Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  8 дни / 7 нощувки
 • Държави:

  Русия


 • Москва
 • По време на тази екскурзия ще видите:

  • Ще видим Болшой театър, но не само отвън, а и отвътре! Ще посетите Болшой театър и ще се потопите във величествения интериор на царството на операта и балета

  • Ще видите новия квартал Москва-Сити не само от прозореца на автобуса, но и ще имаме възможност да разгледаме огромния мегаполис от височина 360 метра от наблюдателна площадка от най-високия небостъргач в Европа!

  • Ще разгледате, с уникалния 3D филм "Полет над Москва"

  • Ще се насладите на нощна Москва от борда на комфортен кораб „RADISSON ROYAL“!

  • Ще разгледате най-голямото киностудио в Русия "Мосфилм" - Московския Холивуд, сред най-големите кинокомпания в света.

  • Ще се качите на прочутата телевизионна кула "Останкино"!

  • Ще посетим единствения музей в Русия, който се намира в най-старата сградата в Москва от 16 век - Палатът на болярите Романови!

  • Ще видим Музея на Космонавтиката, ще направим разходка в огромния парк на ВДНХ, ще посетим уникален Московски цирк!

  Имаме и още много, много други посещения, включени в най-новата ни програма ВИП МОСКВА!

ПРЕДИМСТВА НА НАШАТА ПРОГРАМА:
• Ще видим Болшой театър, но не само отвън, а и отвътре! Ще посетите Болшой театър и
ще се потопите във величествения интериор на царството на операта и балета!
• Ще видите новия квартал Москва-Сити не само от прозореца на автобуса, но и ще имаме възможност да разгледаме огромния мегаполис от височина 360 метра от наблюдателна площадка от най-високия небостъргач в Европа!
• Ще се насладите на нощна Москва от борда на комфортен кораб «RADISSON ROYAL»!
• Ще разгледате «Мосфилм», една от най-големите кинокомпании в света и най-голямото киностудио в Русия;
• Ще се качитена прочутата телевизионна кула «Останкино»!
• Ще посетим единствения музей в Русия, който се намира в най-старата сградата в Москва от 16 век – Палатът на болярите Романови!
• Ще видим Музея на Космонавтиката;
• Възможност за московски цирк и фолклорната програма!
Имаме и още много, много други посещения, включени в най-новата ни авторска програма ВИП МОСКВА!

                                     ОТСТЪПКА 100 лв за ранно записване до 28.02.2022!

Ден 1/ 03.07.2022   София – Москва
Тръгване от София в 14:05ч с директен полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 17:10ч, трансфер и настаняване в хотел “Комплекс
Измайлово“  https://izmaylovo-hotel.ru   Нощувка.

В непосредствена близост до хотел Измайлово се намира туристически комплекс “Кремъл в Измайлово”, който се слави с необичаен архитектурен стил в изконо руски традиции http://www.kremlin-izmailovo.com/

Ден 2/ 04.07.2022  Москва  
След закуска, панорамна обиколка на руската столица, включваща Московския университет; Държавната Дума, Театралния площад, Новодевическия манастир и съвременния район на Москва Сити.
Фотостоп на панорамната площадка при «Воробьевые горы», откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Продължаваме панорамната ни обиколка с Поклоная гора, Триумфалната арка, Кутузовския проспект, Пушкинския площад, Моста на Багратион, Новия Арбат и др.
Посещение на „Московския Холивуд“. Киностудио «Мосфилм» е най-голямата руска кинокомпания и една сред най-големите кинокомпании в света. За рожден ден на Мосфилм се смята 30 януари 1924 г. За 90 години от началото на дейността на „Мосфилм“ са заснети над 2500 филма, много от които влизат в златния фонд на световното киноизкуство и получават международни награди на различни кинофестивали. В различни години тук са работили много прочути режисьори като Александър Довженко, Сергей Айзенщайн, Михаил Ром, Сергей Бондарчук, Андрей Тарковски и много други.  Почивка за обяд или кафе.
Посещение на «Христос Спасител» – най-голямата руска катедрала и най-скъпата църковна сграда в Москва се счита за паметник, отбелязващ победата на Русия над Наполеон. Катедралата отвътре е богато украсена. Хрониката на руски военни победи е гравирана върху мраморни плочи. От наблюдателната площадка ще имате възможността да разгледате невероятна и незабравима панорама Москва от птичи поглед.
Вечерта по желание разглеждане на най-красивите метростанции в Москва. Те често са наричани «Подземни дворци», заради големината и красотата им.

Ден 3/ 05.07.2022     Москва
Закуска. Посещение на телевизионната кула в Останкино. Това е най-високата сграда в Европа 540 м. Проектът е на дизайнера Николай Никитин. Името й идва от името на квартала, в който се намира – Останкино. Качване със скоростен асансьор до наблюдателната площадка на 337 м височина, за да видите невероятната гледка към града от „птичи поглед” . Ще се запознаете с експозицията, посветена на историята и строителството на телевизионната кула. Тя вече 50 години се счита за символ на столицата наравно с Кремъл и Болшой театър. Нейният силует е разпознаваем от всички. Останкино е сърцето на Руската телевизия. От тук се излъчват 20 телевизионни канали и 24 радиа.
Разходка по чаровните улички на Стария Арбат. Почивка за обяд или кафе.
Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. С 62-те си зали и 100 000-те си картини тази галерия притежава най-голямата колекция на руско изкуство в света. Връщане в хотела, нощувка.

Ден 4 / 06.07.2022   Москва
След закуска, разглеждане на: Червения площад, Мавзолея на Ленин, ГУМ, Казанската църква, Сградата на Историческия музей, Паметника на Жуков. Посещение на църквата «Василий Блажени», която впечатлява с кръглите си, оцветени куполи и наподобява приказен замък. Построена е през 1550 г. по времето на Иван Грозни след победата му над татарите и превземането на Казанското ханство, владяно от Златната орда на монголите. Днес църквата е едно от архитектурните чудеса на света.
Разходка в новия парк «Зарядие». Летящият мост в парка «Зарядие» е наблюдателна площадка над реката. Уникалното съоръжение с обща дължина 244,4 м представлява 70-метрова конзола без нито една опора и поддържащи конструкции, простираща се над крайбрежната алея и река Москва на височина 15 м. Строителството на този мост струва 860 млн рубли. Оттам се открива панорамна гледка към Кремъл, реката и парка.
Посещение на «Палатите на боляри Романови» – единственият музей в Русия, който запознава посетителите с всички страни на патриархалния живот на московските боляри от XVI-XVII в. Тук ще видите пресъздадени интериори на жилищни и стопански помещения с мебели от това време, обзавеждане на къщи, облекло и прибори, керамични печки, сандъци, стари книги, тъкани и др. Свободно време за обяд.
Ще гледате 5D Филм «Полет над Москва». Това е една уникална екскурзия на столицата от птичи полет. Общата дължина на всички московски улици и магистрали е 4416 км. Това е по-голямо от разстоянието Москва – Иркутск. За такова пътешествие ще Ви трябва повече от месец, а филмът Ви позволява да видите всички основни забележителности на града за по-малко от половин час!
Посещение на Болшой театър е най-големият в Русия и е един от най-значителните театри за опера и балет в света. За начало на театъра се смята 1776 г. Болшой театър е по проект на архитекта Джоузеф Бове. Тук ще се потопите в царството на операта и балета, където Чайковски за първи път представя „Лебедово езеро”, а величественият интериор с позлатени ложи, червен плюш, меки кресла и изящен таван ще Ви плени.
Вечерта по желание фолклорната шоу програма. На сцената ще видите оригиналните изпълнения на най-добрите национални групи, танцьори, певци и актьори от различни региони на Русия. Голямо разнообразие на етнически костюми и народна музика ще покажат културата и автентичността на народите на Русия! Това е истинско музикално пътешествие из безкрайните северни простори! Връщане в хотела. Тези, които не желаят фолклорната програма ще бъдат трансферирани до хотела преди това.

Ден 5/07.07.2022  Москва
След закуска, ескурзионна програма «Москва-Сити» (09:00 до 12:00 ч), включваща разходка по моста „Багратион”, издигнат от бетон и стъкло, носещ името на руски пълководец, и Деловия център, известен със своите сгради и небостъргачи, всяка от които има собствено име и уникална архитектура. Кулминацията на екскурзията е изкачване със скоростен асансьор (8 м/cек) до 89-ия етаж на легендарната «Кула Федерация Изток», двата най-високи небостъргачи в Европа с височина 374 м. От наблюдателната площадка «PANORAMA 360», ще имате възможността да разгледате Москва от птичи поглед. Входната такса включва: посещение на наблюдателната площадка за неограничено време, посещение на фабрика за сладолед с дегустация (неограничено количество), проекция за историята на Москва, развлекателна програма за деца и 1 професионална панорамна снимка на Москва за спомен!

Можете да посетите Еко ресторант и да участвате в кулинарен мастър клас с професионални готвачи!
Следобед посещение на Музея на Космонавтиката и авиацията, един от най-големите научно-технически музеи в света. Тук може да видите образци на ракетно космическата техника, лични вещи на космонавти и конструктори, архивни документи, истински космически кораби, както и препариран двойник на кучето Лайка. Можете да се разходите в реален аналог на космическа станция.
Вечерта, самостоятелно може да посетите парк ВДНХ (това е съкращение от Изложение на постиженията на народното стопанство на руски език). Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждане на селскостопанско изложение, а днес служи като съветски архитектурен музей на открито. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите.

Ден 6/ 08.07.2022  Москва – Коломенское – Царицино – Москва
След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание екскурзия до ЦАРИЦИНО и КОЛОМЕНСКОЕ. Тя продължава от 10:00 до 17:00 ч. Посещават се дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествената резиденция на руската императрица Екатерина II. Предвидена е разходка с електромобили в продължение на 30 мин. Тя се заплаща на място и е около 200 рубли на човек. Свободно време за обяд или разходка из красивия парк с фонтаните и езерата.
Следобед екскурзия в Коломенское – резиденция на великите московски князе и руски царе още от 14-ти век. Включено е посещение на двореца на Алексей Романов. Уникалният архитектурен ансамбъл има голяма художествена и историческа стойност, поради което Коломенское е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г, наред с Московския Кремъл и Червения площад. Връщане в хотела.
ВЕЧЕРТА ПО ЖЕЛАНИЕ водачът ще ви заведе да видите вечерното светлинно шоу при е най-големия фонтан в Москва, в Царицино – една феерия от цветове, светлини, музика и водни пръски! Придвижването е с метро и разглеждането на фонтаните е от 21:00 до 23:00 ч.

Ден 7 / 09.07.2022  Москва
След закуска, екскурзия в сърцето на Русия – Московския Кремъл. Това е не само символ на държавната власт, но и величествен паметник на историята. Кремълските стени и кули са творение на италиански майстори. Периодът на строежа им започва през 1485 г. и завършва през 1495 г. Общата площ на комплекса е 275 000 кв.м. Ще разгледаме Александровската градина, Могилата на Неизвестния войник и ще видим смяна на почетния караул пред Вечния огън.

Следва посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Пушка и Цар Камбана, разглеждане на Архангелския Благовещенски събор, построен през 1484–1489 г. В неговия интериор са се съхранили стенописи от XVI–XIX в., а в иконостаса има икони от Андрей Рубльов и Теофан Грек. Продължаваме с Успенската църква – главен храм на Руската държава векове наред. Тук са се венчавали Великите руски Князе и Царе. От тук са се издавали и се издават най-важните укази на страната. Тук ще научите за историята на Кремъл от неговото създаване до наши дни.
Екскурзията на територията на Кремъл завършва с грандиозен парад на Президентския полк, който е считан за една от най-зрелищните военни церемонии, придружен от президентския оркестър.
Свободно време за обяд в «Охотный ряд» – верига от различни ресторанти.
Посещение на Оръжейната палата. Богатствата, събирани през вековете от руските царе и принцове, включват някои великолепни версии на яйцето «Фаберже», царското облекло на Екатерина Велика и др.
По желание трансфер до речния пристан и качване на кораб от флотилията на «RADISSON ROYAL» за круиз по река Москва, продължаващ 2,5 ч. След приключване на круиза, трансфер до хотела. Яхтите на флотилия «Radisson Royal» са съвременни кораби, оборудвани с най-новите технологии, осигуряващи високо ниво на комфорт за гостите. Всички яхти са оборудвани с мощни безшумни двигатели и панорамни прозорци в салон-ресторанта. От борда ще видим уникални гледки към всички основни забележителности на столицата: Кремъл, катедралата Васили Блажени и Христос Спасител, Паметника на Петър I, небостъргачите на Москва-град. Прекарайте една незабравима вечер сред нощните светлини на снежнобялата яхта, наслаждавайки се на романтиката от пътуването по река Москва с включена разкошна вечеря сред уютната атмосфера на борда!
Маршрут: пристан «Хотел «Украйна» — Белия дом — Кметството на Москва — Площад Европа (Киевска гара) — Новодевичи манастир — МГУ М. В. Ломоносов — Стадион «Лужники» — Воробьеви планини — «Нескучный Сад» — Централен парк Горки — Кримски мост — Храм на Христос Спасител — Московски Кремъл — Събор Василий Блаженни — парк «Зарядие» — Летящия мост — Небостъргача на Котелническата крайбрежна улица — връщане до Пристан «Хотел «Украйна».
(За тези, които не желаят круиза – директен трансфер до хотела.)

