Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  12 дни / 11 нощувки
 • Държави:

  Русия и Карелия
 • Градове:

  Москва - Углич - Горици - КАРЕЛИЯ (остров Кижи- Мандроги - Валаам) - Свирстрой - Петербург
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Остров Кижи - перлата на Карелия, включен в списъка на ЮНЕСКО

  • Красивото стилизирано селце Мандроги, където може да се потопите в атмосферата на отминалите векове

  • Красивите места на Валаамския архипелаг в Ладожкото езеро - малки острови, живописни проливи и уединени островни монашески обители.

  СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА МЛАДОЖЕНЦИ!


  Отстъпка за младоженци със сключен брак в периода от 05.09.2020г. до 05.09.2021г.

  За да получите отстъпката, трябва да предоставите копие на свидетелството за брак.

Записване без риск и с минимален депозит!
Пътуването може да се анулира без неустойка до
60 дни преди датата на отпътуване!
***

ВОДЕН ПЪТ от Москва до Санкт Петербург = 1003 км
Канал Москва -> Волга -> Углички язовир -> Ръбински язовир -> Шекснински язовир -> Бяло езеро -> р. Ковжа -> р. Вътегра -> Онежко езеро ->  р. Свир -> Ладожко езеро -> Нева

Волго-Балтийският воден път свързва Волга с Балтийско море и Москва с Петербург. Избирайки речен круиз Москва – Санкт Петербург, Вие ще минете един от най-популярните маршрути, които са наситени с културни и архитектурни забележителности, свързани с исторически събития, а също ще видите живописни места на Руския север и на Карелия – една великолепна страна на множество реки и сини езера!

Корабът плава по каналите на река Москва и след това по река Волга (с. Углич), преминава през системата от канали, свързващи язовирите Шекснински и Рибинск с река Шексна (с. Горици), Бяло езеро, река Ковжа, река Витегра, Онежко езеро (о-в Кижи), река Свир (с. Мандроги), Ладожко езеро, (остров Валаам) до река Нева.

Това е Вашето незабравимо пътешествие
на круизния кораб „Константин Симонов” клас Комфорт +!

Ден 1/ 03.09.2021 София – Москва ✈
Тръгване от София в 12:25 ч. с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35 ч., трансфер и настаняване в “Комплекс Измайлово“ https://izmaylovo-hotel.ru. Нощувка.
В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристическият комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с изконно руските си архитектурни традиции www.kremlin-izmailovo.com.

Ден 2/ 04.09.2021 Москва
След закуска панорамна обиколка на руската столица – Червения площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад; модерното Сити на Москва. Посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана; разглеждане на Успенската, Архангелската и Благовещенската църква. Свободно време за обяд. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Посещение на „Христос Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на „Воробьевые горы”, откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Продължава се покрай Триумфалната арка, Кутузовския проспект и Пушкинския площад. Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Връщане в хотела, нощувка.

Ден 3/ 05.09.2021 КРУИЗ Москва – Углич
Закуска в ресторанта на хотела. Трансфер до Северна речна гара за качване на круизния кораб „Константин Симонов”.
На борда на кораба за добро настроение Ви чакат: приветствен коктейл „Добре дошли” и пускане в небето на въздушни балони! Настаняване по каютите на кораба. Отплаване в 12:30 ч.
Обяд и вечеря на борда на кораба. Пътуване към Углич по канали, които свързват река Москва с Волга чрез система от специални шлюзове, построени по времето на Съветския съюз.

Ден 4/ 06.09.2021 КРУИЗ Углич – Горици
Престой в Углич 11:30 – 14:30 (3 ч.)
Закуска. Пристигане в 11:30 ч. в град Углич. Това е малко градче, част от Златния пръстен на Русия от 2017 година. Пешеходна обиколка на града с посещение на архитектурно-исторически комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенския събор и църквата “Дмитрий на крови”, построена на мястото, където според легендата е убит Дмитрий Иванович, един от синовете на Иван Грозни. Връщане на кораба и отплаване в 14:30 ч. по река Шексна през Рибински и Шекснински язовири. Обяд и вечеря, нощувка на борда.

