на билет. Посочената цена е валидна към януари 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Важно!
• Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията е  20 туристи.
При по-малка група от 15-19 туристи се доплащат по 100 лв. на човек.
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Последователността на туровете по програмата може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Часово време: по време на пътуването часово време е като в България.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Корабна компания „ООО ВодоходЪ“ си запазва правото на промени в разписанието без предизвестие. Компанията не носи отговорност за отклоненията от графика по метеорологични условия или други, независещи от Компанията, причини.
• При отмяна на круиза по метеорологични условия или други, независещи от Компанията, причини, което води до допълнителни разходи на пасажерите, те не се компенсират.
• Не се възстановяват щети, причинени на пасажера по независещи от Компания „ООО ВодоходЪ“ причини, включително проблеми с митниците и преминаване на граница.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” с покритие 25 000 лв. към ЗК„ЛЕВ ИНС” АД по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
Cruis Rusia & Karelia 12-20.08.22• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия