Маршрут

Програма

 • Продължителност:

  13 дни / 11 нощувки
 • Държави:

  Индия

 • Делхи – Каджурахо – Орча – Джанси – Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур – Пушкар – Джодпур – Ранакпур – Удайпур – Делхи
 • По време на тази екскурзия ще видите:

Защо да изберете тази програма?

 • Гарантирано най-добрият сезон за посещение на Северна Индия с преобладаващо сухо и ясно време;
 • Разглеждане на храмовете на Каджурахо, световноизвестни с изкусно гравираните еротични сцени;
 • Посещение на емблематичните за Индия: „Розовия град“ Джайпур, „Белия град“ Удайпур и „Синия град“ Джодпур;
 • Посещение на Пушкар и Ранакпур – едни от най-свещените места в Индия;
 • Посещение на най-впечатляващия модерен храмов комплекс на Индия – Акшардам, включен в Рекордите на Гинес за най-голям хиндуистки храм в света;
 • Водач от България с опит в Азия, познаващ в културата и особеностите на региона;

Ден 1 /24.02.2024, събота/ София – Истанбул
Излитане от летище София в 15:55 ч. за Истанбул. Кацане в 18:25 ч. Продължение за Индия в 20:50 ч.  

Ден 2 /25.02.2024, неделя/ Делхи         Закуска, Вечеря
Пристигане в Делхи в 05:15 ч. местно време. Посрещане и трансфер до хотел Vivanta Dwarka 5*.  Настаняване и свободно време за почивка и закуска.
Ще започнем опознаването на Индия с посещението на най-впечатляващия модерен храмов комплекс на Индия – Акшардам. Акшардам е завършен през 2005 г. и в неговото съграждане са участвали 11 000 занаятчии, майстори и доброволци. Той държи Рекорда на Гинес за най-голям храм в света, посветен на хиндуистката религия и ценности. На място се доплаща входна такса за Музейната част в порядъка на 4 лв. на човек. В комплекса са забранени снимките с фотоапарат и телефон. Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 3 /26.02.2024, понеделник/ Делхи          Закуска, Вечеря
Закуска в хотела. Отправяме се на целодневна обиколка на Делхи, включваща Гробницата на Хумаюн, наричана често „Малкия Тадж Махал“, впечатляващ паметник на индо-персийския архитектурен стил, построена от вдовицата на втория Моголски император Хумаюн.

Продължаваме с посещение на Джама Масджит – една от най-големите джамии в Азия, построена през 1656 г. от 5000 майстори зидари, известна като последното екстравагантно творение на Моголския император Шах Джахан. Тя е наричана още Масджит-И-Джаханума, което означава „Джамията, от която се вижда целия свят“ (влизането в джамията е възможно с изключение на часовете за молитва и само със събути обувки). Ще се качим на рикши с които ще обиколим тесните улички на оживения пазар Чанди Чоук, възникнал в охолните времена на моголските императори.
Следва фото стоп при Червения Форт, построен от червен пясъчник на брега на р. Ямуна през 1638 г. от Шах Джахан, който имал амбиция да построи дворец, символ на величието и мощта на Моголската империя. Лахорската врата на форта е символ на независимостта на страната – тук всяка година на 15 август индийският министър-председател се обръща към нацията.
За финал на този ден ще разгледаме сърцето на Новия Делхи с Вратата на Индия, сградата на Парламента, Президентството. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4 /27.02.2024, вторнк/ Делхи – Каджурахо           Закуска, Вечеря
Закуска. Днес, преди да отпътуваме от Делхи ще разгледаме комплекса на Кутуб Минар – най-високата каменна кула в Индия, издигната през 1199 г. от Кутуб-уд-дин Айбак, след като разрушил 27 хиндуистки и джайнистки храмове и използвайки техните изящни колони за строителен материал на прилежащата джамия Куат-ул-Ислям.
Трансфер до летището и полет за Каджурахо.
Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Chandela 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 5 /28.02.2024, сряда/ Каджурахо – Орча – Джанси – Агра           Закуска, Вечеря
Закуска. Разглеждане на известните храмове в района на Каджурахо, включени в листата на ЮНЕСКО. Кандария Махадео е най-големият храм в Каджурахо, посветен на бог Шива. Висок е 31 метра и е с над 900 статуи. Храмът Читрагупта е посветен на слънчевия бог Сурия и затова е обърнат на изток. Храмът Вишванат е на Брахма, лъвове пазят северния му вход, а слонове ограждат стълбището от юг. Лакшмана е посветен на Вишну, Шива, Брахма и богинята Лакшми.
Отпътуване за Орча, където ще разгледате впечатляващия средновековен Дворцов комплекс от 17 век. Разстоянието е 175 км и се изминава за около 4 ч. Дворецът се състои от три сгради, най-представителен от които е Джехангир Махал. Богато украсената му фасада е издигната за посещението на моголския император в Орча. Вторият дворец – Радж Махал е построен от религиозния Мадукар Шах, а днешният Рай Правийн Махал е построен за красивата поетеса и музикантка Рай Правийн – любимка на Раджа Индрамани, който управлявал града от 1672 до 1676 г. По заповед на император Акбар, който също бил увлечен по нея, тя била изпратена в Делхи. Акбар бил впечатлен от любовта на Правийн към раджата и наредил тя отново да се върне в Орча.
Продължение за Джанси и отпътуване за Агра в климатизиран вагон на Шатабди Експрес. Пристигане в Агра, посрещане и трансфер до хотел Clarks Shiraz 5*. Настаняване, вечеря и нощувка.  