Ден 5/ 07.09.2021 КРУИЗ Горици – Кижи
Престой в Горици 10:00 – 13:30 (3,5 ч.)
Закуска на борда на кораба. Пристигане в Горици, малко село във Вологодска област.
Разглеждане на Кирило–Белозерския Манастир, разположен на брега на река Шексна, един от най-старите руски манастири, построен през 14 век. Той е важен духовен център, който служи като място за изгнание от 15 век. Посещение на съкровищницата на манастира, съхраняваща дарове от Иван Грозни.
Обяд и вечеря, нощувка на борда. Отплаване към Карелия през Бяло езеро и Онежко езеро до остров Кижи. Този ден ще видите много исторически паметници с необичайна старинна архитектура, ще усетите дивата красота на природата и ще се потопите в един автентичен и прекрасен свят на прочутия Руски север. Карелия Ви чака!

Ден 6/ 08.09.2021 КРУИЗ Кижи – Мандроги Престой в Кижи 15:30 – 20:00 (4,5 ч.)
Закуска и обяд на борда на кораба. Пристигане на остров Кижи, перлата на Република Карелия, включен в списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО през 1993 г. Островът е разположен в северната част на Онежкото езеро (третото по големина в Европа). Разглеждане на острова и посещение на Музея под открито небе, посветен на руската архитектура и нейните шедьоври. Ще видите и две живописни дървени църкви с характерните за Русия луковични куполи – църквата „Покров на Пресвета Богородица“ и църквата „Преображение Господне”, впечатляваща със своите 22 купола. Двата храма са изградени през XVIII век изцяло от дърво, без да бъде използван нито един гвоздей. Ще видите още и уникалната осемстенна камбанария на Кижкия погост, наподобяваща дървена шатра. Вечеря и нощувка на борда.

Ден 7/ 09.09.2021 КРУИЗ Мандроги – Свирстрой
Престой в Мандроги 11:00 – 14:00 (3 ч.)
Престой в Свирстрой 15:00 – 19:00 (4 ч.)
Закуска на борда на кораба. Посещение на Мандроги – най-красивото стилизирано руско селце, изпълнено с таверни, магазини за сувенири, бани, вятърна мелница и много други забележителности на селския бит, направени в руски стил. Това е едно място, където можете да се потопите в старинната атмосфера на отминалите векове. Тук на брега на река Свир, течаща между Ладожкото езеро и Онежкото езеро, преди 20 години е взето решение да се създаде туристическа екозона. Днес брегът на реката ще Ви впечатли със своята история и красота. Особен интерес за всички представлява Музеят на водката, а в отделни къщи ще видите демонстрации на различни местни занаяти. Обяд – пикник с барбекю.
Следобяд автобусна екскурзия с посещение на манастира „Света Троица“ на остров Свирстрой.
Вечеря и нощувка на борда на кораба. Отплаване по река Свир за Онежкото езеро.

Ден 8/ 10.09.2021 КРУИЗ Валаам
Престой във Валаам: 10:00 – 20:00 (10 ч.)
Закуска и обяд на борда на кораба. Днес ще минем покрай най-красивите места на Валаамския архипелаг – ще видим очарователни малки острови, живописни проливи и островни скити – уединени монашески обители.
Валаам е най-големият остров от петдесетте острова на архипелага и е разположен в северната част на Ладожкото езеро. На остров Валаам се намират едноименно селище и Мъжки манастир – изцяло съхранен паметник на руската архитектура. До 1940 г. островът е бил част от земите на Финландия и след Съветско-Финландската война от 1939-1940 г. става част от СССР.
Островът нееднократно е бил посещаван от императори Александър I и Александър II и други членове на императорската фамилия.
Валаам е специален духовен свят, в който живеят старите ценности и вяра и всеки, който някога е посетил този Свети остров, ще иска да се върне отново.
Природата на Валаам е вдъхновяла известни художници, поети и писатели. Тук са били Шишкин, Чайковски, Менделеев и много други. През 19 век по време на своето пътуване в Русия, островът е посетен от Александър Дюма-баща.
През целия ден нашия кораб ще остане в Големия Никоновски залив, а оттам до Централна усадба и Спасо-Преображенския събор са 7 км, които ще изминете с малко корабче, предоставено на всички туристи от манастирската служба. Трансферът с това корабче се заплаща лично от всеки на място.
Връщане на кораба. Днес сте поканени на Капитански прощален коктейл, добър повод за дамите да покажат своите красиви вечерни тоалети. Нощувка на борда.