Ден 8/ 10.07.2022       Москва – София
Трансфeр до летище Шереметиво и отпътуване в 09:45 ч. с полетна Аерофлот за София. Кацане в София в 13:15 ч. Край на програмата.

 

Цена на човек в двойна  стая в хотела  2 800 лв -> 2 700 лв
Цена на човек в единична стая в хотела 3 050 лв -> 2 950 лв


За дете до 12 г. настанено в двойна стая на допълнително легло в двойна стая заедно с двама възрастни  – по запитване.
Допълнителното легло е разтегателен диван или сгъваемо походно легло.
За трима възрастни препоръчваме двойна и единична стая!

За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324  

Допълнителна информация

Цената включва:
• Самолетен билет София–Москва–София с директен полет на Аерофлот с включени летищни такси един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг.;
• Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус по програмата;
• 7 нощувки със закуски на блок маса в стандартни стаи в «Комплекс Измайлово» в Москва;
• Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажени и храма на Христос Спасител с панорамна площадка;
• Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение на Успенска, Архангелска, Благовещенска църкви;
• Посещение на Киностудия Мосфилм —«Московския Холивуд»  http://1vmoskve.ru/kinostudiya-mosfilm-moskovskiy-gollivud;
• Разходка в новият парк «Зарядие»;
• Филм 5D «Полет над Москва»;
• Екскурзия «Болшой театър»;
• Посещение на Оръжейната палата;
• Посещение на Третяковската галерия;
• Посещение на «Палатите на боляри Романови»;
• Разходка по чаровните улички на Стария Арбат;
• Посещение на телевизионна кула в Останкино ;
• Посещение на Музея Космонавтиката и авиацията  http://www.kosmo-museum.ru/;
• Изкачване до наблюдателната площадка «PANORAMA 360» в Москва-Сити с включени трансфери и водач на български език;

• Всички входни такси за посещаваните обекти по програмата;
• Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;
• Обработка на документи за руска виза;
• Екскурзоводско обслужване на български език;
• Професионален рускоговорящ водач от България по време на пътуването;
• Застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 евро на
ЗК ЛЕВ ИНС АД. Полицата покрива и медицинските разноски вследствие акутно заболяване от COVID-19 по време на пътуването.

Цената не включва:
• Туристическа виза за Русия: 124 лв. за български граждани, срок на издаване 10 календарни дни.
• Доплащане за застраховка «Помощ при пътуване в чужбина» за лица от 70 до 85 г.: 20 лв.
• PCR тест (сертификат) за отсъствието на COVID-19, който трябва да се направи не по-късно от 72 ч. преди пристигане и влизане в Русия. Сертификатът трябва да бъде на английски език. В случая на промяна на условията на пътуване до Русия с цел туризъм и изваждането на виза (въвеждане на електронна виза или/и отмяна на PCR тестове и др.) туристите ще бъдат своевременно уведомени;

Допълнителни екскурзии:
– Екскурзия «Най-красивите метростанции в Москва»  – 10 € на човек при мин. 10 участника;
– Фолклорната програма при мин. 15 участника – информация и цена при запитване 60 дни преди дата на тръгване;

– Екскурзия до Царицино и Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов с включени трансфери и водач на български език –
50 € при мин. 15 участника/ 60 € при мин. 10 участника;
– Круиз по река Москва с кораб от флотилията на «RADISSON ROYAL»:
Цена без вечеря –    € за възрастен при група от мин. 10 участника;
Цена с включена вечеря –    € за възрастен при група от мин. 10 участника.
Цената е за Основната зала на Главната палуба. Круизът трае общо 2,5 ч. от 19:00 до 21:30 ч. и е с включени трансфери и водач на български език. Изисква се предварителна заявка при сключване на договора за пътуване с плащане до 60 дни преди датата на тръгване.
• Посещение на един от трите московски цирка – информация и цена при запитване; Легендарният Московски цирк на Цветния булевард е един от най-старите циркове в Русия. Основан през 1880 г., той има уникална история, възпитал е ненадминати актьори, които винаги са готови да възхищават публиката със зашеметяващите си номера. Цирк «Аквамарин» се намира до Танцуващите фонтани, а най-големият цирк на планетата «БОЛШОЙ МОСКОВСКИ ЦИРК» е на проспект Вернадски.