Ден 6 /29.02.2024, четвъртък/ Агра         Закуска, Вечеря
Закуска. Целодневна обиколка на града с посещение на едно от чудесата на света Тадж Махал – „Мечтата от мрамор“, разположен на брега на свещената река Ямуна и построен през 17 век в памет на любимата съпруга на моголския император Шах Джахан – персийката Арджуманд Бегум, наричана Мумтаз Махал или „Красавицата на двореца“.
Разглеждане на доминиращия над града Агра Форт. Стените на форта са двойни, високи над 20 м и дълги 2,5 км. Във вътрешността на укреплението са издигнати красиви джамии и дворци от червен пясъчник и бял мрамор.
Посещение на местна фабрика за пиетра дура, където ще се запознаете с древното изкуството за обработка на камъни и полагането им в мрамор.
Вечерта по желание посещение на шоуто Mohabbat-е-Taj в театър Калакрити, по време на което ще се потопите във вечната приказка за любовта…
Връщане в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 7 /01.03.2024, петък/ Агра – Фатехпур Сикри – Джайпур         Закуска, Вечеря
Закуска в хотела и отпътуване за „Розовия град“ Джайпур. Разстоянието е около 260 км и се изминава за около 5 ч. По пътя посещение на древния град Фатехпур Сикри, построен от Акбар – един от най-талантливите и успешни моголски владетели. Планировката и архитектурата на новата столица са вдъхновени от личността на самия владетел. Акбар създал собствена философия, наречена „Божествена вяра“, в която обединява универсалните аспекти и ценности на ислям, хиндуизъм, християнство, джайнизъм и зороастризъм.
Този ден Ви очаква посещение на едно „скрито съкровище“ от нашата програма – стъпаловидния кладенец Чанд Баури, построен от крал Чанда преди повече от 1000 г. край селището Абханери. Той е един от най-големите и най-красивите в света. Пристигане в Джайпур и настаняване в хотел KK Royal 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 8 /02.03.2024, събота/ Джайпур              Закуска, Вечеря
След закуска целодневна обиколка на Джайпур, чието име означава „Град на победата“. Джайпур е изграден през 1727 г., а Златният век на града започва през 1930 г. с възцаряването на махараджа Савай Ман Сингх ІІ. Когато бъдещият владетел се родил, шадравана в двореца бил напълнен с шампанско, а сватбата му е вписана в Книгата на Гинес като най-скъпата в света. Денят започва с изкачване на гърба на слон до крепостта Амер Форт, която е с отлично стратегическо разположение сред склоновете на планинската верига Аравали. В случай, че ездата на слонове този ден е отменена от градските власти, изкачването става с джипове. На връщане към Джайпур фото стоп при Двореца на езерото Джал Махал и спирка пред фасадата на Двореца на ветровете Хава Махал, построен през 1799 г., за да могат в големите горещини жените от харема на махараджата да се наслаждават на повея на вятъра и да наблюдават външния свят през каменните дантели на стотиците прозорци, без да бъдат забелязвани.
Посещение на Градския дворец на Махараджата, превъзходен образец на раджпутската архитектура, разположен в центъра на Стария град. Днес в едното му крило живее синът на последния махараджа. Сред безбройните експонати на музейната част са древни ръкописи, килими, платове, дрехи и оръжия, както и най-големите сребърни съдове в света, с които махараджата носел вода от река Ганг, когато пътувал за Англия. Следва разглеждане на Джантар Мантар, астрономическата обсерватория на Джай Сингх, който бил голям любител на науките. Тя е една от петте обсерватории, които той построил в Северна Индия. Гигантските уреди служели за наблюдение на движението на небесните тела и за измерване на времето с точност до секунда. Възможност за посещение на местна текстилна работилница за ръчно изработени килими и щамповане на изделия от памук и на бижутериен център, където ще научите повече за скъпоценните камъни, добивани в Раджастан. Прибиране в хотела, вечеря и нощувка.