Ден 9/ 11.09.2021 Санкт Петербург
Закуска на борда. Пристигане в Петербург в 08:00 ч. Посрещане и панорамна обиколка на града с екскурзовод. Ще получите обща представа за славния Петербург, ще видите прочути паметници на архитектурата като Зимния дворец, Марсово поле, Казанския събор и др., ще посетите Исакиевския събор и шедьовъра на руската църковна архитектура – храм Възкресение Христово. Свободно време за обяд. Посещение на Ермитажа – един от най-богатите музеи в света с картини на Леонардо да Винчи, Рубенс, Ван Гог и др. Трансфер и настаняване в хотел Москва 4* www.hotel-moscow.ru или подобен. Нощувка.

Ден 10/12.09.2021 Петербург – Царско село
След закуска екскурзия до Царско село – величествената лятна резиденция на руските царе. Посещение на пищния Екатеринински дворец с уникалната Кехлибарена стая и дворцовия парк, богато украсен с мраморни статуи, павилиони и мостове. Свободно време за обяд.
Връщане в Петербург за посещение на Петропавловската крепост и Катедралата, където са погребани руските царе от Петър І до Александър ІІІ. През 1998 г. тук са положени и останките на Николай ІІ и неговото семейство.
По желание се предлага нощен тур с корабче по каналите на Петербург и река Нева – не пропускайте възможността да присъствате на единственото по рода си магично нощно представление – точно в полунощ започва вдигането на мостовете над р. Нева.

Ден 11/ 13.09.2021 Петербург – Петерхоф
След закуска екскурзия в Петерхоф – извънградския дворец на Петър I, наречен „Столицата на фонтаните” заради поразително красивите си фонтани и каскади, превъзхождащ по великолепие много дворци, включително и френския Версай. Разглеждане на Големия Дворец с Тронната и Балната зала, посещение на „Нижний парк” – прекрасния ансамбъл с фонтани, неслучайно определян от специалисти за един от най-хармоничните и стилни паркове в света. Връщане в Петербург. Свободно време.
По желание вечеря в ресторант «Санкт Петербург» с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

Ден 12/ 14.09.2021 Петербург – София ✈
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 05:00ч с полет на Aерофлот през Москва за София.
Кацане в България в 11:35ч. Край на програмата.

Цена на човек в двойна стая 3 300 лв
Цена на човек в единична стая 4 100 лв


1000 лв. ОТСТЪПКА за дете от 2 до 5 г.,
настанено с двама родители на доп. легло в двойна стая в хотелите и без отделно легло в двуместната каюта на кораба. Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
200 лв. ОТСТЪПКА за дете до 14 г. при настаняване с един възрастен в двойна стая в хотелите и в двуместна каюта на кораба. 

ВАЛИДНА Е СПЕЦИАЛНА ОТСТЪПКА ЗА МЛАДОЖЕНЦИ, сключили брак в периода от 05.09.2020 до 05.09.2021. Отстъпката се предоставя срещу копие на свидетелството за брак.

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София – Москва/Петербург – София с полети на Аерофлот с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програма;
• 2 нощувки със закуски на блок маса в стандартни реновирани стаи в хотел Комплекс Измайлово в Москва;
• 3 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в хотел „АЗИМУТ’’ 4* в централната част на Санкт Петербург;
• 6 нощувки със закуски на блок маса на борда на речния кораб „Константин Симонов” в стандартни каюти с прозорец на Средна палуба;
• 5 обяда на борда на кораба и 1 обяд-пикник в Мандроги с включени вода, кафе или чай;
• 6 вечери на борда на кораба с включени чаша вино или безалкохолна напитка или малка водка;
• На борда на кораба се предлагат кафе и чай на самообслужване и имате включена 1 бутилка вода от 0.5 литра в стаята при настаняване;
• Включени в цената на кораба са Капитански коктейл и всекидневна развлекателна програма – концерти, жива музика, игри, беседи и др.;
• Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад и храма на Христос Спасител;
• Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Успенската, Архангелската и Благовещенската църкви;
• Пешеходна разходка в Стария Арбат;
• Посещение на Третяковската галерия;
• Панорамна обиколка на Петербург с посещение на Петропавловската крепост, Исакиевския събор и храма Възкръсение Христово;
• Eкскурзия до Петерхоф с посещение на „Нижний парк“ и Големия дворец;
• Екскурзия до Царско село с посещение на парка и Екатерининския дворец;
• Посещение на Ермитажа.
• Всички входни такси на посещаваните музеи;
• Пристанищни такси; .
• Слушалки по време на целия маршрут Москва – Круиз – Петербург;
• Обработка на документи за руска виза;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
• Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Включени екскурзии по време на КРУИЗА:
• Углич – екскурзия с посещение на историко-архитектурния комплекс Углички Кремъл, Спасо-Преображенския събор, църквата Свети Димитър и Богоявленския манастир;
• Горици – посещение на манастира на Свети Кирил;
• Кижи – разглеждане на Музея под открито небе Кижни погост;
• Свирстрой – автобусна екскурзия с посещение на Манастира Света Троица;
• Валаам – корабна екскурзия на Валаамския архипелаг с посещение на Централна усадба и Спасо-Преображенския събор;