• Застраховка «Отмяна на пътуване»: сключва се по желание и само до 5 работни дни след първото плащане и издаване на фактура. Цената се изчислява индивидуално при запитване и е около 2,5%–4,5% от туристическия пакет. Застраховката «Отмяна на пътуване» покрива разходи, за отмяна, съкращаване или прекъсване/ удължаване на пътуването, закъснение на самолетен полет поради:
Медицински причини:
• неочаквано влошаване на хронично заболяване на Застрахования, единствено при наложила се хоспитализация;
• заболяване, злополука или смърт на Застрахования, негов близък роднина или бизнес партньор;
• в обхвата на медицинските причини влиза и заболяване от COVID-19.
Немедицински причини:
• назначаване на Застрахования за съдебен заседател, призоваване на Застрахования за свидетел по дело или даване на експертно заключение, узнаването на които е след датата на резервация;
• уволнение от работа, с изключение на дисциплинарно уволнение;
• отмяна или отказ на отпуска на Застрахования от работодател, поради неотложни служебни ангажименти;
• невъзможност за отпътуване поради неблагоприятни климатични условия.
• други причини за отмяна на пътуването, покрити от застраховката, включват медицински и немедицински причини и др. описани в Общите условия по застраховката.
• Всички хранения извън програмата, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж, допълнителни напитки по време на хранене и други лични разходи.

Условия за записване:
• Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
• Попълнен договор и депозит в размер на 500 лв. на човек;
• Пълно плащане до 60 дни преди датата на отпътуване, до 03.05.2022;
• Предоставянето на всички необходими документи за руска виза е най-късно до 40 дни преди отпътуване.

Данни за паспортен и визов режим:
За посещението на Русия се изисква виза, за която са необходими:
• Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане;
• Поне 2 свободни и без печати страници в паспорта;
• Попълнена Визова анкета, която се попълва със съдействието на ТО;
• 1 цветна АКТУАЛНА снимка от последните 3 месеца с размер 3,5 Х 4,5 см. на БЯЛ фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила, шапки или забрадки. Изключение се прави само за гражданите, които поради тяхната етническа и религиозна принадлежност са със шапки или забрадки на снимката в паспорта. Облеклото на снимката трябва да е контрастно, без бели дрехи.
• За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето.

Анулационни условия:
• В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
• при анулация до 60 дни преди датата на отпътуване – без неустойка, освен в случаите, когато ТО вече дължи неустойки по направени резервации на името на пътуващия. В случай, че при анулация се дължат неустойки, глоби или такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, невъзвръщаеми депозити за хотели, круизи, визи и др. услуги, се прилагат тарифите, правилата и условията за анулация на съответния доставчик на услугата – авиокомпания, автобусна или фериботна компания, хотел и др;
• ако ПОТРЕБИТЕЛЯТ се откаже от пътуването от 59 до 30 дни преди датата на пътуването, му се възстановяват 50% от общата стойност на пътуването;
• ако прекратяването е под 30 дни преди датата на отпътуване или неявяване на полет, таксата прекратяване е в размер на 100% от цената на организираното пътуване в лева;
• ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок, съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна.
• Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма в офиса, където е направено записването или по електрона поща със задължително уведомяване по телефона.

Информация за полетите:
• Цената на международните директни полети на Аерофлот с един чекиран багаж до 23 кг., един ръчен багаж до 10 кг. и включени летищни такси е 667 лева на билет. Посочената цена е валидна към декември 2021 и е калкулирана в Общата пакетна цена на екскурзията.
• При повишаване на тарифата или на размера на летищните такси от страна на превозвача, се начислява доплащане към общата пакетна цена.

Важно!
• Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 10/15 туристи.
При по-малка група  от 10 -14  туристи се доплащат  по …..лв. на човек .
• В случай, че този брой не бъде набран до 40 дни преди отпътуване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити.
• Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
• Всички допълнителни екскурзии и мероприятия се заявяват предварително в България и се заплащат на място, освен ако не е посочено друго.
• Цените са изготвени при курс: 1€=80 рубли и при промяна на валутния курс на еврото към рублата организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане.
• В Общата пакетна цена на екскурзията са включени всички входни такси по програма, чиято стойност е базирана към 01.12.2021. При промяна на тарифите от страна на самите туристически обекти, Туроператорът се задължава да актуализира цената.
• Часово време: по време на пътуването часово време е като в България.
• Последователността на туровете по програма може да подлежи на промяна поради настъпили промени в работния график на туристическите обекти в празнични и почивни дни, по време на национални празници и др.
• Туроператорът не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на авиокомпанията.
• Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” при ЗК „ЛЕВ ИНС” АД с покритие 25 000 лв. по смисъла на чл.97 от Закона за туризма.
• Начин на плащане: в лева, по банков път.

Галерия