Ден 9 /03.03.2024, неделя/ Джайпур – Пушкар – Джодпур                Закуска, Вечеря
Закуска и отпътуване за Джодпур. Разстоянието е 380 км и се изминава за около 7 ч. По пътя се разглежда Пушкар, откъдето започват пясъчните дюни на пустинята Тар, в същото време в неговото сърце лежи eдно от най-свещените езера на Индия. Около бреговете му са изградени 52 молитвени площадки и многобройни храмове. Храмът на Брахма е изключително почитан и привлича богомолци целогодишно.  Продължение към Джодпур. Настаняване в хотел Park Plaza 4*. Вечеря и нощувка.   

Ден 10 /04.03.2024, понеделник/ Джодпур              Закуска, Вечеря
Закуска. Джодпур е богат на история град и впечатлява посетителите със своите фортове, дворци, храмове, резиденции и традиционни пазари, запазени непокътнати от времето и отличаващи го като ярко петно сред пясъците на пустинята. Градът е известен още като “Слънчевия град”, заради безоблачното време през цялата година.
Целодневна обиколка на Джодпур, запазил своя автентичен средновековен облик, включваща синия град Навчокия – истински лабиринт от зигзагообразни и криволичещи средновековни улици, оградени от сини къщи, пълни с живот, цвят, вкусове и аромати, каквито само Индия може да предложи. Ще разгледаме още мраморния мавзолей Джасвант Тада, Часовниковата кула и пазарите на Стария град, където може да спазарите всичко – от тромпети и храмови декорации до сарита и енфие. Обиколката продължава с Форта Мехрангар, за който Ръдиърд Киплинг казва, че е построен от титани и оцветен от изгряващото слънце. Грандиозната постройка се извисява на висока отвесна скала, видима от всички части на града.
Връщане в хотела, вечеря и нощувка. 

Ден 11 /05.03.2024, вторник/ Джодпур – Ранакпур – Удайпур         Закуска, Вечеря
След закуска отпътуване за Удайпур със стоп при забележителностите на Ранакпур. Разстоянието е 260 км и се изминава за около 5 ч. Ранакпур ще ни разкаже историята на едно от петте най-святи за джайнистите места – красивият храм Чаумукха. Комплексът има общо 29 зали с 1444 колони и датира от 15 век. Посветен е на божеството Адинат – „Откриващият истината“ и в него ще видите джайнистки церемонии, извършвани от свещеници с бели дрехи. Джайнизмът е една от най-миролюбивите древни религии, която проповядва ненасилие към всички живи същества. Пристигане в Удайпур и разходка с лодка по езерото Пичола, по време на която ще се насладите на впечатляващите гледки към гатовете за молитва, ритуалното къпане край бреговете на езерото, белокаменния Езерен Дворец и Градския Дворец. Настаняване в хотел Fateh Niwas 4*. Вечеря и нощувка.  

Ден 12 /06.03.2024, сряда/ Удайпур – Делхи          Закуска, Вечеря
Закуска. Разглеждане на забележителностите на Удайпур: Градския Дворец и Музея към него – най-големият и най-величествен Дворец в цяла Индия, използван като зимна резиденция на Махараджата на Удайпур. Дворецът е от гранит и представлява красива смесица от моголска и раджпутска архитектура. Легендата разказва, че през 1559 г. Махараджа Удай Сингх получава пророчество от мъдреца светец Харит, че той никога няма да бъде победен, ако построи дворец на това място. Следвайки традицията оттогава насам махараджите след него продължавали да строят своите резиденции и дворци в рамките на укрепеното място.
Разглежда се още имението Багоре Ки Хавели, отличаващо се с прекрасните си орнаменти и пъстри витражи, построено от Амир Чанд Бадва – главен магистрат в кралския съд на Мевар. Днес тук се помещава Музей, посветен на културата Мевар, където може да видите кралски кутии за бижута, игри на зарове, кутии за хляб, ветрила, медни съдове и много други предмети, свързани с живота на богатите от онова време.
Трансфер до летище и полет до Делхи. Посрещане и настаняване в хотел Vivanta Dwarka 5*. Вечеря и нощувка.