Цената не включва:
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.
• Туристическа виза за Русия: 120 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 25 лв.
• PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски или преведен на руски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;
• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2%–2,5% от туристическия пакет.
Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.
• Екскурзия „Нощен тур с корабче по Нева” – 75 лв. на човек при минимум 15 записани;
• Вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма с включени трансфери – 90 лв. на човек при минимум 15 записани;
• Посещение на балет в Петербург – информация за програма и цени при запитване;

ИНФОРМАЦИЯ ЗА КОРАБА:
Плаващият под руски флаг кораб е построен през 1984 г. в Германия. Изпълнител е корабостроителница VEB Elbewerften Boizenburg. Корабът е оборудван с модерна навигация. Круизните кораби всяка година минават стриктна проверка и контрол като получават ежегодно свидетелство за плаване от Речен Регистър. Капацитет на кораба – 298 пътници. Дължина – 129 м. Ширина – 16,7 м. Скорост на движение – до 25,5 км/ч. Разполага с 4 палуби, 147 каюти, 2 ресторанта, 2 бара (с WI-FI в един от тях), конферентна зала, музикален салон, слънчева тераса със шезлонги, магазин за сувенири, медицински пункт, сауна, стая за гладене, специални места за пушачи и др. На борда НЯМА асансьор. Език на борда: руски.
Настаняване на борда на кораба:
На нашите туристи предлагаме настаняване в стандартни каюти с прозорец на Средна палуба. Каютите са за двуместно и едноместно настаняване и са климатизирани. Имат външен изглед през прозорец. Оборудвани са със собствен санитарен възел с мивка и душ, сешоар за коса, тоалетни принадлежности (сапун, шампоан, гел за душ), шкаф за дрехи, хладилник, сателитна телевизия, радио, контакти с 220V и бордово радио.
По време на резервацията не е възможно да изберете разположението на каютите на кораба. Всички каюти се разпределят автоматично в деня на тръгване на круиза.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 100 лв. на човек;
• Пълно плащане – до 60 дни преди датата на отпътуване;
• Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните директни полети на Аерофлот с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е: 693 лева на билет. Посочената цена е валидна към януари 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Важно!
• Необходимият минимален брой за осъществяването на екскурзията е 25, 20 или 15 туристи.
При по-малка група се доплащат съответно по 100 лв. на човек при група от 20-24 туристи и по 200 лв. на човек при група от 15-19 туристи.
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички екскурзии и допълнителни мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място!
• Цените са изготвени при курс: 1€=90 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 30.01.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Валута: 1 € = 90 RUB (към 30.01.2021)
• Часово време: По време на пътуването часово време е като в България.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Корабна компания “ООО ВодоходЪ” си запазва правото на промени в разписанието без предизвестие. Компанията не носи отговорност за отклоненията от графика по метеорологични условия или други, независещи от Компанията, причини.
• При отмяна на круиза по метеорологични условия или други, независещи от Компанията, причини, което води до допълнителни разходи на пасажерите, те не се компенсират.
• Не се възстановяват щети, причинени на пасажера по независещи от Компания “ООО ВодоходЪ” причини, включително проблеми с митниците и преминаване на граница.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора”.
• Текстът на програмата представлява изключително авторско право, за чието нарушаване е предвидена глоба съгласно чл. 97 от ЗАПСП.
• Начин на плащане: в лева по банков път.

Галерия