Ден 13 /07.03.2024, четвъртък/ Делхи – Истанбул – София
Ранно ставане и полет в 06:55 ч. за Истанбул. Кацане в 11:35 ч. Продължение за София в 14:45 ч. Кацане в България в 15:05 ч. ДО НОВИ СРЕЩИ!   

 

  на човек в двойна стая при група от 10-15 туристи 4 950 лв
  на човек в двойна стая при група от 16-20 туристи 4 750 лв


За записване е необходимо да ни изпратите заявка с имената на участниците на office@qtravel.bg
или да се обадите на 089 20 50 324 Светлана Лукина

Допълнителна информация

В цената са включени:

 • Самолетни билети София – Истанбул – Делхи – Истанбул – София с Турски авиолинии с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
 • Самолетни билети Делхи – Варанаси – Каджурахо и Джайпур – Делхи – Катманду – Делхи с включени летищни такси, чекиран багаж и ръчен багаж;
 • 11 нощувки в посочените хотели 4* и 5* или подобни от същата категория;
 • 11 закуски и 11 вечери;
 • Всички трансфери и турове с климатизиран автобус, съобразен с броя на групата;
 • Билет за влак от Джанси до Агра в климатизиран вагон на Шатабди Експрес;
 • Разходка с лодка по езерото Пичола в Удайпур;
 • Всички входни такси на посещаваните забележителности по програма и всички държавни такси, валидни към момента на изготвяне на офертата;
 • Лицензирани местни екскурзоводи с английски език във всеки град;
 • Професионален водач с опит в Индия;
 • Предварителна географска и историческа информация за страната и посещаваните градове;
 • Застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с включени медицински разноски вследствие злополука или акутно заболяване с покритие 30 000 щ.д.

 

Допълнително се заплащат:

 • Туристическа електронна виза за Индия: 26 USD на човек;
 • Шоу Mohabbat-е-Taj в Агра: 30 USD на човек, при минимум 10 записани;
 • Доплащане за настаняване в единична стая: 475 USD на човек;
 • Резервиране на определени седалки по време на полетите;
 • Бакшиши за екскурзоводи, шофьори, носачи, рикшаджии, водачи на слонове, лодкари, портиери, пиколо и др. При добро обслужване е прието да се дават по 5-6 щ.д. от турист на ден;
 • Такси за снимки и видео за някои храмове и музеи;
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“: прави се по желание и цената се изчислява индивидуално при запитване;
 • Доплащане за Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” за лица над 65 г.: изчислява се пропорционално на възрастта на участниците;
 • Напитки, входни такси за обектите по желание и лични разходи;

 

Важно!

 • Цената е валидна за група от минимум 10 туристи;
 • Необходими документи: данни от международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датите на пътуването и депозит от 2000 лева;
 • Краен срок за записване и събиране на групата: 60 дни преди датата на отпътуване;
 • Пълно плащане: 45 дни преди датата на отпътуване;
 • Получаването на виза за Индия става електронно. Подаването на заявление за виза се извърша предварително от туроператора. Необходима е електронна цветна снимка в JPEG формат и попълнен формуляр. При записване ще получите подробна информация относно въпросите във формуляра;
 • Към 10.06.2023 отпадат всички изисквания за влизане в Индия;
 • Внимавайте облеклото Ви да бъде подходящо за този регион – носете дрехи с покрити рамене и колене при влизане в храмове и на обществени места;
 • Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Цените са изготвени при валутен курс 1 щ. долар = 1,78 лв. и при промяна на валутния курс на щ. долар към лева организаторът си запазва правото да актуализира цената на екскурзията към датата на доплащане;
 • Летищните такси, включени в общата пакетна цена, са валидни към 20.07.2023 г. и техният размер зависи от цената на горивото. Поради честата им променливост ще получите актуална информация относно техния размер към датата на доплащане;
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност;
 • В случай, че минималният брой записани туристи за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията, по условията на чл. 89 ал. 7 т. 1 от ЗТ.

Галерия